28 Φεβ 2009

String humor. Βιντεο. Τι παθαίνουν οι καημένοι...

Το κανάλι έντυσε ή μάλλον έγδυσε τις κοπέλες και τις έβαλε να περιφέρονται προκλητικά. Και δείτε τις αντιδράσεις των ανδρών. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ BLOGGER H...ΜΟΛΥΒΙΑ

http://my-greek.blogspot.com/2009/02/blogger_27.html
Αυτο που ακολουθει ειναι ενα αποσπασμααπο την ανακοινωση της εσηεα:
"Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτούς όμως διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόγκερς, ορατοί αρθρογράφοι."
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝΤΡΙΧΙΑΣΑΜΕ! ΠΩ ΠΩ,ΣΚΕΤΟ ΘΡΙΛΕΡ! ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕΤΑ "ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ" ΣΤΟΥΣ BLOGGERS?ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΑΟΡΑΤΗ" Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ? Η ΣΑΝ ΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ (ΟΙ BLOGGERS) ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ, ΕΝΤΟΛΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ BLOGGER H...ΜΟΛΥΒΙΑ!

H Ελληνίδα Madonna τα δίνει όλα στην πίστα !

Καρναβάλι: Μια γεύση από Βραζιλία τη θέλετε !

Νέα τρομοκρατικά δολώματα προβοκάτσιας

Το ναρκωτικό των τρομοκρατικών παιχνιδιών δίνεται ακόμα σε πιο ισχυρές δόσεις. Φαίνεται ότι η «εξέγερση» των μυστικών υπηρεσιών και των «αριστερίστικων» κουκουλοφόρων τους, που άρχισε το Δεκέμβριο, δεν έχει λήξει. Πρέπει η ελληνική κοινωνία να λεηλατηθεί αγρίως από τον τρόμο και το ελληνικό κράτος να γελοιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ...«οικοδομηθεί» στη θέση του: Το προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Ένα κράτος, πλανητικής βαρβαρότητας… Και η κακουργηματική ηρωποίηση του δραπέτη Παλιοκώστα, από τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα, από τους «εθνικούς» προβοκάτορες, τύπου Τριανταφυλλόπουλου, σε αυτό αποσκοπεί: Στην ολοκληρωτική γελοιοποίηση των ελληνικών κρατικών θεσμών και των κυβερνητικών δομών, ώστε η «σαπίλα» του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους (σαπίλα ενδημική σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και στα άλλα κράτη του κόσμου), να «αντικατασταθεί» από τη βαρβαρότητα των αμερικανικών κολαστηρίων. Τέτοιου αμερικανικού και «ιδιωτικού» τύπου φυλακές-κολαστήρια προωθούν… Πίσω από την υμνολογική ηρωποίηση του Παλιοκώστα προωθούνται τα μακάβρια σχέδια της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Το πρώτο βιολί και εδώ, ο «εθνικός χαφιές»: Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Αλλά για όλη αυτή την υστερία της ηρωποίησης και εμπορίας της σήψης και των «ειδώλων» της, θα γράψουμε ξεχωριστά.
Τώρα θα ξετυλίξουμε την αλυσίδα της προβοκάτσιας, γύρω από τη χειροβομβίδα που έπεσε δήθεν στο «στέκι των μεταναστών» στην Τσαμαδού:Στο στέκι το επιδοτούμενο από το Σόρος!!! Ας δούμε το νήμα της «εξέλιξης»: α). Στην αρχική είδηση (10:19 μμ) του χαφιεδομύντια μαθαίνουμε για επίθεση με γκαζάκι: «Έγινε επίθεση μάλλον με γκαζάκι στο στέκι μεταναστών στην τσαμαδού πριν από 5 λεπτά την ώρα που ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης είχε συζήτηση. Χτύπησε στο παράθυρο και εξερράγη στο πεζοδρόμιο» β). Μετά από 13 λεπτά (10:32 μμ) το γκαζάκι έγινε χειροβομβίδα. Ίσως όμως όχι χειροβομβίδα, αλλά εκρηκτικός μηχανισμός, που την πέταξε «καράφλας προφανώς φασίστας»: «πριν από Κανά τέταρτο και καθώς σήμερα έχει εκδήλωση κατά του στρατού στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια πέρασε από έξω καράφλας προφανώς φασίστας και πέταξε μάλλον χειροβομβίδα η κάποιον εκρηκτικό μηχανισμο.τωρα κατεβαίνει κόσμος.» γ). Στις βραδινές ειδήσεις εμφανίστηκε ένας καράφλας του Συνασπισμού: Με φασίστα έμοιαζε!!! Ένα συνασπιστήρι νέας κοπής. Τα ψέματα που είπε το καραφλό συνασπιστήρι από τηλεοράσεως γενούν δικαιολογημένα υποψίες. Πώς είναι δυνατό ολόκληρη χειροβομβίδα να μη σπάσει το τζάμι, στο στέκι μεταναστών, επειδή ήταν, λέει, …διπλό!!! Να κάνει γκέλα η χειροβομβίδα και να πέσει κάτω στην οδό Τσαμαδού, να διαλύσει τσιμεντένια ζαρντινιέρα, αλλά κανείς να μην τραυματιστεί, στο στενό και πολυσύχναστο αυτό δρομάκι!!!
«Θαύμα» είπε το συνασπιστήρι. Λέτε; Γίνονται τέτοια θαύματα ή μήπως οι πασίγνωστοι άγνωστοι θέλουν με το παραμύθι της δήθεν τρομοκρατικής επίθεσης στο στέκι, να ντοπάρουν και να χειραγωγήσουν τον γνωστό χώρο των χρήσιμων ηλίθιων, για αυτά που ετοιμάζουν στη συνέχεια; Τι ετοιμάζουν; Ήδη απόψε άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον της «Απογευματινής» και των αστυνομικών της Χαριλάου… Στις 21 Μάρτη (παραμομονές της εθνικής επετείου) οργανώνουν «Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων», στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ(Οργανισμού των Ηνωμένων Ληστών)!!! Σε συνέλευσή τους, οι «αντιεξουσιαστές» κουκουλοφόροι αποφάσισαν, για την αναγκαία αναθέρμανση του κλίματος, «…τις εξής κινητοποιήσεις για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών: 1. Σήμερα Πέμπτη στις 6: 00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων 2. Τρίτη πρωί στις 9:00 συγκέντρωση στα δικαστήρια όπου δικάζεται ο Περίανδρος για την απόπειρα δολοφονίας του Κουσουρή. 3. Τρίτη βράδυ στις 8:00 νέα συνέλευση στο Πολυτεχνείο. 4. Την άλλη Πέμπτη στις 6:00 συλλαλητήριο στα Προπύλαια.» 5. Και ότι άλλο προκύψει μέχρι να φτάσουμε στις 21 Μάρτη. Μετά από όλα αυτά μόνο οι παντελώς ηλίθιοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι παίζεται.Νέα προβοκατόρικα γεγονότα και τρομοκρατικά παιχνίδια προ των πυλών…
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3168

Διέκοψαν το Internet από όλες τις φυλακές

Διέκοψαν το Internet από όλες τις φυλακές!Ανακάλυψαν ποιοι έχουν τις μεγάλες ευθύνες!Βρήκαν πως και γιατί μπήκαν οι ιδέες σε κάποιους! Τι είδους εκπαίδευση έκαναν δωρεάν! (μέσω Διαδικτύου)

Πολύ επίκαιρο (και διασκεδαστικό) παιχνίδι του BBC.
Παίξτε και εσείς: http://www.bbc.co.uk/drama/rockface/game/main.swf
Μήπως και τελικά μάθουν κάποιοι από εσάς να βοηθούν όχι σε αποδράσεις αλλά σε διασώσεις.
Σταύρος Κυριαζής

Μάλωσε ο Κώστας τη Νατάσα, επειδή δεν πήρε το επίδομα θέρμανσης

http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/02/blog-post_915.html

Πριν το γάμο, μετά το γάμο. Σοφό ανέκδοτο!

Πριν το γάμο:

Γιώργος: Ναι επιτέλους δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.
Μαρία: Θέλεις να φύγω?
Γιώργος: Όχι ούτε να το σκέφτεσαι.
Μαρία: Με αγαπάς?
Γιώργος: Φυσικά όσο πάει και πιο πολύ!!!
Μαρία: Με έχεις απατήσει ποτέ?
Γιώργος: Όχι βέβαια!
Μαρία: Θα με φιλήσεις?
Γιώργος: Οπωσδήποτε.
Μαρία: Θα με χτυπήσεις?
Γιώργος: Είσαι τρελή? Δεν είμαι τέτοιος τύπος.
Μαρία: Μπορώ να σε εμπιστευτώ?
Γιώργος: Ναι.
Μαρία: Αγάπη μου!

Μετά από τον γάμο:...
Απλά ξαναδιάβασε το από το τέλος προς την αρχή.

Και στο ΙΡΑΝ taxalia διαβάζουν Κωστή μου....


Πάνω από 100.000 επισκέψεις έχει αυτή η ανάρτησή μας.
Βλέπουμε στους μετρητές κι ανατωτιόμαστε: μα τι πάθανε με αυτό το βιντεο (το αξίζει φυσικά); Από όλο τον κόσμο μπαίνουν...τρομερό... Μπράβο στον Πιλάβιο (και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Νίκος Ζωγιόπουλος, καταπληκτικοί)!

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα πραγματοποιούνται από 1η έως 31 Μαρτίου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι εξετάσεις απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες 55 ως 70 χρόνων, στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης που διοργανώνει ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο 210 99.75.555.Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος στις γυναίκες και τέταρτος στους άνδρες. Ωστόσο, επτά στους δέκα Έλληνες δεν ανησυχούν για τον κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου.
http://kala-nea.blogspot.com/

Tέλος τα χειρουργεία στις Σέρρες.Ξέμειναν από γάζες...

Κλικ για μεγέθυνση

Που είστε λαλίστατοι αγροτοπατέρες;

Που είσαι δραστήριε Καχριμάκη; Των αγροτικών Αμμανατίδου-Πασχαλίδου; Σκιώδη Έξαρχε; Πράσινη Τόνια; Εργατοαγρότες Σκοπελίτη και Μωραϊτη; Αντάρτη Γιαννόπουλε; Τσε Τατούλη;
Για τολμήστε να κάνετε μια απλή ερώτηση στον ΥΠΑΑΤ:
Είχε προκηρυχθεί ένας διαγωνισμός για το ΟΣΔΕ το φθινόπωρο, ο οποίος ακυρώθηκε και δεν ξανακούσθηκε τίποτα για την τύχη του. Αντί αυτού, η τσέπη όλων μας θα ακούσει τα μαντάτα από την Μπόελ, σύντομα.
Ο καλός κυριούλης που κάνει τον Υπουργό (και πως κάνει διάλογο) αναθέτει, τώρα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ το ΕΡΓΟ που ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ στον παραπάνω διαγωνισμό, στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
η συνέχεια στο http://geoponix.blogspot.com/2009/02/blog-post_24.html

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Όλοι μιλάμε για το άσυλο ιδεών όπου μπορεί να μιλάει ο κάθε καθηγητής και να λέει το οτιδήποτε. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχουμε ζήσει πολλές φορές την σκηνή όπου κάποιος καθηγητής προκαλεί το κοινό αίσθημα με κάποιες απόψεις και ιδέες που εκφράζει. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκην μεμπτό. Όταν όμως οι απόψεις αυτές αποτελούν προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων και επιβάλλονται καθ' ολοκληρίαν στους φοιτητές, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://fospanteion.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html

Η ΣΕΞτα με ένα από τα κλεμμένα όπλα απειλεί...

http://show-bitch.blogspot.com/2009/02/blog-post_9088.html
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είπε στην εκπομπή του πριν λίγο "Ήμουν ο στόχος νούμερο 4 σύμφωνα με τη λίστα της Ιντερπόλ" (πάντα μετριόφρων-αν και για το "νούμερο" όλοι το ξέρουν).Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 11 όπλα αστυνομικών έχουν αφαιρεθεί από... ισάριθμες διαρρήξεις στα σπίτια τους.Όσο για την ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρό της κ. Σόμπολο ανακοινώνουν ότι τους δημοσιογράφους "διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόγκερς, ορατοί αρθρογράφοι". Εξάλλου- σε μια σούμα των παραπάνω-πολλοί δημοσιογράφοι (όχι των 600 ευρώ, ούτε μπλοκάκηδες, ούτε ανασφάλιστοι) ανήκοντες στην ελίτ των αρκετών χιλιάδων ευρώ, έχουν ζητήσει προσωπική φρουρά που παρεπιπτόντως θα πληρωθεί από μας που δεν ανήκουμε σ' αυτή την ιδιόμορφη ελίτ.Όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό, εγώ προσωπικά συμφωνώ κοιτάζοντας την (αποκλειστική) φωτογραφία τής -κατά Σόμπολο- ΣΕΧτας που με τον οπλισμό που έκλεψε από το σπίτι κάποιου αστυνομικού και με την προτροπή των αόρατων bloggers απειλεί τους τηλεδικαστές-star. Κάποιος να τους σώσει...

27 Φεβ 2009

Βιντεο: η αποχώρηση της "πρεσβειράς" μας στα Σκόπια. Τους τσάκισε!

Αυτο λέγεται ΨΥΧΗ Ντόρα μου! όχι η χθεσινή σου ξεφτίλα. Που σε παγίδεψε ο Μεθόδιος χωρίς να πάρεις χαμπάρι !!! Στο μεγαλύτερο ρεζιλίκι Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, όλων των εποχών. Ούτε καν κατάλαβες ποιόν έχεις απέναντί σου. Τόση οργάνωση η ελληνική διπλωματία. Και τόση γνώση...... ΚΩΣΤΑ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ / ΕΣ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝΕ ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!

Уставното име - FYROM, ја налути шефицата на грчката канцеларија за врски, Александра Пападопулу, демонстративно да ја напушти денешната Конференција за култура и комуникации на земјите од Југоисточна Европа, во организација на нашето Министерство за култура.
Непочитувајќи ја конференцијата, ниту 12 министри и заменици на земјите на ЈИЕ, Пападопулу, повеќепати бараше да се обрати пред присутните, само затоа што и бодеше очи името "Republica Makedonjia" (FYROM).

Αυτή είναι Ελληνίδα !

ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ...ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ!
Αποχώρησε την Παρασκευή από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», σε αντίθεση με την πρακτική για χρήση μόνο σημαιών των χωρών και ονομάτων των συμμετεχόντων. Διοργανωτής της διάσκεψης με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Η κ. Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στη διάσκεψη, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, η οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διάσκεψη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε από τη διάσκεψη.

Έχει παραπάρει θάρρος, ο κουμπάρος, ο κουμπάρος

και στην πόρτα η καημένη
η κουμπάρα περιμένει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!...

AΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ http://dhmoths.blogspot.com

Σας είπα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ ! Τελεία και παύλα!


Πριν μερικές ημέρες ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας, υλοποιώντας την οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και ξεκαθαρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί μια χώρα μέλος να επιβάλλει διόδια.Η Αρχή για το τέλος της άδικης έως και παράνομης (σύμφωνα με τις συνθήκες που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/EC) είσπραξης διοδίων έγινε και τώρα των λόγο έχουμε όλοι εμείς οι πολίτες να μην συνεχίζουμε να την αποδεχόμαστε.
Αυτή την στιγμή στα διόδια των Αφιδνών δεν πληρώνει κανείς διερχόμενος οδηγός καθώς εκεί βρίσκονται πολίτες και οργανώσεις κατά τις ακρίβειας.

Όλοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνουν Υπουργοί Οικονομικών


Οπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ, εκτός δραματικοί απροόπτου, η Ν.Δ. θα χάσει τις επόμενες εκλογές. Στο ΠαΣοΚ πολλοί αρχίζουν από τώρα να ενδιαφέρονται για Υπουργεία.Σύμφωνα με πληροφορίες μας για το Υπ. Οικονομικών μνηστήρες είναι:

Η κα Λούκα Κατσέλη, ο κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης , η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Φλωρίδης, αν και οι τέσσερις τελευταίοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά.

kafenei0-gr

Ένα χωριό στο Βόλο βάζει τα γυαλιά στους πολιτικούς

ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΩΡΙΟ
Μαθήματα χρηστής Διακυβέρνησης προς άπαντες πολιτικούς.


Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.
Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα... αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.
Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.
Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!
Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»;
Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.
Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.
«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της
> κοινότητας. «Ισως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».
Βάσεις ανάπτυξης
Η πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.

Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.
Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.
Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της. Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.
Εσοδα
Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.
Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις.

Μετανάστες σε... ορεινό παράδεισο
«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε. Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει η Νίκη Μηλιώνη.
Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο. Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).
Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α' Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε.
Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού).
Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Αλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.
Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι».
Ενας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά).

το κείμενο προέρχεται από ένα αφιέρωμα του Ελεύθερου Τύπου.
http://greenwaystructure.files.wordpress.com/2008/10/ceb1.pdf

Αλέκο Αλαβάνο, δεν πιστευω να φώναξες τους μπάτσους;;;;;;


ΕΝΤΡΟΜΟΣ Ο "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ" ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΝΩ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ... ΚΑΚΟΗΘΕΙΣ - ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ...
Προσπαθουμε να φανταστουμε τη σκηνη:ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ,Αλεκος Αλαβανος να ξυπναει το πρωι και, οπως καθε μερα, να καταστρωνει τα σχεδια, τις ομιλιες του κλπ.
Ωσπου ξαφνικα, ακουγεται η τρομοκρατημενη συζυγος:...
"Αλεκοοο!!! Μας κλεψανε!!!"
"Πώς; Τι εγινε;"
"Ακομα καθεσαι;;;Καλεσε ΑΜΕΣΩΣ την Αστυνομια!!!"
Σας φαινεται φανταστικη η παραπανω σκηνη; Ισως ειναι, μιας και δεν γνωριζουμε πώς ακριβως αντεδρασε ο πλουσιοτερος βουλευτης οταν διαπιστωσε οτι καποιοι ειχαν τρυπωσει στο σπιτι του την ωρα που κοιμοταν! Παρολα αυτα, ειμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι θα εκανε αυτο που καθε ανθρωπος κανει σε κατι τετοιες περιπτωσεις: ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!
Ναι, σωστα μαντεψατε: Φωναξε τους "εχθρους"του, αστυνομικους ή καλυτερα, ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. Φωναξε αυτους που ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΑ στα ματια της κοινωνιας και ειδικα των εφηβων. Φωναξε αυτους που θελει να ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.
Αυτους που καθημερινα βιαζονται απο "τα παιδια" και τους "εξεγερμενους" των Βορειων Προαστειων.

Βρέθηκε σωσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή

στην Κομοτηνή

Πόλεμος Μακεδόνων - Σκοπιανών για βιντεο στο Youtube

το γνωστό βιντεο με τις ηλίθιες δηλώσεις του προέδρου του παρατηρητηρίου του Ελσίνκι Κροατίας δημιούργησε πόλεμων των Μακεδόνων χρηστών με τους Σκοπιανούς.

έτσι η φίλη μας vodenka προτρέπει

οπότε: κοκκινήστε το αλύπητα! RED FLAG TO THE END!!!

Ποδόσφαιρο. Η αγωνιστική δραστηριότητα του Σ/Κ

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , Λάρισα - Εργοτέλης 16:45 Alpha , ΑΕΚ - Ξάνθη 19:00 NOVA , Αρης - Θρασύβουλος 19:00 ΝΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, Λεβαδειακός - Ηρακλής 15:00 , ΟΦΗ - Πανσερραϊκός 15:00 , Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 16:45 NOVA , Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 19:00 ΝΕΤ , Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 19:00 NOVA

Πάλι έγκυος η Κάτια Ζυγούλη;

Κυκλοφόρησε τελευταία από στόμα σε στόμα, χωρίς να διαδοθεί, μια φήμη περί εγκυμοσύνης της Κάτιας Ζυγούλη ξανά. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα την είδηση δεν το βρήκα πολύ πιθανό. Συγκεκριμένα σκέφτηκα: "Πότε πρόλαβε; Να ξεπέρασε το ρεκόρ της Μενεγάκη;"
Παρόλα αυτά, η φήμη συνέχιζε να ακούγεται υπογείως....
Λέω μπας και είναι στην αρχή της εγκυμοσύνης και δεν πολυσυζητιέται;
Τελικά μετά από ψάξιμο του θέματος εγκυμοσύνη της Κάτιας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Γιατί όμως κυκλοφόρησε τέτοια είδηση? Για δείτε μια ανάλυση του φαινομένου........
http://ourgreektv.blogspot.com/2009/02/blog-post_3751.html

Καρναβάλι 2009. Οι εκδηλώσεις στον Πολύγυρο

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00
6ο παραδοσιακό αντάμωμα 100 πολιτιστικών συλλόγων και 2000 χορευτών από τη Β. Ελλάδα, με τη συμμετοχή 40 παραδοσιακών οργανοπαικτών και του κόσμου σε όλο τον Πολύγυρο. Κορύφωση στον πεζόδρομο. Διοργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00
Συναυλία - γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Χίνου στην πλατεία του Δημαρχείου.Στην Προφταστήρα ο Σύλλογος Ποντίων Πολυγύρου.
Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 11.30
Εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στην Πλατεία Έξι Βρύσεων.
ώρα 15.00
Μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό δρόμο του Πολυγύρου. Αμέσως μετά γλέντι με λαϊκή-παραδοσιακή ορχήστρα στην πλατεία των Έξι Βρύσεων. Η Κατσ'αμάκα προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο κρασί, ντόπιο λουκάνικο, τυρί, πιτάκια και ελιές πριν και μετά την παρέλαση.
Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, από τις 10.30
Κούλουμα - πέταγμα χαρταετού, ζουρνάδες και λαϊκή ορχήστρα, από το πρωί στην παραλία Γερακινής. Δωρεάν νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες. Οργάνωση: Σύλλογος Καταστηματαρχών Γερακινής.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Λαογραφικό Μουσείο (οικία Καραγκάνη) θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες της αποκριάς, καθημερινά από 17.00-20.30 και την Κυριακή 1-3-09 από τις 10.00 έως τις 20.00. Οργάνωση: Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Πολυγύρου. Έκθεση εργόχειρου ΚΑΠΗ Πολυγύρου 19/2 - 1/3/09 στον πεζόδρομο, απέναντι από την εκκλησία Ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 και 17.30-20.30. Έκθεση χειροποίητων κεριών, υφαντών, παραδοσιακών γλυκών και ποτών από τους Συνεταιρισμούς Γυναικών Βραστάμων και Ταξιάρχη. Διάρκεια 19/2 - 1/3/09. Ώρες λειτουργίας: 18.00-21.00
Στολές θα ενοικιάζονται στο ισόγειο του Δημαρχείου: Πρωί: 10.00-14.30. Βράδυ: 17.00-21.30
http://respentza.blogspot.com/2009/02/2009.html

Το ατύχημα που συγκλόνισε σήμερα τη Θεσσαλονίκη


Δύο εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΒΑΞ βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα μετά τη 1 το μεσημέρι στην εθνική οδό στο ύψος του Κορινού Πιερίας. Νταλίκα με έδρα την Λαμία παρέσυρε τον γερανό την ώρα που πάνω στην κλούβα βρισκόταν εργαζόμενος της εταιρίας ΑΒΑΞ, ο οποίος άλλαζε την λάμπα από έναν φανοστάτη της εθνικής οδού. Εν συνεχεία η νταλίκα παρέσυρε και ένα φορτηγάκι μέσα στο οποίο βρισκόταν εργαζόμενος της ίδιας εταιρίας.Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα να βρουν φριχτό θάνατο οι δύο εργαζόμενοι. Η περιοχή γύρω από το τροχαίο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Αμέσως κατέφθασαν επί τόπου άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης.
Απόστολος Λέινας

Εεεε, εσείς στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ξυπνάτεεεεεεεεεεεε!!!



αυτός είναι ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος ρε Βασούλα, δεν είναι ο Χαϊτογλου.
καλά στα λέει ο

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/02/blog-post_138.html

(αν και όλοι κάνουμε λάθη, έτσι; Δεν θα τους κρεμάσουμε κιόλας!)

ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !

Αν δεν ξέρετε το θέμα, δείτε πρώτα αυτό:
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ !
"....
Καταρχήν κύριε Μεθόδιε, διαπιστώνω με μεγάλη μου χαρά, ότι οι γονείς σας ήταν φιλέλληνες επειδή σας έδωσαν ένα καθαρά ελληνικό όνομα, του Θεσσαλονικιού Έλληνα Αγίου Μεθοδίου, του φωτισμένου εκείνου μοναχού, που μαζί με τον επίσης Έλληνα Άγιο Κύριλλο, βοήθησαν τα μέγιστα στη διάδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής λατρείας στους Σλάβους προγόνους σας.

Χαίρομαι επίσης διπλά, διότι βλέπω πως στο όνομα της οργάνωσης στην οποία είστε πρόεδρος, χρησιμοποιούνται δυο επίσης ελληνικές λέξεις οι : Makedonia και η Diaspora!

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να δω τόσο ζεστούς και πραγματικά φίλους της χώρας μου σε αυτή ...τη συνέντευξη τύπου!

Από την ερώτηση που μου απευθύνατε μόλις τώρα, κατάλαβα επίσης ότι μιλάτε καλά αγγλικά, οπότε αυτό με βοηθά πάρα πολύ για να συνομιλήσουμε, διότι εγώ δεν γνωρίζω καθόλου να ομιλώ την Βουλγαρική γλώσσα ή κάποιο άλλο παράγωγο ιδίωμά της σαν κι αυτό για παράδειγμα που ομιλούν οι ομοεθνείς σας σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων.

Στην ερώτηση που μου κάνατε, υπονοείται ότι τα 2,5 εκατομμύρια Μακεδόνες που κατοικούν στη Β.Ελλάδα είναι μειονόητα και αυτό με προσβάλει βαθύτατα!

Να αποκαλείτε τους Έλληνες ότι είναι μειονότητα μέσα …στους Έλληνες!!!

Ναι, υπάρχουν μερικές εκατοντάδες σλαβόφωνοι που κατοικούν στη Δυτική Μακεδονία, που νιώθουν απομεινάρια της Βουλγαρικής κατοχής της περιοχής και στην προσπάθειά τους να αποβάλλουν το χαρακτήρα αυτό από πάνω τους, έγιναν ευάλωτοι στην κομμουνιστική προπαγάνδα του Τίτο και του Στάλιν, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η εθνική συλλογική τους μνήμη με την πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν όλα αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια και σήμερα να δηλώνουν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που ομιλούν μεταλλαγμένα Βουλγαρικά!!!

Έπαθαν την ίδια κομμουνιστική μετάλλαξη που έχει διαβρώσει και την σημερινή ηγεσία των Σκοπίων, καθώς και πολλούς σαν κι εσάς σλάβους της διασποράς.

Γι αυτό θα προτιμούσα ερωτήσεις που αφορούν εθνικές ταυτότητες και μειονότητες γενικά, να τις απευθύνετε σε κάποιον πιο αρμόδιο από εμένα, όπως για παράδειγμα στο υπουργό των εξωτερικών της Βουλγαρίας…

Γι αυτό και έχω σκοπό, να υποβάλω μια νέα πρόταση στον κύριο Νίμιτς, τον οποίο θα συναντήσω αργότερα, να ζητήσει από τον κύριο Γκρουέφσκι να εκπροσωπηθούν τα Σκόπια στις συζητήσεις για το όνομα, από τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον κύριο Γκεοργκιέφσκι, για να καταλάβουμε επιτέλους το σκεπτικό για την εθνικότητα των κατοίκων της περιοχής!

Παρακαλώ άλλη ερώτηση…

Για την υποθετική αντιγραφή

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

η Έλενα Ράπτη νοιάζεται για τους χρήστες ναρκωτικών


Το θέμα της λειτουργίας του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, το οποίο απευθύνεται σε πάνω από 130 χρήστες ναρκωτικών ουσιών που προσπαθούν να απεξαρτηθούν, επαναφέρει με ερώτησή της προς το υπουργείο Υγείας η Έλενα Ράπτη.
Η βουλευτής της ΝΔ εντοπίζει πως εδώ και δέκα μήνες το υπουργείο Υγείας έχει διακόψει τη χρηματοδότηση που έδινε μέσω του ΟΚΑΝΑ τα τελευταία επτά χρόνια (ετησίως περίπου 150.000 ευρώ) με αποτέλεσμα η συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος να απειλείται. Η Έλενα Ράπτη ερωτά γιατί σταμάτησε η χρηματοδότηση και πότε θα ξεκινήσει εκ νέου. Εύστοχα βεβαίως θυμίζει τις υποσχέσεις για συνέχιση της χρηματοδότησης αλλά και ότι το πρόγραμμα αναφέρεται ως βασικός άξονας της πολιτικής του υπουργείου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Πού και να μην ήταν…

Β.Π.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βολεύτηκε κι ο Δημήτρης Γαλαμάτης ! Αντε γιατί το είχαμε άγχος...

(το "βολεύτηκε" με την καλή έννοια, μιας και πρόκειται για εξαιρετικό παιδί)
Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, τέως βουλευτής της ΝΔ στη Βʼ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ο Γαλαμάτης συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον οποίο συνδέονται με στενή φιλία από τα χρόνια που ο πρώτος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Η θέση δεν θα επηρεάσει βέβαια και τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Γαλαμάτη, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, επιδιώκοντας την επιστροφή του στο κοινοβούλιο. Με τον ορισμό του ως αντιπροέδρου του ΟΕΕΚ συνεχίζεται και μια παράδοση που θέλει Θεσσαλονικείς να κατέχουν την συγκεκριμένη θέση. Διαδέχεται τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Τζιώνα, ο οποίος είχε πάρει τη σκυτάλη από τον πολιτευτή στην Αʼ περιφέρεια Κώστα Μαργαρίτη (τον θυμάστε από την υπόθεση με το πλαστό (?) πτυχίο του Shelbourne).

Παναγιώτης Κρινής, σε ρόλο κεντρικού παρουσιαστή

Ο συμπαθέστατος σε εμάς, ρεπόρτερ της δημοτικής τηλεόρασης, σε ρόλο κεντρικού παρουσιαστή, πρόσκαιρα λόγω απουσίας του "αφεντικού".
Καλός, αν και λιγάκι τρακαρισμένος.
Δε σε συνηθίσαμε με γραβάτα όμως ρε Παναγιώτη.....
Μάλλον σου πάει καλύτερα ο ρόλος του μάχιμου ρεπόρτερ.

Ακόμη ένα έκτρωμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Δήμαρχε, να μας συγχωρεί η χάρη σου, αλλά στο ξανάπαμε: Δεν θέλουμε άλλες κατασκευές στην παραλία. Κτίρια έχουμε, ελεύθερους χώρους να περπατήσουμε και να αναπνεύσουμε δεν έχουμε !

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -- Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακοστάνογλου επιθεώρησε, την μεταλλική φωτιζόμενη κατασκευή του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ, στη νέα παραλία.
Για να δούμε τι λένε οι Θεσσαλονικείς:

Tο πατσατζίδικο, η ληστεία σε οίκο ανοχής και ο ..Παλαιοκώστας

Μια περίεργη κλοπή αυτοκινήτου σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στην πόλη των Τρικάλων όταν άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν και έκλεψαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο απο το κέντρο της πόλης και έφυγαν ανενόχλητοι.

Το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας του πατσατσίδικου των Τρικάλων "Τα Τέμπη" και... οι ιδιοκτήτες όπως δήλωσαν στο trikaland.gr αντιλήφθηκαν ότι έλειπε το όχημα περίπου στις 5 τα ξημερώματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έγινε καταγραφή του συμβάντος και στάλθηκε σήμα για την ανεύρεση του. Που εμπλέκεται ο Παλαιοκώστας? Όπως έντονα ειπώθηκε στα τοπικά ραδιόφωνα με την ανακοίνωση του γεγονότος, το αυτοκίνητο εθεάθη απο ακροατή του Ράδιο Ζυγός στη Πύλη ενώ πολλοί κάνουν λόγο για άνθρώπους του Παλαιοκώστα ο οποίος χρειαζόταν ένα αγροτικό όχημα για να μπορεί να μεταβαίνει στα ορεινά του νομού όπου συνιθίζει να κρύβεται όταν τον κηνυγά η Αστυνομία. Η Αστυνομία όπως είναι φυσικό δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο ωστόσο οι έρευνες κινούνται σε όλα τα πλαίσια. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την κλοπή του αυτοκινήτου σημειώθηκε ληστεία σε οίκο ανοχής της πόλης με δράστες δυο άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με καλσόν και με την απειλή όπλου και μαχαιριού αφαίρεσαν χρήματα απο την επιχείρηση. Κατα πόσο αυτό συνδέεται με την κλοπή του αυτοκινήτου και αν ένας απο τους ληστές ήταν ο Παλαιοκώστας θα προκύψει τις επόμενες μέρες έπειτα απο έρευνες και διασταύρωση πληροφοριών που θα γίνουν απο την Αστυνομία.


Συνελήφθης διαρρήκτης που ρήμαξε τη Δυτική Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 28χρονος νεαρός κατηγορείται ότι από τον Ιούνιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 στη δυτική Θεσσαλονίκη, διέπραξε διαρρήξεις και κλοπές σε 15 καταστήματα κι ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ.
Το χρηματικό ποσό που αποκόμισε δεν διευκρινίστηκε, ενώ φέρεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις διέρρηξε περισσότερες από μία φορές το ίδιο κατάστημα.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

"Με ικανοποίηση παραδίδουμε στη δημοσιότητα τη μελέτη που εκπονήσαμε με αντικείμενο την πλήρη ψηφιακή καταγραφή του έπους της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974. Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στο http://www.agnooumenoi74.gr/efolis%20tis%20ilis.htm και θα ενημερώνεται συνεχώς."

Θεσσαλονίκη : Το θρυλικό κόκκινο σπίτι, κινδυνεύει

Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να καταστραφεί (τι περίεργο γι’ αυτήν την πόλη Ε?), αφού το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση για «αναγκαστική απαλλοτρίωση ή απευθείας εξαγορά» .
Το «Κόκκινο σπίτι» βρίσκεται απέναντι από το ναό της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας 31 και Ερμού 52 και αγναντεύει, παρατηρεί, αναπνέει εδώ και χρόνια, γερασμένο και εγκαταλειμμένο, από μια γωνίτσα την Θεσσαλονίκη που το προσπερνά αδιάφορα. Δυστυχώς ο καιρός αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του.O «Κόκκινος» Θρύλος της πόληςΤο «Μέγαρο Λόγγου» ή αλλιώς κόκκινο σπίτι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1928....
δείτε τη συνέχεια στο http://ilovethessaloniki.blogspot.com/2009/02/red-house-myth-in-thessaloniki.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ALPHA ΠΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από: την εταιρία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.»
Προς: τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ
Παιανία, 25 Φεβρουαρίου 2009
Κύριε Πρόεδρε,
Με την από 24-2-2009 επιστολή που σας κοινοποιήσαμε την επομένη (25-2-2009) ζητήσαμε να ενημερώνεται προσηκόντως η Διοίκηση του Σταθμού μας για την... περίπτωση διενέργειας συνελεύσεων των εργαζομένων μας-μελών της ΕΤΙΤΑ στις εγκαταστάσεις μας για τους εύλογους και νόμιμους λόγους που αναφέρουμε. Το ίδιο είχε ζητηθεί από την εταιρία μας και προφορικά προηγουμένως σε προηγούμενες συναντήσεις του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ με την Διοίκηση του Σταθμού μας.

Παρ’ όλα αυτά την 25-2-2009, δηλαδή την ίδια ακριβώς μέρα της κοινοποιήσεως της επιστολής μας αυτής, αίφνης πληροφορηθήκαμε μέσω εκπροσώπου άλλου σωματείου ότι επρόκειτο να διενεργήσετε αυθημερόν συνέλευση των εργαζομένων μελών σας στις εγκαταστάσεις του σταθμού μας, χωρίς καμία προηγουμένως – έστω και προφορική – ενημέρωσή μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέλη του σωματείου σας προέβησαν εντός των εγκαταστάσεων του σταθμού μας απρόκλητα σε βίαιες ενέργειες που διόλου τιμούν το σωματείο σας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο συνδικαλιστικής δράσης, περιστατικά στα οποία προς το παρόν δεν επιθυμούμε να αναφερθούμε στην παρούσα επιστολή μας επιφυλασσόμενοι πάντως κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά αυτή, ενόσω μάλιστα η στάση του σταθμού μας απέναντι στην ΕΤΙΤΑ και τα λοιπά σωματεία υπήρξε πάντοτε υποδειγματική. Σύμφωνα άλλωστε με το νόμο 1264/1982 (άρθρο 16 παρ. 3) οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης και εκτός των χώρων παραγωγής, σε κατάλληλο χώρο όπως ο νόμος ορίζει.

Σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ μας και αναφερόμενοι για άλλη μια φορά στο περιεχόμενο της από 24-2-2009 επιστολής μας, σας καλούμε να προβείτε στη δέουσα ενημέρωση και συστάσεις προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ –αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα- καθώς και στα μέλη του σωματείου σας όπως απόσχουν στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που δυναμιτίζουν αναίτια τις σχέσεις μας.

Η Διοίκηση του ALPHA
___________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Τ.Ι.Τ.Α. προς ALPHA

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ε.Τ.Ι.Τ.Α.» που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΤΚ 10433) και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής (Αττική Οδός – 40,2 χλμ – Κτίριο 6, Παιανία) και εκπροσωπείται νόμιμα

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της από 25 Φεβρουαρίου 2009 επιστολής της εταιρείας σας η οποία είναι ανυπόγραφη (!), φέρει μόνο τα στοιχεία «Η Διοίκηση του ALPHA» στο τέλος της, στην οποία περιλαμβάνονται αναληθείς, συκοφαντικοί και αντισυνδικαλιστικοί/αντεργατικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις με τις οποίες προσβάλλεται η νόμιμη κατά τον Ν. 1264/82 λειτουργία και δράση του Συνδικαλιστικού Σωματείου μας.
Συγκεκριμένα:
Είναι αναληθές ότι δεν γνωρίζατε και δεν είχατε ενημερωθεί για την πραγματοποίηση (ώρα και αίθουσα) της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του σταθμού μεταξύ δε αυτών και των μελών της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καθ’ όσον και από ώρα 11.56 σας είχε αποσταλεί από την Γραμματεία μας το με αριθμ. Πρωτ. 674/25.2.09 έγγραφο της Ένωσής μας με το οποίο σας ενημερώναμε για την πραγματοποίηση της κοινής Συνέλευσης των εργαζομένων του Τηλεοπτικού Σταθμού, την ακριβή ώρα (16.00) και τον χώρο πραγματοποίησής της (αμφιθέατρο).
Στην έγγραφη αυτή και καθ’ όλα νόμιμη ενημέρωση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ούτε αντιδράσατε ούτε διατυπώσατε την οποιαδήποτε επιφύλαξη. Μόνο δε εκ των υστέρων επιχειρείτε να συκοφαντήσετε και μάλιστα απευθυνόμενη με ανυπόγραφο έγγραφό σας προς την Ε.Τ.Ι.Τ.Α. – ενώ σας είναι γνωστό ότι στην Συνέλευση αυτή συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων – για δήθεν τέλεση και μάλιστα από μέλη του Σωματείου μας δήθεν «απρόκλητων και βίαιων ενεργειών που διόλου τιμούν το Σωματείο σ(μ)ας, υπερβαίνοντας καταφανώς κάθε όριο νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης».

Πλην όμως η επίκληση δήθεν «περιστατικού» και η απόδοσή τους στα μέλη της Ένωσής μας συνιστά προδήλως συκοφαντική, αντισυνδικαλιστική αλλά και αντεργατική πρακτική όταν οι βαρύτατες αυτές κατηγορίες δεν τεκμηριώνονται με τεκμήρια, αποδεικτικά στοιχεία και δεν κατονομάζονται οι δήθεν «δράστες».

Για τους ως άνω λόγους και με την ρητή επιφύλαξη για την περαιτέρω άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Εφόσον δεν επικαλείστε συγκεκριμένα στοιχεία και δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας να ανακαλέσετε πάραυτα ως εξόχως συκοφαντική την από 25.2.2009 ανυπόγραφη επιστολή σας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ από τούδε και στο εξής από κάθε παράνομη προσπάθεια ή πρακτική παρεμπόδισης της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης της Ένωσής μας.
Να επιδοθεί νόμιμα η παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ

Φυσικό αέριο : Πρωτοβουλία του Στέλιου Παπαθεμελή


Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε "άφωνοι" την κατάντια που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των διαχειριστικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους.

Μια κατάντια που διαρκώς επιβεβαιώνει την απόκλιση των λόγων της κυβέρνησης και των πράξεων των φιλελεθεροποιημένων μηχανισμών είσπραξής του. Που από τη μια πλευρά μεγάλος λόγος γίνεται για την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων ενώ από την άλλη, τη "νύφη" της ανικανότητας του συστήματος να εισπράξει από τους έχοντες και κατέχοντες, την πληρώνουν οι απλοί καθημερινοί Έλληνες πολίτες.
Ο λόγος για το φυσικό αέριο και τις τιμές του στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσαν και την επέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κ.Μπόμπολη, ο οποίος... προχώρησε στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τους αντίστοιχους της Αττικής.
Με έγγραφη παραγγελία του, ο κ. Μπόμπολης ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης και της αισχροκέρδειας και, σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες, να ασκηθούν οι προβλεπόμενες διώξεις.
Ο ανώτερος εισαγγελέας προέβη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έπειτα από καταγγελίες Θεσσαλονικέων καταναλωτών ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο σε ποσοστό ακόμη και 50% σε σχέση με τις τιμές στην Αθήνα, ενώ είναι ακριβότερο και από το πετρέλαιο.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς επίσης καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν συγκριτικά στοιχεία κατανάλωσης του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους.

Με επιστολή της προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, η Δημοκρατική Αναγέννηση δηλώνει ότι τίθεται στην διάθεση του εισαγγελικού λειτουργού με στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης, προτείνοντας μάλιστα μάρτυρες, στελέχη και μέλη του Κόμματος, χρήστες φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη.

Προσλήψεις 5.500 χιλιάδων νοσηλευτών

Ένα βήμα πίσω έκανε χθες η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε το αίτημα του ΑΣΕΠ να γίνουν οι προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής και όχι με διαδικασίες έξω από αυτήν. O Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για τους μισθούς των νοσοκομειακών ιατρών, συμμορφώθηκε με τις σοβαρές ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης που πρότειναν τις προηγούμενες μέρες οι προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να γίνουν μόνον μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής.
Οπότε, πότε θα προσληφθούν επιτέλους οι νοσηλευτές;

Το State Department για τη δίκη του "τηλε-ευαγγελιστή" κ.Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον blog.


Στο Greece-Salonika,μελετώντας διεξοδικά την ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα διακαιώματα στην Ελλάδα που εκδόθηκε προχθές, δε μπορούμε παρά να σταθούμε στην αναφορά που γίνεται στη δικαστική επίθεση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον του blogme.gr λόγω της σχολίου που εμπεριέχονταν σε τρίτο ιστολόγιο και υπήρχε σε link του παραπάνω blog. (Περισσότερα για την υπόθεση εδώ) Η αναφορά εμπεριέχεται στην ενότητα "Ελευθερία του Ίντερνετ"..H έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:


δείτε τη συνέχεια στο http://greece-salonika.blogspot.com/2009/02/blogmegr.html

Αποστολή OCO: Η Αποτυχία


Το όνομά του ήταν OCO (Orbiting Carbon Observatory. Τροχιακό Παρατηρητήριο Άνθρακα), ήταν ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα της NASA, και…απέτυχε παταγωδώς. Επρόκειτο για έναν δορυφόρο σκοπός του οποίου ήταν να προσδιορίσει τις περιοχές του πλανήτη μας οι στις οποίες σημειώνονται οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρέχοντας έτσι εξαιρετικά πολύτιμα στοιχεία στο τμήμα αυτό της επιστημονικής κοινότητας το οποίο εργάζεται πάνω στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. http://www.blue-planet.gr/

Γονίδιο υπεύθυνο για την παχυσαρκία

Η παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου ενδέχεται να ευθύνεται για την εμφάνιση της παχυσαρκίας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο College London έφτασαν στο συμπέρασμα πως... τα παιδιά που παρουσιάζουν την τάση να τρώνε συνεχώς φέρουν μία ή δύο παραλλαγές του γονιδίου FTO. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνες ενοχοποιούν το γονίδιο αυτό ως βασικό παράγοντα εμφάνισης της πάθησης. Στην εν λόγω μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal οf Obesity, οι ερευνητές ζήτησαν από 131 παιδιά ηλικίας 4 έως 5 ετών να καταναλώσουν γλυκά. Εκείνα λοιπόν που έφεραν μία ή δύο παραλλαγές του FTO παρουσίασαν την τάση να καταναλώσουν όλο τους το γεύμα ακόμη και αν είχαν ήδη χορτάσει. Όπως σχολιάζουν οι επικεφαλής της έρευνας, η αναγνώριση της λειτουργίας του συγκεκριμένου γονιδίου θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των αρνητικών του επιδράσεων. Σημείωσαν τέλος πως όλα τα παιδιά με αυτό το γονίδιο δεν είναι βέβαιο ότι θα εμφανίσουν παχυσαρκία.

Δημοσίευμα του taxalia για την ..Πετρούλα, προκαλεί παρέμβαση εισαγγελέα

Όχι, δεν αφορά την ίδια, αλλά:
Παρέμβαση εισαγγελέα για δάσκαλο που προέτρεπε τους μαθητές να μιμηθούν την…Πετρούλα!! από το newsblog
Εισαγγελική παρέμβαση είχαμε μετά από καταγγελίες γονέων, ότι δάσκαλος σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του μαθήματος του, προέτρεπε του μαθητές του να μιμηθούν την …. Πετρούλα! Οι γονείς θεώρησαν ότι η συγεκριμένη προτροπή έβλαπτε παρά ωφελούσε τα παιδιά τους και ήταν και εκτός … διδακτικών προγραμμάτων, για αυτό και απευθύνθηκαν αρμοδίως, για να φτάσει η όλη υπόθεση στο γραφείο του Εισαγγελέα….
το σχετικό post, εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2009/02/blog-post_4002.html
Nα σημειώσουμε ότι εμείς ΔΕΝ αναφέραμε το όνομα της νεανίδος. Το πρόβλημα δεν είναι η κ.Κωστίδου, αλλά ο δάσκαλος.

Φυσικό αέριο: 2 καραμπινάτα τεκμήρια εξαπάτησης, κ.εισαγγελέα!

Κύριε εισαγγελέα, εμείς τα παραθέτουμε, εσείς επιλαμβάνεστε...Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη έχουμε και σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των καταναλωτών. Καιρός να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί που διαφήμιζαν το "πάντα 20% φθηνότερο", για ποιό λόγο το έκαναν. Άγνοια ή κάτι άλλο; Εσείς θα το βρείτε.
1) ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ Ε.Π.Ε. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΟΤΙ "το φυσικό αέριο είναι 20% οικονομικότερο σε σχέση με το πετρέλαιο...". Ουδέν σαφέστερο! Δείτε το:


2)16 Οκτωβρίου 2008.
Στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κατ' εξοχήν αρμόδιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ προμηθεύει με φυσικό αέριο τις ΕΠΑ.
Λέει:
"το φυσικό αέριο θα είναι πάντα φθηνότερο κατά 20% σε σχέση με το πετρέλαιο για τον καταναλωτή".

Φυσικό αέριο: εισαγγελική έρευνα για απάτη!

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: Μην κάνετε την πάπια, δεν θα σας βγει σε καλό!
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τους αντίστοιχους της Αττικής παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης.
Με έγγραφη παραγγελία του, ο κ. Μπόμπολης ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης και της αισχροκέρδειας και, σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες, να ασκηθούν οι προβλεπόμενες διώξεις.

Ο ανώτερος εισαγγελέας προέβη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έπειτα από καταγγελίες Θεσσαλονικέων καταναλωτών ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο σε ποσοστό ακόμη και 50% σε σχέση με τις τιμές στην Αθήνα, ενώ είναι ακριβότερο και από το πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα κληθούν να καταθέσουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς επίσης καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν συγκριτικά στοιχεία κατανάλωσης του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους.

H μεγάλη αγάπη του Νικήτα Κακλαμάνη

Κακιά κουβέντα εγώ για τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Ν. Κακλαμάνη δεν θα πω. Είναι ένας πάντα ήρεμος και χαμηλών τόνων πολιτικός που έχει μία μεγάλη αγάπη...στα γλέντια. Δηλαδή τόσο μεγάλη αγάπη στα γλέντια που ο κόσμος καίγονταν και αυτός στόλιζε χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τόσο μεγάλη αγάπη, που η Ελλάδα αναρωτιέται ακόμη γιατί να πληρώνει η κακομοίρα τέτοιες δύσκολα οικονομικές ημέρες το κούνημα του Ρουβά στην Eurovision, και ο γλεντζές δήμαρχος μόνο το κόκκινο χαλί δεν έστρωσε για να υποδεχθεί τον εκπρόσωπο του ελληνικού «τραγουδιού» στην Ευρώπη.
Ο κύριος Κακλαμάνης είναι ένας άνθρωπος έξω καρδιά. Δηλαδή δε μπορεί να σκάσει την ...ζαχαρένια του για κάποια δέντρα που κόβονται για να φτιάξει ο γνωστός- άγνωστος ιδιώτης πάρκινγκ. Θέλει όλος ο κόσμος να βρίσκει εύκολα θέση στάθμευσης για να έχει χρόνο να διασκεδάζει.
Γενικώς είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να χαλάει την ζαχαρένια του. Μπορεί δηλαδή να μην πήγε να συλλυπηθεί τη μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά εύχεται στον Σάκη Ρουβά να του ζήσει το μωρό του. Μόνο σε βαφτίσια και σε γλέντια. Δεν αντέχει την καθημερινή μας μιζέρια και τα πισωγυρίσματα λες και η Αθήνα είναι η Βάλια Κάλντα και πρέπει να έχει δέντρα. Δεν του αρέσουν τα δέντρα, μόνο τα χριστουγεννιάτικα και αυτά πλαστικά.
Δηλαδή μπορεί να πεθαίνει από απεργία πείνας και κρύο ένας άνθρωπος σε ένα πεζοδρόμιο της Αθήνας αλλά δεν θα στείλει εκεί τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για να δούνε πέθανε, σκουλήκιασε, βρώμισε, κάτι τέλος πάντων.
Εδώ που τα λέμε, ιατρός και ο ίδιος, έχει μία άλλη σχέση με τον θάνατο. Οι άνθρωποι, σου λέει, είναι αναλώσιμο είδος. Μόνο οι αναμνήσεις μένουν γι’ αυτό δίνει το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες της Αθήνας να κάνουν αυτό που κάνει και αυτός: Όχι στην στεναχώρια. Μόνο τώρα που πρέπει όλοι οι Αθηναίοι να έχουν μία και μοναδική έννοια. Θα έρθει πρώτος ο Σάκης; Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος του είπε: «Μην γυρίσεις αν δεν έρθεις πρώτος». Και είχε δίκιο ο Δήμαρχος.
Τί να σε κάνω Σάκη μου, αν δεν μου φέρεις την Eurovision 2010 στην Αθήνα, να έχω ένα λόγο ύπαρξης για την χρονιά που διανύουμε. Αφήστε που έχει βάλει νταλκά στο κεφάλι του επειδή δε μπορεί να αποφασίσει τι να ντυθεί αυτές τις Αποκριές. Και όταν σκέφτεται Αποκριές στεναχωριέται που δεν είναι Δήμαρχος του Rio de Janeiro.
Άνθρωποι είμαστε εμείς οι Έλληνες; Οι Βραζιλιάνοι ξέρουν από γλέντια. Έξω καρδιά ο Δήμαρχος. Σικάτος, μορφωμένος, ιατρός, δήμαρχος, προοδευτικός και πάνω από όλα «στα τσόκια του».
simpleman

Οι New York Times τώρα και στα Ελληνικά

Μας ενημερώνει το καλό http://totefteri.blogspot.com/2009/02/h-ny-times.html :
"Η ιστορική αμερικανική εφημερίδα τώρα και σε Ελληνική 'εκδοση. Θα την βρίσκουμε στα περίπτερα μαζί με όλες τις άλλες καθημερινές εφημερίδες. Η προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα φαίνετε οτι κίνησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και οι έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία σύντομα να διαβάζουν τους New York Times στα ελληνικά καθ' οσον ήδη διαφημίζεται".
..
σχόλιο: επειδή προφανώς η NYT δεν θα έχει ..DVD, θα αποτύχει παταγωδώς!
NEW YORK TIMES IN GREECE

Άλλη μια περήφανη εμφάνιση του Ολυμπιακού


Από το http://bet-gr.blogspot.com/
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η περήφανη ομάδα του Πειραιά, μέσα στην έδρα της Σεντ Ετιέν. Τα παλικάρια τουΣωκράτη Κόκκαλη τίμησαν τα παντελόνια που φοράνε και έχασαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα μόλις με 2-1. Δεν διασύρθηκαν δηλαδή, όπως διάφοροι κακεντρεχείς βάζελοι ανέμεναν…Τελικό αποτέλεσμα (συνολικά): ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-2. Χθες γράφτηκε ακόμη μια ένδοξη σελίδα στην Μεγάλη Ιστορία του Ολυμπιακού στη Ευρώπη…

Πατριωτικό blog


Ένα πατριωτικό blog με πλούσια θεματολογία, είναι και το

δείτε το

26 Φεβ 2009

H ετήσια έκθεση του STATE DEPARTMENT, η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία

Επειδή βλέπουμε στο διαδίκτυο, κάθε άσχετο, που δεν διάβασε, όχι μόνο τη φετινή, αλλά και καμία άλλη έκθεση του S.D., να δούμε ψύχραιμα, τη φετινή:
Η αλήθεια είναι ότι είναι η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών, για την Ελλάδα. Κάνει απλά μια καταγραφή των γεγονότων, χωρίς τις ενοχλητικές αναφορές άλλων ετών. Είναι ιδιαίτερα προσεκτική, σε βαθμό, που τρίβαμε τα μάτια μας αναλύοντάς την! Π.χ. αναφέρεται στους οπαδούς του Ουράνιου Τόξου, ως "A small number of Slavic speakers insisted on self‑identifying as "Macedonian," που για τους γνώστες, είναι ....εξαιρετικά, ασυνήθιστα, φιλελληνική τοποθέτηση.
Απομονώσαμε τα κυριότερα σημεία, που αφορούν κυρίως τη Θεσσαλονίκη.
Έτσι....
Η έκθεση έχει ημερομηνία 25-2-2009 και αφορά φυσικά το 2008. Βρίσκεται εδώ:
Τα ενδιαφέροντα σημεία αποκαλύπτουν ότι ο πρόξενος της Θεσσαλονίκης, Hoyt Yee, έγραφε πολύ!
Αναμενόμενη βεβαίως είναι και η ιδιαίτερη ενασχόληση, με Εβραϊκές υποθέσεις. Μην ξεχνάτε ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι αποκλειστικά Εβραϊκή υπόθεση και κατά συνέπεια οι "Αμερικάνοι" βλέπουν τον κόσμο, με Εβραϊκά μάτια. Δεν περιμένουμε να έχουν ίδια αντίληψη με τους υπόλοιπους ανθρώπους, για τον πόλεμο στη Γάζα!
2008 Human Rights Report: Greece
In September an Athens appeals court sentenced the publisher and a former columnist of the weekly newspaper Eleftheros Kosmos for anti‑Semitism in a 2006 column. The columnist had criticized Thessaloniki's small Jewish community, decimated during the Holocaust, writing "thank God, less than 1,500 are left." Each defendant was given a five‑month suspended sentence.

Discussions continued between the Jewish community of Thessaloniki and the government to find acceptable restitution for the community's cemetery, expropriated after its destruction during the Holocaust. Aristotle University, a public institution, was built on top of the expropriated cemetery soon after the end of World War II. International NGOs expressed concern that subway construction in the vicinity of the cemetery could disturb human remains. During the year the government worked with the local Jewish community to address these concerns.

In 2005 the former general director/acting consul at the Greek Consulate in Kyiv, the consulate's messenger, three foreign employees, and a policeman in Thessaloniki were criminally charged for allegedly cooperating in issuing approximately 2,500 illegal tourist visas to Ukrainian citizens for $200,000. The case was tried in Thessaloniki in April 2007. The diplomat was sentenced to 21 years in prison. A consular employee received a sentence of 19 years, and a female Russian accomplice based in Greece received nine years. The diplomat's partner and a policeman were also tried but acquitted on all counts. The convicted parties appealed the decision but remained in prison at year's end. The date of the appeals trial had not yet been determined at year's end.

While the law provides free and compulsory education for a minimum of nine years, noncompliance was a significant problem in the Romani community. Research conducted by the Aghlaia Kyriakou state hospital showed that 63 percent of Romani children did not attend school. The Pedagogical University of Thessaloniki reported that less than 10 percent of Romani children in northern Greece finished the nine years of compulsory education and only 3 percent graduated from high school. The GHM reported in April that 90 percent of Romani children were illiterate.

According to the UN Children's Fund (UNICEF) and local NGOs, the majority of street children (often indigenous Roma or Albanian Roma) were exploited by family members, who forced them to work in the streets, begging or selling small items. The government took insufficient steps to prevent this form of child exploitation. While no nationwide statistics were available at year's end, in December, the NGO ARSIS estimated that Thessaloniki, the country's second‑largest city, had over 300 street children.

In April 2007 Greek diplomats assigned to Ukraine were tried in Thessaloniki for issuing visas, with little documentary evidence and no personal interviews, to women subsequently identified as trafficking victims. One diplomat received a 21‑year sentence, and a consular employee received a 19‑year sentence. A female accomplice, a Russian citizen living in Greece, received a nine-year sentence. The diplomat's spouse and a policeman were acquitted. The convicted parties appealed the decision, but at year's end they remained in jail waiting for their appeals to be heard.

Some members of the Pomak community claimed they were pressured by members of the Turkish‑speaking community to deny the existence of a Pomak identity as separate from a Turkish identity. Media in Thessaloniki reported in October that two editors of Millet, a local paper published in Turkish, were given 12‑month suspended sentences for inciting hatred against the Pomak community.

The government did not recognize the existence of a Slavic dialect, called "Macedonian" by its speakers, spoken in the northwestern area of the country. A small number of Slavic speakers insisted on self‑identifying as "Macedonian," a designation that generated strong opposition from other Greeks. These Slavic speakers claimed that the government pursued a policy designed to discourage the use of their language. Government officials and the courts denied requests by Slavic groups to identify themselves using the term "Macedonian," stating that approximately 2.2 million ethnic (and linguistically) Greek citizens also use the term "Macedonian" to identify themselves.

In March the secretary of the Foreigner Immigrants Union of Larisa alleged that he was beaten by Thessaloniki police officers when he visited the station to report a problem. He claimed that he was beaten on his fingers with an iron bar more than 80 times and that he was punched and kicked several times. The victim alerted the Albanian consular authorities to the incident and filed criminal charges, which were pending in court at year's end.

In November an estimated 8,000 inmates nationwide staged an 18‑day hunger strike protesting overcrowding in prisons. The protest spurred riots and arson attacks by anarchist groups in Athens and Thessaloniki in support of the inmates who were on hunger strikes. Prisoners ended the strike after the Ministry of Justice announced an early release of up to 5,500 prisoners and new measures for improving prison conditions, including integrating cumulative disciplinary penalties for prisoners and reducing the maximum pretrial detention period from 18 months to 12 months. The early releases began in December.

In July two police officers were given prison sentences of two and 18 months, respectively, for offering protection to an illegal electronic gambling shop in Thessaloniki.

In November eight Thessaloniki police officers were convicted in connection with the beating of a Cypriot student in 2006. The officers were convicted of causing bodily harm and were given sentences ranging from 15-39 months, with the option to avoid jail time by paying five euros (approximately $8) for each day of the sentence. The former police precinct director in place at the time of the beating was convicted for neglecting his supervisory duty and given a suspended 15‑month sentence. The policemen appealed their convictions, which were pending at year's end. Press and local NGOs criticized the punishments as lenient.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ !

Ρωτά ο Πρόεδρος του UMD (United "Macedonians" Diaspora), Metodija Koloski :
(πρώτο ολέθριο σφάλμα, η συζήτηση μαζί του!)
ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ:
Hello Minister Bakoyannis, I would like to congratulate Greece on assuming the OSCE Chairmanship. The United Macedonian Diaspora looks forward to working with Greece on the many issues that plague Europe, such as minority rights, conflict mediation, post-conflict rehabilitation, democratization, and human rights.

You stated that Turkey must respect minority rights, freedom of religion and freedom of expression. According to the report last week by the Council of Europe’s Commissioner for Human Rights the Commissioner remains concerned by Greek authorities’ refusal to recognize the existence of any other minority, except Muslims. What prevents Greek authorities from showing greater receptivity to diversity and allowing members of the Macedonian, Albanian, Turkish, Roma, and Vlach minority groups to be identified as such and to express their identities? When does Greece plan to ratify the Framework Convention for the Protection of National Minorities, the European Convention on Nationality and the Fourth Protocol to the European Convention on Human Rights and when will the Macedonian, Turkish, Albanian, Vlach, and Roma minorities be granted full minority rights, freedom of religion, and recognition by the Government of Greece?
Thank you."

Εαν λοιπόν Ντόρα μας, δεν διακόπτεις έναν τύπο που σε ρωτά, εσένα την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τον όρο "macedonian minority" τρεις φορές και δεν τον κόβεις νέτα-σκέτα λέγοντας του, "are you joking? Macedonian minority in Macedonia?", τι να πούμε; Πόσο ψύχραιμοι να μείνουμε ;

Και του απαντάς "άρες, μάρες κουκουνάρες¨, ότι στην Ευρώπη όλοι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα...
Κι ενώ ο Μεθόδιος πανηγυρίζει γιατί σε παγίδευσε, εσύ δεν τόλμησες να του πεις για "αντίποινα", μία φορά έστω τη λέξη "slavomacedonians" ή "FYROM"...
Μπέρδεψες και τις συνθήκες...(Lisbon treaty?) και του λες: "γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα; Είναι πολύ απλό, επειδή υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης", αντί να του πεις, "επειδή απλά ΔΕΝ υπάρχουν άλλες αξιοσημείωτες μειονότητες!". Από που ως που, οι Βλάχοι είναι μειονότητα;;;;; Τους ρωτήσατε; ακούσατε κανένα βλάχο να θέλει να τον αποκαλούν "μειονότητα";;;;

Μας φαίνεται ότι είσαι αδιάφορη για τα εθνικά θέματα και το μυαλό σου είναι αλλού (στην προσωπική σου προβολή;). Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.
Άσε που επέλεξες να μη θέσεις το Σκοπιανό στην Κλίντον, για λόγους ...τακτικής! Παραμύθια.

Ντόρα, είσαι πολύ ντεφορμέ! Με αγάπη στο λέμε, άλλαξε Υπουργείο !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Οταν ο Κρόγιας έχει κέφια...




κάνει αριστουργήματα.
Περιμέναμε 24 ώρες μέχρι να αρχίσουμε πραγματικά να ανησυχούμε.
Τα αστεία όμως τελείωσαν.Που είναι ο Γιάννης; Είναι καλά;Μπορεί κάποιος να μας πει που βρίσκεται; Τον είδε κανείς;Πάνε δυο... τηλεοπτικές μέρες τώρα...
Βοηθείστε να βρούμε τον Γιάννη!

Yπόθεση ALPHA, η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Αυτά που γίνονται στον ALPHA δεν είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο της RTL-Bertelsmann.
Δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση:http://europe.ifj.org/en/articles/efj-supports-greek-affiliates-in-protest-against-dafni-communications
Στις 12 Ιανουαρίου 2007 η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εξέδωσαν ανακοίνωση που καταδίκαζαν τις πρακτικές κατά των εργαζομένων στη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που την είχε πάρει (από τον ΑΝΤ1) η Gruner+Jahr, θυγατρική του Ομίλου RTL-Bertelsmann. Δείτε την σύντομη ανακοίνωση που τους ξετινάζει και θα δείτε ότι απλώς είναι περίληψη αυτών που τα μεγαλύτερα αφεντικά (του Ομίλου τώρα) κάνουν στον ALPHA.
Δείτε κάτι ΠΟΛΥ ενδιαφέρον: Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Ζακ Σαντέρ, είναι μέλος του ΔΣ του RTL. Ξέρει τί κάνουν οι διάφοροι "Σπίνερ" εδώ; Μήπως πρέπει να ξαναπούν στην IFJ και στην EFJ να ξαναβγάλουν ανακοίνωση; Η εταιρία υποτροπίασε και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο

Ντόρα, σε πήραν στο ψιλό οι Σκοπιανοί. Δες το βιντεο!

ωωωχχχ....τι λες Ντόρα μου; Ρόμπα γίναμε....
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ευχαριστούμε Greece-Salonica

http://greece-salonika.blogspot.com

To ξέρετε όλοι. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Τους ευχαριστούμε, όχι τόσο για τα καλά τους λόγια, αλλά για τον καθάριο, αντικειμενικό τους λόγο και μεταφέρουμε δημοσίως την εκτίμησή μας, στο super blog της Θεσσαλονίκης, που είναι ο ορισμός του αξιόπιστου blog.

Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Η νέα έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι το τελευταίο χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο αντιμετώπισαν παραβιάσεις των βασικών τους ελευθεριών από μέρους των κυβερνήσεων τους. Δίνοντας την έκθεση στη δημοσιότητα τη Τετάρτη, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα φανούν αντάξιες των ιδεωδών τους στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επεσήμανε ότι η προώθηση των βασικών ελευθεριών του πολίτη αποτελεί καίριας σημασίας συστατικό της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Η έκθεση αναφέρει ότι τον χρόνο που πέρασε ένας «ανησυχητικός» αριθμός χωρών επέβαλαν περιοριστικούς ή καταπιεστικούς νόμους σε βάρος μη κυβερνητικών οργανώσεων και μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου. Μεταξύ αυτών των χωρών συγκαταλέγονται το Βιετνάμ, η Κίνα, η Ρωσία, το Κιργιστάν και το Καζακστάν. Επίσης η έκθεση εκφράζει ανησυχία για τις εκλογές στην Αρμενία και τη Ρωσία και την συνέχιση της φυλάκισης πολιτικών και κοινωνικών ακτιβιστών στην Αίγυπτο, το Ιράν, τη Λιβύη και τη Συρία.
Για την Ελλάδα η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι... η Ελληνική κυβέρνηση γενικά σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της, αλλά τον χρόνο που πέρασε παρατηρήθηκαν και ορισμένα προβλήματα, όπως παραβιάσεις από μέρους δυνάμεων ασφάλειας σε βάρος πολιτών και ιδιαίτερα σε βάρος λαθρομεταναστών, άσχημες συνθήκες σε ορισμένες φυλακές, κρατήσεις μεταναστών υπό δύσκολες συνθήκες και γραφειοκρατικοί περιορισμοί σε βάρος μελών άλλων θρησκειών.

Πετάξτε αυτό το βιντεο από το Youtube !


Tο βίντεο είναι γνωστό. Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι της Κροατίας αποκαλεί "ακραία ηλίθιους" τους Έλληνες, επειδή εμποδίζουν τη FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του youtube: "we don't permit hate speech". Συνεπώς, κοκκινήστε το! Κάντε πρώτα login, πατήστε στο flag, μετά στο "Hateful or abusive content", στο "promotes hatred.." και "national origin".
Στα διακόσια RED FLAGS θα το αφαιρέσουν.
Σύνδεσμος: http://www.youtube.com/watch?v=ZcHVDEZEP_M


Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανθρώπων - κουκουλοφόρων.
Αυτή την ώρα προσπαθούν να πυρπολήσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και πριν από λίγο επιτέθηκαν στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Όλοι σε ένα τσουβάλι, όλοι εχθροί των "αντεξουσιαστών", που ντε και καλά, με τη βία, πρέπει να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΄ΠΑΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ !
Επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ. επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ, επιθέσεις ενανίον του ΚΚΕ, επιθέσεις εναντίον του ΛΑΟΣ. Μα όλοι κακοί είναι ρε "επαναστάτες";
Μας κουράσατε ρε παιδιά. Υπάρχει και το play station.
Επίσης, μας κουράσατε πολύ περισσότερο φίλοι αστυνομικοί με την ανικανότητά σας, να τους συλλάβετε κι όχι να παίζετε "γκέο-βαγγέο", με τα μαύρα πλάσματα......

Τα Σκόπια ετοιμάζουν ...στόλο. Μιλάμε για πολλά καράβια !

Μας το στείλατε στο group μας στο Facebook και ακόμα γελάμε...
At its last session, the Macedonian Government made a decision to create a sea fleet which will travel to all world destinations under the Macedonian flag, reports Skopje daily "Vest".
Unofficially, Vest states that the Government has narrowed down the 'home' port to two locations. It'll be between Drach and Istanbul. Salonica was not mentioned in any of the reports. (πω, πω, στεναχώρια! Μα γιατί δεν μας προτιμάτε ρε παιδιά;)
The fleet will be formed as a public-private parternship.
In the begining (θα έχει και συνέχεια δηλαδή;) there will be around 10 ships, while the number will increase in the near future. Macedonia aims to become one of the few countries who despite not having sea ports, have developed large sea fleets. //02.25.09 MiNa

..
τι να σχολιάσουμε;

Θέλετε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας; ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ


Oλοκληρώθηκε η δημοσκόπηση μας, με ερώτημα: "Θέλετε να συλληφθεί ο Παλαιοκώστας;"

Ιδού τα αποτελέσματα, που σηκώνουν πολύ συζήτηση....
Όταν το 48% του κόσμου, δεν θέλει να συλληφθεί ένας κακοποιός, καταδικασμένος σε πολυτή κάθειρξη, υπάρχει θέμα!
(θέμα ...που θέλει Πιπερόπουλο δηλαδή).

Trendy Macedonians. Macedonia for the Macedonians. Makedonija

Dobro Dojde do Makedonija - Skopje
Република Македонија
THIS IS MACEDONIAN POWER FROM SKOPJIA.
FUCK GREECE!


WE ARE THE ORIGINAL ...MACEDONOIDS.


Da zive Makedonija!!!!



Σοκ και οργή στη Βουλγαρία για την τελευταία έμπνευση των Σκοπίων


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, η απόφαση του σκοπιανού επισκόπου Πρεσπών και Πελαγονίας, Πέταρ, σύμφωνα με την οποία τα οστά Bούλγαρων στρατιωτών και αξιωματικών που βρίσκονται θαμμένα σε βουλγαρικά στρατιωτικά κοιμητήρια, ή σε κοινά κοιμητήρια της ενορίας του, θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα κενοτάφιο πάνω στο οποίο θα στηθεί "μακεδονικό" μνημείο όπου θα αναγράφονται τα εξής: "στη μνήμη των "μακεδόνων" στρατιωτών που έπεσαν το 1915-1918 και 1941-1944".

Ο σκοπιανός επίσκοπος κατηγορείται από τους Bούλγαρους ότι προσπαθεί... "να σβήσει" από την ενορία του "τις βουλγαρικές αναμνήσεις", καθώς στην περιοχή του υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια με ζωντανά ακόμη τα βουλγαρικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο επίσκοπος Πέταρ προσανατολίζεται στο να κάνει υποχρεωτική στους βούλγαρους τουρίστες την άδεια απ' το γραφείο του, ώστε να τους επιτρέπεται η επίσκεψη στις εκκλησίες.
Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Βουλγαρία, αφού ο βούλγαρος υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη του στα Σκόπια να ξεκαθαρίσει το θέμα και να διαμηνύσει στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες και πλήττουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Στο ίδιο κλίμα ο ηγέτης του VMRO, Krasimir Karakachanov, ζήτησε να δοθεί στο θέμα διεθνής διάσταση και να σταλθεί το μήνυμα στα Σκόπια πως μια χώρα που καταστρέφει κοιμητήρια δεν ικανοποιεί τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

If Macedonia ruins cemeteries, it does not meet NATO, EU criteria: VMRO leader
26 February 2009 FOCUS News Agency
Sofia. The issue of Bulgarian military cemeteries in Macedonia has to be raised at an international level, VMRO leader Krasimir Karakachanov told Focus News Agency.“The Macedonian government has to be told explicitly that since it has restored Greek, Turkish, German, English, French and Serbian cemeteries in Macedonia and is destroying Bulgarian cemeteries, Macedonia does not meet criteria for NATO and EU memberships,” he said.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη