31 Ιαν 2010

Η διαστρέβλωση της αλήθειας για την υπόθεση της .."sexy" αστυνομικίνας

Από το i-panic, που βάζει τα πράγματα στη σωστή διάσταση (ναι, αλλά η σωστή διάσταση δεν πουλάει! οπότε;)
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο post, θα αναλύσουμε κάποιες τις υπερβολές (έως και ψεύδη) που εντοπίσαμε στο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" σχετικά με την αστυνομικό που έκανε εναλλακτικά σόου σε club. Στους χώρους που κινείται είναι γνωστή με το ψευδόνυμο Nargotic, μία ονομασία που φέρουν και τα διάφορα events που διοργανώνει. Πάμε να δούμε τους "δράκους" που γράφτηκαν και να σας εξηγήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει:

“Η ξανθιά «αγριόγατα» καταφέρνει εδώ και χρόνια να κρατά κρυφή τη διπλή αμαρτωλή ζωή της”
Κρυφή διπλή ζωή; Κάποιος που κρατά κάτι κρυφό δεν φτιάχνει προφίλ με την φωτό του σε facebook και Myspace. Και το κυριότερο: δεν κολλάει διαφημιστικές αφίσες για τα πάρτι του που φέρουν την φωτογραφία του!!!!!!
“Πετά τη στολή και το πηλήκιο με το εθνόσημο και φορά ζαρτιέρες, σκισμένα καλσόν, ψηλές μπότες και καυτές στολές από βινύλιο και δαντέλα που τονίζουν τα καλλίγραμμα πόδια της και το αβυσσαλέο της ντεκολτέ.”
Καλλίγραμμα πόδια; Την extra large γάμπα την είδαν όταν έγραφαν το κείμενο;
“Η ψηλή ξανθιά αστυνόμος με την άγρια ομορφιά και το φιδίσιο κορμί όλα τα χρόνια που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ….”
Το μόνο αληθές είναι πως είναι ξανθιά. Όσο γι αυτό το φιδίσιο κορμί… ε, όπως και να το κάνουμε δεν δίνεις τέτοιο χαρακτηρισμό σε κάποιον που έχει παραπανίσια κιλά. Αλλά πιο πολύ πουλάει η εικόνα μίας κορμάρας από μία τροφαντούλας.
“Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς μια κυρία που είναι καθ’ όλα τυπική και φορά τη στολή της Ελληνικής Αστυνομίας, τα βράδια τη βρίσκουν να απασχολείται ως στρίπερ σε πολύ γνωστό S/M club της Αθήνας…”
Πρώτων δεν είναι στρίπερ γιατί πολύ απλά δεν κάνει στριπτιζ. Μάθαμε τώρα ότι σόου υπάρχει και συνδυάζεται με σέξι ντύσιμο να το ονομάζουμε στριπτίζ…
Δεύτερον δεν υπάρχει καν s/m club στην Αθήνα. Που το ανακάλυψαν; Ένας Θεός ξέρει.

“Όπως φαίνεται από το καυτό φωτογραφικό υλικό που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ»”
Το Πρώτο Θέμα δεν αποκαλύπτει κανένα φωτογραφικό υλικό. Η ίδια και η ομάδα που συμμετέχει στα σόου το έδωσε στην δημοσιότητα μέσα από σχετικές σελίδες στο ίντερνετ. Και φυσικά δεν υπάρχει κάτι το ποινικά κολάσιμο.

--
IPanic - Web Magazine
http://www.ipanic.gr

Δείτε στο βίντεο τι ακριβώς είναι ο "βλάκας εθνικιστής"

O Σκοπιανός τουρίστας ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη των ονείρων, όλων των Σλάβων. Στην πόλη για την οποία το πολεμοχαρές αλυτρωτικό σύνθημά τους λέει: "Solun will be the capital of Macedonia again". Το ξέρετε.
Ήρθε λοιπόν, πάρκαρε το λεωφορείο με τους Σκοπιανούς τουρίστες στην πλατεία Λευκού Πύργου και ....ξεκινώντας να πάει στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης (Solun για τους Σλάβους), πήρε μαζί του την εικόνα του ...Goce Delchev !!! Του Βούλγαρου ήρωα, που όταν άρχισαν να πλάθουν ιστορία οι Σκοπιανοί, βάφτισαν "μακεδόνα", μαζί με τον Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, τον Αριστοτέλη, τον Κολόμβο, τον Μπέκαμ και ένα σωρό άλλους διάσημους, που ήταν Σλαβομακεδόνες και δεν το ήξεραν.
Δείτε στο βίντεο, τι σημαίνει εθνικιστική βλακεία!
Γελοία επίδειξη "παλληκαριάς". Ανέβασε και το βιντεο στο youtube και τώρα περηφανεύεται στο χωριό του "έβαλα τον Γκότσε στο Λευκό Πύργο!". Και οι άλλοι από κάτω συμφωνούν "home, sweet home". Αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι στην Αθήνα. Δεν μπορούν να κατανοήσουν, δεν μπορούν να μυρίσουν, λόγω αποστάσεως, τον αλυτρωτισμό.

Οι κακές στιγμές των αστέρων του Χόλιγουντ σε συνεντεύξεις

Ο χρήστης του youtube μάζεψε ορισμένες "περίεργες" στιγμές από συνεντεύξεις των διάσημων ηθοποιών.
Δείτε το βίντεο:


Το μαπα show παρουσιάζει: Αντρικά μαθήματα

μόνο για άντρες.
Δείτε το βίντεο:


Δήλωση βόμβα Βγενόπουλου


Απιστεύτη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου: "Ντρέπομαι που καθόμουν με παράγοντες του Παναθηναϊκού που χαιρόντουσαν που δεν κέρδισε η ομάδα".

"Είδα παράγοντες του Παναθηναϊκού να μην θέλουν να κερδίσει η ομάδα. Όμως να ξέρουν πως... είτε είναι Ολυμπιακοί είτε μισοί Παναθηναϊκοί, εμείς θα συνεχίσουμε και στο τέλος θα πάρουμε το πρωτάθλημα" τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος μην θέλοντας πάντως να πει σε ποιους αναφέρεται.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Πατέρας ρωτήθηκε για το θέμα και τόνισε:

"Στον Παναθηναϊκό δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια. Οσο είμαι εγώ στην προεδρία, προσπαθώ να επαναφέρω την ομαλότητα. Κάθε μέτοχος έχει τη δική του γνώμη. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι από τη στιγμή που δεν αφορά εμένα, δεν αναφέρθηκε το όνομά μου. Ξαναλέω ότι κάθε μέτοχος έχει τη δική του γνώμη."

newsit.gr

Ευτυχώς που το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, απασχολεί τους ξένους!

Από το εξειδικευμένο http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/
Είναι φιλέλληνας και δεν το έχει κρύψει. Άλλωστε μία φορά τον χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα είτε για επαγγελματικό λόγο είτε για διακοπές μαζί με την οικογένειά του.
Ο Πιρς Μπρόσναν έφτασε στην Αθήνα χθες (29 Ιανουαρίου) μαζί με την Ούμα Θέρμαν για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας τους «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της Αστραπής». Η παρουσίαση προγραμματίστηκε να γίνει στον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη και το γεγονός θα καλύψουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου που θα καταφτάσουν στη χώρα μας. Και πώς θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας, αφού ειδικά αυτή η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί αναφέρεται σε...αυτόν και την αρχαία ελληνική μυθολογία.
Στη συνέντευξη που έδωσε, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τα Μάρμαρα (γλυπτά) του Παρθενώνα.

Ο ίδιος ξεκίνησε λέγοντας «Τα Μάρμαρα (γλυπτά) του Έλγιν» και η δημοσιογράφος τον διόρθωσε λέγοντας του «Του Παρθενώνα». Στην συνέχεια δήλωσε: «Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Είναι δικά σας, σαν ανήκουν. Τα Μάρμαρα (γλυπτά) πρέπει να επιστρέψουν».

Μήπως σιγά σιγά του Υπουργείο Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει επιτέλους να σκεφτεί να επιστρέψει τα Μάρμαρα (γλυπτά) ή περιμένουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 για να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του δικού τους πολιτισμού; Ας βολευτούν με τον Χάρι Πότερ και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ κι ας αφήσουν επιτέλους τα Μάρμαρα στην ησυχία τους.

(Μήπως εκεί στο υπουργείο είναι ώρα να καταλάβουν το άλλο που λέμε, για την έναρξη διαδικασίας συλλογής υπογραφών υπό την αιγίδα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης.)

(#####) = Σχόλια του http://www.parthenon-sculptures.blogspot.com/

Δημήτρης Ρέππας στο "Εθνος": Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε οριστικά την πτώχευση!

«Η κρίση αυτή είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Δεν μπορεί να προοδεύσει μια χώρα, ένας λαός, αν συντηρεί ένα καθυστερημένο παραγωγικό μοντέλο, την ίδια ώρα που υιοθετεί ένα προωθημένο καταναλωτικό πρότυπο». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για τα εισοδηματικά όρια και το φορολογικό, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «οι χρηματικές αξίες έχουν διαφορετικό αντίκρισμα αναλόγως της οικονομίας και της κοινωνίας, στην οποία αναφέρεσαι. Η πρόκληση αφορά τη μη μετρούμενη επισήμως οικονομία».
«Τελικώς, δεν είναι το εισοδηματικό όριο από μόνο του αρκετό για να απεικονίσει κάθε πτυχή της οικονομικής κατάστασης σε ένα νοικοκυριό», πρόσθεσε. Αναφορικά με την πορεία των έργων που ανήκουν στην αρμόδια του υπουργείου είπε ότι «προτεραιότητα είναι η εντός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωση των έργων, που είναι σε εξέλιξη, χωρίς υπερβάσεις».
Για τους αγρότες
Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις υποστηρίζοντας ότι «ίναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια, αλλά η στάση τους είναι αδικαιολόγητη, γιατί στρέφεται εναντίον του καλύτερου συμμάχου τους, που είναι η κυβέρνηση, και εναντίον μιας προσπάθειας να ξαναγίνει το κράτος χρήσιμο εργαλείο γι αυτούς».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=127169

"Πώς ξέχασε ο Παπανδρέου την κρίση; Είδε το Avatar"

Ο Παπανδρέου είδε το Avatar. Άλλος πιασάρικος τίτλος για τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Σιγά το έγκλημα...
Tα λόγια περιττεύουν για την αντιπάθεια που έχουν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι για οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα. Νέο χτύπημα με τίτλο How the Greek leader forgot about his debt crisis

στην telegraph. Δείτε το εδώ

Το (προκλητικό) φαινόμενο των offshore εταιριών

Φοροδιαφυγή μέσα από την επιλεκτική προσέλκυση κεφαλαίων
Γράφει ο Σταύρος Κυριαζής

Τον τελευταίο καιρό, έχει αναδειχθεί σε κάποιο βαθμό το ζήτημα των offshore εταιριών, με σκοπό να αποδειχθεί ότι αποτελούν μεγάλη πηγή φοροδιαφυγής. Είναι επόμενο να θεωρηθούν και ως ευκαιρία αναζήτησης προσθέτων....

πηγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα των χωρών, αφού είναι κοινώς αποδεκτό ότι –εκτός των άλλων στρεβλώσεων και παρενεργειών οικονομικής φύσεως– παράγουν και κοινωνικές αδικίες. Για να μην χρεώνουμε όμως όλα τα κακά της φοροδιαφυγής και του γνωστού φαινομένου της «αποδήμησης κεφαλαίων» μόνο στις off shores εταιρίες, θα πρέπει να μην παραλείπουμε να αναφερόμαστε και σε άλλα οικονομικά καθεστώτα, τα οποία με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων, επιλεκτικά σε κάποιες χώρες, παράγουν ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα (μέσα από την προκλητικά ευνοϊκή φορολόγηση κεφαλαίων).

Οποιαδήποτε χώρα, που παρέχει πλεονεκτήματα σε θέματα παγκόσμιων φορολογικών προγραμμάτων –είτε ως χώρος συναλλαγών είτε ως χώρος φύλαξης για τα κεφάλαια διεθνών εταιρειών– μπορεί κατά τινα τρόπο, να θεωρηθεί ως «Διεθνές Υπεράκτιο Οικονομικό Κέντρο».

M.Τρεμόπουλος: έντονες ανησυχίες από τη λειτουργία της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε."


Έντονες ανησυχίες για τη λειτουργία και τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Β. Χαλκιδική αναδείχθηκαν από την περιοδεία του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 30 Ιανουαρίου η περιοδεία του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλου στη Β. Χαλκιδική. Πραγματοποιήθηκαν στάσεις στα χωριά Ολυμπιάδα, Στρατονίκη, Ιερισσός και Μεγάλη Παναγία. Στην Ολυμπιάδα ο κ. Τρεμόπουλος συνάντησε μέλη της παλιάς επιτροπής αγώνα κατά της TVX, που είχαν πρωτοστατήσει κατά τη δεκαετία του 1990 στους αγώνες ενάντια στα σχέδια της τότε εταιρείας να.. λειτουργήσει τα ορυχεία στην περιοχή της Ολυμπιάδας και πέτυχε ιστορική απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας έδειξαν στον κ. Τρεμόπουλο τις λίμνες αποβλήτων που άφησε πίσω της η παλιά εταιρεία και εξήγησαν τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν για όλο το Στρυμονικό Κόλπο. Κατόπιν, το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων επισκέφτηκε το χωριό Στρατονίκη, όπου κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων έδειξαν τις ρωγμές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκκλησία και σε σπίτια του χωριού από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στο υπέδαφος του χωριού. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση που έγινε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και με εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους για την προοπτική να κλείσει η εταιρεία και να μη βρίσκουν πουθενά δουλειά. Ο κ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στη συνειδητή πρακτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων να αποτρέπουν κάθε διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή πέρα από το εξορυκτικό, αφήνοντας ως εκβιαστικό μονόδρομο για την εξεύρεση απασχόλησης των κατοίκων τις στοές των μεταλλείων. Με τη σειρά του ανέπτυξε τον προβληματισμό του για την αναγκαιότητα να προταθεί ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής που θα σέβεται το περιβάλλον και τους ανθρώπους και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τις κακές συνθήκες εργασίας στα ορυχεία, και ιδιαίτερα για το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και για την καταστρατήγηση του πενθημέρου.
Στην Ιερισσό άκουσε τις απόψεις του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, όπως και εκπροσώπων φορέων και κατοίκων της περιοχής. Τέθηκε και πάλι το ζήτημα μιας διαφορετικής ανάπτυξης και ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε από το κυβερνών κόμμα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για την περιοχή και για το αν ισχύει και εδώ το σύνθημα της «πράσινης ανάπτυξης» καθώς δεν θεωρεί καθόλου «πράσινη» την ανάπτυξη που διαπίστωσε ότι επιδιώκει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός με το πρόσφατα εγκεκριμένο επενδυτικό της σχέδιο. Η περιοδεία κατέληξε στο ορεινό χωριό Μεγάλη Παναγία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων απέτρεψε τον προηγούμενο Αύγουστο την εγκατάσταση γεωτρύπανων σε κοντινή δασική έκταση από την Ελληνικός Χρυσός και το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση ενάντια στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για επιφανειακή εξόρυξη με διάμετρο τουλάχιστον 1200 μέτρων στην κορυφή Σκουριές. Η συζήτηση εκεί περιστράφηκε στη διεύρυνση του μετώπου αντίθεσης στα σχέδια της εταιρείας καθώς αυτά θεωρούνται καταστροφικά για την περιοχή και αντίθετα με οποιουδήποτε είδους άλλη οικονομική δραστηριότητα.
Ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε ότι πολλά από τα επιχειρήματα και τα ερωτήματα των τοπικών φορέων και των κατοίκων μπορούν να μεταφερθούν στο ευρωκοινοβούλιο μέσω ειδικών ερωτήσεων.


ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-1 ΤΑ ΓΚΟΛ (VIDEO)

Δείτε τα γκολ:


"O τυφλός". Εκπληκτικό βίντεο !!!

Το καλύτερο βίντεο που μας στείλατε τον τελευταίο καιρό.
Όταν ξέρει κανείς να χειρίζεται το φακό, μπορεί να πει μέσα σε 2 λεπτά, όσα δεν μπορούν να πουν χιλιάδες άρθρα.
Δείτε το:


Κάθετα αντίθετοι για το διορισμό του νέου Προέδρου στο ΤΕΜΠΜΕ οι εργαζόμενοι στο Ταμείο

Με επιστολή τους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι 27 από τους 37 εργαζόμενους στο ΤΕΜΠΜΕ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, εκφράζουν τη ρητή και κατηγορηματική τους αντίθεση στην τοποθέτηση του Αλ.Παπαρσένου στη θέση του Προέδρου του ΤΕΜΠΜΕ από την υπουργό Οικονομίας – Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας Λ.Κατσέλη. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ο ίδιος άνθρωπος ήταν γενικός διευθυντής του Ταμείου την περίοδο 2003 – 2008 “και έχει ...δώσει δείγμα γραφής και των ιδεών του σχετικά με το αντικείμενο εργασιών του Ταμείου. Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι “το 2008 που απομακρύνθηκε από τη θέση του, η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ ήταν ένας άγνωστος φορέας στην επιχειρηματική κοινότητα, ενώ είχε παράσχει τις εγγυήσεις της σε λιγότερα από 3.687 αιτήματα δανείων επιχειρήσεων, με σύνολο εκταμιευμένων δανείων 266 εκατομμύρια, ενώ σήμερα στα προγράμματα της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ έχουν ενταχθεί πάνω από 60.000 επιχειρήσεις με σύνολο εκταμιευμένων δανείων άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων”. Για τη δυστοκία αυτή, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ένας από τους λόγους ήταν ότι “η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ εγγυόταν για τα δάνεια αυτά, επέτρεπε παράλληλα στις τράπεζες να παίρνουν επιπλέον εξασφαλίσεις, ενώ προέβλεπε σε περίπτωση καταγγελίας του δανείου την άσκηση ένστασης διζήσεως, κάτι που σήμαινε ότι τελικά ο επιχειρηματίας με τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία κάλυπτε το χρέος του προς την τράπεζα”.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αγαπητέ Αντώνη...

Αγαπητέ Αντώνη,
Πέρασαν ακριβώς δύο μήνες από την αξέχαστη εκείνη Κυριακή της 29ης Νοεμβρίου όταν πάνω από 800.000 Νεοδημοκράτες κάθε ηλικίας και φύλου περίμεναν καρτερικά επί ώρες για να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρό τους.
Για να ψηφίσουν με πάθος πρωτόγνωρο και υπομονή αξιοθαύμαστη, ειδικά για τα άτομα προχωρημένης ηλικίας, εκείνον που...
θα έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο κόμμα και γενικότερα στο γηρασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό
μας σύστημα. Και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΜΜΕ αλλά και πολλών ανωτάτων στελεχών του κόμματος
κατάφεραν εκείνο που κάποιους μήνες πριν φάνταζε σαν δονκιχωτικός μύθος. Έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία,
πολύ μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου από αυτή που ανακοινώθηκε, την δυνατότητα σε σένα να κάνεις πράξη τα
όσα οράματα τους μετέδωσες στην προεκλογική εκστρατεία.
Δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκες Αντώνη αλλά στις 29 του Νοέμβρη δεν έγινε μια ψηφοφορία, έγινε μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Το όραμα και η εντολή αυτής της Επανάστασης ήταν και είναι μία. Γενική ΑΝΑΤΡΟΠΗ προς οτιδήποτε το παλιό. Προς
οτιδήποτε μας πλήγωσε, μας πόνεσε, μας ντρόπιασε.
Ακόμη και εγώ, ένας διαχρονικά παλιός σου φίλος, δεν μπορούσα να φανταστώ πως η λαϊκή ορμή είχε τόση δύναμη
που ισοπέδωσε στο περασμά της και ιστορικά γεγονότα που πλήγωσαν πολλούς και σένα και τη δύναμη της πανίσχυρης
οικογενειοκρατίας και το καλοστημένο εδώ και χρόνια οικοδόμημα της προσυμφωνημένης διαδοχής.
Όλα τα παραπάνω προσδίδουν στους ώμους σου μια τεράστια ευθύνη για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες εκείνων.
Δεν πρέπει να ξεχνάς πως καμία Επανάσταση στην ιστορία δεν πέτυχε χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα. Αυτό δεν είναι
προτροπή για αιματοχυσία, είναι απλώς μια υπόμνηση ότι εδώ έχουμε να διαχειριστούμε μια Επανάσταση.
Δεν χρωστάς σε κανέναν παρά μόνο σε όλους εμάς και κυρίως στο εαυτό σου.
Ούτε σε πρώην αρχηγούς, ούτε σε συνυποψηφίους, ούτε σε κανέναν γαλάζιο σημαιοφόρο.
To καινούργιο, το άφθαρτο θα έρθει από καινούργιους, από άφθαρτους και όχι από την ανακύκλωση φθαρμένων
υλικών. Αυτό ζητήθηκε απ' τους επαναστάτες κι η εντολή αυτή είναι.
Αρα για σένα και για μας, ο οποιοσδήποτε τυχόν συμβιβασμός είναι μια πράξη ενάντια στη βούληση εκείνων που σε ψήφισαν.

Πέρασαν μόλις δυο μήνες. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν παραγνωρίζει πως αυτό τον πρώτο καιρό ο ρόλος του Αρχηγού της ΝΔ ταυτίζεται και με αυτόν του ακροβάτη. Έτσι απαιτούν τα γεγονότα και οι συνθήκες και αυτό είναι
κατανοητό. Κάποτε όμως αυτή η περίοδος θα πρέπει να τελειώσει και να πορευτούμε όλοι μαζί στο δρόμο που
έδειξε η ψήφος της 29 του Νοέμβρη. Δεν χρειάζονται μαθηματικοί υπολογισμοί. Οι πλειοψηφίες ούτε συγκολλούνται,
ούτε αθροίζονται περιστασιακά ούτε είναι δεδομένες ούτε ακολουθούν συνταγές. Οι πλειοψηφίες δημιουργούνται και διατηρούνται όταν εμπνέονται. Μια Κυριακή κάποιου Νοέμβρη του 2009 η θεωρία αυτή αποδείχτηκε πως είναι πέρα για πέρα σωστή.

Αγαπητέ Αντώνη,

Σε Σένα έλαχε ο κλήρος και η τιμή να σηκώσεις τη σημαία αυτής της Επανάστασης. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ , το επαναλαμβάνω, δεν ψήφισαν, επαναστάτησαν. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό και κυρίως μην τους απογοητεύσεις.
Μια από τις αιτίες που μας οδήγησαν στο -10% ονομάζεται άγνοια του πολιτικού χρόνου. Η προηγούμενη κυβέρνηση στην πολιτική εξίσωση δεν συμπεριέλαβε και τον παράγοντα χρόνο. Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνεις αλλά κυρίως πότε το κάνεις. Είμαι σίγουρος ότι εσύ γνωρίζεις άριστα την επιστήμη και των μαθηματικών και των πολιτικών παραμέτρων.
Είπα και λίγα και πολλά αλλά έτσι σοφός που έγινες με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες τα παραπάνω τι σημαίνουν.

Με αγάπη και εκτίμηση
Καππαδόκης

Νοίκιασα το σπίτι μου σε μετανάστη, κι όταν πήγα να το δω...

"Έχω την ατυχία να διαθέτω ένα ακίνητο σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί πλέον σε γκέτο μεταναστών και κυρίως λαθρομεταναστών.
Όπως είναι φυσικό επακόλουθο αποφάσισα να μετακομίσω σε άλλη περιοχή προκειμένου να διασφαλίσω ανεκτές συνθήκες διαβίωσης.
Το ακίνητο αποφάσισα να το ενοικιάσω...

και μετά από πολύ κόπο βρήκα κάποιον έγχρωμο μετανάστη που βρίσκεται νόμιμα στη χώρα με ΑΦΜ και κανονικά χαρτιά. Έγινε συμβόλαιο, θεωρήθηκε στην εφορία, πληρώθηκε η εγγύηση και το πρώτο μηνιάτικο κανονικά.

Μετά τον πρώτο μήνα σταμάτησε η καταβολή των ενοικίων και για τους επόμενους τρεις μήνες δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ.
Μετά από συνεχόμενες οχλήσεις στον ενοικιαστή και αφού άκουσα χίλιες δυο διαφορετικές δικαιολογίες του ζήτησα τελικά να βγει από το ακίνητο και σε "αντάλλαγμα" δε θα ζητούσα τα χρωστούμενα.

Συμφώνησε και έτσι όταν μου είπε ότι έφυγε και ότι άφησε τα κλειδιά σε συμφωνημένο μέρος, πήγα στο σπίτι να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Η βρωμιά, τα grafiti στους τοίχους και τα υπολείμματα χρήσης ναρκωτικών ήταν δυστυχώς το λιγότερο.
Κατεστραμμένα κουφώματα, είδη υγιεινής και έπιπλα (σημειωτέον υπήρχαν ορισμένα έπιπλα μέσα στο σπίτι) με άφησαν κάγκελο.

Όπως είναι φυσικό έπαθα ΣΟΚ και αποφάσισα να διεκδικήσω τη ζημιά που υπέστη το ακίνητο.
Όποιον φίλο ρώτησα για τη γνώμη του μου είπε το ίδιο πράγμα.
"Μην κάνεις τίποτα γιατί θα μπλέξεις"
"Αυτοί είναι κύκλωμα και θα στη έχουν φυλαγμένη"
"Στο δικαστήριο θα εμφανιστεί ως θύμα που λόγω χρώματος και λόγω του ότι είναι ένας ανυπεράσπιστος μετανάστης τον κυνηγάς"
"Στο τέλος θα βρεθείς να του χρωστάς κιόλας"

Ομολογώ ότι αν και ήμουνα εξοργισμένος, βρήκα τις αιτιάσεις των φίλων μου απόλυτα λογικές και έτσι φόρεσα τη ζημιά μου και δεν ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Αν πιστεύει κανείς ότι η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική εάν στρεφόμουν εναντίον του τότε τι να πω. Προφανώς έκανα λάθος. Εγώ πάντως δεν βρήκα κανέναν που να μου είπε να τον πάω δικαστικά.

Δε ξέρω εάν ήταν Έλληνας ο ενοικιαστής τι θα γινότανε.
Αυτό έτυχε σε εμένα και αυτό σας μεταφέρω."

http://politikiprotasi.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-1


Ισοφάρησε στο 26,το γκολ του Σκόκο,ο Σαλπιγγίδης

Οι δημοσιογράφοι, συμφωνούν με τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Για αυτούς όμως;

Το πρωί στην ανάρτηση έλεγα...
Περικοπή μισθού εργαζομένου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του = ΠΡΟΣΒΟΛΗ!
(Άλλο το θέμα της φορολογίας!)

ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι, μα όλοι τους, συμφωνούν στις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Τι κάνουν όμως όταν οι ίδιοι όταν τους συμβεί;

Τους πρότειναν μείωση αλλά δεν τους αφορά το θέμα των χρημάτων μόνο το ότι δεν είχαν υποστήριξη σε όλα αυτά που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για τις αμοιβές και τονίζει «Δεν θέλω να δουλεύω σε ένα μαγαζί που υποτιμά και...απαξιώνει τον εαυτό του»

Ο Βασίλης Λυριτζής παραδέχεται ότι μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου πάνε στον ΣΚΑΙ και ξεκαθαρίζει ότι στην ΕΡΤ δεν είχαν πρόβλημα να επαναδιαπραγματευθούν όποιο ποσό ήθελαν, τους πρότειναν μείωση αλλά δεν τους αφορά το θέμα των χρημάτων μόνο το ότι δεν είχαν υποστήριξη σε όλα αυτά που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για τις αμοιβές και τονίζει «Δεν θέλω να δουλεύω σε ένα μαγαζί που υποτιμά και...
απαξιώνει τον εαυτό του». Συνεχίζει λέγοντας ότι δεν θέλει να σκέφτεται συμφέροντα και ότι ποτέ δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από υπουργό ή υπεύθυνο της ΕΡΤ για τη δουλειά του. Στις 12 Φεβρουαρίου σταματούν από την ΕΡΤ, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε ξεκινάνε στον ΣΚΑΙ, «Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουμε πρωινό 6-10 με αλλαγές στο ύφος και το περιεχόμενο θα είναι πιο γρήγορο ζωντανό με εκμετάλλευση τεχνικών πόρων» που όπως διευκρινίζει όταν «ένας σταθμός γίνεται ενημερωτικός πρέπει να αναπτύξει τα μέσα του». Η συνεργασία τους με το κανάλι του Φαλήρου θα αφορά και στο ραδιόφωνο του Σκαι. Ενώ για το συμβόλαιό τους δήλωσε ότι θα είναι πολυετές.

ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι, μα όλοι τους, συμφωνούν στις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Τι κάνουν όμως όταν οι ίδιοι όταν τους συμβεί; Απλά ΦΕΥΓΟΥΝ!
(και ΠΟΛΥ καλά κάνουν!)

Με πληροφορίες από το:http://www.enimerosi24.gr

Συνέντευξη Παπανδρέου στο bloomberg και ένα σχόλιο

blog: exomatiakaivlepo
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε στον Γάλλο Πρόεδρο, κ. Νικολά Σαρκοζί, ή στην Άνγκελα Μέρκελ; Τι σας συμβουλεύουν ότι πρέπει να κάνετε για να βγείτε από την κρίση, ή μήπως θα προχωρήσουν σε πιθανή ενίσχυση;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Δεν ζήτησα ποτέ οικονομική ενίσχυση ούτε..

από τον Νικολά Σαρκοζί, ούτε από την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι συμφωνούμε απόλυτα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για να βάλουμε σε τάξη το σπίτι μας, και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Έχω εκλεγεί μόλις πριν από περίπου 100 ημέρες και έχω λάβει εντολή για αλλαγή. Ο λαός έχει κατανοήσει ότι αντιμετωπίζουμε θεμελιώδη δομικά προβλήματα στην οικονομία και την ανταγωνιστικότητα. Δεν είχαμε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, αλλά αυτό σημαίνει μόνο ότι πρέπει να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα, και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Υπάρχει πολιτική βούληση, και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σχόλιο:
Πλάκα μας κάνουν;
Έχουν πάρει λέει εντολή για αλλαγή...
Πολύ ωραία, έχουν πάρει όμως και εντολή να κάνουν ΟΛΑ αυτά που μας έχουν υποσχεθεί.
Που έχουν υποσχεθεί σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
Καθαρές λύσεις, καθαρές κουβέντες....
Αφου λοιπόν έχετε πάρει εντολή Κε πρωθυπουργέ, γιατί δεν κάνετε πράξη αυτή την εντολή;
Σας κρατάει κανείς;
Kαλά όλα αυτά τα περί εντολών. Το άλλο τι το θέλατε;
Aπο που προέκυψε; είναι δυνατόν μετά από 4 μήνες να μας λέτε:
"Δεν είχαμε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος".
Είναι δυνατόν, πως προέκυψε τώρα αυτό;
Δεν μας τα είχατε πεί αυτά, άλλα μας λέγατε:
"Λεφτά υπάρχουν"
"Δεν θέλουμε πίστωση χρόνου"
"Δεν ζητώ την ανοχή ζητώ την συμμετοχή"
Τώρα καταλάβετε Κε πρωθυπουργέ το μέγεθος του προβλήματος;
EMEIΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;;;;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html

Απολύσεις ΘΕΜΑ 98,9


Την Παρασκευή, μετά την Σοφία Αδάμ, απολύθηκε από τον ΘΕΜΑ 98,9 ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριτσόπουλος, που εργαζόταν εκεί επί 5 χρόνια.Παρουσίαζε διάφορες εκπομπές και από... το 2008 το 7-9 και στην συνέχεια το 8-9 το βράδυ.Είναι η 5η απόλυση στον σταθμό, από τότε που ο Alpha 98,9 έγινε ΘΕΜΑ 98,9 (χώρια οι μαζικές απολύσεις κατά τη μετάβαση απ' το ένα καθεστώς στο άλλο).Και από Δευτέρα έρχονται και άλλες "εκκαθαρίσεις" εργαζομένων και σημαντικές αλλαγές στις εκπομπές.

video ντοκουμέντο: Αυτό αντικρίζει ο επισκέπτης στο Μουσείο των Δελφών

Αυτό αντικρίζει ο επισκέπτης στο μουσείο Δελφών. Οταν βρέχει στάζουν νερά στις αίθουσες και οι τουρίστες το βλέπουν. Μετα βίας προχθές μπορέσαμε και τραβήξαμε το Video για να το δημοσιεύσουμε και όταν μας είδαν μας πέταξαν έξω. Καμαρώστε:
Ενεργοί Πολίτες Φωκίδας
Σύνδεσμος Ενημέρωσης


"Η σύγκρουση των Τιτάνων", η νέα ταινία που θα σπάσει ταμεία

'Clash of the Titans' λέγεται το νέο χολιγουντιανό επίτευγμα, με πρωταγωνιστές τους Sam Worthington (Περσέας), Liam Neeson (Δίας), Ralph Fiennes (Άδης). Η ταινία είναι βασισμένη στην αρχαία ελληνική μυθολογία (την οποία αυτονόητο είναι ότι θα ...ξεσκίσει, προσαρμόζοντάς την στα χολιγουντιανά κλισέ των τεράτων κλπ).
Ο Περσέας ξεκινά μια επικίνδυνη αποστολή: να νικήσει τον Άδη, πριν αυτός πάρει την εξουσία από το Δία. Η εκστρατεία του Περσέα και των τολμηρών συντρόφων του στον Κάτω Κόσμο, θα συνοδευτεί από ανίερες συμμαχίες με περίεργα τέρατα (λείπουν τα τέρατα απ'τα blockbusters?), δαίμονες και άλλα φρικιά του κάτω κόσμου.
Πιασάρικο το θέμα, δείτε το trailer:


Crazy video !

είναι δυνατόν;
δείτε κι εσείς:


Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις Γ. Μαγκριώτη για αγροτικές κινητοποιήσεις-οικονομία


Για διεθνείς κερδοσκόπους που «προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ελλάδας και να αποσταθεροποιήσουν το ευρώ», έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε δηλώσεις δημοσιογράφων. Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε... ότι «η ζημιά που κάνουν στην οικονομία, στις άλλες κοινωνικές τάξεις, αλλά και στην εικόνα της χώρας είναι πολύ μεγάλη» και πρόσθεσε ότι «οι θεσμικές τομές που προτείνει η κυβέρνηση θα δώσουν υπερτριπλάσια εισοδήματα στους αγρότες μέσα στο 2010, από αυτά που ζητούν ως άμεσες κρατικές ενισχύσεις». Αναφορικά με την υπόθεση της Siemens υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα μείνει σε προσωρινές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται από διάφορα δημοσιεύματα - θα επιζητήσει την ουσία».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To OSCAR ανορθογραφίας παίρνει ...ο κύριος:

Πραγματική "σφαγή" της ορθογραφίας στην οδό Σφακτηρίας της Κατερίνης... Δεν παίζεται με τίποτα στην ορθογραφία ο άνθρωπος που έγραψε στον τοίχο του σπιτιού του :

ΑΠΑΓΩΡΕΒΕΤΑΙ ΗΔΙΩΤΗΚΩΝ ΠΑΡΚΗΝ.... Νο ΠΑΡΚΗΝ... Έσπασε όντως το ρεκόρ... Παίρνει το μέγα βραβείο ανορθογραφίας!...



http://lefteria.blogspot.com/2010/01/blog-post_5584.html

Καπηλείες, λογοκλοπές...

Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23164#23164

Καπηλείες, λογοκλοπές, πλαστογραφίες και άλλου είδους πρακτορικές πρακτικές

Ζούμε στην εποχή του ακραίου αμοραλισμού, της αυθάδους καπηλείας και των ποικίλων πλαστογραφιών και προβοκατσιών.

Ιδιαίτερα στο χώρο της Ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας αποτελεί καθεστώς και «επιστήμη» η απάτη σε όλες τις πολυεδρικές της μορφές: Από τις λογοκλοπές και...

πλαστογραφίες μέχρι τις προβοκατόρικες σπερμολογικές αλλοιώσεις των κειμένων…

Το θλιβερό είναι ότι αυτές τις δόλιες πρακτικές της παρακμής τις παράγουν και αναπαράγουν και πολλοί που εμφανίζονται υπέρ «Πίστεως, Πατρίδας και Ηθικής», υπέρ της αλήθειας, και άσπονδοι «εχθροί» των καθεστωτικών μεθοδεύσεων και των νεοταξικών ηθών.
Κάποιοι που ασκούνται σε πολιτικό τουρισμό και διαβήματα εναντίον της Νέας Τάξης και των εθνομηδενιστών, αντιγράφουν τα «ήθη και τα έθιμα» της παραπληροφόρησης και της απάτης των προβοκατόρων και των πλαστογράφων.

Φαίνεται ότι υιοθετούν στο ακέραιο τις πρακτικές του Κούλογλου, που τόσο αδρά αμείβει του καθεστώς: την πλαστογραφία, την κλοπή και εμπορία κειμένων και εκπομπών…

Είναι γνωστό το γεγονός: Το βιβλίο του Κούλογλου "Έγκλημα στο Προεδρικό Μέγαρο" είναι πιστή αντιγραφή του βιβλίου του Μανουέλ Μπονταλπάν, "Φόνος στην Κεντρική Επιτροπή"…
Με μεγάλη έκπληξη, λοιπόν, διαβάσαμε άρθρο στο «Τρίτο Μάτι» (τεύχος Φεβρουαρίου), με την υπογραφή του Λεωνίδα Αποσκίτη, το οποίο εμφάνιζε το άρθρο της Σύνταξης του ΡΕΣΑΛΤΟ με υπογραφή Καββαθά!!!

Το άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί και στο φόρουμ του ΡΕΣΑΛΤΟ, 11 Ιανουαρίου, με τον τίτλο: «Σχέδιο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδας».
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4071

Το κείμενο κυκλοφόρησε, ως πηγή ΡΕΣΑΛΤΟ, πλατιά στο διαδίκτυο.

Ο φίλος Λεωνίδας Αποσκίτης, το έβαλε, στο «Τρίτο Μάτι», ένθετο σε κείμενό του χωρίς να αναφέρει την πραγματική πηγή!!!

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.

Όσοι, όμως χρησιμοποιούν τέτοια μέσα εξαπάτησης και ψεύδους, δεν μπορεί να αγωνίζονται ΠΟΤΕ για Ιδέες και Δίκαια…

Γιατί τα μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας είναι πάντα ανάλογα των σκοπών του. Δεν μπορεί να αγωνίζεσαι για μεγάλους και ηθικούς σκοπούς με δόλια και ανήθικα μέσα…

Τέτοια κρούσματα δόλιας παραπληροφόρησης, πλαστογραφιών και κλοπών υπάρχουν άφθονα και στο διαδίκτυο: Αποτυπώνουν το καθεστώς που επικρατεί και σε πολλούς που ουρλιάζουν κατά της Νέας Τάξης και υπέρ της ιστορικής αλήθειας και των εθνικών αγώνων…

Οι έμποροι των ιδεών, των συμβόλων και των «προσώπων» δεν πιστεύουν σε τίποτα…

Καρατζαφέρης στη Θεσσαλονίκη:"Υπουργός Προστασίας του Αριστερού Πολίτη", ο Χρυσοχϊδης

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στα πλαίσια της εθνικής συνδιασκέψεως που διοργάνωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι θέτει τον Δημήτρη Παπαγεωργίου υπό την... πολιτική και νομική προστασία των δικηγόρων βουλευτών του κόμματος, Θάνου Πλεύρη και Μάκη Βορίδη, ζητώντας τους να τον υπερασπιστούν σαν να ήταν μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. Χαρακτήρισε δε τον κ. Χρυσοχοΐδη «Υπουργό Προστασίας του Αριστερού Πολίτη».

www.elora.gr

Άγιος Παντελεήμονας Φλώρινας: πανέμορφο χωριό

ΒΙΝΤΕΟ από ένα πανέμορφο ψαροχώρι της Μακεδονίας
Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μακεδονίας και βρίσκεται στα όρια του νομού Φλώρινας και Πέλλας 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αμυνταίου. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν... Πάτελε ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την πρώτη κατοίκηση του. Ο οικισμός του Αγίου Παντελεήμονα κτισμένος σε προνομιακή θέση , ανάμεσα στις λίμνες Βεγορίτιδα και Πετρών, συνέδεσε σε όλη του την ιστορική πορεία την παραγωγική του δραστηριότητα με το λιμναίο οικοσύστημα. Η βασική αυτή επιλογή για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ιδιαίτερου αυτού μικροπεριβάλλοντος πιστοποιείται ήδη από τα αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφής στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, μερικά χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του σημερινού χωριού, στη Βόρεια όχθη της λίμνης των Πετρών. Σύμφωνα με τις παλαιότερες έρευνες και τα πρώτα συμπεράσματα των αρχαιολόγων που ερευνούν την περιοχή τα τρία τελευταία χρόνια, πρόκειται για έναν οικισμό που χρονολογείται στη Νεολιθική Εποχή.

Εθνομηδενισμός, Ξενοκεντρισμός, Μεταμοντέρνος πολυπολιτισμός

Ένα ωραίο -όπως πάντα- άρθρο του "Ακρίτας-Η ιστορία της Μακεδονίας"
Στις δεκαετίες του '80 και του '90 συντελέστηκε μία ακόμη μεταστροφή στον πανεπιστημιακό κόσμο και εμφανίστηκε μία εντελώς διαφορετική πρόκληση για τον Ελληνισμό με τη μορφή της πολυπολιτισμικότητας. Γενικά, οι υποστηρικτές της...
πολυπολιτισμικότητας ανήκουν σε ένα από δύο στρατόπεδα. Μερικοί πιστεύουν πως όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι —ο Ελληνικός δεν είναι ούτε καλύτερος ούτε χειρότερος από οποιονδήποτε άλλο. Άλλοι, πιο πεισματάρηδες, είναι πεπεισμένοι ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι εκτός από το Ελληνικό, που είναι ιδιαίτερα ιμπεριαλιστικός, ηγεμονιστικός, εθνικιστικός, σεξιστικός και πατριαρχικός και κατά συνέπεια πρέπει να μελετάται μόνο ως παράδειγμα του τι πάει στραβά στο σύγχρονο κόσμο. Και στις δύο περιπτώσεις οι Έλληνες χάνουν: αν είναι το ίδιο με τους Τούρκους, Πακιστανούς ή τους Αλβανούς, γιατί να μελετάμε Ελληνικά αντί για Αγγλικά, Αλβανικά ή Τουρκικά; Αν είναι χειρότεροι, γιατί να τους μελετάμε, γενικώς;
η συνέχεια εδώ

ΞΑΝΘΗ-ΑΡΗΣ 2-1


Μια πολύ μεγάλη και σημαντική από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς νίκη, πανηγύρισε η Ξάνθη που επικράτησε με 2-1 του Αρη στα Πηγάδια, για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν... ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο πήρε τους βαθμούς, χάνοντας μάλιστα και ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Οι "ακρίτες¨" τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Βάλλας αποβλήθηκε στο 80'.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αρη έκανε ο Φρέντι Αντού και ο Τζόνσον πέτυχε το πρώτο του γκολ. Παράλληλα, ο Στάνγκα ντεμπούταρε με τη φανέλα των γηπεδούχων, της Ξάνθης.

Τα γκολ:

1-0 Μαρσελίνιο (15')

2-0 Έλιγκτον (34')

2-1 Τζόνσον (90')

ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΣΕ ΨΥΧΑΡΗ: ΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛ

Πρόταση -μαμούθ για να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΔΟΛ έκανε ο Λαυρεντιάδης! Το Veto300 αποκαλύπτει ότι πλησίασε τον Ψυχάρη και εμφανίστηκε διατεθειμένος να....

δώσει πολλά λεφτά για να αποκτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού οργανισμού της χώρας- και δι' αυτού, βέβαια, και του 25% του Μega! Ο Ψυχάρης του απάντησε "ευχαριστώ, δεν πουλάω", αλλά τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ισχυροί επιχειρηματίες των ΜΜΕ, διερωτώνται πλέον για τους στόχους του. Εχει εδώ και... έναν χρόνο το 12% του Πήγασου (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ κλπ), το 10% της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, πήρε πάνω από 45% της εφημερίδας του Τριαναταφυλλόπουλου και διεκδικεί τον ΔΟΛ; Για να μην μιλήσουμε για την Εspresso, τον Flash και τη "Σφήνα"! Σαν να διαθέτει αστείρευτα κεφάλαια, αγοράζει ό,τι μένει ελεύθερο στην αγορά...
veto300 blog

Αγωνία για το διατηρητέο δημοτικό Σχολείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης

Δείτε σχετικό βίντεο στο τέλος
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙKH ΣΤΕΓΗ
«Αξιότιμε κύριε Παπανδρέου,
Σας ρωτούμε:

Α). Γιατί η ανάγκη των μαθητών για σχολική στέγη θυσιάζεται για την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και υποβαθμίζεται έτσι η ποιότητα της παιδείας;
Β). Γιατί το Υπουργείο Παιδείας, ενώ γνωρίζει το θέμα, δεν διεκδικεί άμεσα το χώρο που του ανήκει βάσει του άρθρου 31 § 1,2 Νόμος 2009/92;
Γ). Ποιές κυρώσεις έχουν επιβληθεί στους υπαίτιους αυτής της επιζήμιας για τους μαθητές και τους πολίτες παράλειψης;
Δ). Πόσο επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τον κρατικό προϋπολογισμό το γεγονός της μη αξιοποίησης του Σχολείου ως Σχολείου;
Ε). Δεν το βρίσκετε σπάταλο το να καταφύγουμε στη Δικαστική Αρχή εσωτερική και διεθνή εναντίον της κυβέρνησης σας για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος για τη στέγαση ενός Νηπιαγωγείου, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στο σχολικό εγχειρίδιο και το οποίο είχε ζητήσει επιτακτικά η κυρία Δραγώνα από την προηγούμενη κυβέρνηση;»



Περισσότερα>

Χώρισε η Μενεγάκη, ανέβηκαν τα νούμερα. 28,8% χτύπησαν οι κουτσομπόληδες

Aπό το veto300 blog.
Η "λογική" της κλειδαρότρυπας συγκινεί πολλούς -όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό είναι γνωστό και δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για την κρεββατοκάμαρα γνωστών προσώπων της τηλεόρασης ή του σινεμά. Ο χωρισμός, λοιπόν, Μενεγάκη - Λάτσιου ήταν αναμενόμενο να ....
προκαλέσει ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο επειδή επρόκειτο για ζευγάρι με 3 παιδιά, που έδινε την εντύπωση ότι ήταν δεμένο. Αλλά, βέβαια, και λόγω του γεγονότος ότι άρχισαν να λέγονται φόρα παρτίδα πράγματα για παράνομες ερωτικές σχέσεις και... των δυο. Μεγάλος πρωταγωνιστής σ' αυτή την ξεφτίλα το Star. Εδωσε ρέστα χθες μιλώντας επί 40 λεπτά στο "δελτίο " του για τον τρίτο άνδρα που αναστάτωσε -όπως έλεγε- τη ζωή της Μενεγάκη, αλλά και για τη γυναίκα που έχει μπει εδώ και μήνες στη ζωή του Λάτσιου! Ολα αυτά δε, επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο ότι έχουν 3 παιδιά, που δεν πρέπει να πληγούν! Ούτε σκέψη ότι συμμαθητές τους ακούνε από το ίδιο το Star για παράνομες σχέσεις Μενεγάκη -Λάτσιου και αύριο θα τα λένε στα παιδιά τους στο σχολείο! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξεκολήσουν από τα μονοψήφια ποσοσστά. Χθες το κατάφεραν με το παραπάνω. Το "ξεκατίνιασμα" τους έδωσε 28,8%...
veto300.blogspot.com

Οικονομικό σκάνδαλο στην Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων

Θα χρειαστεί πολύ τρόχισμα το τερηδονισμένο δοντι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για να καθαρίσει. Βαθύ καθαρισμό χρειάζεται γιατρέ μου....
Διπλά βιβλία υπήρχαν στα ταμεία της Ομοσπονδίας

Ολοκληρώθηκε εχτές ο πρώτος έλεγχος από τα όργανα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τα οποία... έβγαλαν το αρχικό πόρισμα πως η Ομοσπονδία διατηρούσε διπλά βιβλία και πως σταματάει την μέχρι τώρα έρευνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε πως πρέπει από το χρονικό σημείο αυτό κι έπειτα να αναλάβουν οι ορκωτοί λογιστές και να παραπεμφθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα μιας και το δεδομένο, και μόνο, της ύπαρξης των διπλών βιβλίων στα ταμεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο, παρά μόνο το να αναλάβει η αρμόδια επιτροπή την διαλεύκανση του διαφαινόμενου σκανδάλου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, πήρε την απόφαση να θέσει σε διαθεσιμότητα για 15 ημέρες την υπάλληλο που εμπλέκεται, μέχρι στιγμής στο ζήτημα της υπεξαίρεσης, και παρέπεμψαν στο πειθαρχικό των Δημοσίων Υπαλλήλων το θέμα της, μιας και σε αυτό το όργανο υπάγεται.Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου στις 14:00, μια ημέρα ακριβώς πριν την έναρξη των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του οργάνου.
Στάση αναμονής από την πλευρά των Οδοντιατρικών Συλλόγων
Οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, τηρούν, σε επίπεδο επίσημων ανακοινώσεων, σιγήν ιχθύος, αλλά δεν αργούν οι πρώτες αναφορές μετά τις συνεδριάσεις των αντίστοιχων διοικητικών οργάνων τους. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας (www.ospierias.gr), μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook, αναφέρει πως “είχε επισημάνει από τον Οκτώβριο πως συμβαίνουν διάφορα παράξενα σε σχέση με τα οικονομικά της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και τις εισφορές των Συλλόγων προς αυτή, αλλά δεν είχε λάβει καμία απάντηση από την πλευρά της.”
Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο έλεγχος που έγινε φέτος πριν την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, βρήκε αυτή την μαύρη τρύπα στα ταμεία του οργάνου και μάλιστα τα ποσά που φαίνεται πως λείπουν αναφέρονται σε μια περίοδο της περασμένης τετραετίας. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής: Πρώτη φορά έγινε φέτος έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας; Γιατί φάνηκε αυτή η τρύπα της τετραετίας μετά από τόσα χρόνια; Με ευθύνη ποιών γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ετήσιοι έλεγχοι και δεν είχε αναφερθεί ως τώρα καμία οικονομική εκτροπή;Σημαντικά ερωτηματικά γεννιούνται και με τη μέχρι τώρα στάση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι ενώ υπάρχει η σαφής πρόθεση να διαλευκανθεί το όλο ζήτημα και να πληρώσουν το τίμημα όσοι ευθύνονται, αρκετοί εξ’ αυτών ήταν ήδη τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες θέσεις στα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας και δεν υπέπεσε στην μέχρι τώρα αντίληψή τους αυτό το ζήτημα. Μάλιστα σε ένα σχόλιο αναγνώστη του DentNEWS, αναφέρεται ότι “άλλοι έβαζαν τέτοιου είδους θέματα στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των ημερησίων διατάξεων τα τοποθετούσαν τελευταία για να μην συζητηθούν ποτέ.”
Τεράστια ηθική διάσταση
Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και τα έσοδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, όπως γνωρίζετε, είναι σε ένα μεγάλο βαθμό από τις εισφορές των οδοντιάτρων μέσω των ποσών που πληρώνουν στους οικείους Οδοντιατρικούς Συλλόγους. Εκτός από την οικονομική και διοικητική πλευρά, υπάρχει μια τεράστια ηθική διάσταση στο ζήτημα.
Χωρίς οικονομικό απολογισμό η Γενική Συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου
Η ετήσια Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 6-7 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μόνο όσον αφορά το έκτακτο σκέλος του την πρώτη ημέρα (και χωρίς να συμπεριληφθεί ο οικονομικός απολογισμός που είναι αδύνατο να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες), και κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα γίνει η έκτακτη ενημέρωση προς τους συναδέλφους, για το ζήτημα της υπεξαίρεσης των χρημάτων, το ακριβές ποσό της οποίας δεν είναι ακόμα γνωστό (αναφέρονται ποσά τουλάχιστον 280.000 ευρώ), μιας και δεν έχει φτάσει σε βάθος ο έλεγχος της επιτροπής.Και όπως πολλοί αναφέρουν, μπορεί ορισμένοι να χρησιμοποιούσαν την θέση και τα προνόμια τα οποία αυτή έφερε, για να κάνουν τα πολυτελή ταξίδια τους, μέσω των διάφορων χορηγικών πακέτων που έκλειναν στην πλάτη της Ομοσπονδίας, αλλά πλέον η κατάσταση, με την υπεξαίρεση χρημάτων φαίνεται πως δείχνει το λόγο της απαξίωσης που είχε τύχει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των οδοντιάτρων από το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.
Πηγή: leyteria.blogspot.com
Περισσότερα: www.dentnews.net

Τερπνή Σερρών.Η ιστορία και εικόνες της Τερπνής

Tερπνή,ένα από τα μεγαλύτερα,ιστορικότερα και αρχαιότερα χωριά του Ν.Σερρών.
Συρραφή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών που παρουσιάζουν όσο γίνεται πιο τεκμηριωμένα την ιστορία της Τερπνής Σερρών. Το βίντεο είναι σε πόλυ υψηλή ανάλυση(Full hi-definition 1080p).
http://www.youtube.com/watch?v=ODW0LrFxFQw&feature=player_embedded
-- www.visaltis.blogspot.com

Εαν κόψεις μισθούς...Κόψε χέρια

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με τρομάζει το σχέδιο «Β» και αγχώνομαι για την ερχόμενη Τετάρτη καθώς τα σενάρια, επαναλαμβανόμενα στα περιώνυμα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά παράθυρα και στις σελίδες εφημερίδων από Βουλευτές και Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και από... εμφανέστατα συναινούντες εάν όχι και απροκάλυπτα «συνεργαζόμενους» με την Κυβέρνηση δημοσιογράφους πως όπως πάνε τα πράγματα ίσως δούμε δραματικές περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και…συντάξεις!

Και όλα αυτά επειδή το δημοσιονομικό μας χρέος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα και ιλιγγιώδη ύψη και ταυτόχρονα οι φοροεισπρακτικές δυνατότητες ενός λαού που ΔΕΝ παράγει σχεδόν τίποτε και μιας οικονομίας που όχι μόνο ΔΕΝ αναπνέει, αλλά δεν της έχει μείνει «σάλιο» όπως πολύ περιγραφικά το έθεσε και ο Υπουργός καθηγητής Ανδρέας Λοβέρδος είναι ελάχιστες έως σχεδόν…μηδαμινές!


ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ λοιπόν προμηνύουν όλα αυτά για να…σωθούμε, να μην πτωχεύσουμε, να μην μας πετάξουν κλοτσηδόν εκτός ευρωζώνης οι… “κουτόφραγκοι”!


Όταν αναλογισθεί κανείς ότι όταν ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 πήρε στα χέρια του την Ελλάδα η χούντα των Συνταγματαρχών είχε αφήσει έλλειμμα της τάξεως του 23% και όταν ο ανιψιός του Κώστας Καραμανλής το 2009 «παρέδωσε» την Ελλάδα στον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, λένε ότι το έλλειμμα είχε αγγίξει το 108% του Ακαθάριστου Εθνικού μας Προϊόντος (δηλαδή 500% αύξηση σε 35 χρόνια…Δημοκρατικής Διακυβέρνησης της σύγχρονης Ελλάδας!!!)


Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ας έρθουν σε κάποια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΑΞΗ σύναξη οι λαλίστατοι στα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μακροσκελείς συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι «αμυνόμενοι» για το έργο τους πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να μας πληροφορήσουν:


Τα τελευταία 30 χρόνια ΠΕΡΑ από την αύξηση κατά 500% του ΕΘΝΙΚΟΥ μας ΧΡΕΟΥΣ πόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ εισπράξαμε υπό την μορφή Αγροτικών επιδοτήσεων και Ολοκληρωμένων Μεσογειακών Προγραμμάτων, πακέτων Ντελόρ και Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης;;;


Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι Έλληνες – εργαζόμενοι και συνταξιούχοι - όταν παραστεί η ανάγκη θα προσφέρουμε αγόγγυστα – όπως πάντα – για την σωτηρία της ΠΑΤΡΙΔΑΣ…


Εάν ό Πρωθυπουργός μας και η Κυβέρνηση του προβούν, τελικά, σε ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ επιδομάτων, μισθών και συντάξεων για να το δεχθούνε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πρέπει την ίδια στιγμή να ΠΡΟΒΟΥΝ και στο…ΚΟΨΙΜΟ των χεριών ΟΛΩΝ των ανδρών και γυναικών, Υπουργών, Βουλευτών, golden boys, Διοικητών ΔΕΚΟ και άλλων χαραμοφάηδων ΠΡΑΣΙΝΗΣ και ΜΠΛΕ Κομματικής Νομενκλατούρας…


ΔΕΝ είναι ΔΕΚΤΟ να κληθεί να πληρώσει από το υστέρημά του ο μέσος Έλληνας, εργαζόμενος και συνταξιούχος, κλεψιές, καταχρήσεις, ταχυπλουτισμό και ανευθυνότητα ΟΛΩΝ εκείνων που μας κυβέρνησαν τα 35 χρόνια μετά την πτώση της χούντας χωρίς – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – κάποιος να ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙΑ όπως κάνουν και οι γείτονές μας Άραβες σε κάθε κλέφτη και καταχραστή…


Εάν Κόψεις επιδόματα, μισθούς και συντάξεις Κύριε Πρωθυπουργέ ΚΟΨΕ και μερικά χέρια αλλιώς κανείς Κοινωνιολόγος δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι - παρά μόνο ο ΘΕΟΣ της Ελλάδος - που πέρα από τα κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως χρειασθεί να βάλει το Χέρι Του…

To νέο μισθολόγιο της ΕΡΤ, ποιοί παίρνουν, πόσα;

Σε αποκλειστικότητα, δημοσιεύουμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, το νέο μισθολόγιο της ΕΡΤ, που υπέγραψε ο κ. Γερουλάνος.
Ποιοι από τους γνωστούς τηλεαστέρες της ΕΡΤ, παίρνουν πόσα.
Το μισθολόγιο λοιπόν, για το έτος 2010 είναι το εξής:




τα υπόλοιπα στο http://exypno.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html
που σκάρωσε την ωραία πλάκα στους ερευνητές του internet

Επαγγελματίας αθλητής της Άρσης Βαρών, μέλος της Εθνικής Ομάδας, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για εκβίαση σε βάρος καταστηματάρχη στη Θεσσαλονίκη

Ο 25χρονος Γ.Σ, αθλητής στην ομάδα Άρσης Βαρών του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών της Ελλάδας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για την υπόθεση της εκβίασης ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης. Ο αθλητής της Άρσης Βαρών με το συνεργό του, που επίσης συνελήφθη, απαιτούσαν από τον ιδιοκτήτη του ...καταστήματος να τους καταβάλει εβδομαδιαίως το ποσό των 250 ευρώ, ενώ για τους ίδιους είχε γίνει και παλαιότερα καταγγελία, καθώς είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στο ίδιο κατάστημα. Ο Γ.Σ είχε κατακτήσει μάλιστα πρόσφατα και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πεσκάρα.
(newsblog.gr)

κύριε Παπανδρέου, πρέπει να απαντήσετε σ'αυτό


Αγαπητέ κ.Πρωθυπουργέ,
άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, όλοι οι Έλληνες ενοχλήθηκαν από το δημοσιογράφο των FT Chris Giles, που σας κυνηγούσε σε σκάλες και ασανσέρ, κάνοντας τη δουλειά του μεν, αλλά με πολύ άκομψο τρόπο, ο οποίος όμως εκθέτει εσάς κι όχι αυτόν.
Σας παραθέτω το σχόλιο ενός αναγνώστη σε σχετική μας ανάρτηση και εκτιμώ ότι δεν πρέπει να μείνει αδιευκρίνιστο το θέμα των συνεργατών σας που σας άφησαν "βορά" στα χέρια της ανελέητης τηλεοπτικής εικόνας:

Aν κάτι με ενοχλεί σε αυτή τη "συνέντευξη" είναι το ότι ο οποιοσδήποτε δημοσιογράφος, σε όποιο μέσο και αν δουλεύει, μπορεί να παρενοχλεί με αυτόν τον τρόπο, τον πρωθυπουργό της χώρας μου, κάνοντας του ουσιαστικά ανάκριση λες και είναι ρεπόρτερ του star που κυνηγάει την Τζούλια Αλεξανδράτου.....
Η ευθύνη είναι απκοκλειστικά του Πρωθυπουργικού γραφείου, της Ελληνικής αποστολής, του υπεύθυνου τύπου, δημοσιών σχέσεων, Ασφάλειας κτλ και γενικά των ανθρώπων που δουλειά τους είναι να κανονίζουν αυτά τα πράγματα...
Άρα κατ'επέκταση ευθύνεται ο ΓΑΠ που προσέλαβε αυτούς τους ανθρώπους....
Αν δεν μπορούν να ρυθμίσουν τόσο τυποποιημένα θέματα, πως να περιμένουμε να φέρουν εις πέρας σημαντικότερα και ουσιαστικότερα;

Στην Νίκαια εδώ και πολλά χρόνια χτίζουν βιομήχανοι, γιατροί και διάφοροι εύποροι επαγγελματίες από την Λάρισα και όχι μόνο

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
Επειδή οι φίλοι από taxalia ανάρτησαν εικόνα από το Google με πισίνες στη Νίκαια Λάρισας, θέλω να τους πληροφορήσω τα εξής:

α. Στην Νίκαια εδώ και πολλά χρόνια χτίζουν βιομήχανοι, γιατροί και διάφοροι εύποροι επαγγελματίες από την Λάρισα και όχι μόνο. Είναι κάτι σαν τα βόρεια προάστια της Λάρισας. β. Στο μπλόκο της Νίκαιας συμμετέχουν κυρίως αγρότες από την Καρδίτσα.
γ. Όσοι δεν έχουν κάνει ούτε μιά αγροτική δουλειά στη ζωή τους θα τους συμβούλευα να μη σχολιάζουν με τον τρόπο που είδα(στα σχόλια) στη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Αν κάποιος φίλος έχει λογαριασμό στο Google ας τους το διαβιβάσει πάντα φιλικά.
ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

...
Διευκρίνηση: Οι βίλες με τις πισίνες στο κέντρο του άνυδρου Θεσσαλικού κάμπου, είναι ένα θέμα, που δεν σχετίζεται με τους αγρότες. Το ιστολόγιό μας και ο γράφων ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιούς ανήκουν οι πισίνες και δεν το συνδέσαμε με τους αγρότες, αλλά με τη λειψυδρία. Όπως κάναμε ακριβώς ίδιο θέμα, για τη Σκόπελο πέρυσι. Και παλι μιλήσαμε για τις δεκάδες πισίνες που δημιουργούν πρόβλημα στα αποθέματα νερού.

Γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη: Αποτέλεσμα: Μηδέν

Την Τρίτη δικάζεται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μέλος της συμμορίας που απήγαγε τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ Γιώργο Μυλωνά (φωτο). Ο δράστης ανήκει στον λεγόμενο "αντεξουσιαστικό χώρο". Ήταν λοιπόν αναμενόμενο και όλοι στη Θεσσαλονίκη, ξέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες κάποιοι "σύντροφοί" του ξεχύνονται τα βράδια και καίνε αυτοκίνητα, βάζουν γκαζάκια κλπ. Απολύτως προβλέψιμες ενέργειες. Απολύτως αναμενόμενες.
Αν λοιπόν δεν μπορεί η αστυνομία να έχει αποτελέσματα αυτές τις μέρες, με τόσο προβλέψιμα και αναμενόμενα γεγονότα, πότε θα έχει;;;;;
Εκτός αν, αντί να συλλάβουμε τα "παιδιά", επιλέγουμε να τα αφήνουμε να εκτονωθούν, καίγοντας τα αυτοκίνητα του κοσμάκη. Δικά μας είναι μήπως;.....

Συλλήψεις για εκβίαση ιδιοκτήτη “καφέ-μπαρ” στη Θεσσαλονίκη

Δύο νεαροί ηλικίας 25 και 26 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς εκβίαζαν και απαιτούσαν από ιδιοκτήτη “καφέ-μπαρ” την καταβολή ποσού 250 ευρώ την εβδομάδα. Οι δύο δράστες, συνελήφθησαν μέσα στο κατάστημα την ώρα που...έπαιρναν τα χρήματα. Σε έρενα που έγινε στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν 521 ναρκωτικά χάπια, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και ένα ζεύγος χειροπέδων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
(newsblog.gr)

Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!

ΑΠΟΨΗ.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι η συγκεκριμένη άποψη που θα διαβάσετε σε αυτό το ποστ, είναι προσωπική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει όλους μας που γράφουμε στο TaXalia.

Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, καθώς και ότι για την διαμόρφωση της άποψής μου, κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν οι εμπειρίες μου από το ελεύθερο επάγγελμα.


Θα ξεκινήσω από το συμπέρασμα του κειμένου – άποψης, που ακολουθεί.
Που συνοψίζεται στο εξής:


«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου. Στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!»

Δεν θα ήθελα να «πείσω» όλους εσάς που διαβάζετε το TaXalia, για την ορθότητα της παραπάνω άποψης, ακόμη και αν μπορούσα. Θέλω ωστόσο να εκφράζω πάντα την άποψή μου, ακόμα και όταν γνωρίζω ότι αυτή «ενοχλεί».

Εξάλλου έχω νιώσει αρκετές φορές «μόνος» εκφράζοντας την άποψή μου ,ότι ο κ. Παπακωνστατνίνου, θα πρέπει να ξεκινήσει το νοικοκύρεμα του δημοσίου, δίνοντας τέλος στις διπλές και τριπλές δουλειές των δημοσίων υπαλλήλων, την στιγμή μάλιστα που η ανεργία –κυρίως στους νέους- καλπάζει.

Από αυτό όμως στο να φτάσουμε σε «μείωση» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων -μέσα από την περικοπή των επιδομάτων των εργαζομένων- απέχουμε πολύ.

Συγνώμη κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά το ότι ...
δεν έχετε δουλέψει στο «ελεύθερο επάγγελμα» (αλήθεια έχετε κάνει ποτέ σας έναρξη στην εφορία;) σας κάνει ευάλωτους στην αποδοχή προτάσεων-μέτρων και τακτικών που μόνο ζημιά μπορεί να κάνουν στην Ελληνική Οικονομία.

Την στιγμή που πρέπει να δώσουμε κίνητρα στην αγορά, να γυρίσει το χρήμα, η Ελλάς θεσμοθετεί τεκμήρια!
Ενώ πρέπει να ξεκινήσουμε τα δημόσια έργα που ήδη έχουν σχεδιαστεί από δεκαετίες, εμείς αναθεωρούμε μελέτες.

Σταματήσαμε και αναθεωρούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ)
Αντί να αξιολογήσετε και προχωρήσετε την πράσινη ανάπτυξη που ήδη έχει γίνει (ρωτήστε την κυρία Μπιρμπίλη να σας πει), τάζετε στους αγρότες πράσινη ανάπτυξη.

Αντί να στηρίξετε τους ανέργους με επιδότηση νέων επιχειρήσεων, σταματήσατε ή έστω δεν επανεκκινήσατε τις σχετικές διαδικασίες και μοιράζετε κουπόνια!

Αντί να σας απασχολήσει η ανεξέλεγκτη είσοδος συνταξιούχων από τα Βαλκάνια και να ελέγξετε το μαύρο χρήμα που φεύγει από την χώρα, πάτε να νομιμοποιήσετε μετανάστες.

Αντί να κοιτάξετε να καλύψετε τους άλλους τους φουκαράδες (που μαγείρευαν τα στατιστικά μας), εσείς τους ξεσκεπάσατε ή/και διογκώσατε τεχνητά (είναι κάτι που θα το μάθουμε από επόμενη κυβέρνηση) το έλλειμμα ώστε να είναι πιο εύκολη η μείωση του (τελικά όμως αυτό μας στοιχίζει δις! Ενώ ταυτόχρονα χάσαμε την αξιοπιστία μας Greek-statistics…)

Ο αγρότης ξέρει από πράσινη ανάπτυξη.
Δεν θέλει να γίνει παραγωγός της ΔΕΗ!
Πράσινη ανάπτυξη για τον αγρότη, είναι το μαρούλι που το παίρνει από την φυταριά, το μεταφυτεύει σε μία τρυπίτσα που ανοίγει με ένα σουβλί, το ποτίζει, το σκαλίζει και αυτό αναπτύσσεται… (αυτό είναι πράσινη ανάπτυξη για τον αγρότη!)

Θέλετε να βοηθήσετε τους αγρότες;
Δώστε του φθηνές οικοδομικές άδειες (ας κάνουν τα υπουργεία σας τυπικές οικοδομικές άδειες βοηθητικών κτιρίων και χώρων έτσι ώστε όταν θέλει κάποιος αγρότης να οικοδομήσει, να πληρώνει μόνο την επίβλεψη στον μηχανικό και ΟΧΙ την μελέτη!)
Δώστε μόρια για εισαγωγή στα πανεπιστήμια στα παιδιά του (πραγματικού αγρότη όμως!)
Δώστε του μόρια για την εισαγωγή στο δημόσιο (που να τα βρει τα «τυπικά προσόντα» π.χ. άριστη γνώση της Αγγλικής, δεν είχαν όλοι το προνόμιο να σπουδάσουν σε κολέγια του εξωτερικού, ώστε να μάθουν τέλεια την αγγλική!)
Δώστε άδεια στις συζύγους των (πραγματικών λέω πάλι) αγροτών για να βοηθούν στα χωράφια.
Αυτά με τους αγρότες.

Για το δημόσιο τώρα.
Μην κάνετε μειώσεις (εκτός και αν συμφωνήσουν οι ίδιοι)
Αντί αυτού δώστε κίνητρα απόδοσης, μηδενίστε την εργασίας τους και τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους εκτός υπηρεσίας.
Βάλτε τους να δουλέψουν ακόμη και υπερωρίες ή κυλιόμενα ωράρια, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης πιο καλά.

Αλλά προς θεού μην κάνετε μειώσεις μισθού παρά την θέλησή τους!
Ο κόσμος αυτός, έχει κάνει το κουμάντο του στον τρέχων μισθό του.
Πήρε δάνεια, έστειλε τα παιδιά για σπουδές και γενικά προγραμμάτισε την ζωή του με δεδομένο τον μισθό του.

Εφαρμόζοντας μειώσεις μισθών
· Αθετείτε τον λόγο σας (τάξατε αυξήσεις!) και χάνει την αξιοπιστία του το πολιτικό σύστημα (ξανά)
· Μειώνεται η απόδοση των υπαλλήλων (δεν αποδίδει ο δυσαρεστημένος εργαζόμενος…)
· Μειώνονται τα έσοδα (δεν αποδίδει ο δυσαρεστημένος εργαζόμενος εφοριακός π.χ.…)
· Θα οδηγηθούμε σε εκλογές που σημαίνει 20 δις χαμένα (έτσι διάβασα, ότι κάθε φορά που κάνουμε εκλογές, χωρίς κανένας να μπορεί να το ερμηνεύσει αυξάνεται το έλλειμμα 20 δις., οπότε καθίστε εκεί που είστε τέσσερα χρόνια Please!)
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τις επιπτώσεις που έχει στο «σύστημα» η περικοπή των μισθών… αλλά είναι Κυριακή και θέλω να πάω τα παιδάκια μου βόλτα…

Ωστόσο, νομίζω ότι όλοι σας καταλάβατε τι εννοώ… χωρίς φυσικά να απαιτώ να συμφωνήσετε μαζί μου. Για σκεφτείτε όμως αυτά που έγραψα! Για σκεφτείτε, σας έχουν μειώσει ποτέ τον μισθό σας χωρίς την σύμφωνη γνώμη σας;
(Εσάς κύριε Πρωθυπουργέ; Εσάς κύριες υπουργέ;)
Τι θα κάνατε αν αυτό συνέβαινε;

Όπως και να χει, αν θέλουν να περικόψουν μισθούς, πριν προτείνουν στους άλλους το ίδιο… ΠΡΕΠΕΙ να περικόψουν πρώτα τους δικούς τους μισθούς.

Περικοπή μισθού εργαζομένου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του = ΠΡΟΣΒΟΛΗ!
Εγώ αυτό έχω μάθει από το ελεύθερο επάγγελμα (μακάρι να έχω λάθος!)

Συμπέρασμα;

«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μείωση στον μισθό ενός εργαζομένου. Στην περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό, απαιτείται η ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη γνώμη του!»

2.500 πολίτες του Κιλκις στην κοπή πίτας του Γ. Φλωρίδη!


με κοσμοσυρροή, που ξεπερνούσε τα αναμενόμενα, έκοψε τη βασιλόπιτά του, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στην αισιοδοξία του ότι με μπροστάρη τον πρωθυπουργό και τη σκληρή δουλειά, η Ελλάδα θα αποκτήσει ξανά το κύρος και την αξιοπιστία της.

Θεσσαλονίκη-Αθήνα, 6,5 ώρες.Παραμύθι τα μπλόκα

ο blogger έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ. Έκανε το δρομολόγιο και διαπίστωσε τα εξής:

Συμπεράσματα:

* Τα media έχουν φοβίσει τον κόσμο και στην Εθνική κυκλοφορούν ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ οχήματα. (θετικό για τους τολμηρούς)

* Το ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα (Περιστέρι για την ακρίβεια) κράτησε 6μισι ώρες καθαρό χρόνο, 7 ώρες με μικρο-στάσεις.

* Μέση ταχύτητα 80 km/h

* Τα μπλόκα που είδα και συνάντησα ήταν "της πλάκας".

* Τα μπλόκα που είδα δεν τα συντηρούν οι αγρότες, αλλά οι κορύνες της Τροχαίας και των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τον αυτοκινητόδρομο.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ξεκίνησα από την Θεσσαλονίκη στις 9.15 το πρωί.

Στα Μάλγαρα υπήρχαν τρακτέρ δεξιά κι αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Μέχρι τα Τέμπη όλα καλά, εκεί μπήκα στη γνωστή παράκαμψη Στόμιο-Ομόλιο-Αγιόκαμπος-Αγιά.

Παρά τις αναφορές που είχα διαβάσει για μπλόκο στην Αγιά, δεν υπήρχε τίποτα, ούτε πατημασιά από τρακτέρ.

Ο δρόμος 20-25 λεπτά μετά την Αγιά βγάζει στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Πλατύκαμπου, όπου αποφάσισα να πάω αριστερά προς Βόλο και όχι δεξιά προς Λάρισα, αφού είναι γνωστό ότι η Νίκαια είναι κλειστή.

Μετά από ένα τέταρτο έκοψα δεξιά προς Κιλελέρ και Μέγα Μοναστήρι και σε δέκα λεπτά ήμουν στην Εθνική Οδό, στο ύψος του κόμβου Κιλελέρ έχοντας μάλιστα αποφύγει και τα διόδια Μοσχοχωρίου.

Κατόπιν σταθερά με 130 km/h σε δρόμο άδειο σε στυλ "Mad Max", μέχρι τις Μικροθήβες, όπου σύμφωνα με το ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κόμβος ήταν κλειστός.

Εκεί είχα την πρώτη συνάντηση με τα τρακτέρ (αλλά όχι με αγρότες). Θεωρητικά η ΝΕΤ είχε δίκιο. Ο κόμβος ήταν κλειστός, όχι όμως από αγρότες, αλλά από την Τροχαία!

Εκεί κατάλαβα ότι αν ήθελε η αστυνομία ή ο Εισαγγελέας, με ένα γερανό και τους 4-5 αστυνομικούς που ήταν στον κόμβο, θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο.

Έξοδος στον κόμβο δεξιά και είσοδος ξανά στην Εθνική σε 25 δευτερόλεπτα!!!

Ξανά με 130 μέχρι τη Λαμία, όπου η Τροχαία σε βάζει στην πόλη της Λαμίας, μετά από 500 m αναστροφή, μπαίνεις στον παράδρομο, πας ούτε πέντε λεπτά και βγαίνεις στην EXPRESS SERVICE έχοντας θαυμάσει το περιβόητο "μπλόκο της Αλαμάνας" (καμία σχέση με την Αλαμάνα, της Λαμίας θα έπρεπε να λέγεται) πάλι άδειο από αγρότες, πάλι μόνο με τρακτέρ και την αστυνομία.

Το πρόβλημα είναι ότι το πλάτος του παράδρομου είναι πολύ μικρό και η νταλίκα που έρχεται από απέναντι φέρνει σε κάτι από "Χάρο".

Σε 5 λεπτά πίσω στην Εθνική Οδό λοιπόν, για άλλα 60 km μέχρι τους Λιβανάτες όπου ένα μίνι-μπλόκο σε βγάζει από την Εθνική στον παράδρομο για 3-4 λεπτά.
Πάλι τρακτέρ χωρίς αγρότες.

Το μόνο σχετικά δύσκολο κομμάτι ήταν στο Μαρτίνο, όπου για να παρακαμφθεί το μπλόκο του Κάστρου σε βγάζουν από Μαρτίνο-Λάρυμνα-Αγ.Ιωάννη-Ακραίφνιο.

Διάρκεια παράκαμψης 45' σε ένα δρόμο κατακόκκινο από τη σκόνη του Βωξίτη που βγάζουν στην περιοχή. 45 λεπτά πίσω από λεωφορεία και φορτηγά, για ένα κομμάτι που στην Εθνική Οδό είναι 10 λεπτά. Αυτή ήταν και η μόνη πραγματική καθυστέρηση, εκτός από τα Τέμπη.

Στη συνέχεια ένα μπλόκο με 10-15 τρακτέρ πριν τα διόδια της Θήβας (παράκαμψη σε ΕΝΝΕΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, κυριολεκτώ), ένα ακόμη μετά την Θήβα (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ, καμιά δεκαριά άτομα) και χρόνο παράκαμψης κάτω από 10 λεπτά.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος μπελάς πριν την Αθήνα με χρόνο άφιξης στο Περιστέρι τις 16:15

Εξήμισι ώρες καθαρός χρόνος οδήγησης, επτά ώρες με τις στάσεις μου για βενζίνη και καφέ και μάλιστα χωρίς να τρέχω πάνω από 130 στην Εθνική.

http://bloggingreece.blogspot.com/2010/01/salonika-athens-mploka-review-30-1-10.html

Όταν η συμπεριφορά του κράτους... εμπνέει... γράφονται πολύ ωραία ανέκδοτα!

Του φίλου μας Δ.Φ.

H επιτροπή του ΥΠΕ.ΧΩ.ΔΕ εχει μόλις φτάσει στον τόπο του σεισμού και καταγράφει τις ζημιές. Πάει στον πρώτο παθόντα και ο επικεφαλής τον ρωτάει:
- "Εσύ τι έπαθες φίλε μου;"
- "To σπίτι μου κύριε, έχει πάθει ρωγμές".
- "Και τι θέλεις;"
- "Ένα άλλο σπίτι".
Γυρίζει στη συνοδεία του και λέει:
- "Γράψτε, σπίτι".
Πάει στο δεύτερο παθόντα.
- "Εσύ φίλε μου;"
- "Να, έχουν πέσει δυο κολώνες από το σπίτι μου, θα θελα ένα... άλλο σπίτι".
Γυρίζει στη συνοδεία του και λέει:
- "Γράψτε, σπίτι".
Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν και όσους ρώτησε ήθελαν σπίτι. Κάποια στιγμή η επιτροπή έφτασε και σε έναν που έδειχνε να πονάει.
- "Τι θέλεις εσύ; Σπίτι;"
- "Όχι κύριε, αλλά να, έπεσε μια κολώνα και μου έσπασε τα αρ**δια. Θέλω αρ**δια".
Γυρίζει πάλι στη συνοδεία του:
- "Γράψτε, σπίτι".
- "Μα εγώ δεν θέλω σπίτι σαν τους άλλους. Θέλω αρ***ια".
- "Γιατί, οι άλλοι τι νομίζεις ότι θα πάρουν;"

Όταν ο ιερέας είναι Ιερέας!



METROPOLITAN GERASIMOS OF SAN FRANCISCO RECOMMENDS!

Ακολουθεί -ακόμη- ένα video που πρέπει να δείτε όλοι.
Πρόκειται για ένα μάθημα συμπεριφοράς, που θα κάνει εντύπωση σε ΟΛΟΥΣ τους αναγνώστες και φίλους μας.

Έτσι θα θέλαμε να συμπεριφέρονται και οι δικοί μας ιερείς.
Αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στο Σαν Φραντζίσκο!
(εδώ έχουμε μόνο -ελάχιστες- εξαιρέσεις... που επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα!)



Προς αγρότες του Κάμπου:Του χάσατε του ΨΟΥΜΙ πατριώωωωωτ!


'Τα καλλίτερα σταροχώραφα της Νίκαιας έγιναν Λιρόυ ΜΕΡΛΙΝ(!) και ΙΚΕΑ!'

Σχολιάζει εύστοχα αναγνώστης μας σε προηγούμενη ανάρτηση:

'Για να μπορέσεις να υπηρετήσεις πια την πρόταση "Αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα, τα λεφτά σου ξαναγυρίζουν σε σένα!". Πού να βρεις πια Ελληνικά προϊόντα!


Κόψαμε τις Βάρκες μας, ξηλώσαμε τα αμπέλια μας -ποιοί εμείς που κάναμε την καλλιέργεια της αμπέλου, θρησκεία-, σαρίσαμε τις καλλιέργειες οσπρίων, καταργήσαμε σε πολλές περιοχές την κτηνοτροφία, τσιμεντώσαμε χωράφια και οικοπεδοποιήσαμε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Πριν κάποιες μέρες έγραψε κάποιος φίλος κάτι για τον σιτοβολώνα θεσσαλικό κάμπο και πως θα μπορούσε να ξαναδώσει ψωμί στους Έλληνες, όπως αιώνες τώρα.
Πάει ξεχάστε το!
Τα καλλίτερα σταροχώραφα της Νίκαιας έγιναν Λιρόυ ΜΕΡΛΙΝ(!) και ΙΚΕΑ! Τα επίπεδα τεράστια τσιμεντένια πάρκινκ και τα πανάσχημα άθλια παραπήγματα απλώθηκαν στον κάμπο γεμίζοντας τις τσέπες των "αγροτών" με παράδες που σύντομα θα ξοδευτούν στα Χιλια Χιλια και στις ποικίλες σουρλουλέ δραστηριότητες η στα ακριβά μαγαζιά της Αθήνας και της Λάρισσας.
Κατέστρεψαν τα χωράφια που τα πήραν χάρι στον ...Μαρίνο Αντύπα, και αύριο μεθαύριο, θα πάνε στο Κιλλέρ, να σηκώσουν τις γροθιές και τα παλούκια και, με βλοσυρά τα βλέμματα, θα κραυγάζουν εναντίον των τσιφλικάδων που οι καθρέφτες τους δείχνουν ποιοι είναι!
Χωρίς φιλότιμο και αίσθημα ευθύνης, έκαναν κολοευρά και τζακούζια και μανόλο βλάνκι το βιός τους και ρήμαξαν τις μικροεπιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής Λαρίσσης και Βόλου για χάρι των πισινών(!) τους...
Αλλά την πατήσατε αγροοότες
Του χάσατε του ΨΟΥΜΙ πατριώωωωωτ!
Τα λεφτά τρώγονται, τα σπίτια πουλιώνται και δεν μετράνε σαν βιός που σε ταϊζει!
Τσιμεντώσατε την γή που σας έθρεψε, για να πουλάνε παλιοσάνιδα και άχρηστα σκουπίδια, οι παλιοπαράγκες των πολυεθνικών!
Κι αντί να αυξήσετε τη γή σας και να βάλετε λεφτά να βελτιώσετε τη παραγωγή σας, φκιάξατε ...Mall για να ξοδέψετε τα κουρελόχαρτα που αντιτίμησαν την ζωή των παιδιών σας! Αχ ατιμούληδες! Αχ κοκινούληδες!
Όσο για το πόσο « λίγοι» ή «περισσότεροι» είναι εκείνοι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης, δεν μπορούμε να το διακρίνουμε αγαπητοι!
Αντί να σας δούμε να διαμαρτύρεστε λοιπόν για τις πράξεις των "ολίγων", αντέξατε και την οργή των ...αδικημένων Νικιωτών που δεν δώσαν τα χωράφια τους!
Έπρεπε λέει να πάρουν μεγαλύτερο χώρο τα τερατουργήματα, για να είναι σωστές και πλήρεις οι ...εγκαταστάσεις τους!
Σαν δεν ντρέπονται οι ...Λίγοι τους ...Πολλούς!

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ!


Άστραψε και βρόντηξε πριν απο λίγο στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου του Παλλαμά ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης Άνθιμος για το νομσοχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες και την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας: ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ...

ΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 700.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;
ΜΗΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ...
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ


Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Για την εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» με θέμα την ιερά Μονή Βατοπαιδίου)

Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, προβλήθηκαν βίντεο κι έλαβαν χώρα συζητήσεις μεταξύ του δημοσιογράφου παρουσιαστή κ. Κώστα Χαρδαβέλα και των προσκεκλημένων του, που περιελάμβαναν ισχυρισμούς και δηλώσεις που συνιστούν αήθη, υβριστική και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Ηγούμενου της Ι.Μ Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντος Εφραίμ, του μοναχού

πατρός Αρσενίου και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψή τους.

Με στόχο να πληγεί η τιμή και η υπόληψη των δύο Πατέρων, χρησιμοποιήθηκαν απόλυτα αναληθείς ισχυρισμοί και καταφρονητικά σχόλια περί:

1. δήθεν σκανδαλώδους εκποίησης κελιών,

2. δήθεν «κτηνώδους» διωγμού μοναχών,

3. δήθεν ανθελληνικών πρακτικών,

4. δήθεν καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου,

5. δήθεν αιφνιδίων θανάτων με υπαιτιότητα τού Γέροντα Εφραίμ καί

6. δήθεν ύπαρξης κατηγοριών περί παιδεραστίας.
Είναι προφανές ότι το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού και το δικαίωμα άσκησης κριτικής δεν νομιμοποιεί την προσβολή της τιμής και της υπόληψης των δύο Πατέρων μέσα από τη βάναυση κακοποίηση της αλήθειας και τον απολύτως απαράδεκτο τρόπο παρουσίασης των γεγονότων διαστρεβλωμένων, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Όλα αυτά μαρτυρούν πως πρόθεση δεν ήταν η πληροφόρηση του κοινού, αλλά αποκλειστικά η κατασκευή εντυπώσεων, η δυσφήμιση και η κατασυκοφάντηση των δύο Πατέρων.

Για τους λόγους αυτούς εδόθησαν εντολές στους πληρεξουσίους δικηγόρους για άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η απόφαση αυτή συνιστά άσκηση αναφαίρετου δικαιώματος αλλά και καθήκοντος των δύο Πατέρων πού είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση κάθε νόμιμου μέσου πού διαθέτουν ώστε επί τέλους να λάμψει η αλήθεια μέσα σ’ ένα περιβάλλον όπου αυτή έχει βάναυσα παραποιηθεί με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον διασυρμό της ίδιας της Ι.Μ.Βατοπαιδίου η οποία αποτελεί φάρο Χριστιανικής διακονίας και πολιτισμού.

Οι νομικοί σύμβουλοι των αγίων Πατέρων δεν προτίθενται να δημοσιοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία της αλήθειας των όσων θα αποδειχθούν δικαστικώς, αλλά δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι αδιάσειστων αποδείξεων περί της αθωότητος των αγίων Πατέρων, από τις οποίες άλλωστε και οι ίδιοι έχουν πεισθεί.

Αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι για την ενημέρωση είναι η Δικηγορική Εταιρεία «Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι» στο τηλέφωνο 210 3318207 (Αρμόδιος: κ. Σπύρος Αλεξανδρής).

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/01/29/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9/

ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ!


Αεροπορική βάση στην Ίμβρο "σφήνα" στο βόρειο Αιγαίο κατασκευάζει η Τουρκία

Προωθημένη αεροπορική βάση επιχειρήσεων με διάδρομο αποπροσγείωσης μαχητικών αεροσκαφών μήκους 2.100 μ. κατασκευάζουν οι Τούρκοι με άκρα μυστικότητα στην Ίμβρο το νησί που η Άγκυρα μετέτρεψε σε ανοικτή φυλακή για να διώξει τους Έλληνες κατοίκους του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα

για πρώτη φορά στην δημοσιότητα το defencenet.gr η αεροπορική βάση κτίζεται δίπλα (απόσταση 1,6 χλμ) από το κεντρικό στρατόπεδο του νησιού όπου εδρεύει ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων, αλλά και η μονάδα του πυροβολικού (1,5 χλμ από την πρωτεύουσα το χωριό Παναγιά Μπαλωμένη). Η μονάδα υποστηρίζει κυρίως τους πυραύλους WS-1 των 302 χλστ, εμβέλειας 80 χλμ. που εδράζονται σε τετραπλούς εκτοξευτές και στοχεύουν τη Λήμνο.
Το αεροδρόμιο θα έχει την δυνατότητα υποστήριξης των δύο βασικών τύπων μαχητικών αεροσκαφών, F-16C/D και F-4Ε 2020 Terminator (λόγω του οριακού μήκους του διαδρόμου για απογειώσεις με πλήρες οπλικό φορτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε συνθήκες επιχειρήσεων ή για αναγκαστικές προσγειώσεις μαχητικών), των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 και C-160 της τουρκικής Αεροπορίας, καθώς και όλων των ελικοπτέρων. Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά στρατιωτικούς σκοπούς.
Η κίνηση της Άγκυρας είναι καθαρά επιθετική ειδικά αν συνδυαστεί με τις εργασίες αναβάθμισης του κεντρικού λιμανιού του νησιού του Κάστρου που βρίσκεται βορειοανατολικά, τις νέες αποθήκες πυρομαχικών που κτίζονται συνέχεια και τα έργα υποδομής και υποστήριξης βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού. Οι εργασίες έχουν ενταθεί από το περασμένο καλοκαίρι κα σίγουρα αυτό δεν είναι άσχετο με ην ελληνική κινητικότητα λίγα μίλια βορειοδυτικά στα πετρελαϊκά πεδία της Θάσου και του Μπάμπουρα.
Δημιουργείται μία προωθημένη αεροπορική βάση, λίγα μίλια βορειοανατολικά της Λήμνου και νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης, ανάλογη με την Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου, προφανώς για να υποστηρίζει τις βάσεις Μπαλίκεσερ και την Μπαντίρμα, αλλά και για να αποτελεί εφαλτήριο σε αποβατικές ενέργεις στο βόρειο Αιγαίο. Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε εκτάσεις που ανήκαν σε Έλληνες στους οποίους δε τους αναγνωρίστηκαν οι παλαιοί τίτλοι κυριότητας και έτσι τα κτήματα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του τουρκικού δημοσίου. Όπως φαίνεται από την φωτογραφία του αεροδρομίου (λήφθηκε μόλις είχαν τελειώσει οι εργασίες του διαδρόμου αποπροσγείωσης και πριν αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του πύργου ελέγχου, των υποστέγων, των αποθηκών κλπ) βρίσκεται στη μέση μιας αγροτικής περιοχής.

Στην Ίμβρο το 1964 απαγορεύθηκε η διδασκαλία της ελληνικής με αποτέλεσμα ο κύριος όγκος των μαθητών να μεταναστεύσει προς Κωνσταντινούπολη και Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι από 9.000 κατοίκους περίπου το 1960, οι εναπομείναντες Έλληνες ομογενείς ανέρχονται σήμερα σε 500 περίπου (μονίμους κατοίκους) και στα δύο νησιά που με την συνθήκη της Λοζάνης, έμειναν υπό τουρκική κατοχή (Ίμβρος-Τένεδος).

Το 1965 ιδρύθηκαν οι περίφημες «ανοικτές φυλακές», όπου οι πάσης φύσεως εγκληματίες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ, προβαίνοντας σε κάθε είδους βιαιότητες σε βάρος του πληθυσμού και μάλιστα...χωρίς την τυπική δυνατότητα των τουρκικών αρχών ασφαλείας να παρεμβαίνουν! Γιατί; Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης θεσπίστηκε για την Ίμβρο και την Τένεδο καθεστώς ειδικής διοικητικής οργάνωσης (τοπική αυτονομία) αποτελούμενη από τοπικά στοιχεία για την παροχή εγγυήσεων στον γηγενή μη-μουσουλμανικό πληθυσμό (ο οποίος αποτελούσε τότε την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των δύο νήσων)!

Χαρακτηριστικό είναι όταν ομάδα παρακρατικών επιτέθηκε σε Ιμβριώτη ομογενή κατά την επίσκεψη του Έλληνα γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη Αλέξη Αλεξανδρή αυτό έγινε όταν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που συνόδευε τον Έλληνα διπλωμάτη, αποχώρησε με πρόσχημα την... έλλειψη ευθύνης στη περιοχή. Δηλαδή χρησιμοποίησαν το άρθρο 14, το οποίο βέβαια έχουν ποδοπατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα η τουρκική εφημερδία Taraf, δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένη ομιλία Τούρκου συνταγματάρχη στην οποία ο Τούρκος αξιωματικός παραδεχόταν ότι βάσει οργανωμένου σχεδίου και για να διώξουν τους Έλληνες ομογενείς από την Ίμβρο μετέτρεψαν το 1965 το νησί σε ανοικτή φυλακή και το ίδιο πρότεινε να εφαρμοστεί μετά την κατάληψη του βόρειου Έβρου στην επίθεση που σχεδιαζόταν εκεί το 2003 βάσει των αποκαλύψεων της Taraf.

Όλα αυτά την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία πιεζόμενη να περικόψει δαπάνες, προγραμματίζει, αν απαιτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις, την κατάργηση των προωθημένων Σμηναρχιών σε Σκύρο και Καστέλλι...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10584&Itemid=139

Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη συνεχόμενη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου αυτοκίνητα παραδίδονται στις φλόγες, η χθεσινή. Δύο αυτοκίνητα αυτή τη φορά βρέθηκαν στο στόχαστρο άγνωστων δραστών και τυλίχθηκαν στη φωτιά. Και στις δύο περιπτώσεις η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση, ενώ τα οχήματα υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημίεςnewsblog.gr

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0, ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ 1-0

Νίκησαν και οι δύο της Θεσσαλονίκης, πήραν φωτιά οι κερκίδες. Ειδικά η Τούμπα ήταν σήμερα ..Κόλαση !
Δείτε τα βιντεο:




30 Ιαν 2010

T' ειν' αυτό που μπλεδίζει στον κάμπο, ωρέ πατριώτες;

Πηγαίνετε στο http://maps.google.com/
Γράψτε στη γραμμη αναζήτησης
Νικαια Λαρισας
και δείτε μόνοι μας.
Σχόλια δεν κάνουμε,
αλλά
τόσο πισίνα στην οδό Μαρίνου Αντύπα ;;;;
Μαρίνου Αντύπα ρε γαμώτο βρήκατε να τον ονομάσετε το δρόμο;
ή κάντε κλικ εδώ και επιλέξτε bird's eye
(thanks stefanos)

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μας εκνεύρισε με τον τρόπο που πλησίασε και αυτά που ρωτούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό;

Αποκλειστικό.

Πάντως τυχαίος ΔΕΝ είναι!
Ονομάζεται Cgris Giles.
(επικοινωνία στο: chris.giles@ft.com)

Ο Chris Giles είναι συντάκτης οικονομικών ειδήσεων στους The Financial Times από το φθινόπωρο του 2004. Γράφει για μικροοικονομικά και τα μακροοικονομικά θέματα που έχουν επιπτώσεις στις οικονομίες.

Έχει έδρα το...Λονδίνο και εστιάζει ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν προσληφθεί στους The Financial Times, εργαζόταν σαν συντάκτης οικονομικών ειδήσεων.
Κέρδισε το βραβείο του 2008 Royal Statistical Society prize για την άριστη (?) δημοσιογραφία του!

Πρίν προσληφθεί στους Financial Times, ο Chris Giles ήταν ανταποκριτής οικονομικών στο BBC.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του στην έρευνα, για επτά έτη ως οικονομολόγος στο ίδρυμα φορολογικών μελετών του Η.Β. (Institute for Fiscal Studies)

Δημοσιογραφία των πολιτών! http://www.taxalia.blogspot.com/

Διαβάστε και τα σχετικά μας άρθρα:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη