31 Ιαν 2009

Μη ρυπαίνετε άλλο τα blogs. Έκκληση στους bloggers

Δημοσιεύσαμε το θέμα με την άσκηση RED FLAG στις 18-1-2009, εδώ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ . Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του taxalia, το οποίο αναδημοσίευσαν στη συνέχεια κι άλλα blogs και καλά έκαναν. Το θέμα είναι τέτοιο, που δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, ούτε έχουν σημασία, αλλά:

από τότε παίρνουμε κάθε μέρα, 5-6 e-mails, τώρα τελευταία μάλιστα και αυτούσια (φωτογραφική) αναπαραγωγή του δικού μας άρθρου, για ....δημοσίευση!!! Μας στέλνουν το δικό μας άρθρο για ..δημοσίευση και μάλιστα επίμονα (!) πράγμα που έχει ξαναγίνει.

Παρακαλούμε λοιπόν, επειδή η ελληνική μπλογκόσφαιρα γεμίζει ταχύτατα με σκουπίδια, με περιτό όγκο αναδημοσιεύσεων δηλαδή, τα οποία τελικά θα την απαξιώσουν, να είστε πιό προσεκτικοί και πιό λιτοί, αν αγαπάτε αυτό το μέσο, που λέγεται διαδίκτυο.

Ένας βασικός κανόνας του blogging είναι "ερευνώ πριν γράψω κάτι αν έχει ξαναγραφεί".
Άλλος βασικός κανόνας είναι: "δεν στέλνω άρθρα που αναδημοσίευσε άλλος, ο οποίος με τη σειρά του αναδημοσίευσε άλλον κ.λ.π.".

Αυτός είναι ο λόγος που στο taxalia δεν αναδημοσιεύουμε όλα τα άρθρα σας. Όταν βλέπουμε στο e-mail σας, ότι το έχετε στείλει σε άλλα 150 μπλογκς, τι νόημα έχει να το βάλουμε κι εμείς; Το κάνουμε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Κάθε blogger είναι λογικό να στέλνει με e-mail μαζικά, το πολύ ένα θέμα τη βδομάδα. Όχι να παίρνουμε 20 e-mails την ημέρα από τον ίδιο blogger! Είναι δυνατόν να ασχοληθούμε;;;; Φυσικά και δεν τα ανοίγουμε!

Στο taxalia θέλουμε να διαβαζόμαστε και όχι να βλεπόμαστε! Γράφουμε για να μας διαβάζουν, όχι μόνο για να ανεβαίνει ο counter....
Και μέχρι τώρα το πετύχαμε.
Για μας καλό είναι το blog που δημιουργεί θέματα, όχι μόνο αναπαράγει.

Όσοι αναγνώστες θέλουν να διαβάσουν πολλά άρθρα δεν επισκέπτονται χιλιάδες μπλογκς χωριστά. Επισκέπτονται τόπους τροφοδοσιών, όπως το http://www.sync.gr/ και από εκεί κατευθύνονται στο θέμα που τους ενδιαφέρει.

Ας βελτιώσουμε λοιπόν όλοι την ελληνική μπλογκόσφαιρα. Μη ρυπαίνετε άλλο με αναδημοσιεύσεις επί αναδημοσιεύσεων. Δώστε βάρος στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Τα ΙΜΙΑ είναι ΤΟΥΡΚΙΚΑ


Σήμερα, οι εθνικιστές, οι ρατσιστές, οι φασίστες θυμούνται τους ανεκδιήγητους χουντικούς έλληνες πιλότους που παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Καλά να πάθουν! Το Αιγαίο, όπως είναι γνωστό, ανήκει στα ψάρια του. Πολλά όμως ψάρια (μπαρμπούνια, σαργοί και γλώσσες) έρχονται απ' το στενό του Βοσπόρου, άρα είναι τουρκικής προέλευσης. ΔΕΝ είναι δυνατόν κύριοι να ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ το Αιγαίο τα εθνικιστικά ελληνικά ψάρια. Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο "YES" και ένα ακόμη μεγαλύτερο "Thank you" στους αμερικανούς που παρενέβησαν και σταμάτησαν την εθνικιστική κρίση που πήγαν να δημιουργήσουν οι φασίστες.
Ποιοί τα λένε αυτά; διαβάστε τη συνέχεια εδώ>>>

Γιατρέ, γιατί οπότε πίνω τσάι με πονάει το μάτι μου;

Λέει ο ασθενής στο γιατρό του: - "Γιατρέ, γιατί οπότε πίνω τσάι με πονάει το μάτι μου;" Ο γιατρός απαντά: - "Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις το κουταλάκι;"

Μαντέψτε για που φωτογραφήθηκαν αυτοί οι δυό μαζί;

η απάντηση στο
http://www.dentnews.net/?p=3554#more-3554

Τι κάνει ο κόσμος για να τα 'κονομήσει

Σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου.
Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ερευνούν και να καλύπτουν τα γεγονότα. Δεν είναι ούτε να δημιουργούν ειδήσεις, ούτε να αποτελούν οι ίδιοι είδηση. Στην Ελλάδα ακόμη και αυτός ο απλός κανόνας έχει ανατραπεί.
Η συνέχεια στο http://www.tvxs.gr/v4332
(μια επισήμανση από το taxalia: Ό,τι έκανε ο Σπύρος Καρατζαφέρης, εκτιμούμε ότι το έκανε για τη δόξα, όχι για τα λεφτά. Γιατί όπως όλοι οι εκδότες θέλει να δει την εφημερίδα του ψηλά κυκλοφοριακά.)

Αν ο Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, ο Ντεκτάς τι είναι;

Κατ'αρχήν, οφείλουμε να συγχαρούμε το www.olympia.gr που ερευνά κάτι πριν το γράψει και δεν λειτουργεί με τηλεοπτική λογική χειρίστου είδους, όπως άλλα μπλογκς, που είδαν το πιασάρικο θέμα με τη συγκλονιστική περιγραφή στη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και απλώς το αναμετέδωσαν... Όταν απλά αναμεταδίδεις πιασάρικες ειδήσεις φίλε μου δεν είσαι μπλόγκερ...είσαι "feed aggregator". Κούρασε και λίγο το μυαλό σου με έρευνα και σχολιασμό!
διαβάστε το προσεκτικά:
ένα απόσπασμα μόνο:
Ομαδικές εκτελέσεις έγιναν από τον τουρκικό στρατό. ....Οι μουτζαχίντ ανήκαν στην παραστρατιωτική δύναμη, ... Διατηρούσαν στενές σχέσεις με τον αντίστοιχο μηχανισμό που είχε στήσει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία, αυτό που στη Δύση είναι γνωστός ως Gladio και στην Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος, ως Κόκκινη Προβιά. Αρχηγός τους ήταν ο σημερινός πρόεδρος της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου", ο Ντενκτάς. Αυτός υπήρξε, πράγματι, εγκληματίας πολέμου και όχι ο Κάρατζιτς».Οι διαφορές δεν είναι απλά περιγραφικές αλλά ΔΟΜΙΚΕΣ. Οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ που σκότωναν βαπτίστηκαν "φαντάροι" που έφαγαν και ξύλο. Κουβέντα για τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ. Κουβέντα για τους βιασμούς. Για τον Κάραζιτς, ούτε λόγος… θα μας κόψουν τον παρά τ' αφεντικά......

Κυρία Μπακογιάννη οι προσωπικές σας ιστοσελίδες είναι μια χαρά. Του ΥΠΕΞ;

Το GREEK AMERICAN NEWS AGENCY των ομογενών μας από τις Η.Π.Α. αναφέρεται στις προκλητικές ιστοσελίδες στις οποίες "Σκοπιανοί" και "Τούρκοι", κατηγορούν Έλληνες για ...γενοκτονίες και άλλα ευτράπελα.

Το θέμα είναι αγαπητοί πατριώτες, ότι όλες οι ιστοσελίδες στις οποίες αναφέρεστε (και δεν χρειάζεται να διαφημίζουμε), γράφονται μόνο από Έλληνες !

Ο ρόλος τους φυσικά, είναι απολύτως ασήμαντος. Όλες μαζί έχουν λιγότερες από 10-15 επισκέψεις την ημέρα, όταν τα ελληνικά blogs στα οποία αναφέρεστε παρακάτω (μεταξύ αυτών και το taxalia) έχουν πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ημερησίως.

Επομένως, ας μην το κουράζουμε με κάποιους ψυχωτικούς. Δεν γράφουν για να τους διαβάζουν άλλοι. Γράφουν για να διαβάζουν μόνοι τους τα κείμενά τους, αυτοϊκανοποιούμενοι (you know, "masturbation", όπως το λέτε στο Αμέρικα).

Για να περάσουμε στα σοβαρά τώρα:
Θα κρατήσουμε από το άρθρο του μαχητικότατου και αξιόλογου GANA, την τελευταία παράγραφο, με την οποία ο αρθρογράφος απευθύνεται στην κ.Μπακογιάννη:
"Στο διαδίκτυο υπάρχουν ήδη αξιόλογα Blog και ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να παρέχουν την βοήθεια και την εξιδικευμένη γνώση τους. Χωρίς να πούμε περισσότερα αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο δημοφιλή όχι μόνο σε επισκεψιμότητα αλλά και σε εγκυρότητα και επιστημονική επάρκεια και εξιδεικευμένη γνώση σε επί μέρους αντικείμενα και όχι μόνον στο διαδίκτυο. ....και αν ψάξετε πολύ καλά θα βρείτε και άλλους εξίσου αξιόλογους Bloggers και από εκεί θα αλιεύσετε και πολλούς άλλους που θα βοηθήσουν ενεργά και ουσιαστικά. Αν ψάξετε θα βρείτε. Τολμείστε το!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Θα ήταν καλύτερα να είχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια με σχέδιο και στρατηγική και όχι με προχειρότητες όπως η περιβόητη συνάντηση με έλληνες bloggers που και τίποτα δεν απέδωσε και προβλήματα δημιούργησε οι επιλογές blogs και προσώπων κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν και καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά θέματα. Εκτός αν εκείνη η επιλογή προσώπων και bloggers είχε να κάνει περισσότερο με το προφίλ της κας Υπουργού της οποίας παρεπιμπτόντως η προσωπική πολιτική ιστοσελίδα διεθέτει ότι πιο εξελιγμένο και φυσικά ενημερώνεται καθημερινά μερικές φορές ανά ώρα σε αντίθεση με εκείνην του υπουργείου εξωτερικών... "

Υπόθεση Βάσκο Γκλιγκόριεβιτς. Στην αναζήτηση και η Δ.Α.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ Να συγχαρούμε τον αρχηγό της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στυλιανό Παπαθεμελή, όπως και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη, για το ενδιαφέρον τους για τον Βάσκ-Βασίλι Γκλιγκόροβιτς, τον διανοούμενο που "έφαγε το μαύρο σκοτάδι" στα Σκόπια. Παρά την τεράστια κινητοποίηση δεν υπάρχει κανένα νέο, αλλά το εντυπωσιακότερο όλων είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος των παραδοσιακών υπερασπιστών μειονοτήτων και αδυνάμων, των οποίων η σιωπή μας ξεκούφανε. Και απέδειξε ακόμη μια φορά ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ (με την ιατρική έννοια του όρου), ότι οι άνθρωποι αυτοί (οι γνωστοί "πρόθυμοι")μιλούν μόνο όταν πρόκειται να ζημιώσουν την Ελλάδα, που τόσο μισούν. Και φυσικά, δεν ενδιαφέρονται για καμιά μειοψηφία, για κανέναν αδύναμο συνάνθρωπό τους. Ενδιαφέρονται μόνο για να καλύψουν τα ψυχικά τους κενά, "ερεθίζοντας" την πλειοψηφία. Οι ψυχικά άρρωστοι δήθεν "διανοούμενοι" της Ελλάδας, πάντα πρόθυμοι να καν το παν, αν αυτό πληγώνει την Ελλάδα. Μόνο τότε.
Αρνήθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης η ελληνική κυβέρνηση, να του παράσχει αστυνομική συνδρομή, για να ζητήσει από την σκοπιανή αστυνομία πληροφορίες για τον Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.
Αρνήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρο Βιτάλη, να του παράσχει συνδρομή, έτσι ώστε να ζητήσει από τους σκοπιανούς αστυνομικούς πληροφορίες για τον εδώ και μερικές ημέρες «εξαφανισμένο» διανοούμενο Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.
Συγκεκριμένα: Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βιτάλης, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, στο συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο με τα Σκόπια στους Ευζώνους του Κιλκίς, με σκοπό να εισέλθει στη γειτονική χώρα για αναζήτηση του «εξαφανισθέντος» εδώ και μερικές μέρες σκοπιανού διανοούμενου Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.
Για να υποβάλλει το αίτημα στους σκοπιανούς αστυνομικούς, ο κ. Βιτάλης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία, να του παρασχεθεί αστυνομική συνοδεία, μέχρι το φυλάκιο των σκοπιανών, για να υποβάλλει το αίτημά του αφενός, και να του εγγυηθούν οι αρχές ασφαλείας του γειτονικού κρατιδίου, ασφαλή μετάβαση στις φυλακές των Σκοπίων ή όπου αλλού βρίσκεται ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς αφετέρου.
Παρόλο ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δ.Α. η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, για το αίτημα να συνοδευθεί ο κ. Βιτάλης για την προσωπική του ασφάλεια από Έλληνα αστυνομικό, τα μερικές εκατοντάδες μέτρα που χωρίζουν την ελληνική από την σκοπιανή αστυνομία, όπου και θα υποβάλλονταν το αίτημα, η ελληνική αστυνομία, κατ’ εντολή προφανώς της κυβέρνησης, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα. Με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η κατάθεση του αιτήματος, και η υπόθεση της εξαφάνισης του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς που ως γνωστό διώκεται για προσβολή του «μακεδονισμού», να συνεχίζει να καλύπτεται τόσο από τη σιωπή των σκοπιανών, όσο και από την αβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, να ζητήσει εξηγήσεις.
Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως ο «εξαφανισθείς» σκοπιανός διανοούμενος, εδώ και καιρό υποστήριζε την ιστορική αλήθεια και το αυτονόητο, πως οι σκοπιανοί δηλαδή είναι σλάβοι. Για τον Βασίλη Γκριγκορίεβιτς έχει ξεκινήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης του στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δ.Α. κ. Παπαθεμελής, αποφάσισε να στείλει σε αποστολή διερεύνησης της υπόθεσης, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Σταύρο Βιτάλη.
Η Δημοκρατική Αναγέννηση οφείλει να εκφράσει τα δημόσια ευχαριστήριά της στις γυναίκες και του άνδρες του συνοριακού αστυνομικού τμήματος των Ευζώνων, τους απλούς μαχόμενους αστυνομικούς, για την θερμή τους ανταπόκριση στο αίτημα του κόμματος για αστυνομική συνδρομή. Μια ανταπόκριση που θυμίζει σε όλους μας πως ο λαός αυτού του τόπου, παραμένει ακόμη πολύ πιο μπροστά από τις ηγεσίες του. Και αποδεικνύει πως το πρόβλημα της χώρας μας με τα Σκόπια, δεν βρίσκεται στο γειτονικό κρατίδιο, αλλά εδώ, στην καρδιά του αθηνοκεντρικού κράτους.

Για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, χρειαζόμαστε ταυτότητα και οράματα

Του Γιώργου Πιπερόπουλου
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Προσωπικά και με λόγου γνώση προσπερνώ τόσο την τρέχουσα πραγματικότητα της εβδομάδας που πέρασε και άφησε πολλούς από εμάς να προβληματιζόμαστε με τα πολλά συμβαίνοντα εντός και εκτός περιοχών αγροτικών μπλόκων και όσα μέλλει να έρθουν καθώς λιγοστεύουν οι μήνες μέχρι τον Ιούνιο του 2009 και τις Ευρωεκλογές. Θα σας προβληματίσω σήμερα επικεντρώνοντας την ανάλυσή μου στο θέμα της «Πολιτικής Ταυτότητας του Νέο-Έλληνα»…

Σύμφωνα με τις κρατούσες θεωρίες της ψυχοκοινωνικής εξέλιξης του ανθρώπου η αλλαγή μας από βιολογικά σε κοινωνικά όντα ξεκινά και συντελείται με τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης την οποία ολοκληρώνουν οι θεμελιακοί φορείς της οικογένειας, θρησκείας, παιδείας, οι κλίκες και οι δευτερογενείς ομάδες που ποικίλλουν από τα πολιτικά κόμματα μέχρι τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης που ξεκινά με τη γέννησή μας και φρονούμε ότι σταματά μόνο με το θάνατό μας, βιώνουμε την καθημερινή μας πραγματικότητα, αντλούμε τα πλαίσια αναφοράς για σκέψεις, ιδέες, αξίες και πράξεις, αποκτάμε εμπειρίες και χαράζουμε την πορεία μας προς το μέλλον. Αποκτάμε την "ταυτότητα" μας που αποτελεί μια προέκταση του υπαρξιακού μας πυρήνα, της "φύτρας" με την οποία γεννιόμαστε.

Η έννοια της "ταυτότητας" αναφέρεται, συνήθως, στην ψυχική οργάνωση που προκύπτει καθώς το άτομο περνά εξελικτικά από διάφορες φάσεις προβληματισμού στη ζωή του. Το άτομο αντλεί την υποκειμενική του αίσθηση "ταυτότητας" καθώς έρχεται σε μια μετωπική αντιπαράθεση με εμπόδια, με προβλήματα, με δυσχέρειες και με την πρόκληση της πετυχημένης επίλυσης ή υπέρβασής τους. Σίγουρα, όπως έγραψε ο Αλντους Χάξλεη "εμπειρίες δεν είναι αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά αυτά που εμείς κάνουμε με όσα μας συμβαίνουν!"

Με άλλα λόγια, η "ταυτότητα" μας θεμελιώνεται σε σταθερές αξίες και απορρέει από την συνειδητοποίηση του ατόμου ότι οι πράξεις του και οι αξίες που συνθέτουν το δικό του πλαίσιο αναφοράς βρίσκονται μεταξύ τους σε αρμονικά λειτουργική σχέση. Ταυτότητα ίσως σημαίνει ότι κάπου αισθάνομαι κάποια δεδομένα ολοκλήρωσης, γνωρίζω τι είναι σωστό ή λάθος, τίμιο ή άτιμο και έχοντας κάποιες θεμελιακές γνώσεις ηθικής είμαι σε θέση να κάνω τις επιλογές μου ελεύθερα και αβίαστα!

Στις τελευταίες δεκαετίες συντελέσθηκαν εδώ στο δικό μας ελλαδικό χώρο θεμελιακές, καταλυτικές και αμετάκλητες αλλαγές τόσο στις συγκεκριμένες εμπειρίες ατόμων και ομάδων όσο και στα συστήματα αξιών και τα "πλαίσια αναφοράς". Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών, η υποκειμενική αίσθηση της "ταυτότητας" έγινε και δυσκολότερη για το άτομο να τη συλλάβει συνειδητά και πιο ρευστή για να συνεχίσει να τη διατηρεί βιώνοντάς την.

Κάθε γενιά είχε τις δικές της "χαμένες ψυχές" είχε εκείνα τα άτομα που για το δικό τους λόγο έμειναν στο περιθώριο. Ισως είναι πικρόχολο αυτό που θα πω αλλά στη δική μας γενιά μοιάζει να χτίσαμε τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας, μιά ολάκερη πιά γενιά, να γίνουν "χαμένες ψυχές".

O αφοσιωμένος μέχρι χθες μαρξιστής που είναι τώρα βέβαιος μόνο για την εγγενή αβεβαιότητα αυτών που χθες θεωρούσε "δόγμα", ο ορθόδοξος χριστιανός που βλέπει την πίστη του να κλονίζεται από πρωταγωνιστές της Ορθοδοξίας, ο εργαζόμενος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει πια τη συνάρτηση της άντλησης ικανοποίησης από τη δουλειά του και το "μηνιάτικο", ο επιστήμονας που πείσθηκε ότι η αναζήτηση της αλήθειας είναι επικερδής όταν πάψει να είναι...επιστημονική και γίνει αντικείμενο "εμπορίας" ιδεών, δυστυχώς αν όχι ΟΛΟΙ, οι περισσότεροι, μοιάζει να έχουμε χάσει αν όχι κάθε αίσθηση "ταυτότητας" τότε τουλάχιστον και σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της συλλογικής και της ατομικής μας "ταυτότητας".

Στην επαγγελματική μου ζωή, μέσα και έξω από το πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, έχω πολλές φορές διαπιστώσει ότι όταν το άτομο διαθέτει μια λειτουργική "ταυτότητα" τότε μπορεί να ξεπεράσει και τις πλέον δύσκολες δοκιμασίες, εφόσον και το γενικότερο πλαίσιο αναφοράς παραμένει σταθερό. Αν όμως εκλείψει η σταθερότητα του πλαισίου αναφοράς, τότε χάνεται και η συνοχή της ταυτότητάς μας...Γιατί δεν μπορεί κανείς να ασκήσει πίεση παρά μόνο όταν "πατάει" κάπου σταθερά.

Όσο και αν θέλω να βάλω τον ώμο μου στον τροχό της άμαξας και να σπρώξω, δεν θα το καταφέρω αν δεν υπάρχει σταθερό χώμα πάνω στο οποίο να...πατήσω!

Και δυστυχώς, σήμερα, στον ιστορικά γοητευτικό ελλαδικό χώρο αν υπάρχει κάτι εντυπωσιακά κοινό ανάμεσα στον μαρξιστή, τον χριστιανό, τον επιστήμονα, τον εργαζόμενο, τη νοικοκυρά και τη νεολαία (ανάμεσα στους πραγματικά, και όχι λόγω...αυτοκόλλητης ετικέτας, προοδευτικούς ανθρώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων εντός και εκτός Κοινοβουλίου) είναι το κοινό παράπονο ότι δεν βρίσκουν κομμάτι "σταθερής γης" για να...πατήσουν έχουν χάσει το απαραίτητο "πλαίσιο αναφοράς..."

Πόσοι, ειλικρινά, ανάμεσά μας μπορούν να βρούνε "σταθερό χώμα" ώστε να βάλουμε τον ώμο μας στον τροχό και να σπρώξουμε προς τα μπροστά το εθνικό μας όχημα, την ελληνική "άμαξα", που μοιάζει να έχει τελματωθεί σε πολύχρωμες και πολύμορφες λάσπες; Και δυστυχώς από τη στιγμή που τα πάντα τίθενται σε "ερώτηση" τότε καμιά πια ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί!..

Χρειαζόμαστε νέα οράματα νέες προοπτικές εδραιωμένες στο ελληνικό φιλότιμο και κυμπαριλίκι. Και χρειαζόμαστε νέους (όχι μόνο στην ηλικία) ικανούς οραματιστές που σίγουρα υπάρχουν και περιμένουν το «κάλεσμα» για να βγούνε στο προσκήνιο της δράσης…Ας εντοπίσουμε την πηγή από την οποία θα ξεπηδήσουν άνθρωποι που μπορούν, που θέλουν και που είναι έτοιμοι όχι μόνο να οραματίζονται αλλά και να συνεπαίρνουν τις λαϊκές μάζες στην πραγμάτωση των νέων και αναγκαίων ΟΡΑΜΑΤΩΝ στον μέχρι στιγμής εντυπωσιακά «πεζό»…21ο αιώνα …

Τον Ιούνιο θα κληθούμε να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν στην Καρδιά της Ενωμένη Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προσωπικά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνει το κάλεσμα στους ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ που χρειαζόμαστε και που επιβάλλουν η ποικιλία, τα μεγέθη και ο βαθμός σοβαρότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σε επίπεδο Δήμων, Νομών και Περιφέρειας (αλλά για μια ακόμη φορά – να είστε βέβαιοι ότι τα Κόμματα θα διαλέξουν στις εκλόγιμες θέσεις πρόσωπα που ΔΕΝ εκπροσωπούν τον λαό τους αλλά τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές Αρχηγών και επιτελείων και στις υπόλοιπες θέσεις πρόσωπα τύπου «γαρνιτούρας» κυρίου πιάτου ή «κερασάκια» τούρτας!).

Το κάλεσμα στους οραματιστές που διαθέτουν ικανότητες, ήθος και θέληση για προσφορά στα κοινά – και όχι υποχρεωτικά την επιθυμητή κομματική ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ - πρέπει να ξεκινήσει από τώρα με λαϊκή πίεση στις Κομματικές Νομενκλατούρες.

Εσείς τι λέτε;

---------------------------------------------------------------------
ο Γιώργος Πιπερόπουλος είναι Δρ Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας,

Καθηγητής Επικοινωνίας και πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Σχολείο είναι αυτό ή .... τι γίνεται ρε στη Λάρισα;

Οι καταγγελίες που έχουμε είναι όντως φοβερές και πιθανώς θα μπορούσαν να συμβούν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά όπως όλα δείχνουν, τα εξωφρενικά αυτά γεγονότα συνέβησαν δυστυχώς στην Ελλάδα, χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός σχηματισμού χωρών που διατείνονται ότι κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα ενορχηστρώθηκαν από ανθρώπους που «υπηρετούν» την παιδεία!
Η «Βεντέτα» με τη διαμάχη στο σχολείο Σκοτίνας μετά από τις πρωτοφανείς αυτές προκλητικές ενέργειες τείνει να λάβει τραγικές διαστάσεις.
Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας τρομοκράτησε και εξανάγκασε ιδιωτική κλινική της Λάρισας να δώσει, με το ζόρι και παρά τη θέληση του ασθενούς, εξιτήριο στον νοσηλευόμενο και αντίδικο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Σκοτίνας Γιώργο Γιαννουλόπουλο.
Σε επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνη της κλινικής, μας είπε ότι η Κλινική δεχόταν συχνές πιέσεις και έντονες οχλήσεις από τον παράγοντα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, ώστε να δοθεί εξιτήριο στον νοσηλευόμενο και μπροστά σε αυτή την αφόρητη πίεση και προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής, εξαναγκάστηκαν να δώσουν με το ζόρι εξιτήριο στον Γιώργο Γιαννουλόπουλο. Εδώ το θέμα παίρνει τεράστιες και δραματικές διαστάσεις, πέραν από πιθανές ποινικές ευθύνες που επισύρονται εναντίον των διωκτών του διευθυντή. Ο κ. Γιανουλόπουλος μετά από την τραγική τροπή των πρωτοφανών σε ασχήμια γεγονότων εισήχθη και νοσηλεύεται σε άλλη κλινική της Λάρισας. Η υπεύθυνη της Κλινικής που έδωσε το εξιτήριο τόνισε με έμφαση ότι ο διευθυντής δεν είχε προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Επίσης πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του νοσηλευόμενου ότι συγγενής του διευθυντή που αναπληρώνει τον κ Γιαννουλόπουλο στο δημοτικό σχολείο και εργάζεται στην κλινική ως νοσηλεύτρια τον παρακολουθούσε συνεχώς.
Η καταγγελία του κυρίου Γεωργίου Γιαννουλόπουλου που εστάλη στον εισαγγελέα Κατερίνης κ Κωνσταντίνο Κουκούτση, στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης , στον Νομάρχη Πιερίας, στον Νομάρχη Λάρισας, στην διευθύντρια Υγιεινής Λάρισας, στον προϊστάμενο ΟΠΑΔ, στον υπεύθυνο παιδαγωγικής καθοδήγησης κεντρικής Μακεδονίας, στον διευθυντή Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης, διευθυντή Π.Ε Ν. Κιλκίς, στον προϊστάμενο του 4ου γραφείου Π.Ε Ν. Πιερίας έχει ως εξής :
Αίτηση Γεωργίου Γιαννουλόπουλου, διευθυντή 4/θεσιου δημοτικού σχολείου Σκοτίνας (και προσωρινά κατοίκου Γενικής Κλινικής Λάρισας, Θεοφράστου 75) Λάρισα 29-1-2009
«κ. Εισαγγελεύ,
Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας που έγινε με δική σας πρωτοβουλία μέσω της γραμματείας της Γενικής Κλινικής Λάρισας και που αφορούσε την από 27-4-2009 αίτηση μου σας αναφέρω τα εξής :
Τη νύχτα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 9:30 μ.μ ασθενής του θαλάμου που νοσηλεύομαι με ειδοποίησε ότι κάτω από το παράθυρο μου του δωματίου μου είναι παρκαρισμένη μία Mercedes με έναν άνδρα οδηγό και δύο γυναίκες και ότι ο οδηγός μπαινόβγαινε στο αυτοκίνητο και κοιτούσε στο παράθυρο μας. Με τη βοήθεια της βακτηρίας (μπαστούνι) σηκώθηκα και από το παράθυρο διαπίστωσα ότι ήταν ο προϊστάμενος μου και αντίδικός μου κ. Γιργωλάς Γεώργιος. Όταν αντιλήφτηκε ότι τον κοιτάμε κρύφτηκε πίσω από την κάθετη επιγραφή της Κλινικής. Όταν δε, διαπίστωσε με βεβαιότητα ότι τον έχουμε αντιληφθεί με φώναξε δυνατά : «Γιώργη, τι κάνεις;» Σήμερα δε το πρωί με επισκέφτηκε στο δωμάτιο μου η προϊσταμένη της Κλινικής κ. Γιούλα Παπαφίγγου και μου είπε ότι : «Τηλεφώνησε ο κ. Γιργωλάς Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας Πιερίας και τους απείλησε ότι θα μηνύσει την Κλινική, ότι ενημέρωσε το Νομάρχη Λάρισας κ Κατσαρό και την κ Μερτζανίδου, διευθύντρια Υγιεινής Νομαρχίας Λάρισας και ταυτόχρονα με συκοφαντούσε και με διέβαλε». Αυτά στη συνέχεια μου τα διαβεβαίωσε και η λογίστρια του της Κλινικής κ. Λούλα.
κ. Εισαγγελεύ,
Τα πιο πάνω είναι πρωτοφανή και προσβάλουν αυτόν τον ίδιο τον πολιτισμό μας και αποδεικνύουν τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί ο αντίδικος προϊστάμενος μου.
Για τους πιο πάνω λόγους σας παρακαλώ να ενεργήσετε τα νόμιμα μέσα στον κύκλο των αρμοδιοτήτων σας και ταυτόχρονα να με ενημερώσετε για τις νόμιμες ενέργειες σας για την παράνομη κατάληψη του σχολείου, στο οποίο προϊσταμαι ως διευθυντής. Ακόμη, να με ενημερώσετε γραπτώς, για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχω απευθυνθεί στην υπηρεσία σας σχετικά με την υπόθεση αυτή».
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Αναφορικά με τα θέματα που έχουν σχέση με το Δημοτικό σχολείο Σκοτίνας , συγγενείς του διευθυντή μας είπε ότι ο Διευθυντής θα τα αντιμετωπίσει μέσα από τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα και από τη διοικητική δικαιοσύνη, θεωρεί δε βέβαιο ότι θα δικαιωθεί, αφού όλοι γνωρίζουν πως και γιατί στήθηκε όλη αυτή η σκευωρία σε βάρος του. Σε ότι αφορά τις συκοφαντίες και τις δυσφημίσεις σε βάρος του που έγιναν από δύο συναδέλφους του και από δύο γονείς, μόλις θα βγει από το νοσοκομείο θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος τους και αγωγές στα αστικά δικαστήρια. Ο παραπάνω μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει και να πιέσει την παραίτηση του Διευθυντή και για όσα δε συνέβησαν από Προϊστάμενο της εκπαίδευσης σε νοσοκομείο της Λάρισας έχουν πάρει την οδό της δικαιοσύνης.
Οι κινήσεις των διοικητικών αρχών
Σε ότι αφορά το σήριαλ της Σκοτίνας, όλα τα θέματα που έχουν τεθεί αντιμετωπίζονται και θα δοθούν προσεχώς απαντήσεις και από το Συνήγορο του Πολίτη και από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης για το θέμα της παράνομης κατάληψης του σχολείου, αλλά και των γεγονότων στην κλινική της Λάρισας, οι κ.κ. Εισαγγελείς Κατερίνης και Λάρισας διέταξαν επείγουσα προκαταρκτική.
Απόστολος Λέινας
http://lefteria.blogspot.com/2009/01/blog-post_9778.html

Tι επιδιώκουν οι Μιντιάρχες;

Τα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια των μιντιαρχών και η ουδετερότητα που πήγε… περίπατο – Οι σφαίρες επιρροής, τα στρατόπεδα και η πίτα του Δ’ ΚΠΣ

Κοινός παρονομαστής η επιδίωξη αυξημένης επιρροής εκδοτών και καναλαρχών στις πολιτικές εξελίξεις

Όλοι εναντίον όλων. Ή περίπου έτσι. Εκδότες και καναλάρχες σφάζονται πλέον ανοικτά σχεδόν όλοι μεταξύ τους, στο βωμό των επιχειρηματικών τους συμφερόντων. Τα οποία εκτείνονται από τα μεγάλα δημόσια έργα, μέχρι τα προγράμματα του Δ΄ ΚΠΣ. Αλλά και από τις άδειες των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών, η προκήρυξη για τη χορήγηση των οποίων μετατέθηκε για τις 30 Ιουνίου του 2009 μέχρι την εξαγγελθείσα αλλαγή του τρόπου κατανομής της κρατικής διαφήμισης. Όπως και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι την… Ολυμπιακή Αεροπορία. Ο εκδοτικός εμφύλιος όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά έχει πλέον περάσει στην πιο σκληρή του φάση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να λήξει γρήγορα και κυρίως αναίμακτα.
Στα ήδη ανοικτά μέτωπα μπήκαν και νέοι παίκτες, δημιουργώντας νέους συσχετισμούς, αλλά και νέα πεδία μάχης. Άλλοι μπήκαν μόνοι τους εναντίον ενός ή πολλών, άλλοι έσπευσαν στο πλευρό κάποιου άλλου ή άλλων. Κανείς όμως πλέον δεν βρίσκεται εκτός του πολεμικού σκηνικού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Η «ουδέτερη ζώνη» είναι εντελώς άδεια.
Κοινός παρονομαστής επίσης όλων των μαχών, πέραν του επιχειρηματικού συμφέροντος, η επιδίωξη αυξημένης επιρροής όλων των εμπλεκομένων εκδοτών και των καναλαρχών στις πολιτικές εξελίξεις, ώστε να διασφαλίσουν τις στρατηγικές επιχειρηματικές στοχεύσεις τους.

Στο «χορό» Αλαφούζος και Ελευθεροτυπία
Εδώ και μια εβδομάδα μπήκαν στο «θέατρο των επιχειρήσεων»και οι τελευταίοι ουδέτεροι εκδότες. Τα συγκροτήματα Τεγόπουλου και Αλαφούζου τηρούσαν διακριτική απόσταση από την πολιτικοεκδοτική διαμάχη των τελευταίο διμήνου, όμως έσπασαν τελικά την ουδετερότητά τους και μάλιστα με πολύ ηχηρό τρόπο.
Πρώτος ο Γιάννης Αλαφούζος προέβη σε ολοκληρωτική επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, εναντίον δυο ανταγωνιστών του καναλαρχών και ενός ακόμη καναλάρχη – εκδότη. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοντομηνά, με τον οποίο μάλιστα είναι… συνεταίροι στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Novasport fm και για τον οποίο απεφάνθη ότι πρέπει να είναι αληθείς οι κατηγορίες για τις οποίες διώκεται και που αδιαφορούν υποθέσεις της Inetramerican.
Για τον Μίνωα Κυριακού εξέφρασε απορία πώς δεν είναι ήδη στη φυλακή, αφού έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία. Ενώ για τον Γιώργο Κουρή ότι με «το έτσι θέλω» δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές του στο ΙΚΑ.
Για την επίθεση Αλαφούζου στον κ. Κυριακού η εξήγηση είναι απλήκαι έχει και το πολιτικό της χρώμα. Οι δυο πλευρές βρίσκονται πλέον εδώ και δυο μήνες σε συνεχή αντιπαράθεση, από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το συγκρότημα του Φαλήρου υποστηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα του Ισ. Κούβελου για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Κάτι που από πολλές πλευρές ερμηνεύεται και από τις στενές πλέον σχέσεις της οικογένειας Αλαφούζου και του συνεταίρου τους εφοπλιστή Ι. Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη και βέβαια την Ντ. Μπακογιάννη σύζυγο του κ. Κούβελου. Πρόεδρος όμως της ΕΟΕ είναι ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μ. Κυριακού, ο οποίος και θέλει να επανεκλεγεί.
Μεταξύ των δυο πλευρών υπήρξαν προειδοποιητικές «αθλητικές» βολές και ακολούθησαν εκατέρωθεν επιθέσεις με αφορμή μια εκδήλωση – συναυλία του ΣΚΑΙ στο Καλλιμάρμαρο, για την οποία η ΕΟΕ δεν επέστρεψε την τηλεοπτική μετάδοση λόγω εκπρόθεσμου αιτήματος των διοργανωτών. Ο ΑΝΤ1 έβγαλε συγχρόνως στον αέρα υπόθεση εκμετάλλευσης εκτάσεων στο Βόλο με αφορμή τους Μεσογειακούς Αγώνες, φωτογραφίζοντας «δάκτυλο» Κούβελου και μιλώντας για νέο Βατοπαίδιο. Αποτέλεσμα και οι δυο πλευρές να προετοιμάζονται πλέον και για δικαστικές μάχες.
Και για την επίθεση Αλαφούζου στον συγκροτηματάρχη του Ταύρου υπάρχει επίσης εξήγηση. Ο κ. Κουρής ζήτησε και πέτυχε τη σύναψη για το ΑΛΤΕΡ ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αντίστοιχο αίτημα του κ. Αλαφούζου παραπέμφθηκε στις καλένδες.
Αλλά για την επίθεση στον κ. Κοντομηνά δεν υπάρχουν εμφανείς αιτίες. Πολλοί την αποδίδουν σε πολιτικούς λόγους, επειδή δηλαδή ο ALPHA έχει σηκώσει τη σημαία του αντικυβερνητικού μετώπου στα ΜΜΕ. Όμως προβληματίζει το γεγονός ότι η σχέση Κοντομηνά – Ντόρας Μπακογιάννη είναι άριστη. Άλλοι όμως τη θεωρούν ως έμμεσο χτύπημα εναντίον του ενός από τη νέα «ιερή συμμαχία» στο χώρο των ΜΜΕ, που έχει συγκροτηθεί από τους Δ.Κοντομηνά και Γ. Μπόμπολα.
Οι απαντήσεις έφτασαν στο Φάληρο ηχηρές. Όχι μόνο από τους τρεις, αλλά και από τους συμμάχους τους ή και τρίτους. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, φυσικός σύμμαχος του συγκροτήματος Κουρή κάλεσε «τον υιό Αλαφούζο» να θυμηθεί ότι ο πατέρας του Αριστείδης είναι ο πρώτος που ομολόγησε δημόσια σχέση διαπλοκής με την πολιτική, αποκαλύπτοντας σε νεκρό χρόνο ότι παλιότερα είχε χρηματοδοτήσει προεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία, προσωπικώς τον Κ. Μητσοτάκη, με εκατό εκατομμύρια δραχμές.
Κεραυνό όμως εν αιθρία αποτέλεσε και η πρωτοσέλιδη παρέμβαση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για διαπλοκή. Οι κατηγορίες απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό, αλλά ονομαστικοποιήθηκαν στον Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Γιώργο Σουφλιά. Και στο βάθος τραπεζίτες, αλλά και… Μπόμπολας, του οποίο το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο κ. Καραμανλής κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ.


Συμμαχία Κοντομηνά - Μπόμπολα

Στην αρχή όλοι θεώρησαν ότι τους ενώνει ο… Ρουσσόπουλος. Στη συνέχεια όμως κάποιοι άρχισαν να ψάχνονται και για περαιτέρω αιτίες. Ανεξαρτήτως αιτίου πάντως, οι δυο πλευρές φαίνεται ότι τα έχουν βρει σε πολλά σημεία. Αυτό φαίνεται και από την αλληλοπροβολή των μέσων που διαθέτουν. Μάλιστα από όλες τις ενημερωτικές εκπομπές του ραδιοφωνικού ALPHA εγκωμιάζονται σταθερά οι προσφορές του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, διεύθυνσης Θέμου Αναστασιάδη, αλλά ιδιοκτησίας Μπόμπολα.
Οι δυο πλευρές εξακολουθούν να αντιπολιτεύονται σφοδρά την κυβέρνηση και μετά το τέλος της εποχής Ρουσσόπουλου. Στο ΠΑΣΟΚ όμως θεωρούν ότι το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης αποτελεί «δούρειο ίππο» του Κ. Καραμανλή. Και ότι αυτό φαίνεται καθαρά από τον προσανατολισμό του MEGA, που φέρει τη σφραγίδα Μπόμπολα.
Στο πλαίσιο αυτό, η οπτική του ΠΑΣΟΚ δείχνει αν όχι να ταυτίζεται, να συμπλησιάζει με εκείνη της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν απίστευτη την ασυλία που απολαμβάνει από το μεγάλο κανάλι ο Γ. Σουφλιάς, ο οποίος «συμπτωματικά» διαχειρίζεται και όλα τα μεγάλα έργα. Και υποστηρίζουν, ότι με την τακτική της σχεδόν ισοπεδωτικής κριτικής εναντίον του Γ. Παπανδρέου, πρακτικά το MEGA αναδεικνύεται στο πιο φιλικό προς την κυβέρνηση κανάλι.


Ενοχλημένος ο Βαρδής
Παρότι ο ίδιος αποφεύγει την άμεση και ενεργό εμπλοκή στα κοινά των ΜΜΕ, ο μεγαλοεπιχειρηματίας φέρεται έντονα ενοχλημένος από τις πρακτικές και τις συμπεριφορές ορισμένων συναδέλφων του. Έτσι η «Παρασκευή και 13» επιτέθηκε άνευ ετέρας στον Γ. Αλαφούζο, στηρίζοντας εμμέσως τον Γ. Κουρή, με τον οποίο οι σχέσεις του Β. Βαρδινογιάννη παραμένουν καλές.
Επίσης, είναι έντονα ενοχλημένος με τον εκδότη της CITY PRESS, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που επιτίθεται στον Θ. Ρουσσόπουλο, αναμοχλεύει τους ισχυρισμούς του ότι η «άφιξη» του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στη Ν.Δ. το 2000 έγινε κατόπιν «παραγγελίας» του κ. Βαρδινογιάννη προς τον σημερινό πρωθυπουργό.


Απομακρύνονται ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ
Σε αποκλίνοντες δρόμους φαίνεται ότι οριστικά πλέον βαδίζουν οι δυο άλλοτε κραταιοί σύμμαχοι. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό φαίνεται ότι έπαιξε η επιλογή του ΔΟΛ να απορρίψει τη στρατηγική συνεργασία με την ΠΗΓΑΣΟΣ και να προκρίνει την είσοδο στη μετοχική σύνθεση του ομίλου, αλλά και του MEGA, του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
Αν και οι Στ. Ψυχάρης από την πλευρά του ΔΟΛ και Φ. Μπόμπολας από το συγκρότημα της Μεταμόρφωσης εξακολουθούν να πιστεύουν στη συνένωση των δυο κολοσσών, τα αφεντικά των ομίλων εγκρίνουν το διαζύγιο. Πάντως και οι μικροαψιμαχίες δεν λείπουν, με τον κ. Ψυχάρη να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις συχνές επιθέσεις εναντίον του από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Ωστόσο νέο πεδίο σύγκρουσης των δυο πλευρών αποτελεί η Ολυμπιακή. Η εμφάνιση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο σχετικό διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορά, έλυσε και ένα μυστήριο για τις επιθέσεις του ΕΘΝΟΥΣ και του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ εναντίον του Β. Ρέστη με τις κατηγορίες ότι συμμετείχε το καλοκαίρι σε σύσκεψη υπό την Ντ. Μπακογιάννη, στην οποία συμφωνήθηκε η πώληση της Ολυμπιακής σε κονσόρτσιουμ Αράβων και Ελλήνων επενδυτών.


Μικρά τα κέρδη
για την κυβέρνηση

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμετρά ελάχιστα κέρδη από όλες αυτές τις «ενδοεκδοτικές» ανακατατάξεις. Προσδοκά όμως περισσότερα από τις επαφές που ήδη ξεκίνησε ο Προκόπης Παυλόπουλος με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Όπλο της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα παραμένει η πίτα της κρατικής διαφήμισης, κυρίως όμως οι οριστικές ραδιοτηλεοπτικές άδειες.
Παρά την αποχώρηση Ρουσσόπουλου που ήταν το κόκκινο πανί για τη συμμαχία Μπόμπολα – Κοντομηνά, δεν παρατηρήθηκε καμιά ύφεση του αντικυβερνητικού προσανατολισμού των μέσων που ελέγχουν. Πολλοί δε υπουργοί είναι έξαλλοι με τους «λιβανωτούς» των μέσων του ομίλου Μπόμπολα προς τον κ. Σουφλιά και την αντίστοιχη στοχοποίηση των ιδίων.
Ικανοποίηση προκαλεί η βαθμιαία επάνοδος του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ σε εμφανή γραμμή στήριξης της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καραμανλή, αυτό όμως είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται προς της εξόδου Ρουσσόπουλου από το κυβερνητικό σχήμα.
Ασφαλώς περισσότερο ικανοποιημένοι νιώθουν στην κυβέρνηση από την πλήρη σχεδόν υποστολή της κριτικής από τα μικρότερης κυκλοφορίας, αλλά σταθερής προσήλωσης στην παράταξη έντυπα, που οφείλεται ακριβώς στην αποχώρηση Ρουσσόπουλου.
Επιπλέον, όσο το ΠΑΣΟΚ δεν απολαμβάνει πλήρους στήριξης από τον παραδοσιακά προσκείμενο σε αυτό Τύπο, τόσο οι αυξάνονται ελπίδες των κυβερνητικών για το ότι το παιγνίδι της επιρροής των κομμάτων στο χώρο των έντυπων ΜΜΕ δεν έχει χαθεί οριστικά και εξακολουθεί ακόμη να παίζεται.
Αντίθετα, στο τηλεοπτικό τοπίο τα πράγματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην προ διμήνου κατάσταση. Εκτιμούν ότι θετικά προς την κυβέρνηση έχουν απομείνει να κινούνται ουσιαστικά μόνο η κρατική ΕΡΤ, το νεανικής και ελάχιστα πολιτικής κατεύθυνσης STAR, ο ΣΚΑΪ και σε ένα μικρό μέρος το ALTER.
Η απώλεια των ΑΝΤ1 και ALPHA και η προτίμηση του MEGA έστω και χαλαρότερα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυσμενές τοπίο, καθώς τα τρία αυτά κανάλια έχουν την υψηλότερη τηλεθέαση στα δελτία και τις ζώνες ενημέρωσης, με τη τριάδα να σπάει κάποιες φορές από το ALTER.
Πηγή: presstime

Το γνωστό e-mail.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Απλά υπενθυμίζουμε το γνωστό e-mail, με το οποίο διορθώσαμε χιλιάδες sites για το επίσης γνωστό λάθος. Copy-paste και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Κρατήστε στα αγαπημένα σας, τη διεύθυνση αυτού του post.
........
Dear Madams and Sirs,
First off, congratulations on your site and products, which are always interesting.
We are contacting you today for a very important unintentional mistake.
On your site, under the language packs, you use the term “Macedonian” for a Slavic language which is a Bulgarian Dialect.
A brief history:
Macedonia/Macedonian language/Macedonian people were and are a Greek (Hellenic) region/dialect/population.
Nowadays, an ex-Yugoslavian country, whose official name is FYROM, is in talks with Greece for its disputed name (only).
Under United Nations policy the county’s official name is F.Y.R.O.M.; "By resolution A/RES/47/225 of 8 April 1993, the General Assembly decided to admit as a Member of the United Nations the State being provisionally referred to for all purposes within the United Nations as "The former Yugoslav Republic of Macedonia" pending settlement of the difference that had arisen over its name.”
also see here: http://www.un.org/members/growth.shtml (1993 - 184 members)
On the European Union site, you will find the country under the letter "T", "The former Yugoslav Republic of Macedonia", as well as here
and on the same page in the left column under “Candidate Countries” with the name "Former Yugoslav Republic of Macedonia"
By using the name "Macedonia" or any derivative of it (either it is to determine its language and populace or anything else) for F.Y.R.O.M. it offenses 20 millions Greeks (Hellenes) all over the world. So, because of the many Greek (Hellenic) people who enjoy your products in Greece (Hellas) and of course from all over the world, we would be obligated if this correction is made. Thank you in advance.

Πόλεμος στα ελληνικά ΜΜΕ

Τι σηματοδοτεί η είσοδος των ισχυρών του χρήματος

Ένας αδυσώπητος πόλεμος εξελίσσεται στο προσκήνιο, ιδιαίτερα όμως στο παρασκήνιο του γοητευτικού, λαμπερού αλλά και «άγριου» κόσμου των media. Ο φαινομενικά φανταχτερός εκδοτικός χώρος, με τα κέρδη και τις ζημίες του να ανεβοκατεβαίνουν, μπαίνει σε ένα μέτωπο «εχθροπραξιών» αλλά και συμμαχιών, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι εκδότες, καναλάρχες και πολιτικοί από τη μία και φιλόδοξοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές που έκαναν έφοδο στα media.
Η έκρηξη του «ηφαιστείου» των εκδοτών έχει ήδη αρχίσει και οι ισχυροί των media επιδιώκουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων. Οι καναλάρχες σέρνουν τον χορό, που.. βγαίνει σε καλό της κυβέρνησης. Η απόφαση του Καραμανλή να απομακρύνει τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, λειτούργησε θετικά για την κυβέρνηση που άρχισε να παίρνει ανάσες. Ο Ρουσόπουλος ήταν το κόκκινο πανί για τους περισσότερους, και ήταν η αιτία της σφοδρής κριτικής που γινόταν στην κυβέρνηση όσο ήταν υπουργός Επικρατείας.

Το κανάλι των εκδοτών
Με το MEGA και τον Σταύρο Ψυχάρη… τα έχουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Μόλις έφυγε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος από την κυβέρνηση, ως δια μαγείας, η δυσμενής κριτική όχι απλά μειώθηκε, αλλά έγινε και φιλοκυβερνητική. Στο «Μεγάλο Κανάλι», το οποίο θεωρείται ως το κατ’ εξοχήν αντιπολιτευτικό κανάλι, οι σχολιαστές των ειδήσεων, τοποθετούνται τους τελευταίους τρεις μήνες θετικά απέναντι σε επιλογές του Κώστα Καραμανλή, εκεί όπου στο παρελθόν ήταν αδιανόητη μια καλή κουβέντα. Την «στροφή» αυτή δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα λέγεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει φροντίσει να φτάσει…στα αυτιά των υπευθύνων του MEGA η δυσαρέσκειά του. Ειδικά τα σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων, αλλά και στην «Ανατροπή» έχουν προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις. Ξαφνικά στο ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» ότι αν συνεχιστεί το «βιολί» αυτό, τότε… θα χάσουν ένα σημαντικό προπύργιο στη «μάχη» της επικοινωνίας, αφού η κυβέρνηση θα έχει περισσότερους mediaαρχες υποστηρικτές.
Παράλληλα, ενώ οι δημοσκοπήσεις ακόμα και για το ίδιο το κανάλι εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σταθερά, οι σχολιασμοί των δημοσιογράφων, «οδηγούσαν» σταθερά προς τη λύση συγκυβέρνησης, με τον Καραμανλή μέσα.
Κάποιοι αποδίδουν την στροφή αυτή του Mega, στο γεγονός ότι ο Καραμανλής έδιωξε τον άνθρωπο που ο Μπόμπολας θεωρούσε υπεύθυνο, όχι για τον βασικό μέτοχο, αλλά γιατί του χρέωνε ότι με δική του παρέμβαση βγήκε εκτός τσάμπιονς λιγκ το Mega το φθινόπωρο του 2004, υπέρ της ΕΡΤ. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι παίζει μεγάλο ρόλο ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Πιστεύουν ότι δεν είναι συμπαθής ο Γιώργος Παπανδρέου για το κανάλι των εκδοτών, και είχαν δείξει την αντιπάθειά τους, όταν προέβαλαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο και χρεώνουν αδυναμία στρατηγικής στον Γ. Παπανδρέου.
Το φιτίλι άναψε πριν από λίγες μέρες, και λέγεται ότι υπήρξε τηλεφώνημα του Γιάννη Ραγκούση στον Γιάννη Πρετεντέρη, για το απαξιωτικό, όπως χαρακτηρίστηκε άρθρο του στο «Βήμα», την περασμένη Τρίτη.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης, υποστήριζε πως το ΠΑΣΟΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει τις επόμενες εκλογές και «ο Καραμανλής και η ΝΔ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι», ενώ σε ένα σημείο υπογραμμίζει: «Νομίζω ότι εκείνο που κυρίως στοιχίζει στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι υστερεί στο πεδίο όπου το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει ορθώς αποσαφηνίσει ότι θα κριθούν οι επόμενες εκλογές: το πεδίο της οικονομίας.» Και αποφαίνεται ο αρθρογράφος του «Βήματος» ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν διαμορφώνει προφίλ κοινωνικής ευθύνης».

Προβληματισμός για Αλαφούζο

Εκεί που υπάρχει προβληματισμός τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ είναι για το «ποιον θεό πιστεύει ο Αλαφούζος» είτε λέγεται Αριστείδης (ο πατέρας) είτε Γιάννης. Ο όμιλος Αλαφούζου, στηρίζει αναφανδόν τη Ντόρα (ο Μαρινάκης είναι μια σημαντική αιτία γι’ αυτό), έδιωξε όμως από την «Καθημερινή» τον φιλοκυβερνητικό Νίκο Νικολάου. Τελευταία όμως έχει έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΡΤ και κατ’ επέκταση με την κυβέρνηση, για τους αγώνες της Super League. Παράλληλα έχει ανοίξει μέτωπο εναντίον του Γιώργου Σουφλιά, τον οποίο θεωρεί «υπάλληλο» του Μπόμπολα! Κατηγορώντας τον ΥΠΕΧΩΔΕ για έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής και οικολογικής συνείδησης. Αυτή η στάση του ομίλου Αλαφούζου, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Γ. Κουρής: Πιέσεις από παλιούς παπανδρεϊκούς

Ένα άλλα «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Κουρής. Δημοσιεύματα της «Αυριανής» κατά καιρούς, έχουν κάνει έξαλλο ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά πως ο Γιώργος Κουρής «δεν τον πάει» καθόλου. Θεωρεί πως δεν έχει καμιά τύχη να κυβερνήσει, καθώς δεν έχει την ηγετική φυσιογνωμία του πατέρα του.
Βλέποντας ο Γ. Παπανδρέου πως οι δημοσκοπήσεις τον ωφελούν, αλλά δεν ξέρει πώς θα τον αντιμετωπίσει από τη μια μέρα στην άλλη ο απρόβλεπτος Γιώργος Κουρής, έστειλε παλιά στελέχη του Ανδρέα Παπανδρέου να πιέσουν τον εκδότη της «Αυριανής» και μέτοχο του Alter, ώστε να αλλάξει τακτική.
Ο Γ. Κουρής μίλησε μαζί τους, αλλά δεν τους υποσχέθηκε τίποτε, πέρα από το ότι θα μειώσει την αρνητική κριτική.
Πάντως, η «Αυριανή» ανησυχεί και το Μαξίμου, καθώς γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Κουρής κρατάει στα χέρια του το «χαρτί» της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο θα ρίξει, όταν εκείνος κρίνει κατάλληλη περίοδο. Μια τέτοια στροφή του Γ. Κουρή, θα αποτελέσει ταυτόχρονα και προσφορά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο μεγάλος αντίπαλος σήμερα θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής, περισσότερο και από ό,τι όλο το κόμμα.

Ποιους ενόχλησαν Καραμανλής και Γιάννα

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε σε εκδότες και καναλάρχες η είδηση για την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στα γραφεία του «Ελεύθερου Τύπου». Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιλογή του πρωθυπουργού, υπονοώντας ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου τείνει χείρα φιλίας προς την κυβέρνηση, επικαλούμενοι μάλιστα και την φιλοκυβερνητική στροφή της εφημερίδας το τελευταίο διάστημα, για να εξασφαλίσει η ίδια την κρατική εύνοια.
Η επίσκεψη αυτή ενόχλησε περισσότερο το συγκρότημα Μπόμπολα, το οποίο έγραψε στην «Ημερησία» (δεν ήθελε να προβάλλει το θέμα από το «Έθνος»): «Ο Καραμανλής στον «ΕΤ» με άλλοθι την... τέχνη».
Πιο επιθετικός ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος μιλώντας στον Real FM την Πέμπτη το πρωί είπε: «Εμείς δεν χρειαζόμαστε τις επισκέψεις του Καραμανλή, αλλά την ουσία του, μια δήλωση, μια συνέντευξη. Εξάλλου δεν έχουμε τόσο μεγάλα και πολυτελή γραφεία για τον υποδεχτούμε»…
Πολλοί ωστόσο, ήταν εκείνοι που μόλις έμαθαν ότι σκοπός της επίσκεψης Καραμανλή ήταν η εκδήλωση για την έκδοση του «Ελληνομουσείου» που θα διανεμηθεί από την εφημερίδα, «έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους» λέγοντας:
«Τουλάχιστον δεν ήταν επίσκεψη- ινκόγκνιτο, αλλά έγινε στα φανερά». Στα πηγαδάκια πάντως, λένε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου μόλις πληροφορήθηκε την όχληση των ανταγωνιστών της, απαντούσε χαμογελώντας: «ας διοργανώνουν και εκείνοι ανάλογες εκδηλώσεις να παρευρίσκεται ο πρωθυπουργός. Εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε».


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Συμμαχίες και κόντρες για Κυριακού-Κούβελο

Μια πολυμετωπική σύγκρουση έχει ήδη ξεκινήσει και εξελίσσεται για να κορυφωθεί λίγο πριν από τις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Η μεγάλη κόντρα ξεκίνησε με το ποδόσφαιρο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League της 3ετίας 2009 – 2012. Η ΕΡΤ κατέθεσε, με το πλεονέκτημα του ανταποδοτικού τέλους πρόταση 32 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα δύο ποδοσφαιρικών αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο. Ο ΣΚΑΪ όμως που θέλει να πάρει κι αυτός μεταδόσεις, ετοιμάζεται να προσφύγει στην Ε.Ε. εναντίον της ΕΡΤ, για τις συμβάσεις με Ολυμπιακό, Ξάνθη. Εδώ και αρκετές μέρες βέβαια ο ΣΚΑΪ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, με αποτέλεσμα, το ποδόσφαιρο να αποτελεί την αφορμή και για μια γενική αντιπολιτευτική τακτική από τον όμιλο Αλαφούζου.
Στον ανταγωνισμό όμως μπήκε δυναμικά και ο ΑΝΤ1 από την αρχή της χρονιάς, καθώς πήρε τους αγώνες του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και «άρπαξε» από την ΕΡΤ τους μεγάλους του μπάσκετ της Α1, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Άρη.
Η πιο μεγάλη μάχη του πολέμου όμως δίνεται για τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας ο σημερινός πρόεδρος Μίνωας Κυριακού είναι υποψήφιος, με αντίπαλό του τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο. Με αφορμή αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έχουν γίνει οι πιο ιδιότυπες συμμαχίες.
Ο Μίνωας Κυριακού, έδωσε τα χέρια με τον ΔΟΛ, ο οποίος, με αιχμή του δόρατος το «Βήμα», υποστηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1 στην ΕΟΕ. Στην ίδια συμμαχία μετέχει και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με το Star, που προωθεί αναφανδόν την υποψηφιότητά του. Σύμμαχος του κ. Κυριακού είναι και ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Alpha και τις εφημερίδες επιρροής του, και ο Μάκης Κουρής με το «Παρόν».
Κυριακού και Κοντομηνάς εξάλλου έχουν ανοίξει πόλεμο με το Alter και τους Γιώργο Κουρή, Κώστα Γιαννίκο, για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Κούβελου, αλλά και την αποσιώπηση όσων κατήγγειλε, μέσω ΑΝΤ1, ο Μ. Κυριακού για τον Ι. Κούβελο, ως «σκάνδαλο» στο χώρο διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων.
Το Alter έχει συμμαχήσει με τον ΣΚΑΪ στο θέμα των εκλογών της ΕΟΕ, καθώς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του Ισίδωρου Κούβελου, λόγω υποστήριξης στην Ντόρα Μπακογιάννη.
Από την άλλη πλευρά, ο Φώτης Μπόμπολας με το «Έθνος», το «Θέμα», το “Goal» και τον “Sentra FM», κρατούν ουδέτερη στάση, όπως κάνει και το Mega, λόγω των καλών σχέσεων με την Ντόρα, ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου, θα υποστηρίξει, όποιον υποψήφιο «δείξει» το Μαξίμου.

Η είσοδος των 40άρηδων κροίσων

Ο χώρος των media δέχτηκε την «χρυσοφόρα» επίθεση επιχειρηματικών, βασικά εφοπλιστών, που προχώρησαν σε εξαγορές σημαντικών ποσοστών σε εκδοτικούς κολοσσούς αλλά και μικρότερης εμβέλειας έντυπα, με στόχο να επενδύσουν σε ένα χώρο που έχει μεγάλη ισχύ και να βοηθήσουν τα μεγάλα αφεντικά των media να ξεπεράσουν με τους λιγότερους, πιθανόν, κλυδωνισμούς, τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης.

Οι στρατηγικές κινήσεις Ρέστη

Με τη δημιουργία του MTV TV, του ελληνικού μουσικού καναλιού, ο Βίκτορας Ρέστης μπήκε δυναμικά στο χώρο των media, αφού βέβαια είχε περάσει πριν από μια αποτυχημένη συνεργασία με τον Πέτρο Κωστόπουλο στην ΙΜΑΚΟ. Η πιο εντυπωσιακή ωστόσο κίνηση του Βίκτορα Ρέστη ήταν η είσοδός του στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπου ο εφοπλιστής εξαγόρασε το 19,2% και οδεύει ολοταχώς προς το 20%, όπως λένε οι πληροφορίες, με αποτέλεσμα να καθίσταται στρατηγικός επενδυτής σε έναν πανίσχυρο όμιλο. Παράλληλα, έχει τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Arrena, ενώ εξαγόρασε το Teletime στην Πάτρα.

Η «επίθεση» Λαυρεντιάδη

Η καταιγιστική εξαγορά ΜΜΕ από τον μετρ των «χρυσών deals» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έφερε τα πάνω κάτω στον εκδοτικό χώρο και αναστάτωσε τα συγκροτήματα. Η συμμετοχή του επιχειρηματία στον «Πήγασο», την εκδοτική – εταιρεία κολοσσό του Γ. Μπόμπολα, έχει φθάσει το 12,22%. Λίγο πριν, ο Λ. Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει, μαζί με τον συνεργάτη του Πέτρο Κυριακίδη την Espresso και στη συνέχεια εξαγόρασε το περιοδικό Free και την αγγλόφωνη εφημερίδα “Athnes News», από τον ΔΟΛ. Παράλληλα το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη έχει την εφημερίδα «Σφήνα», και το 26,66% της free press εφημερίδας του Γιώργου Κύρτσου «City Press».
Κάποιες φήμες θέλουν τον κ. Λαυρεντιάδη να ενδιαφέρεται για την εξαγορά μικρού τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Βαγγ. Μαρινάκης

Στο γκρουπ των εφοπλιστών – mediaρχών προστίθεται και ο μεγαλοεφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ταυτοποίησε το 25% των μετοχών που είχε στα ραδιοφωνική εταιρεία του ΣΚΑΪ από την offshore Santaphon Limit και το ποσοστό αυτό, ανήκει πια σε όλο τον όμιλο ιδιοκτησίας Αλαφούζου.

Πηγή: PRESSTIME

Πρόβλημα η εγκληματικότητα στο Α.Π.Θ.

Συχνά τα κρούσματα βίας στο Αριστοτέλειο
Τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, πυροδότησαν ξανά τη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε νεκρό ένα 26χρονο κορίτσι από χρήση ναρκωτικών. Λίγες μέρες πριν, άγνωστοι έκλεψαν όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής, ενώ ακόμα και το βαγόνι που τοποθέτησε ο ΟΣΕ ως εκδοτήριο εισιτηρίων για την διευκόλυνση των φοιτητών, παραμένει κατειλημμένο από εξωπανεπιστημιακούς.
Μέλη της Συγκλήτου πρότειναν την άρση του ασύλου όταν νυχτώνει, ενώ οι φοιτητές προτείνουν να αστυνομεύεται ο χώρος μόνο από όργανα του πανεπιστημίου και όχι από κρατικά όργανα, ώστε να μην καταλύεται το άσυλο.
Επιτακτική η άρση ασύλουΤην ίδια ώρα, και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ζητούν από τη Σύγκλητο να παρθούν μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν ακρότητες και καταστροφές που καταγράφονται όλο και συχνότερα στους χώρους του Ιδρύματος.
Πηγή: ΣΚΑΙ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ

Ειμαι σιγουρος οτι μεσα απο αυτο το τσουρμο Αργεντινων παικτων ο Παναθηναικος μπορει να βρει μερικους που θα "βουλωσουν" τα τεραστια κενα του σε ολες τις γραμμες. Αναμενεται δε οτι αν φερει μερικους απο αυτους τους παικτες στην Ελλαδα, το ΟΑΚΑ και η Παιανια θα κοβουν τρελα εισιτηρια. Περιττο να αναφερθει οτι ως επακολουθο θα υπαρξουν και παμπολλες αιτησεις απο προπονητες διεθνους εμβελειας διασφαλιζοντας ετσι και παλι το πρωταγωνιστικο του ρολο στο πρωταθλημα. Ας ελπισουμε οτι η Διοικηση θα εξαπολυσει τα λαγωνικα της εγκαιρως ωστε να διασφαλισουν την αποκτηση μερικων τετοιων παικταραδων.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤE ΤΟ WWW.GREENPOWERPAO.BLOGSPOT.COM

Αναπηρικές οργανώσεις στην τροχιά του επιχειρίν.

Η ηγεσία της ΕΣΑΜΕΑ όπου τις επόμενες μέρες θα έχει και το «συνέδριο» της επιχειρεί να εφαρμόσει ένα ιδιώτυπο μοντέλο στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων επιλογών που θέλει τις αναπηρικές οργανώσεις δεξί χέρι του κράτους και της επιχειρηματικής φιλανθρωπίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η καταστατική «συνέλευση» του Πανελλήνιου σύνδεσμου Τυφλών στις 24 του Γενάρη με σκοπό την τροποποίηση του καταστατικού του συνδέσμου. Μία συνέλευση που ποτέ δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη απαρτία, αλλά όμως με πραξικοποιματικό τρόπο και παράνομο «τροποποίησε» το καταστατικό. Το πραξικόπημα αυτό μεθοδεύτηκε σχεδιάστηκε και καθοδηγήθηκε από τους Γιάννη Βαρδακαστάνη, Πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ, στέλεχος και πρόην υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (1999) και ταυτόχρονα έμμισθο υπάλληλο του συνδέσμου και τον πρόεδρο του Ηλία Μαργιόλα Επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.


Αναφέρουμε τις πιο κραυγαλέες τροπολογίες:


Εισαγωγή του σταυρού προτίμησης με στυλό (Ναι! Όπως το διαβάζετε) σε σωματείο τυφλών.

Κατάργηση της μυστικής ψηφοφορίας στον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό όπως πρόβλεπε η προηγούμενη διάταξη και αντικατάσταση της με ανάταση του χεριού.

Δυνατότητα επιχειρηματικής δράσης του συνδέσμου με την εκπόνιση απορρόφηση και υλοποίηση πάσης φύσεως προγραμμάτων με συμπράξεις και φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτή η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί και το κυρίως πιάτο αυτών που εμπορεύονται τον πόνο και την δυστυχία των αναπήρων. Αναφέρουμε Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ συγκρότησαν στο παρελθόν αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Και αυτές οι «τροποποιήσεις» σε αυτή την συνέλευση δεν διαβάστηκαν σε κανέναν αναφέρθηκαν απλά ως αριθμοί άρθρων.


Αυτό όμως που καθιστά το θέμα με μείζονα σημασία πέρα από μια απλή συνδικαλιστική διαφορά είναι το γεγονός πως αυτή η οργάνωση που δεν είναι η μόνη διαχειρίζεται εκατομμύρια Ευρώ από πηγές της Ε Ε του δημοσίου και ειδική επιχορήγηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ΒΛ. Ν 1866/1989. Μόνο την τελευταία δεκαετία έχουν εισρεύσει στα ταμία του συνδέσμου πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ. Όλος αυτός ο πακτωλός των εκατομμυρίων ευρώ διαχειρίζεται σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας εφόσον οι συγκεκριμένες οργανώσεις δεν διέπονται από κανένα θεσμικό πλαίσιο την στιγμή που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Έτσι λειτουργούν είτε ως το δεξί χέρι του κράτους υλοποιόντας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική ως κυματοθραύστης των αιτημάτων, ή ως επειχειρηματική δράση και φιλανθρωπία με «συνδικαλιστική» ομπρέλα. Η περίπτωση του ΠΣΤ είναι το πλέον χαρακτηριστικό μοντέλο αυτής της εφαρμογής. Η τραγικότητα αυτής της κατάστασης ώθησε ακόμη και τον πρόην βουλευτή του ΠΑΣΟκ Παναγιώτη κουρουμπλή σε ομιλίες του αλλεπάλληλες φορές να μιλήσει για φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας. Βλ. www.kouroumplis.gr. Δηλαδή δεν αποτελεί μόνον ένας δικός μας ισχυρισμός. Τα γεγονότα που συνέβησαν στον ΠΣΤ φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το τεράστιο έλλειμμα της διαχείρισης και της αξιοποίησης για την δημιουργία υποδομών χρήσιμες για τους αναπήρους με τα χρήματα των πολιτών και την διαπλοκή αυτών των οργανώσεων με την πολιτική εξουσία και την μετατροπή των κοινωνικοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σε φορείς άσκησης επιχειρηματικής δράσης.


Είναι ανάγκη η κυβέρνηση επιτέλους να θεσπίσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα λειτουργούν οι οργανώσεις που εκτελούν προγράμματα της πολιτείας της Ε Ε ή με συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να αναδείξουν το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κάθε επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και να πρωτοστατήσουν για την λύση του. Για το θεσμικό πλαίσιο βλ. προεκλογικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2007. Ιδιαίτερα για τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής αριστεράς οφείλουν να μπουν στην πρωτοπορία του αγώνα για την προστασία όχι μόνο των χρημάτων των πολιτών αλλά και των αναπήρων από την εκμετάλλευση αυτών των κυκλωμάτων που θέλουν ως εμπόρευμα βασικά κοινωνικά αγαθά και για αυτό τον σκοπό αδίστακτα δραστηριοποιούνται και μέσα από τις αναπηρικές οργανώσεις.


Κώστας Θεοδωρόπουλος Μέλος της Παρέμβασης αναπήρων πολιτών

http://www.panap.gr

Η αλήθεια για τις επιδοτήσεις των αγροτών

Για όσους δεν κατάλαβαν, θα προσπαθήσω πολύ απλά να εξηγήσω μερικά πράγματα.
΄Οσοι αγρότες νομίζουν ότι θα πάρουν έστω και ένα Ευρώ, είναι βαθειά νυχτωμένοι.
Το μόνο που καταφέραμε πάλι, είναι να γίνουμε περισσότερο αντιπαθείς στους υπόλοιπους ΄Ελληνες για τα όποια προβλήματα δημιουργήσαμε τις μέρες των αποκλεισμών.
΄Αρχισαν λοιπόν τα κανάλια, και τα ραδιόφωνα να μας λένε ότι, κάποιοι δημοσιογράφοι, σε ειδικές εκπομπές, κάποιοι πολιτικοί της αντίπερα όχθης, μας κάρφωσαν στην ευρωπαϊκή ένωση ότι η κυβέρνηση θα έδινε τα λεφτά υπό μορφή ενισχύσεων και όχι αποζημιώσεων.
΄Ολους αυτούς δε, άρχισαν να τους αποκαλούν, προδότες , απάτριδες, ανθέλληνες, κλπ
Θέλω βέβαια πάνω σ΄αύτό να θυμίσω σε μερικούς (άν θυμούνται) ποιος κάρφωσε στους ευρωπαίους την υπόθεση του Γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού.
΄Όπως βέβαια καταλάβαμε όλοι τα 500 εκκατομυριάκια μπλοκαρίστηκαν από την ευρωπαϊκή κοινότητα, και όλα έχουν καλώς.
Και βέβαια όλοι καταλάβαμε τις καλές προθέσεις του Κου Χατζηγάκη, να μοιράσει λεφτά, αλλά δεν τον αφήνουν οι ρουφιάνοι.
Το πώς, και πόσα λεφτά θα πάρουν κάποιοι υμέτεροι «αγρότες!!!!!!!!!!», που φρόντισαν να διαλυθούν τα μπλόκα, θα το μάθουμε σιγά-σιγά, και σε βάθος χρόνου.
Για όσους θέλουν να μάθουν, άς ψάξουν για κάποια πανεπιστημιακά, και ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν, και έχουν σχέση με πρωτοποριακές και καινοτόμες καλλιέργειες.
Πάντως αξίζουν «συγχαρητήρια» στους Πολιτικούς μας που για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ή ανεξαρτησία μας σε θέματα καθαρά δικά μας και όχι των ευρωπαίων.

Νικόλας Μαλγαρινός

Αναλύοντας τον τελικό του X-Factor

Ο τελικός του X-Factor ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Λούκα, τον Κύπριο τραγουδιστή που έκλεψε τις καρδιές όλων και δίκαια κέρδισε ένα συμβόλαιο στη Sony και ένα πολυτελέστατο τζιπ. Μετά από ένα μαραθώνιο τελικό μάθαμε στη 01.10 το νικητή. Δεν εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα βέβαια. Δεύτερος ο Νικόλας Μεταξάς, που όπως του είπε ο Σάκης σίγουρα αύριο θα τον ζητάνε για συμβόλαιο. Τρίτοι προς έκπληξή μας οι Τριημιτόνιο, οι οποίοι ακυρώνοντας όλα τα προγνωστικά περνούσαν από live σε live, έφθασαν στον τελικό και τελικά στην τρίτη θέση. Κι όλα αυτά μόνο με τις φωνές τους και την αλήθεια τους. Τέταρτοι τελικά τα (αγαπημένοι μας) Κόκκινα Χαλιά που δεν ψηφίστηκαν όσο περιμέναμε. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι φιναλίστ δε θα χαθούν και ήδη έχουν ελκυστικότατες προτάσεις, οπότε το ζητούμενο επετεύχθη. η συνέχεια εδώ>>

ΤΕΛΙΚΟΣ X-FACTOR

Το κοινό ψηφισε και αποφάσισε για μεγάλο νικητή του X FACTOR τον εντυπωσιακό ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΓΚΑ. Μια λαμπρή πορεία μόλις ξεκίνησε για τον νεαρό με την μεγαλύτερη εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα στο show!
Μετά από 13 εβδομάδες γεμάτες live shows, τραγούδια, αποχωρήσεις, συγκινήσεις αλλά και ενθουσιασμό, το μουσικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με τον Λούκα να κατακτά την κορυφή του X FACTOR.

..Με την ανάδειξή του αυτή, ο ταλαντούχος Λούκας κέρδισε ένα μεγαλοπρεπές δισκογραφικό συμβόλαιο με τη SONY BMG, ενώ από τις εγκαταστάσεις του show αποχώρησε με ένα πολυτελές Jeep Patriot.
τα υπόλοιπα εδώ>>

Δημοσιογραφική απάτη. Ρόμπα ο Καρατζαφέρης

Ήταν φανερό εξ αρχής πως η απάτη είχε στηθεί, προκειμένου να προκληθεί εντυπωσιασμός στην κοινή γνώμη. Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χριστοδούλου, κατόπιν εντολών του εκδότη της εφημερίδας «Η Σφήνα», Σπύρου Καρατζαφέρη, έστησε σκηνικό εθνικής έξαρσης στα Ίμια, προκειμένου να αλιεύσει περισσότερα φύλλα από τους αναγνώστες, αλλά και να δημιουργήσει «κλίμα». Αδελφός του προέδρου του κόμματος «ΛΑΟΣ», Γιώργου Καρατζαφέρη, επιχείρησε να εξαπατήσει τους πολίτες, προκαλώντας αισθήματα εθνικής κατάθλιψης, ξεδιπλώνοντας την ελληνική σημαία σε ένα άλλο νησάκι, που ονομάζεται «το νησί του Σαρρή» που δεν έχει σχέση με τα Ίμια και απέχει 5 ναυτικά μίλια από τις γνωστές βραχονησίδες και βρίσκεται κοντά στο Βαθύ Καλύμνου.
η συνέχεια στη zougla

Αυτοί οι καλόγεροι προσφέρουν ! Και προσφέρουν πολλά...


Η Ι.Μ. Μεγάλων Μετεώρων διέθεσε 100.000 ευρώ για την αγορά πούλμαν που θα μεταφέρει πρωΐ - απόγευμα τους μαθητάς γειτονικού χωριού. Λόγω του υψομέτρου, της απόστασης τών σχολείων από το χωριό και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η μετακίνηση των μαθητών ειναι δυσχερής κατά την διάρκεια του χειμώνα. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό, γιατί εκκλησία δεν είναι μόνο το Βατοπέδι και κάποιοι επίορκοι ιερείς. Η εκκλησία προσφέρει κοινωνικό έργο, είναι ο ιστός του ελληνισμού, αρκεί να μη φορούν κάποιοι, παραμορφωτικά γυαλιά που μετατρέπουν την εικόνα σύμφωνα με τις ιδεολογίες τους.

Δημοσιεύθηκε από soussanis

30 Ιαν 2009

Τεράστο ατόπημα Ευαγγελάτου

olympiada στο Ιανουαρίου 30, 2009
Έβγαλε στο δελτίο τον εκπρόσωπο του επιτρόπου για την Γεωργία της Ε.Ε. κύριο Μαν και τον ρωτά εάν γνωρίζει ότι η Ελλάδα προτίθεται να δώσει επιχορήγηση στους αγρότες. Εάν είναι παράνομη η ενίσχυση, ενώ συζητά μαζί του και για ενδεχόμενο πρόστιμο από την ΕΕ και μάλιστα ΕΝΤΟΚΟ!! Αφού βεβαίως έδωσε τις απαραίτητες "πληροφορίες" στον εκπρόσωπο για το ποιόν της ενίσχυσης, ότι δηλαδή πρόκειται όχι για αποζημίωση λόγω φυσικών καταστροφών αλλά ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!!Ντροπή κύριε Ευαγγελάτο, εάν νομίζετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφυλάξετε τα συμφέροντα των αφεντικών σας. Ντροπή σας κύριοι που βάζετε το ίδιο συμφέρον σας πάνω από το συμφέρον των βαλλόμενων κοινωνικών ομάδων αλλά και της χώρας ολόκληρης.
Μήπως εάν δεν υπήρχε ο Κούβελος αυτή η συνέντευξη δεν θα γινόταν ποτέ; Μήπως είστε ιδιοτελείς νταβατζήδες μιας ολόκληρης κοινωνίας; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε πλέον τη δύναμη να επηρεάσετε ούτε το λαό ούτε την πολιτεία;Στον γυάλινο κόσμο σας μέχρι την πτώχευση…

ανέκδοτο: o σύζυγος γυρίζει στο σπίτι αγριεμένος...

Ο σύζυγος γυρίζει σπίτι αγριεμένος.
- "Τι έχεις;", τον ρωτάει η σύζυγος.
- Ασε με! της λέει αυτός. Τσακώθηκα με το θυρωρό!
- Για ποιο λόγο;
- Λέει πως έχει πηδήξει όλες τις γυναίκες της πολυκατοικίας, εκτός από μια!
Και η σύζυγος:...
- Μμμ... Θα είναι εκείνη η ψηλομύτα του τρίτου!

Μάντεψε τι θα μπορούσε να είναι αυτό που βλέπεις εδώ:

Νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης; Γραφεία HI-TEC εταιρειών; Ξενοδοχειακή μονάδα στην Χαλκιδική; Νέο Υπουργείο Δικαιοσύνης; Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης; Μοντέρνες οικείες στελεχών πολυεθνικών εταιρειών; Νέο εμπορικό κέντρο;


Κάντε κλικ στο περισσότερα, για να μάθετε τι είναι!
Τίποτα απ'όλα αυτά!!! Αυτές είναι οι νέες φυλλακές στην Αυστρία!
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει:
Εάν θέλετε να παραβιάσετε τους νόμους, μην ο κάνετε στην Ελλάδα, κάντε το καλύτερα στην Αυστρία!!
http://trantos.blogspot.com /

Αντιμέτωπος με φυλάκιση 5 ετών ο Γκρούεσκι


Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Π.Γ.Δ.Μ. Vlado Buckovski κατήγγειλε σήμερα το πρωί, στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της ΠΔΓΜ, ότι ο νυν πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεσκι, εξαπάτησε το 2001, ως Υπουργός Εμπορίου τη χώρα.

Ο λόγος: η εταιρεία JETOIL συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την ΟΚΤΑ (τα κρατικά διυληστήρια της ΠΓΔΜ). Η συμφωνία αθετήθηκε με ευθύνη της πλευράς των Σκοπίων, ο κ. Μαμιδάκης προσέφυγε στα δικαστήρια του Λονδίνου, όπου ζητούσε αποζημίωση διαφυγόντων κερδών, επειδή έσπασε η συμφωνία που είχε με την ΟΚΤΑ (πριν αυτή πουληθεί στα ΕΛΠΕ) για προμήθεια αργού πετρελαίου και η τότε κυβέρνηση αποζημίωσε τον Κυριάκο Μαμιδάκη με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα χρήματα αντλήθηκαν κρυφά, όπως καταγγέλει ο Μπούτσκοφσκι, από τα "αποθεματικά εκτάκτων αναγκών" (κάτι σαν "μυστικά κονδύλια").

Τα ΕΛ.ΠΕ. που αγόρασαν στη συνέχεια τα κρατικά διυληστήρια ΟΚΤΑ δεν κατέβαλαν ως όφειλαν ποσό ύψους 17,4 εκ.δολλαρίων, αλλά μέρος αυτού, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί με το ποσό αυτό το δημόσιο της ΠΓΔΜ.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Buckovski καταγγέλει ότι ο Γκρούεσκι ενέχεται σε σκάνδαλο κατάχρησης ή τουλάχιστον αδιαφανούς χειρισμού ιδιαίτερα μεγάλων ποσών και ότι "τσέπωσε" μέρος των 17,4 εκ. δολ., που όφειλαν να πληρώσουν τα ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια)!

Και προφανώς οι άνθρωποι της JETOIL θα ερωτηθούν ξανά για την περίεργη αυτή υπόθεση, η οποία, είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τις επόμενες ημέρες τη γειτονική χώρα.

Ο κ.Μπούτσκοφσκι υπενθύμισε στο κοινοβούλιο ότι η ποινή για τέτοια αδικήματα είναι φυλάκιση 5 ετών.

Η είδηση στην εφημερίδα Vest

Δείτε κι ένα παλιότερο σχετικό δημοσίευμα στο ΠΑΡΟΝ

Συγκλονιστικά νέα από τα Σκόπια


Διαβάστε σε λίγο στο taxalia. Είδηση βόμβα από τα Σκόπια. Πώς εμπλέκεται και ελληνική εταιρεία!

31 Ιανουαρίου: Όλοι την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας! Για να μην ξεχνάει κανείς τα ΙΜΙΑ..!



Στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 12 χρόνια από την μεγαλύτερη ντροπή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο χρονικό των ΙΜΙΩΝ και του θανάτου των τριών ΗΡΩΩΝ Βλαχάκου-Καραθανάση-Γιαλοψού. Μας μένει μια μόνο υποχρέωση.
Να υψώσουμε ΟΛΟΙ στα μπαλκόνια μας την Ελληνική Σημαία. Σε ένδειξη ΤΙΜΗΣ σε αυτούς που έπεσαν στο καθήκον. Σε ένδειξη μνήμης, ότι εμείς τουλάχιστον δεν ξεχνάμε, ούτε το "Ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών" του Σημίτη, ούτε το "αυτά δεν είναι Στρατά, είναι σκατά!" που είπε ο νάνος της πολιτικής Θεόδωρος Πάγκαλος.
Μιας και την Ελληνική σημαία την χρησιμοποιούμε σε πλήστες όσες περιπτώσεις, ακόμη και για να πανηγυρίσουμε τη "νίκη" στην Eurovision, ας την χρησιμοποιήσουμε για το αυτονόητο.
ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Σας αρέσουν οι ελιές;


Σας αρέσουν οι ελιές; Αν ναι, είναι πιθανό μερικοί από τους προγόνους σας να έχουν φάει ελιές από το ίδιο δέντρο που φάγατε κι εσείς σήμερα. Αυτό συμβαίνει διότι το δέντρο-θάμνος της ελιάς είναι ένα «σκληρό» φυτό, που ευδοκιμεί με μεγάλη επιτυχία σε ορεινά εδάφη με λίγο χώμα, σε πολλές μεσογειακές χώρες. Η ελιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “survivor” αφού ζει κατά μέσο όρο 500 χρόνια, και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και 1500!
Από το πολύ συμπαθητικό
http://earthsos.blogspot.com/
που έχει εξαιρετικά θέματα για τη γη και την οικολογία!

Τηλεοπτική ενημέρωση για τους καναπεδάτους

Ας ξεκινήσω με τον Τηλεθεατή, όπου έχει αποκλειστική συνέντευξη της Βίκυς Χατζηβασιλείου, όπου μιλάει για το Πάμε Πακέτο και την τεράστια επιτυχία που έχει η εκπομπή της.
Στο ίδιο περιοδικό υπάρχει συνέντευξη της Αγγελικής Δαλιάνη, όπου μιλάει για την Μαρία την Άσχημη αλλά και για το παιδί που περιμένει.
Φρέσκα Τηλεοπτικά νέα που θα συζητηθούν.

Στο Τηλέραμα βλέπουμε την Πατρίτσια Περιστέρη και την Στεφανία Γουλιώτη να μιλάνε για την σειρά Η Χαρά Αγνοείται και για το τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια. Η Πατρίτσια και η Στεφανία μιλάνε για τις πρώτες εμφανίσεις που έχουν κάνει στην τηλεόραση.
Αποκλειστική συνέντευξη του Μανούσου Μανουσάκη.

Στο TV Zapping βλέπουμε τον Παναγιώτη Μπουγιούρη και την Χρύσα Παππά να μιλάνε για τις εξελίξεις που θα γίνουν στην σειρά Τα Μυστικά της Εδέμ.
Ρεπορτάζ για τα νέα σίριαλ που θα εξασφαλίσει το Mega την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.
Το νέο σίριαλ του Χάρη Ρώμα και πως είναι η υπόθεση της σειράς (ποιο κανάλι θα πάρει το σίριαλ;)

Στο 7 Μέρες TV η γλυκυτάτη Καλομοίρα μιλάει για την πρεμιέρα του Big In Japan αλλά και για το comeback της.
Παρασκήνιο από σίριαλ.

Στο TiVo βλέπουμε τον Ιωσήφ Μαρινάκη και την Αλίνα Κωτσοβόλου από την σειρά Λάκης Ο Γλυκούλης. Οι 2 ηθοποιοί μιλάνε για το εξελίξεις θα γίνουν στα επόμενα επεισόδια της πολυαγαπημένης σειράς.
Παρασκήνιο από: Λατρεμένοι Μου Γείτονες, Το Σόι Μου Μέσα και από άλλα σίριαλ.

Στο TV Avanti βλέπουμε την Κατερίνα Παπουτσάκη να μιλάει για το τι εξελίξεις θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Έχω Ένα Μυστικό
Ρεπορτάζ που θα συζητηθούν.

Στην Ραδιοτηλεόραση η Μπήλιω Τσουκαλά μιλάει για την εκπομπή της και όχι μόνο.

Τέλος στο Τηλεκοντρόλ βλέπουμε την Αντιγόνη Δρακουλάκη και έναν νέο ηθοποιό από την σειρά Τα Μυστικά της Εδέμ, μιλάνε για τους ρόλους τους και για τα επόμενα επεισόδια.
Συγκλονιστικές εκπομπές που άφησαν εποχή.
Παρασκήνιο από το Έχω Ένα Μυστικό
Πιπεράτα τηλεοπτικά νέα.

Πάμε στα τηλεοπτικά νέα.
33% έκανε στο 15-44 και 22% στο σύνολο έκανε το δελτίο καιρού με την Πετρούλα Κωστίδου. Σήμερα η όμορφη sexy τηλεπαρουσιάστρια μίλησε στον Γιώργο Τράγκα και στο Real FM. Η συνέντευξη της ήταν πιπεράτη και οι ερωτήσεις του Τράγκα προκλητικές. Και πριν το Κούς Κούς πρόβαλλε την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Πετρούλας στο Κούς Κούς τον Μάη του 2007 μετά την ήττα της στα καλλιστεία του ΑΝΤ1.

Η Σίσσυ Χρηστίδου μιλάει για την επιτυχία του Μες Την Καλή Χαρά και για την σχέση της με την Ναταλία Γερμανού στο Πολύ Μπλά Μπλά και στην Φαίη Σκορδά.

Πριν το τέλος του Ποιος Μας Πιάνει πολλούς guest star θα δούμε. Πολλές πληροφορίες σύντομα.

Ας δούμε τα ποσοστά των άλλων ωρών. Στις επαναλήψεις το Κωνσταντίνου και Ελένης έκανε 32,7% στα νεανικά κοινά και 23% στο σύνολο, χθές είχε το επεισόδιο "Ο Τυχοδιώχτης" με έναν Κατακουζηνό τζογαδόρο. Οι 2 Ξένοι έκαναν μικρή πτώση με 14,4% στο σύνολο και 22,6% στα νεανικά κοινά. Ενώ το Άκρως Οικογενειακόν έκανε 21,4% στο 15-44 και 16,5% στο σύνολο. Τέλος να πώ το 50-50 έκανε 25,5% στο σύνολο και 33,1% στα νεανικά κοινά.

Η Τατιάνα Στεφανίδου χθές έκανε 17,4% στο σύνολο και 18,5% στα νεανικά κοινά. Ενώ 15% έκανε το Κοιτάω Μπροστά με την Ράνια Θρασκιά στο σύνολο. Ενώ μονοψήφια στο σύνολο και στο 15-44 είχε το Μπορώ με την Άννα Δρούζα, όπου είχε προσκεκλημένο τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο από τους Ευτυχισμένους Μαζί. Ενώ 8,2% στο σύνολο και 10,9% έκανε το Σιγά Μην Κάτσω Να Σκάσω.

Ανατροπή χθές στην απογευματινή ζώνη, το Ράδιο Αρβύλα του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Σερβετά ανέβηκε με 17,2% στο σύνολο και 27,7% στα νεανικά κοινά. Χθές να πούμε ότι είδαμε τα γενέθλια του Γιάννη Σερβετά live, χρόνια του πολλά να πούμε. Ενώ πρώτο στο σύνολο παραμένει το Fifty Fifty του Γιώργου Λιάγκα, 27,6% στο σύνολο και 22% στα νεανικά κοινά, ωραίες ερωτήσεις είχε χθές το τηλεπαιχνίδι του Mega, ενώ το Μια Στιγμή 2 Ζωές έκανε 35,8% στο σύνολο και 25,2% στα νεανικά κοινά.

Τα Μυστικά Της Εδέμ έφτασαν το 40,9% στο σύνολο και 29,1% στα νεανικά κοινά, ενώ 17,7% έκανε η Λόλα και 22,6% στα νεανικά κοινά. Στα Μυστικά της Εδέμ θα μπουν νέα πρόσωπα σύντομα. Ενώ το Fatus Olus έκανε 13,1% στο σύνολο και 14% στα νεανικά κοινά.

BLOG TV NEA
http://tvnea.blogspot.com/

Αναβαθμίζονται οι "εθνικά Μακεδόνες". Τέρμα τα σουβλατζίδικα!


Μετά τα τραγικά συνέδρια σε ..σουβλατζίδικα απ' όπου απουσιάζαν ακόμα και τα εμφανιζόμενα ως μέλη της κεντρικής επιτροπής του "κόμματος" που ίδρυσαν (ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ), περάσαμε στους αμπελώνες. Με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος των αποτυχημένων απογόνων του Μεγαλέξανδρου, από τον Αθανάσιο Παρίση, τον γνωστό ΜΠΑΤΙΡΗ με τον οποίο θα έκανε ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ο φωστήρας ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΔΕΗ (400.000 ευρώ ετησίως ) Τάκης Αθανασόπουλος ....είχαμε και την μετάβαση των "συνεδρίων" στη Νάουσα Ημαθίας . Από την μικρή αυτή πόλη κατάγεται ο Αθανάσιος Παρίσης ο "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ της ΔΕΗ σε θέματα ενέργειας" του Τάκη Αθανασόπουλου, γνωστού Golden Boy Καραμανλικής σπουδαίας ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ....
η συνέχεια στο πάντα ενημερωμένο http://macedonia-greece.blogspot.com/2009/01/blog-post_29.html

Λόλα τραγούδι

σας έφαγε η περιέργεια. SUPERBUS λέγονται

http://www.youtube.com/watch?v=-ig3g7U8wDM&feature=related

Tα κοτόπουλα που προσπερνούσαν τη FERRARI

Ο μάγκας Σαλονικιός πήγε και αγόρασε μια Ferrari. Βγαίνει λοιπόν στον περιφερειακό για να δοκιμάσει τα γκάζια της (όπως όλοι δηλαδή).
Βάζει 1η ταχύτητα και πηγαίνει με 60 χιλιόμετρα. Ξαφνικά βλέπει ένα κοτοπουλάκι να τον προσπερνά.
- "Ε ρε ξεφτίλα!", σκέφτεται. Κατεβάζει δευτέρα με 100 χιλιόμετρα την ώρα και το προσπερνά. Μετά από λίγο βλέπει το κοτόπουλο να τον ξαναπροσπερνά
- "Ε τι ξεφτίλα είναι αυτή; Με περνούν και τα κοτόπουλα;;"
Το σανιδώνει λοιπόν το αμάξι και προσπερνά το κοτόπουλο. Εκεί που έτρεχε με 300 βλέπει πάλι το κοτοπουλάκι να τον ξαναπροσπερνά!
-αααα..Αμάν πια! θα το ακολουθήσω να δω τι γίνεται", σκέφτεται.
Ακολουθεί λοιπόν το κοτόπουλο και βλέπει ότι πηγαίνει από ένα χωματόδρομο και μπαίνει σε ένα κοτέτσι στην Πυλαία. Πηγαίνει λοιπόν στον ιδιοκτήτη και του λέει:..
- Πολύ γρήγορα τα κοτόπουλά σας!
- Ναι, πράγματι είναι γρήγορα του λέει!
- Τουλάχιστον είναι και νόστιμα;
- Μήπως πιάσαμε και κανένα; απαντά ο ιδιοκτήτης.

Καλά, δίνεις αύριο ΑΣΕΠ και διαβάζεις blogs? Kλείστο γρήγορα!



Περίπου 70000 συνάδελφοί μας αύριο διαγωνίζονται για μια αξιοπρεπή δουλειά. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και ας περάσει ο καλύτερος ή ο καλύτερα προετοιμασμένος!Εμείς θα προσπαθήσουμε να αναρτήσουμε τις λύσεις των θεμάτων κάποιων γνωστικών αντικειμένων την Κυριακή ώστε να τα δουν όσοι ενδιαφέρονται.Με την ευκαιρία διαβάστε και ένα ενδιαφέον κείμενο που μας έστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (ΣΕΚΕΑ) τον οποίο και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_3710.html

Συνάντηση Παπανδρέου, με τα μέλη της αποστολής του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Γάζα

Στη συνάντηση και συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, που ξεπέρασε τις 2 ώρες περίπου, συμμετείχαν οι:Ηλίας Καρανίκας (βουλευτής Ευρυτανίας ΠΑΣΟΚ & Γραμματέας Τομέα Υγείας), Σοφία Σακοράφα (βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Τιμοσίδης (βουλευτής Ν. Καβάλας ΠΑΣΟΚ), Άρης Μουσιώνης (γιατρός επικεφαλής 1ης αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Νησιώτης (γιατρός), Αλέκος Στάμου (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταμείων Υγείας), Θέμης Τζίμας (Ν. ΠΑΣΟΚ), Χρήστος Καπάταης (διοικητική στήριξη 1ης αποστολής), Κώστας Σιαμπάνης (Σύλλογος ΕλληνοΠαλαιστινιακής Φιλίας), Νίκος Κλειτσίκας (Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας) και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Καράς. http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/blog-post_3519.html

Θα πάρει και την Πόλη ο Καρατζαφέρης;

Λένε ότι το θέμα της Σφήνας με την απόβαση στα Ίμια είναι μούφα και πως ο ρεπόρτερ της εφημερίδας με τους... 100 πρωτομάστορες του ρεπορτάζ (σύμφωνα με τον εκδότη της Σπύρο Καρατζαφέρη), πήγε στην βραχονησίδα Καλό Νερό.
Η συνέχεια στο
http://panic-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_6849.html

Καρατζαφέρης στην κοπή βασιλόπιτας: ένα κομάτι για το Θεό κι ένα για τον Αλλάχ !


Το παραπανω βιντεο ειναι ντροπη για οσους ψηφιζουν ή πιστευουν το συγκεκριμενο κομμα,που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟ".Μας το επισημαναν εδω και μερες αναγνωστες του ιστολογιου και δυσκολευομασταν να πιστεψουμε οτι ειναι αληθεια.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ!Κατα την κοπη πρωτοχρονιατικης πιτας στην Αλεξανδρουπολη το προηγουμενο Σαββατο,ο κ.Καρατζαφερης μιλησε ομολογουμενως σωστα και πατριωτικα στο παρευρισκομενο πληθος (δειτε αναλυτικα εδω ).

Το ερωτημα ομως που προκυπτει ειναι ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΠΕΣΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ,προφανως απευθυνομενος στους μουσουλμανουςτης περιοχης.Προκειται για αλλη μια "ατυχη στιγμη",οπως αυτη με τους "Κυπριους και Ελληνες" ;Σαν πολλες "συμπτωσεις" δε μαζευτηκαν τελευταια;Μηπως τελικα κατι αλλο συμβαινει;
διαβάστε τη συνέχεια στο http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/01/blog-post_503.html

Οι κινδυνολόγοι του ιντερνετ

Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που κόπτονται για ζητήματα ασφάλειας, ηθικής κλπ κλπ στο Δίκτυο έχουν συνήθως τα παρακάτω βασικά χαρακτηριστικά:
- Ανήκουν σε υπερσυντηρητικούς κύκλους
- Είναι μέτριας ή μειωμένης παιδείας
- Δεν έχουν πραγματική σχέση με το Internet
- Δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία

Πρωταγωνιστές συνήθως είναι:
- Τα πλέον αραχνιασμένα μυαλά των εκπαιδευτικών
- Τα σώματα ασφαλείας κλπ
- Οι ύαινες της δημοσιογραφίας
- Διάφοροι ‘διανοητές’ της συμφοράς
- Τα υπέρ-συντηρητικά κόμματα
- Η εκκλησία

Το κίνητρο για την διασπορά αυτού του τυφλού ‘τρόμου’ για το Δίκτυο υπερτονίζοντας τα αρνητικά του είναι ο ΦΟΒΟΣ:
- για την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης
- για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών
- για την ελεύθερη διακίνηση των ειδήσεων
- επειδή το Internet - από την φύση του - δεν ελέγχεται
- επειδή άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη επικοινωνούν ελεύθερα

Νομίζω είναι χρήσιμο να κρατούμε πρόχειρες αυτές τις διαπιστώσεις κάθε φορά που βλέπουμε ή ακούμε κάποιον να μας προειδοποιεί για τους ‘τρομακτικούς’ κινδύνους του Internet.

www.grsail.blogspot.com

Οι νομπελίστες Ζαν Μαρί Γκουστάβ Λε Κλεζιό και Τοσιχίντε Μασκάουα. Δυο μοναχικοί ταξιδευτές της σκέψης

Δρ. Αστέριος Παντοκράτορας, Καθηγητής
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Ο Ζαν Μαρί Γκουστάβ Λε Κλεζιό (Jean-Marie Gustave Le Clezio) γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας το 1940. Οι γονείς του κατάγονταν από την πρώην γαλλική αποικία του Αγίου Μαυρικίου. Σε ηλικία οκτώ ετών η οικογένειά μετακόμισε στη Νιγηρία, όπου ο πατέρας του εργάστηκε ως γιατρός στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Δέκα χρόνια αργότερα η οικογένεια επέστρεψε στη Νίκαια όπου ο Κλεζιό τελείωσε το σχολείο. Έκανε σπουδές στην αγγλική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και πήρε το πρώτο του πτυχίο στη φιλολογία από το πανεπιστήμιο της Νίκαιας. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο της Εξ-Αν-Προβάνς και το διδακτορικό του για τη σύγχρονη ιστορία του Μεξικού στο πανεπιστήμιο του Περπινιάν. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια της Μπανγκόκ, της πόλης του Μεξικού, της Βοστόνης, του Όστιν και της Αλμπουκέρκης. Ζει μεταξύ της Νίκαιας, του Μαυρίκιου και του Νέου Μεξικού. Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο νόμπελ της λογοτεχνίας.
Στις αρχές του '60, νέος και ωραίος από τον γαλλικό Νότο, θα μπορούσε να γίνει ένας από τους ήρωες της αριστερής όχθης. Δεν αγάπησε όμως ποτέ το...Παρίσι. Άλλωστε δεν συνδέθηκε ποτέ με έναν τόπο. Και αν κάτι σφραγίζει τη ζωή του είναι η νομαδικότητα, χαρακτηριστικό και των βιβλίων του. «Εγώ δεν έχω ρίζες, εκτός από τις ρίζες της φαντασίας. Είμαι δεμένος μόνο με τις αναμνήσεις μου» δηλώνει. Έγραψε μυθιστορήματα και διηγήματα με ήρωες κυρίως παιδιά και ανθρώπους φτωχούς και ταπεινούς, μελετώντας βαθιά τη ζωή και τα προβλήματά τους.
Η Λάλα κατάγεται από τις άγριες πολεμικές φυλές της Σαχάρας. Μικρό κοριτσάκι, ζει με συγγενείς της σε μια παραγκούπολη, χωρίς όμως να ξεχνά την ευγενική της καταγωγή. Η έρημος κι οι θρύλοι της, ο έρωτάς της για τον Χαρτάνι, ένα νεαρό μουγκό βοσκό, η ματαιωμένη τους απόπειρα να αποδράσουν σ' ένα δικό τους κόσμο, η εξορία της Λάλα στη Μασσαλία, όλα σκληραίνουν την τρυφερή ψυχή της. Ωστόσο, παρά τις περιπέτειες που περνά στην "πολιτισμένη" Δύση, η Λάλα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην πίστη της προς το Θεό και στην παθιασμένη αγάπη της για τη Σαχάρα.

Αυτή είναι η ιστορία της Ερήμου (1980) ενός από τα ωραιότερα μυθιστορήματα του συγγραφέα, με την αίσθηση του εξωτισμού και της περιπλάνησης που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.
Από την πλευρά του, ο Τοσιχίντε Μασκάουα (Toshihide Maskawa) γεννήθηκε επίσης το 1940. Πήρε το διδακτορικό του το 1967 και έγινε καθηγητής στο ινστιτούτο θεωρητικής φυσικής του πανεπιστημίου του Κιότο. Η εργασία του είναι αφιερωμένη στη κβαντομηχανική και τη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων (δηλαδή εκείνων των σωματιδίων που με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα δεν αποτελούνται από άλλα μικρότερα).
Τo καθιερωμένο μοντέλο (ή αλλιώς καθιερωμένο πρότυπο) της σωματιδιακής φυσικής είναι μια θεωρία που περιγράφει τις ισχυρές, ασθενείς και ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις, όπως και τα στοιχειώδη σωματίδια από τα οποία αποτελείται η ύλη. Αναπτύχθηκε σταδιακά και το 1971 ήταν σύμφωνο με τα μέχρι τότε δεδομένα. Δεν ήταν όμως πλήρες. Την εποχή εκείνη ήταν γνωστά τρία κουάρκ. Το 1972 εμφανίστηκαν δυο νεαροί ιάπωνες φυσικοί, οι Κομπαγιάσι και Μασκάουα, οι οποίοι επέκτειναν το υπάρχον θεωρητικό μοντέλο και πρότειναν ένα μοντέλο με έξι κουάρκ, εισάγοντας την αρχή της «σπασμένης συμμετρίας». Τα μαθηματικά εργαλεία για την επέκταση αυτή ήταν ήδη γνωστά στους μαθηματικούς από τη δεκαετία του 1950, αλλά οι επαφές μεταξύ των φυσικών και των μαθηματικών δεν ήταν καλές μέχρι το 1970. Η εργασία τους πέρασε απαρατήρητη. Όμως τα πειράματα σταδιακά άρχισαν να επιβεβαιώνουν τη θεωρία. Το 1974 ανακαλύφτηκε το τέταρτο κουάρκ και το 1977 το πέμπτο. Τότε άρχισε η κοινότητα των φυσικών να ενδιαφέρεται για την ξεχασμένη θεωρία των Κομπαγιάσι και Μασκάουα. Το 1994 ανακαλύφτηκε το έκτο κουάρκ. Η θεωρία τους επιβεβαιώθηκε πλήρως το 2001 όταν οι ανιχνευτές σωματιδίων BaBar στις ΗΠΑ και Belle στην Ιαπωνία επιβεβαίωσαν την αρχή. Τα αποτελέσματα ήταν σε απόλυτη συμφωνία με τη θεωρία του 1972. Οι Κομπαγιάσι και Μασκάουα τιμήθηκαν με το βραβείο νόμπελ φυσικής το 2008.
Η αρχή της «σπασμένης συμμετρίας» που εισήγαγαν οι Κομπαγιάσι και Μασκάουα έχει εφαρμογή στην εξήγηση της δημιουργίας του σύμπαντος. Οι επιστήμονες πιστεύουν σήμερα ότι τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης πριν από 14,6 δισ. χρόνια, το σύμπαν ήταν εξαρχής ελαφρώς ασύμμετρο. Τη στιγμή εκείνη δημιουργήθηκαν σχεδόν ίσες ποσότητες ύλης και αντιύλης, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να αλληλοεξουδετερώνονται όταν έρθουν σε επαφή. Αν οι ποσότητες ύλης και αντιύλης ήταν «συμμετρικές» και ίσες, τίποτα από ό,τι βλέπουμε σήμερα στον κόσμο δεν θα υπήρχε -θα είχε αφανιστεί από την αλληλοεξόντωση. Ένα απειροελάχιστο πλεόνασμα ύλης επέτρεψε το σχηματισμό άστρων και γαλαξιών. Οριστική εξήγηση για την ασυμμετρία ύλης-αντιύλης ακόμα δεν υπάρχει, θα μπορούσε όμως να προκύψει από τα πειράματα στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων του CERN.
Σε αντίθεση με τον πολυταξιδεμένο Κλεζιό, ο Μασκάουα δεν έχει ποτέ ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν έχει διαβατήριο. Αν θέλει να παραστεί στην εκδήλωση απονομής του βραβείου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει διαβατήριο. Τελικά είτε ταξιδεύει κανείς συνεχώς όπως ο Κλεζιό, είτε μένει απομονωμένος σε έναν τόπο όπως ο Μασκάουα δεν έχει σημασία. Το ταξίδι της σκέψης και της φαντασίας μετράει.
http://vagia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_4063.html

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ:
Την αποκλειστική συνέντευξη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος δηλώνει ότι θα… μείνει μακριά από το δήμο λόγω… των ελλειμμάτων του. Διαβάστε ποιους «τσιμπάει» ο Π. Ψωμιάδης και ποιες είναι οι σχέσεις του με τους Αλ. Αλαβάνο, Αλ. Τσίπρα, Γ. Μπίκο, Π. Καλαΐτζή και Ν. Κακαουνάκη.

Ο Π. Ψωμιάδης υπόσχεται ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε υποψηφιότητα για το δήμο, εάν τελικά δεν κατεβεί ο ίδιος. Καταγγέλλει όσους επιδιώκουν την ακυβερνησία και ζητά να μην καταντήσουν τις ευρωεκλογές «απλή δημοσκόπηση». Ο νομάρχης για πρώτη φορά απαντά δημόσια στους...
«αντάρτες» της παράταξής του Γ. Μπίκο και Π. Καλαΐτζή, παραπέμπει το Νίκο Κακαουνάκη στο… δικαστήριο, βαθμολογεί υπουργούς της Ν.Δ. και αφιερώνει τραγούδια σε «φίλους» και «εχθρούς»!

Διαβάστε επίσης, για μαρτυρίες σοκ για τις εταιρείες καθαρισμού, όπως αυτές καταγράφονται σε έρευνα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι ιδιοκτήτες ρίχνουν τις τιμές στους διαγωνισμούς συμπιέζοντας όμως τους μισθούς των εργαζομένων.

Το 2009 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας είπε στο Κεντρί ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Τράπεζας, Δημήτρης Αργυρόπουλος τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής το σύνολο των Ελλήνων δεν έχει καταλάβει την κρίση…

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης ποιοι θέλουν τον Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης, αν και αυτός θέλει να πάει σπίτι του… Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν κάθοδο του κυρ Γιάννη στις επόμενες εκλογές.

Επίσης διαβάστε για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα που ετοιμάζεται να αναπτυχθεί και στα… πόδια του «σφάζονται» δήμαρχοι.

Ακόμη, τι λέει στο Κεντρί ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε 6.000 κατηγορούμενους σε 50 χρόνια καριέρας. Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος μιλά για τις υποθέσεις που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τον πελάτη του… Μάνο Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης, για το σίδερο… που χάλασε στο «Γ. Γεννηματάς» και οι ασθενείς αναρρώνουν σε τρύπια σεντόνια ενώ και οι γιατροί ψάχνουν μάταια να βρουν ιατρικές και χειρουργικές ποδιές της προκοπής και του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να αγοράζουν δικές τους!

Οικολόγοι, ναι, αλλά ποιοί οικολόγοι;;;

Το ποσοστό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τους Οικολόγους πως πιστοποιείται πως αναφέρετε στους οικολόγους πράσινους και όχι στους οικολόγους του Βεργή;;;;;;;;

σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών στις τελευταίες Ευρωεκλογές (2004)

οι οικολόγοι-πράσινοι πήραν 0,67% με 40.873 ψήφους και οι οικολόγοι του Βεργή πήραν ο,54% με 32.956 ψήφους

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 στην Αθήνα
Ο Βεργής πήρε 1,43% και 3.935 ψήφους
και οι οικολόγοι-πράσινοι με τον Κρομμύδα πήραν 1,39% με 3.822

Γιατί στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται οικειοποιούνται οι οικολόγοι-πράσινοι όλο το ποσοστό που αναφέρετε στην απάντηση "θα ψηφίσω οικολόγους";;;;οεο;;;;;

greekalert

Ανέκδοτο: εργολαβίες στον παράδεισο...

Tρεις μπογιατζήδες ένας Αλβανός ένας Γερμανός και ένας Έλληνας πέθαναν και πάνε στον Παράδεισο. Ο Aγιος Πέτρος τους άνοιξε την Πόρτα. 'Καλώς τα παιδιά! Και είχα ανάγκη απ' την ειδικότητά σας! Θέλω να βάψω την Πόρτα του Παράδεισου για πέστε μου πόσα θέλετε να την βάψετε;'
-'600 ευρώ' λέει ο Αλβανός
-'Μπα! 600; Και πως τα λογάριασες'
-'Ε, να 200 για μένα 200 εφορία και ένσημα και 200 τα υλικά'
-'Εσύ λέει του Γερμανού πόσα θέλεις ;'
-'900 ευρω = 300 για μένα + 300 εφορία και ένσημα + 300 τα υλικά '
Εσύ λέει του Έλληνα ποσά θέλεις;
-'Είμαι πολύ πιο ακριβός αλλά μας συμφέρει όλους και θα πάρω τη δουλειά'
-'Δηλαδή πόσο ζητάς;' ρωτάει ο Αγ. Πέτρος.
'3 χιλιαρικάκια' '3.000. Εσύ είσαι τρελός παιδί μου!!!'
Αναστέναξε ο Ελληνας με την αμάθεια... Με εντελώς κουρασμένο ύφος, παίρνει παραμάσχαλα τον Αγιο Πέτρο και του εξηγεί:
-'Ελα πιο κοντά να μην μας ακούν... Δημιουργική λογιστική δεν σας μαθαίνουν εδώ ρε παιδιά; Φαντασία δεν έχετε; Aκουσε να δεις αφού πρέπει να το εξηγώ κιόλας: 3.000 = 1.000 για σένα + 1.000 για μένα + 400 για τον Γερμανό να κάνει πέρα + 600 που ζήτησε ο Αλβανός.
Ο Αλβανός θα βάψει την πόρτα με υπεργολαβία από εμένα. Στην πατρίδα μου, όποιος δίνει τη χαμηλότερη προσφορά, στο τέλος αυτός κάνει τη δουλειά και παίρνει όσα ζήτησε απ' την αρχή. Είτε υπογράφει τη σύμβαση ο ίδιος ή κάποιος άλλος.
Επιπλέον, ο Γερμανός θα πάρει 400 για κάτι που δεν έκανε. Οπότε σε παίρνει να τον απειλήσεις πως θα αποκλειστεί από μελλοντικές δημοπρασίες αν δεν σου αλλάξει το πόμολο σαν δωρεά. Θα το κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί αφού έτσι βάζει πόδι στην επιτροπή δημοπρασιών.
Ετσι μένουν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ευχαριστημένοι. Και ο Γερμανός, και ο Αλβανός, και εγώ, και εσύ, και ο Παράδεισος, και το αφεντικό σου που θα δει βαμμένη πόρτα + καινούργιο πόμολο εκτός σύμβασης. Πες μου τώρα, έχεις κανένα λόγο να μη μου δώσεις τη δουλειά;

18% κέρδος από τη Βενζίνη τα ΕΛΠΕ (και ο κ. Λάτσης).

Τα καρτέλ κλέβουν και στην άνοδο, κλέβουν και στην κάθοδο, και τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες, ταξιδεύουν στο εξωτερικό Του Σπύρου Χατζάρα Ελαφρώς χαμηλότερος του 2% αναμένεται να είναι ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, «εξαιτίας της σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλά επίπεδα των 40 δολαρίων ανά βαρέλι και της συγκράτησης των τιμών στα σούπερ μάρκετ» , σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΣΥΕ, κ. Μ. Κοντοπυράκη, που δήλωσε ότι.. « το πρώτο εξάμηνο του 2009 το 2% θα είναι η οροφή για τον πληθωρισμό». Ωστόσο τα καρτέλ συνεχίζουν να μας κλέβουν! -Τα ΕΛΠΕ που διοικούνται από τους ανθρώπους του κ. Λάτση πουλάνε σήμερα, 30 Ιανουαρίου, την αμόλυβδη βενζίνη (95 RON 10PPM) 279,04 ευρώ/1000 λίτρα, το πετρέλαιο κίνησης 356,88 ευρώ, και το πετρέλαιο θέρμανσης 315,35 ευρώ. Η διεθνής τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη είναι 31.7 ευρώ.Στις 26 Ιανουαρίου το πετρέλαιο κόστιζε 34.74 ευρώ ,το βαρέλι, (για τον Μάρτιο) και τα ΕΛΠΕ πωλούσαν την αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 264,53 ευρώ.Μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες, ενώ το πετρελαίου υποχώρησε.3 ευρώ το βαρέλι, τα ΕΛΠΕ βάζουν καθημερινά καπέλο, και σήμερα πουλάνε με αύξηση 9,5% ενώ το πετρέλαιο «έπεσε» 8.8%. Διαφορά 18.3%.Το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα 30 Ιανουαρίου, διεθνώς έχει την ίδια τιμή με τις 26 Ιανουαρίου, και όμως τα ΕΛΠΕ πουλάνε 3.35 ευρώ παραπάνω. ( καπελάκι 1,2 %). -Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατέγραψε συνολικά τον Δεκέμβριο (εγχώρια και εξωτερική αγορά) μείωση 3,3%. Ωστόσο οι βιομηχανίες μείωσαν τις τιμές για εξαγωγή κατά 5% και μόνο 2,7% τις τιμές των προϊόντων που προορίζονταν για την εσωτερική αγορά. Ο Έλληνας καταναλωτής επομένως επιδοτεί και τις εξαγωγές, πληρώνοντας καπέλο 2.3%, για την «ανταγωνιστικότητα» των ελληνικών προϊόντων. Ο Έλληνας φορολογούμενος επιδοτεί με τά υψηλά επιτόκια που του χρεώνουν οι Ελληνικές Τράπεζες, αλλά και με τους φόρους που πληρώνει, και την « εισβολή» των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, αφού με έγκριση των Βρυξελλών, οι τράπεζες ενισχύουν από τα 28 δίς που τους έδωσε το κράτος, τις θυγατρικές τους στο εξωτερικό , την ώρα που περιορίζουν τα δάνεια στο εσωτερικό ,προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Δεκέμβριο του 2008 χορηγήθηκαν δάνεια 2 δισ. ευρώ έναντι 5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2007. Το πράσινο φως για την ενίσχυση των θυγατρικών των τραπεζών στα Βαλκάνια με το ελληνικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, έδωσε χθες η Ε.Ε. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κομισιόν Αμέλια Τόρες δήλωσε ότι τα σχέδια διάσωσης που έχουν υιοθετηθεί σε όλη την Ευρώπη αφορούν στους ομίλους στο σύνολό τους. Δηλαδή, τα κρατικά κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη χρηματοδότηση των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.http://deltio11.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη