31 Οκτ 2008

Δηλαδή αυτοί οι υπάνθρωποι είναι μέρος της ελληνικής κοινωνίας;

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ANT1? ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;
Μίνωα Κυριακού: τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις για τα λεφτά; Αυτονόητο είναι ότι κι εσύ κάνεις εμετό βλέποντας αυτές τις λιγδιάρηκες σκατόφατσες (κατ ευφημισμόν "παίκτες") από τη μιά και από την άλλη την ψωνάρα παρουσιάστρια.
Και ΕΣΥ, ο ιδιοκτήτης του καναλιού, που δείχνει αυτό το ξέρασμα, για ψυχικά άρρωστους ανθρώπους, είσαι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!!!! Του "ωραίου και του αληθινού" !!!! ΕΣΥ!!!!!!!
Σε ξαναρωτάμε προσωπικά, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εμετική-σκατά στα μούτρα σας- εκπομπή φέρνει λεφτά: τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις για τα λεφτά;

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ εκδοτών, καναλαρχών, δημοσιογράφων, bloggers, παπαγαλοbloggers...γενικώς πόλεμος στα ΜΜΕ

Πόλεμος με "μπλόκια" και "παπαγαλομπλόγκερς" στα ΜΜΕ ...για τα "κόλλυβα " κρατικής διαφήμισης!
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ εκδοτών, καναλαρχών και δημοσιογράφων με στόχο τα δις της κρατικής διαφήμισης και όχι μόνο.. Φεύγοντας ο Ρουσόπουλος ΑΠΟ το υπουργείο των ΜΜΕ φρόντισε να δώσει τη λίστα της διαφήμισης....και παράλληλα να ΜΟΙΡΑΣΕΙ υλικό που θα κάνει τους εκδότες και τους δημοσιογράφους επιχειρηματίες ή δορυφόρους των εκδοτικών συμφερόντων να σκοτωθούν...και να ανησυχούν για το μέλλον τους ! Δηλαδή, χάνει μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα...
Η αρχή έγινε την Κυριακή όταν Ελευθεροτυπία και Καθημερινή "ριγμένοι" στο μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας ΕΒΓΑΛΑΝ στη φόρα τη λίστα που πλάσαρε ο Ρούσοπουλος ...ως επιμνημόσυνη δέηση ...σε όλους ΟΣΟΥΣ τάιζε και τον εγκατέλειψαν η και τον στοχοποίησαν τις τελευταίες ημέρες!
Την βόμβα όμως, την έριξε χθες ο Αλαφούζος με το δημοσίευμα για τα χρέη των ΜΜΕ στα ασφαλιστικά ταμεία...Ο πιο ανοιγμένος στην περίπτωση αυτή ήταν ο Κουρής... Και αντέδρασε με επιστολή του στην εφημερίδα...Αλλά και άλλοι θιγόμενοι της λίστας δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι αυτό το δημοσίευμα και έσπευσαν να" πάρουν θέσεις" ΕΠΙΘΕΣΗΣ στον Αλαφούζο... Και γίνεται "ανάσταση"...των ζωντανών νεκρών!
Ο ΕΝΑΣ καρφώνει τον άλλον ...τα "ποσταρίσματα" πέφτουν βροχή στα μπλογκς...μέχρι να μορφοποιηθούν και να τυπωθούν στις εφημερίδες, να εκφωνηθούν από τα ερτζιανά και παιχτούν στα τηλεπαράθυρα! Μην πιστεύετε κανέναν μην ακούτε κανέναν...Ολοι "κρύβουν μέσα τους" ένα Βασιλάκη Καίλα... ένα Νίκο Ξανθόπουλο, ετοίμοι να σας τον αποκαλύψουν ...και να ορκιστούν αιώνια πίστη στην ανεξάρτητη , αδέσμευτη, δημοσιογραφία! Πώς ΘΕΛΟΥΝ ξεβρομίσουν τον τόπο ΑΠΟ την "σαπίλα και την καμαρίλα" της εξουσίας...Και πόσο τίμια ΕΦΘΑΣΑΝ εκεί που ΕΦΘΑΣΑΝ και εσείς τους "καμαρώνετε"... Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και αφορά όλους! Αφήστε τους "άταφους νεκρούς" ,όπως έγραφε χθες ο Τσαγκαρουσιάνος να προχωρούν ! Θα βρουν το φύλλο ή το τηλεοπτικό κανάλι που θα τους "αναπαύσει" ...με άφθονα κόλλυβα κρατικής διαφήμισης...

Αριστερά και Δεξιά, Η απάτη της αντιδεξιάς ρητορικής

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατακλυσμιαίας αντιδεξιάς ρητορικής. Όσο θα οξύνεται και θα βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση θα πυροδοτούνται και οι κοινωνικές εκρήξεις. Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου κύκλου λαϊκών κινημάτων και αυθόρμητων εκρήξεων. Όλα αυτά πυροδοτούν και την αντιδεξιά ρητορική: αρχίζει αυτή η ρητορική να κατακλύζει, σαν νεροποντή, τα πάντα. Αυτή η αντιδεξιά ρητορική είναι μια απάτη. Απάτη γιατί ταυτίζει τη «δεξιά» μόνο με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και «συνωστίζει» στην «αριστερά», όλο το μωσαικό των νεοδεξιών πολιτικών δυνάμεων.
Σχετικά με αυτή την απάτη, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Αριστερά και Δεξιά

Οι όροι «αριστερά» και «δεξιά» είναι γενικοί, αόριστοι και σχηματικοί, συνακόλουθα καθόλου επιστημονικοί. Σήμερα, ιδιαιτέρως παραπλανητικοί. Γιατί αποτυπώνουν μια ψευδή εικόνα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Αναστρέφουν κυριολεκτικά την πραγματικότητα: Τοποθετούν στην «αριστερά» το ΠΑΣΟΚ (τη «Νέα Δεξιά») και όλο το νεοταξικό «αριστερό-νεοφιλελεύθερο» νεφέλωμα.
Όλο το «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο και οι γενίτσαροι της Νέας Τάξης δηλώνουν αριστεροί: Από το Σημίτη, τον Ανδρουλάκη και τον Μπίστη μέχρι το Γιώργο Παπανδρέου. Και πάνω σε αυτά τα μοτίβα παίζει και ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να αγγίξει και να «ξύσει» τα υγιή αντιδεξιά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή η μοχθηρή νεοταξική δεξιά επιχειρεί στο όνομα της «αντιδεξιάς» να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με «αριστερές αρματωσιές»! Η σφετεριστική απάτη στην πιο αποκρουστική της γκριμάτσα…
ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όμως, αν δεν θέλουμε να νανουριζόμαστε με τους ήχους των λέξεων, είναι ο σταθερός και ανυποχώρητος εκφραστής των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ο αδυσώπητος εχθρός του κεφαλαίου και ο ιστορικός πολιτικός πόλος ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος. Η Αριστερά αποτελεί τη συνείδηση της υπέρβασης της κατεστημένης μορφής του πολιτισμού. Είναι ο συνειδητός και αμείλικτος αγώνας για την κατάλυση του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος αυταρχικής ρύθμισης της κοινωνικής ζωής, που κρίνεται ως απάνθρωπο και άδικο. Ταυτόχρονα είναι ο αγώνας για την αντικατάσταση αυτού του συστήματος με ένα άλλο, ριζικά διαφορετικό, με άλλο σύστημα αξιών, ανθρώπινο και δίκαιο, που να αντιστοιχεί στις ανάγκες και στην ελεύθερη βούληση του συνόλου του πληθυσμού.
ΣΥΝΕΠΩΣ η Αριστερά αποτελεί την έμπρακτη προσβολή, ρήγμα και γκρέμισμα των συστατικών δομών εξουσίας του καπιταλιστικού καθεστώτος. Αποτελεί την έμπρακτη κριτική της κοινωνίας και ταυτόχρονα την ΠΡΟΤΑΣΗ ενός ΑΝΤΙΜΑΧΟΥ συστήματος αξιών.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς το μέγεθος της απάτης να εμφανίζεται και να αυτό-προβάλλεται, αλλά και να διαφημίζεται από τα ισχυρά καθεστωτικά κέντρα προπαγάνδας ως «αριστερά» το σημερινό ΠΑΣΟΚ και όλο το «παρδαλό» συνονθύλευμα των «προοδευτικών» λακέδων και κομισάριων της παγκοσμιοποίησης. Το παρασιτικό σώμα του μεγάλου κεφαλαίου, οι νεοταξικές εστίες μόλυνσης που εξωραΐζουν τον εφιάλτη του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού (κάποιοι τον εφιάλτη τον εμφανίζουν όνειρο προς υλοποίηση), που αναπαράγουν και ξερνούν συστηματικά όλα τα τρομοκρατικά νέα ιδεολογήματα της πλανητικής εξουσίας (αντιρατσισμός, αντιεθνικισμός κλπ) αυτοαναγορεύονται και διαφημίζονται ως «αριστερά» ή «νέα αριστερά»!!!

Οι δούλοι των πολυεθνικών

Οι πωρωμένοι δεν αισθάνονται ενοχή. Οι δούλοι των πολυεθνικών μηχανισμών του χρήματος είναι αδίστακτοι. Δεν αναδύεται καμιά τύψη, καμιά ενοχή. Αυτή η νεοταξική δεξιά που φοράει «αριστερό» ένδυμα έχει τέτοια πώρωση που εμφανίζει τη δική της δουλεία, τον παρασιτισμό της και τις πνευματικές της διαστροφές σαν «αλήθεια» και «ηθικές αξίες».
Σήμερα λοιπόν το σχήμα «αριστερά και δεξιά» παραχαράσσει την πραγματικότητα. Εξαπατά τις λαϊκές μάζες με τεχνητούς διαχωρισμούς, με πολιτικές οριοθετήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις κοινωνικές οριοθετήσεις, με την ταξική πραγματικότητα.
Η «δεξιά», για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την απατηλή έννοια, δεν περιορίζεται σε ένα κόμμα, μόνο στη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτό «δεξιά» και μάλιστα το πιο προκεχωρημένο φυλάκιο του διεθνούς κεφαλαίου. Αυτό υλοποίησε πιο αποτελεσματικά τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού. Αυτό αποσάθρωσε τον κοινωνικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό και πολιτισμικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας, όσο κανένα άλλο «δεξιό» κόμμα. Αυτό πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί σήμερα σε όλες τις πλανητικές απαιτήσεις: Στις εθνικές συμφορές, στο μεταναστευτικό κατακλυσμό, στους μύθους τις τρομοκρατίας, στον αγώνα κατά της Εκκλησίας, στην άλωση των λαϊκών κατακτήσεων, στην ισοπέδωση και κονιορτοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού. Ό,τι το πιο νεοταξικό θρέφτηκε και πριμοδοτήθηκε, κατασκευάστηκε και ισχυροποιήθηκε επί «εκσυγχρονισμού».

Η Ν.Δ. είναι κι αυτή «δεξιά». Η άλλη κεφαλή της «δεξιάς». Αυτή η «κεφαλή» δεν αποτελεί «εγγύηση» για το υπερεθνικό κεφάλαιο. Δεν διαθέτει τα «ιδεολογικά» και «ιστορικά» όπλα του ΠΑΣΟΚ, ούτε τις «προοδευτικές» εφεδρείες! Δεν μπορεί ούτε να προωθήσει αποτελεσματικά τους νεοταξικούς σχεδιασμούς, ούτε να πετύχει και στο ελάχιστο κοινωνική συναίνεση, ούτε να εξαπατήσει. Θα παιχτούν πολλά και άκρως σοβαρά σήμερα στην Ελλάδα και η Ν.Δ. δεν αντέχει. Είναι τέτοια η ιστορική και κοινωνική της διαμόρφωση που θα σπείρει θύελλες…
Γι αυτό και σύσσωμος ο κόσμος του μεγάλου κεφαλαίου και των ΜΜΕ στηρίζουν, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, όσο κανένα άλλο κόμμα της ελληνικής ιστορίας.
Η «αντιδεξιά» συνεπώς ρητορεία του ΠΑΣΟΚ, είναι μια αυθάδης κοροϊδία. Εξαπατά και κερδοσκοπεί πάνω στις αυθεντικές αριστερές, αγωνιστικές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Νοέμβριος 2006

Σημείωση: Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος 13
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18359#18359

Alexander the Great, ALEKSANDAR MAKEDONSKI , Aleksandar Veliki

"Αλέξανδρος" και "βέλλικιι" πάει; δεν πάει!

.

ρελανς Λιάπη κατά Καρατζαφέρη



http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_2562.html

Απλές αλήθειες. Η απλή μέθοδος του πολιτικού

« Να κλείσει η στρόφιγγα σπαταλών από τα υπουργεία».

«Τα συνδικάτα να σκέφτονται και τους ανέργους» και «οι επιχειρήσεις να μειώσουν το κέρδος τους χωρίς να μειώσουν τις θέσεις εργασίας».

Τάδε έφη Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2008 την 31η Οκτωβρίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Να πάρουν αυτόν τον πολιτικό λόγο και να τον αναρτήσουν σε όλες τις σχολές Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στον κόσμο. Να βλέπουν οι υποψήφιοι κυβερνήτες του πλανήτη τι διαμάντι έχει το σινάφι τους.

Ο κόσμος σε πλήρη σύγχυση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυριολεκτικά να φυτοζωούν μόνο και μόνο από τα μηνιαία χαράτσια των Υπουργών, η ανεργία με τους πραγματικούς δείκτες των Εργατικών Κέντρων (και όχι του ΟΑΕΔ) να φθάνει στο 27% και ο Πρωθυπουργός λεει στα υπουργεία να σταματήσουν να κάνουν ανακαινίσεις στα γραφεία τους, τα ταξιδάκια αναψυχής γραμματέων, υπουργών και γκομενών να ελαττωθούν και αντί για εκρού δέρμα στα υπουργικά αυτοκίνητα να βάζουν μαύρο, που δεν έχει μεγάλο κόστος επεξεργασίας.

Πολιτικός λόγος πολιτικού όντος, ενώ θέλει να επενδύσει ως κυβέρνηση στο τραπεζικό χρηματιστήριο 28 δις Ευρώ δουλεμένα από τους Έλληνες φορολογούμενους. Δεν κατεβάζουμε το ΦΠΑ για ένα χρόνο από το 19% στο 10% και από το 9% στο 5%, δεν παίρνουμε πίσω την αύξηση του 20% από τα τέλη αυτοκινήτων, δεν αναβάλλουμε για την ερχόμενη χρονιά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, αλλά επιδοτούμε τους θύτες της οικονομικής καταστροφής.

Ή αυτός και η παρέα του με τους τριακόσιους έχουν περάσει την Δευτέρα Δημοτικού με μέσον ή έχει αλλάξει ο τρόπος πρόσθεσης και αφαίρεσης των αριθμών. Δεν δικαιολογείται σε χώρα που κινδυνεύει να μην παράγει τίποτε, να αγορεύεις λες και είσαι στο Καπιτώλιο και ξέρεις ότι πίσω σου έχεις την μισή βιομηχανία και γεωργία καθώς και τη μεγαλύτερη εθνική τράπεζα του πλανήτη.

Αφού ένα Κράτος έφθασε να κρέμεται από τις αποφάσεις και τις κινήσεις των χαρτογιακάδων των τραπεζών, τότε καλύτερα να κάνετε Ανώνυμη Εταιρεία την Ελλάδα, κύριε Καραμανλή, να την εισαγάγετε στο Χρηματιστήριο και όταν ανεβαίνουν οι μετοχές της να τις πουλάτε ακριβά. Γιατί σήμερα μας πουλήσατε πολύ φθηνά!
....
Αναρτήθηκε από Simple Man στο http://simplemangreek.blogspot.com/
Στο taxalia, μας αρέσει πολύ, ο απλός τρόπος, με τον οποίο μπορούν να ειπωθούν οι απλές αλήθειες. Kαι ο Simple Man, κάνει ακριβώς αυτό.

ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Δελτίο Τύπου - Απάντηση του ΙΣΤΑΜΕ προς τις "κακές γλώσσες":
"Οι εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ είναι ανοικτές και δημόσιες σε όλους τους πολίτες. Την χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Τα Καρτέλ στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες.
Σε σχέση με το δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ), που θέλει να ξεχνάει το αυθεντικό χρώμα των κουμπάρων ο κ. Αδαμόπουλος παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας μαζί με το υπόλοιπο κοινό και υπέβαλε ερωτήσεις ως μέρος του κοινού. Ο κ. Αδαμόπουλος, δεν ανήκει στα πρόσωπα που συνεργάζονται εθελοντικά με το ΙΣΤΑΜΕ.
Η επιτυχία και της χθεσινής εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ ενοχλεί όσους δεν επιθυμούν οι πολίτες να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και τη λύση τους."
http://www.istame.gr/files/pdf/DT-ISTAME31102008.pdf

Περί ΕΤΑΚ. Κι άλλη ταλαιπωρία;

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ο κ.Αλογοσκούφης, μας είπε απαλά-απαλά:
"Έλα μωρέ, μια ψιλομαλακία κάναμε. Πηγαίνετε στην εφορία, κάντε μια υπεύθυνη δηλωσούλα και δεν θα πληρώσετε το ΕΤΑΚ.".
Δηλαδή θεωρείτε τόσο απλό, το να πάει κανείς στην εφορία για να διορθώσει/ακυρώσει τη λυπητερή; Κι άλλο χαμένο μεροκάματο; Κι άλλα "τι θέλετε κύριε;" που εκστομίζουν με ύφος βασανιστριών των ΕΣ.ΕΣ. οι υπάλληλοι των εφοριών, όταν έχουν κόσμο μπροστά τους; Κι άλλα βάρη, με δική σας ευθύνη;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ;

Διαβάστε την παρακάτω αληθινή ιστορία. Συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ο φίλος -μανάβης στο κέντρο- έλαβε μια μέρα, στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).

Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

-Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;

-εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε".

Ατόπημα του Σεραφείμ Φυντανίδη, ή δεν κατάλαβαν καλά;


Ούτε ένα, ούτε δύο. Πέντε e-mails πήραμε σήμερα σχετικά με κάποιες κουβέντες του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Πόπη Τσαπανίδου, σήμερα το πρωί.

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Και μάλιστα για να το κάνει πιό λιανά σταμάτησε για να διευκρινήσει τους Φίλλιπο και μέγα Αλέξανδρο. Μάλιστα κάτι είπε ότι θα μιλήσει κάπου σήμερα το απόγευμα."

μας γράφει αναγνώστης.

.
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΛΛΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ Κ.ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΟΡΦΗ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΔΕΙΞΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΟΣ, ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΑΠΟΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ.


Επομένως, υποθέτουμε ότι κάτι δεν κατάλαβαν καλά οι αναγνώστες. Αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες, ας μας διαφωτίσει. Ο κ.Φυντανίδης και ιστορία ξέρει και προσεκτικός είναι.

Ηρθε και το βιντεο από την παρέλαση στον Εβρο


ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ GREEKALERT
κλικ εδώ:
Εμάς μας γεννά ανάμεικτα συναισθήματα:
- από τη μια βλέπουμε τη Χαρά Νικολοπούλου, που επέλεξε να είναι και να παραμένει Δασκάλα σε ένα μικρό χωριό του Εβρου, αν και κόρη προέδρου του Αρείου Πάγου. Η αγάπη της για τα παιδιά και το πώς βλέπει το λειτούργημά της, φαίνεται στο βιντεο.
- από την άλλη βλέπουμε κάποιους "δασκάλους", στον "Ευκλείδη" στη Θεσσαλονίκη, να παρακινούν (ξέρουμε καλά τι λέμε!), κάποιους μαθητές να κάνουν κατάληψη, ώστε οι καθηγητές να έχουν (πληρωμένο) χρονο, άλλοι για να ...ποτίσουν τις ελιές, άλλοι για να κάνουν ..συνδικαλιστική γυμναστική, άλλοι για να ασχοληθούν με το ..στοίχημα απερίσπαστοι...

Τρυπωσαν σε εγκαταλελειμμενο νεοκλασικο για να κοιμηθουν και βρεθηκαν μεσα σε Μασονικη στοά


Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα από τους κακόμοιρους μετανάστες.
"Τρυπωσαν σε εγκαταλελειμμενο νεοκλασικο για να κοιμηθουν και βρεθηκαν μεσα σε Μασονικη Στοα!!!Οσο απιστευτο κι αν ακουγεται,το περιστατικο συνεβη τα ξημερωματα της Κυριακης στην Πατρα,οπου Αφγανοι λαθρομεταναστες δεν πιστευαν στα ματια τους μ'αυτα που τελικα βρηκαν,οπως και η Αστυνομια που εφτασε στο σημειο:στολες,αμφια,συμβολα και αντικειμενα μεγαλης αξιας".
διαβάστε τη συνέχεια, εδώ>>


Φορές φορές το σκέφτομαι, όλους να παρατήσω και στη Ραφήνα μόνος μου και ήσυχα να ζήσω


Ο Φάνης Ξημεράκης δημιουργεί.
Για περισσότερη σάτιρα
μας το έστειλε το kafeneio-gr

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, απαντά.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ YΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση της καταχώρησής σας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kefaloniapress.gr, αναφορικά με τη μετάβαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου στην Κεφαλονιά, την 28η Οκτωβρίου, με C-130 θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2008, βρισκόταν στο Sharm El-Shiekh της Αιγύπτου, όπου συμμετείχε στην 6η Διυπουργική Σύνοδο για την Γρίπη των Πτηνών και την Πανδημία Γρίπης. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φορείς των Ηνωμένων Εθνών.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις εργασίες της Συνόδου, ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετείχε μαζί με άλλους 11 Υπουργούς Υγείας απ' όλο τον κόσμο σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα Υγείας τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Με το πέρας των εργασιών της Συνόδου, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναχώρησε από το Sharm El-Shiekh για το Κάιρο με πτήση της EgyptAir, απ' όπου έφθασε στην Αθήνα με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στις 05.45, της 28ης Οκτωβρίου. Το ίδιο πρωί στις 07.30, με δεδομένη την πίεση χρόνου, μετέβη από την Ελευσίνα στην Κεφαλονιά με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Ε/Π Β-212 και όχι με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρά το πολύωρο και ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι της επιστροφής από την Αίγυπτο, δεν θέλησε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, όπου είχε ορισθεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αλλά θέλησε να τιμήσει ο ίδιος με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο ακριτικό μας νησί.
.
περί Κωνσταντόπουλου δείτε κι εδώ
Κι επειδή υπάρχει μια γενικευμένη τάση σκανδαλολογίας και αρνητισμού απέναντι στους πολιτικούς και δεν μας αρέσει η ισοπέδωση, επαναλαμβάνουμε την εκτίμησή μας στο πρόσωπου του Υφυπουργού. Επειδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ! και πρέπει να αναδεικνύουμε τους σοβαρούς πολιτικούς. Και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι ένας από αυτούς (τους λίγους).

Ποιός θυμάται τον κουμπαρά;

31 Οκτωβρίου σήμερα. Ημέρα Αποταμίευσης! Ποιος θυμάται τον κουμπαρά? Φασούλι το Φασούλι … Γεμίζει το Σακούλι!
Η Αποταμίευση γινόταν για πολλούς λόγους :
Για την Κακιά ώρα
Για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι της η οικογένεια
Για να σπουδάσουν τα παιδιά
Για να πάρουν ένα σπιτάκι στα παιδιά τους
Για καλά γηρατειά με ανθρώπους που αγαπούσαν
Για μία σύνταξη που θα τους παρείχε το δικαίωμα της επιλογής και της αξιοπρέπειας
Καλή περίθαλψη σε όλες τις στιγμές της ζωής
Σήμερα βέβαια είναι η εποχή της κατανάλωσης, των δανείων και των πιστωτικών καρτών. Οι παλαιότεροι αποταμίευαν … οι νεότεροι καταναλώνουν. Το καλό με τον κουμπαρά είναι ότι €ούλι το €ούλι γεμίζει το σακούλι. Αποταμίευση όχι μόνο μία μέρα, αλλά κάθε μέρα! Έτσι οι γονείς μας αγόρασαν το σπίτι μου μεγαλώσαμε, έτσι μας σπούδασαν, μας βοήθησαν να ανοίξουμε το δικό μας σπιτικό και ‘φεύγοντας’ θα αφήσουν και ‘κάτι’ για τα παιδιά. Κάποιοι από εμάς θα αποπληρώνουν δάνεια για πολλά πολλά χρόνια. Κάποιοι θα δανειστούν ή θα εργάζονται σε 3 δουλειές για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Κάποιοι από εμάς ίσως το ‘κάτι’ που θα αφήσουμε στα παιδιά μας είναι ‘χρέη’. Οι περισσότεροι από εμάς όταν θα φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης θα εκπλαγούν πολύ αρνητικά με τα χρήματα που θα πάρουν από το κοινωνικό τους ταμείο. Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν προνοήσει για αυτή τη στιγμή? Θα δανειστούν ή θα εργαστούν? Τι δουλειά θα κάνουν και μέχρι ποια ηλικία? Μήπως θα απλώνουν το χέρι και θα ζητάνε χρήματα από τα παιδιά τους για να ζήσουνε? Ποιος θα το ήθελε αυτό?
Ζήτω η συνεχής αποταμίευση! Έχετε βρει εσείς τον τρόπο? Αν ναι, πείτε τε τον και σε εμένα. Θα σας είμαι ευγνώμων.
HaVai’s Weblog. Περί αποταμίευσης, στους ειδικούς: www.ttbank.gr

Λουκέτο στο Carrefour. Τι δουλειά είχε ο Αδαμόπουλος στο ΙΣΤΑΜΕ;

Είδηση πρώτη. Το χθεσινό λουκέτο σε σουπερμάρκετ της Carrefour από τον Φώλια.
Στον κύριο Φώλια μπορούμε να του χρεώσουμε κάποια από τα κακώς κείμενα στην αγορά σήμερα.
Η δεύτερη είδηση που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, ήταν ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος που εργάστηκε ως εθελοντής στη χθεσινή ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για τα καρτέλ στην Ελλάδα!!
Ξέρετε, είναι ο γνωστός Αδαμόπουλος που υπήρξε γενικός διεφθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού- πριν από περίπου 2 χρόνια και πρωταγωνιστούσε στην καταγγελία της ΜΕΒΓΑΛ για εκβιασμό. Ο εν λόγω κύριος πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού για πέντε μήνες και σήμερα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι η περίφημη υπόθεση των κουμπάρων.....αναλυτικά:

Είδηση πρώτη. Το χθεσινό λουκέτο σε σουπερμάρκετ της Carrefour από τον Φώλια.
Στον κύριο Φώλια μπορούμε να του χρεώσουμε κάποια από τα κακώς κείμενα στην αγορά σήμερα.
Κι αυτό διότι η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και οι στρεβλώσεις στην αγορά αποτελούν μείζονα ζητήματα που καλλιεργήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και ανδρώθηκαν με την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Ειδικά την πρώτη τετραετία της ΝΔ ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης σφύριζε αδιάφορα, μιλούσε για αυτορρυθμιζόμενες αγορές ενώ τον άχαρο ρόλο του κυματοθραύστη είχε επωμιστεί ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανασίου. Ο κ. Σιούφας παρήγαγε βλέπετε μόνο «υψηλή» πολιτική. Το χθεσινό λουκέτο για παραπλάνηση του καταναλωτή λόγω διαφορετικής τιμής προϊόντος στο ταμείο, λάθος εκπτώσεις, παραβίαση πακέτου προϊόντος με προσφορές αποτελούσε το ζητούμενο εδώ και χρόνια; Επαναλαμβάνω δεν αγιοποιούμε κανέναν Φώλια. Δεν μπορεί όμως να περνάει στα ψιλά και ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ διαφημιστών και ρεαλιστών που δόθηκε χθες για να μην περάσει η είδηση του λουκέτου ή μάλλον να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για να μην πληγεί το brand της εταιρίας. Για όλους εμάς του απλούς πολίτες έφθασε η στιγμή να διαλέξουμε στρατόπεδο και να δώσουμε τη μάχη όχι με λαϊκισμούς αλλά με επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις.

Η δεύτερη είδηση που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, ήταν ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος που εργάστηκε ως εθελοντής στη χθεσινή ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για τα καρτέλ στην Ελλάδα!!
Ξέρετε, είναι ο γνωστός Αδαμόπουλος που υπήρξε γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού- πριν από περίπου 2 χρόνια και πρωταγωνιστούσε στην καταγγελία της ΜΕΒΓΑΛ για εκβιασμό. Ο εν λόγω κύριος πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού για πέντε μήνες και σήμερα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι η περίφημη υπόθεση των κουμπάρων.
Τι δουλειά είχε χθες ο κύριος να υποβάλλει ερωτήματα στον κύριο Χρυσοχοϊδη- αρμόδιο για θέματα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και να κάθεται δίπλα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή;
Πως επιτρέψατε κύριε Κοτζιά, πρόεδρε του ΙΣΤΑΜΕ, να καλεί εκ μέρους σας στελέχη της ΕΕ για να είναι παρόντα στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ;
Πως είναι δυνατόν ένας υπόδικος σε μια από τις πλέον τρανταχτές υποθέσεις εκβιασμού και απόπειρας δωροδοκίας να πρωταγωνιστεί σε μια εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της εν δυνάμει κυβέρνησης, και το θέμα να απασχολεί το πρωτοσέλιδο μιας και μόνο απογευματινής εφημερίδας;;
Τι είδους ομερτά επιβάλλει την αποσιώπηση τέτοιας είδησης από τα ΜΜΕ; Ποιες καθαρές λύσεις ευαγγελίζεστε κύριε Παπανδρέου, με ποια κριτήρια επιλέγετε τους συνεργάτες σας; Και έστω εσείς δεν αφουγκράζεστε την ανησυχία της κοινωνίας. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης που αύριο θέλει να προαχθεί σε Υπουργό Ανάπτυξης πως επέτρεψε να συνομιλεί με τον κύριο Αδαμόπουλο;
Πόσο άσχετοι με την πραγματικότητα είστε κύριοι; Ο υπόδικος δεν είναι και καταδικασμένος κύριε Χρυσοχοίδη, αυτό είναι το μότο σας;
Το ποίημα που σας γράφουν για τα καύσιμα και τις αυξήσεις στα είδη των σουπερμάρκετ ξέρετε να το απαγγέλετε κάθε τρεις και λίγο. Το πολιτικό σας κριτήριο και το μήνυμα προς την κοινωνία αναζητούμε.

Το άρθρο, το είδαμε και στο ΙNDYΜΕDIA

Να προλάβουμε το σοκ: ΕΤΑΚ επιβάλλεται και στην πρώτη κατοικία!


Επειδή προφανώς έχετε χαλαρώσει, πιστεύοντας ότι επειδή έχετε ένα σπίτι μόνο, γλιτώσατε το ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ κι επειδή από χθες, άρχισε να καταφθάνει η ..λυπητερή, να σας ενημερώσουμε ότι το ΕΤΑΚ επιβάλλεται και στην πρώτη κατοικία, εφόσον είναι συνιδιόκτητη. Την έχετε 50 / 50 με τη σύζυγο; Την πατήσατε!!!!

ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ;

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία σύζυγοι είναι συνιδιοκτήτες επί μιας μόνο δηλωθείσας κατοικίας, το αφορολόγητο των 300.000 ευρώ υπολογίζεται μόνο στο ποσοστό συνιδιοκτησίας που έχει ο ένας σύζυγος, ενώ το ποσοστό συνιδιοκτησίας του άλλου συζύγου φορολογείται εξ ολοκλήρου με 0,1% επί της αξίας του! Το αφορολόγητο δικαιούται ο σύζυγος που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συνιδιοκτησίας. Εάν η κατοικία κατέχεται κατά 50% από το σύζυγο και κατά 50% από τη σύζυγο, το αφορολόγητο υπολογίζεται στο 50% του άνδρα συζύγου. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που δήλωσε μόνο μία κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, την οποία κατέχει ο ίδιος κατά ποσοστό 50% και η σύζυγος κατά το υπόλοιπο 50%, δικαιούται ο ίδιος αφορολόγητο μόνο για τις 50.000 ευρώ του δικού του μεριδίου, ενώ για τις υπόλοιπες 50.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο μερίδιο της συζύγου, το ζευγάρι θα πληρώσει ΕΤΑΚ με συντελεστή 0,1%, δηλαδή 50 ευρώ. Αντιθέτως, εάν ο σύζυγος κατείχε το 100% της κατοικίας των 100.000 ευρώ, η οικογένεια δεν θα πλήρωνε καθόλου ΕΤΑΚ, καθώς το αφορολόγητο των 300.000 ευρώ θα ίσχυε για το 100% της κατοικίας!

Πολύ απλά: όσοι/ες έχετε το σπίτι μισό-μισό με τη/τον σύζυγο, θα πληρώσετε μισό ευρώ για κάθε χίλια ευρώ αντικειμενικής αξίας. Π.χ. αντ.αξία 140.000? Θα πληρώσετε 70 ευρώ!


Πώς μας βλέπουν οι Σκοπιανοί. Έτη φωτός απέχουμε από τη ..λύση


"Η Ελλάδα υποστηρίζει τον εθνικισμό και το σωβινισμό εναντίον της ψευτοΜακεδονίας".
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της ψευτοΜακεδονίας σχολιάζει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη:
.

-Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί θα πληροφορηθούν τα γεγονότα. Μαγνητοσκοπήσαμε την παρέλαση και θα τη στείλουμε σε διεθνείς οργανισμούς, είπε ο υφΥΠΕΞ Πετρόφ.
...stated deputy foreign minister Zoran Petrov on Thursday. He said that all international relevant institutions will be informed about the latest incident in Thessaloniki, whose basic documents and standards do not comply with the non-democratic and non-European actions demonstrated at the military parade.- This time we recorded it and the translated video material will be submitted to international institutions, stated Petrov.
.
-Δεν θα προσωρήσουμε σε διάβημα διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά
Answering a journalist question, the deputy minister said MoFA this time will not sent a note of protest to the Greek ambassador to Skopje.
.
-Τι γιόρταζαν οι Έλληνες; δείτε τι εκριβώς λέει: "on the day when Greece refused to join fascist Italy in 1940". refused to join Italy??????? Αυτό κάναμε;;;
.
-Η ταμπακιέρα: από τι ενοχλήθηκαν οι ψευτοΜακεδόνες; "Before their eyes (Παπούλια και λοιπών αξιωματούχων), Greek army members while marching chanted slogans that "Macedonia is Greek" and that "The name won't be given to Skopje" Petrov said." Ο Ελληνικός στρατός λοιπόν, λέει ο Πετρόφ, μπροστά στα μάτια του κ.Παπούλια, φώναξε "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" και "Δεν θα δώσουμε το όνομα στα Σκόπια".

Κάνει λοιπόν τρομερή έκπληξη στους Σκοπιανούς, το γεγονός, ότι οι Έλληνες θεωρούν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική! Κατανοείτε το μέγεθος της διάβρωσης των εγκεφάλων τους, από τη μακροχρόνια προπαγάνδα; Οι άνθρωποι θα μας καταγγείλουν σε διεθνείς οργανισμούς επειδή πιστεύουμε ...ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική!!! Καταλαβαίνετε πόσα έτη φωτός μακριά είμαστε από οποιοδήποτε συμβιβασμό; Τι να συζητήσουμε, τι να διαπραγματευτούμε, όταν θεωρούν ..εξωφρενικά εθνικιστικό, ...το να πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ..ελληνική! Τότε γιατί υπάρχει η dispute??? Δεν κατάλαβαν τίποτε;;;;

Οι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο και δεδομένο ότι έχουν το μονοπώλιο του ονόματος και η Ελλάδα πρέπει να αποκλειστεί από οποιαδήποτε χρήση του! Να μη διακούμαστε καν να φωνάζουμε ότι η Μακεδονία είναι ..ελληνική!
.
-Μετά μας (ξανα)χαρακτηρίζει ως μια φασιστική χώρα, που δεν έχουμε θέση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Furthermore, the open nationalism and chauvinism expressed at an official manifestation is not at least suitable for a NATO and EU member calling itself a promoter of democracy in the region and in Europe, said Petrov.
.
-Σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου, ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων δήλωσε ότι ο ψευτοΜακεδόνας πρέσβης στην Αθήνα, δεν έλαβε πρόσκληση (!) να παρευρεθεί στην παρέλαση.
Answering a journalist question, deputy minister Petrov said the Macedonian ambassador to Athens Blagoj Handziski didn’t receive an invitation to attend the military parade in Thessaloniki.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΕΔΩ:
http://www.mia.com.mk/default.aspx?vId=58252347&lId=2

.
Την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ Κονγιανόφσκι, δήλωσε ότι προσεκλήθη (!) αλλά δεν πήγε, επειδή ήξερε τι θα γίνει!
DM Konjanovski: It's clear why I didn't goDefense Minister Zoran Konjanovski said Thursday he did not accept the invitation for participation at the Greek Army parade in Solun, because he anticipated the anti-Macedonian provocations."I believe it is quite clear why I did not go to Greece. Operational knowledge on the events proved to be true", added Minister Konjanovski

Το σύνθημα "η Μακεδονία είναι Ελληνική" είναι λοιπόν "anti-Macedonian provocation" !!!
Και επειδή όλα αυτά τα λένε Υπουργοί των Σκοπίων και όχι κάποια εθνικιστική φράξια, το πράγμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε συμβιβασμού. Μετά την έναρξη των συνομιλιών, τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Σκοπίων, έχουν διεγερθεί τόσο, που το σημείο επαφής, έχει απομακρυνθεί στο άπειρο..., χωρίς επιστροφή. Εκτιμούμε, ότι τίποτε δεν μπορεί να συνετίσει πιά τα Σκόπια και καμία διάθεση συμβιβασμού δεν υπάρχει. Ακόμη κι αν κατοχυρώσουν και το όνομα και την εθνικότητα και τη γλώσσα και την ιθαγένια ως "Μακεδονία" και "Μακεδονικές" δεν θα είναι ικανοποιημένοι. Θα θέσουν θέμα μειονότητας. Κι αν το αποδεχθούμε κι αυτό, θα θέσουν θέμα αλλαγής ονόματος του ..μακεδονικού χαλβά. Κι αν το αποδεχθούμε κι αυτό, θα θέσουν θέμα αλλαγής του ονόματος της πλατείας ..Αριστοτέλους. Κι αν το αποδεχθούμε κι αυτό, θα θέσουν θέμα ...γενοκτονίας των "μακεδόνων προσφύγων" . Κι αν......κι αν.... κι αν...
ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ (μακεδονοτσολιάς*!!!)
(*μακεδονοτσολιάδες: όσοι υπερασπίζονται τον παραληρηματικό εθνικισμό των ψευτομακεδόνων και τη διάθεσή τους, όχι να "συμβιβαστούν", αλλά να αποκλείσουν την Ελλάδα! από οποιαδήποτε χρήση της λέξης Μακεδονία )

Ετοιμο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!
Η εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ», με το σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο «το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου «κρύβεται» στην Ιταλία» (φωτογ.δεξιά) γράφει ότι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, βρίσκεται στη Φλωρεντία της Ιταλίας για τις εργασίες επιχάλκωσής του!
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρμόδιοι από τον περιφερειακό δήμο των Σκοπίων «Κέντρο», που εισηγήθηκε την τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για το σχέδιο αυτού, αρνούνται να πουν οτιδήποτε σχετικό με την «τύχη» του αγάλματος και οι σχετικές πληροφορίες «φυλάσσονται ως αυστηρά απόρρητες».Σύμφωνα με τη «Βεστ», στο άγαλμα αυτό, που θα έχει ύψος 15 μέτρα, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι έφιππος στον περίφημο Βουκεφάλα,Θα μοιάζει δηλαδή κατά πολύ το άγαλμα που ήδη υπάρχει στην παραλία Θεσσαλονίκης..
ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ" SUPER BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ..ΣΧΕΤΙΚΑ, ΣΤΟ TAXALIA:

Δωρεάν εφημερίδα στο ιντερνετ


Κυκλοφόρησε η νέα ΣΤΑΜΠΑ. Κατεβάστε την ολόκληρη, εδώ:

Για το νέο χωροταξικό πλαίσιο του τουρισμού


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΕΘΜΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΤΟ taxalia ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ:
................................
1. Οχι στο Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας.
Πρωτοβουλία - δημόσια παρέμβαση από 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Οι λόγοι διαφωνίας δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων συνοψίζονται εδώ>>
ΣΤΟ http://sakiotis.blogspot.com/

....................................................
2. Σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ, εδώ>> (ΣΤΟ TAXALIA FILES)

Αθλιότητες=υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας του ΙΚΑ

Ένα εκπληκτικό πραγματικά ρεπορτάζ, αληθινή γροθιά στη σαπίλα της καθημερινής γραφειοκρατικής ανάλγητης Ελλάδας, έκανε ο Αργύρης Σιδέρης. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα το "αρπάξουν" τα κανάλια...Μπράβο Αργύρη. Τόσο εμπεριστατωμένη κάλυψη θέματος από blog δύσκολα συναντά κανείς.

Σημ. προς "αμφισβητίες" : Το ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι επώνυμο μπλογκ!
Στην Οδό Πειραιώς 181 λειτουργούν οι υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας του ΙΚΑ, για Αθήνα και Πειραιά. Εκεί καθημερινά οι επιτροπές εξετάζουν απο 400-600 άτομα που έχουν αναπηρία, ή που πρόκειται να βγούν σε προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία. Στον β` όροφο υπάρχουν 9 επιτροπές που δέχονται τους ασθενείς. Εμείς ξεκινήσαμε απο Γλυφάδα στίς 7:15 π.μ. για να είμαστε στην Πειραιώς στίς 8:30. λόγω της απεργίας του Μετρό κάναμε ακριβώς 2 ώρες. Φτάσαμε επιτέλους και δώσαμε το βιβλιάριο του φίλου για σειρά. Οι επιτροπές αρχίζουν στίς 8.30 αλλά για να πάρεις σειρά πρέπει να είσαι εκει απο τις 7.30. Γύρω στι 12.00 ήρθε η σειρά μας, μπήκε ο φίλος (ανίατο καρδιακό νόσημα, βαλβίδα κ.λ.π.) και σε λίγο βγήκε. Στη συνέχεια πρέπει να περιμένεις γύρω στι 2 ώρες να πάρεις το αποτέλεσμα της επιτροπής. Αυτή είναι η διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας διαπιστώσαμε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταλαιπωρία και την οργή ασθενών και συνοδών για την αχαρακτήριστη και παράλογη λειτουργία του κράτους .

επιλογές για internetτικό διάβασμα

Σιωπή και κάλυψη σε Νίμιτς από την κυβέρνηση. Ξεπούλημα στα σκαριά
Τι κάνει η κα Μπακογιάννη όσο οι Σκοπιανοί γεμίζουν το διαδίκτυο με άρθρα αλυτρωτικών κι εδαφικών διεκδικήσεων; Ετοιμάζεται να αποδεχθεί την ύπαρξη "Μακεδονικού" έθνους...ΚΡΥΦΑ από τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

"Οι δε εις κύβους εξοκέλλουσι"
Mια πραγματεία στο πάντα επίκαιρο θέμα του τζόγου

Προς Καταναλωτές:Ήρθε η ώρα για την εκδίκηση του Καταναλωτή;
Η Αγελάδα-καταναλωτης σταμάτησε ξαφνικά να κατεβάζει Γάλα. Το προβατάκι ενδέχεται να μην πάει στο γκισέ για να πληρώσει το δάνειο του, την στιγμή που όλοι θεωρούσαν την αγελαδίτσα ανεξάντλητη και το προβατάκι… προβατάκι .
Σημερα οι καταναλωτές μπορουν απλά να αποφασίσουν ποια τράπεζα θα κλείσουν, να το "διαρεύσουν" στον τύπο έτσι ώστε να σηκώσουν όλοι τα λεφτά τους, και να την αφήσουν να κλείσει έτσι απλά...Πως είπατε; Ανέβασαν το περιθώριο κερδους;

Αγώνας κατά της φτώχειας
Η ΠΡΩΤΗ Ελληνική Πράσινη Εθελοντική Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου, Επίκουροι Εθελοντές, το ΔΣ του Συλλόγου Άνω Γαλατσίου κ Φίλοι αποφάσισαν ομόφωνα να υλοποιήσουν σχέδιο για ν΄ αντιμετωπίσουν όσο είναι δυνατόν την ΦΤΩΧΕΙΑ!(Ο ΔΗΜΟΣ κ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ κ ΠΑΛΙ ΑΠΟΝΤΕΣ)Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.!

Δεν πρέπει να γίνει κάτι με τους «δημοσιογράφους» και τα ΜΜΕ (καλύτερα Παραπληροφόρησης);
Συνεχώς και αδιάλειπτα, η χωρίς αμοιβή «δουλειά» των μπλόγκερς αποτελεί αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης από αμειβόμενους «δημοσιογράφους» και ΜΜΕ.Βέβαια, στο βαθμό που είχαν τη στοιχειώδη – όχι δεοντολογία – «ευαισθησία», θα έπρεπε να κάνουν μια απλή αναφορά στην «πηγή» της είδησης, ή πληροφορίας, που προβάλλουν.Όμως, πρόκειται για γαϊδούρια ξεσαμάρωτα, με όλο το σεβασμό στα ευγενικά και πραγματικά ευαίσθητα τετράποδα.

Σεμνά και ταπεινά με C 130 στις παρελάσεις
Με C 130 , πέντε πιλότους, τη γραμματέα του και τον αστυνομικό της ασφάλειάς του ήρθε στη Κεφαλονιά ο Υφ/γος Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος προκειμένου να εκπροσωπήσει τη κυβέρνηση στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Στη Δοξολογία στη Μητρόπολη και στη παρέλαση δηλαδή.

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ, ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΕΧΕΙ ΘΥΜΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ;ΜΗΠΩΣ ΘΙΓΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΘΕΟΣΟΦΙΚΟΣ ΜΑΣΩΝΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ;ΔΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ TA ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ INDYMEDIA;

Χωροταξικός σχεδιασμός, τουρισμός και εξορυκτικές δραστηριότητες
Πονηρή διάταξη στο “Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό”, εισάγει εξορυκτικές δραστηριότητες στις περιοχές “προτεραιότητας τουρισμού”!

30 Οκτ 2008

To πιό ενοχλητικό e-mail που πήραμε ποτέ

"Πόσο θα σου κoστίσει ένα post?Όσο και ένα monitor!!!Η Lg μοιράζει δώρα σε Bloggers!Επισκέψου το site www.play .... και δες το video για τα νέα monitors της Lg.Κάνε post τo video στο Blog σου και ένα από τα flatron monitors μπορεί να γίνει δικό σου!Θα ακολουθήσουν άλλα δύο videos!!!Ανεβάζοντας ένα video στο profile σου έχεις μία συμετοχή στον διαγωνισμό. Κάνοντας post και τα άλλα δύο παίρνεις ακόμα δύο συμμετοχές . Αν θες γράφεις και σχολιάκι για το video(ελπίζουμε θετικό ;) )!Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ακολούθησε τις οδηγίες στο www.playg...
Για σοβαρευτείτε μαλάκες!!! Mην ασχοληθούμε παραπάνω!
σας επιτρέψαμε να μας θεωρείτε τέτοιο blog?
Yπόψη, ότι το μήνυμα δεν ήταν spam

Το πραγματικό Άγιο Όρος

Άγιον Όρος, η χερσόνησος του Άθω, το Περιβόλι της Παναγίας. Λέξεις ανυπότακτες σε ορισµούς, ωστόσο ενδεικτικές ενός τόπου και τρόπου ζωής.
Το ταξίδι ενός προσκυνητή ή απλώς ενός περίεργου διαβάτη παίρνει διαστάσεις συχνά ανύποπτες, καθώς το απρόσµενα θεϊκό συναπαντάται στις απροσδιόριστες ατραπούς του Πνεύµατος, που µε ανεκλάλητους στεναγµούς επιθυµεί να µας γνωρίσει την αγάπη του Πατρός.
Το πλοιάριο σαλπάρει από την Ουρανούπολη, από την πλευρά του Σιγγιτικού και παραπλέει την όχθη της χερσονήσου. Αρσανάδες και µοναστήρια φαίνονται από την πλώρη. ∆οχειαρίου, Ξενοφώντος, Παντελεήµονος, Ξηροποτάµου αποβίβαση στη ∆άφνη. Ο εκεί χώρος είναι η πρώτη αίσθηση της ειρήνης του αναχωρητή και της βοής του κοσµικού, σε µια συµπλοκή κίνησης εισόδου και εξόδου.
Διαβάστε το υπόλοιπο, εδώ:
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2008/10/blog-post_30.html

Κι έτσι ..έφυγε οριστικά...

Από το βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου
«ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ»
Ηταν ένα λεπτό, χλωμό, λιγομίλητο παλληκάρι που μόλις είχε διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας της βιογραφικής του οντότητας ...

Εκεί, κάπου ανάμεσα στο λύκειο και το πανεπιστήμιο, η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο.. Στην πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα των «δήθεν» επαναστατημένων νέων φίλων του.

Κοινός παρονομαστής της "φιλίας" τους η διάχυτη, ανεξακρίβωτη αλλά πραγματική αίσθηση της "καταπίεσης"...Σκοπός τους η διερεύνηση όχι του ΠΩΣ και του ΓΙΑΤΙ αλλά του κάθε τι που θάδιωχνε, χωρίς κόπο την "ανία" που θα προσπόριζε νοήματα, έστω εφήμερα, όμως ευδιάκριτα και οπωσδήποτε… αισθησιακά...

Ναρκωτικά !...

Σε άλλες εποχές, σε αυτήν εδώ την πόλη – σε ολάκερη τούτη την επικράτεια της «φαιδράς πορτοκαλλέας» καταπίεση σήμαινε φτώχεια, υποχρέωση για μεροδούλι έλλειψη όχι της ελευθερίας να χαρείς τη ζωή αλλά των πόρων που θα βοηθούσαν να πραγματώσεις το δικαίωμα της κάθε ελεύθερης από υποχρέωση δουλείας ή δουλειάς ώρας για να χαρείς την εφήμερη ζωή!

Αλλά ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί...

Σωστά!

Τώρα υπάρχουν οι πόροι στριμωγμένοι σε κάποιο ασφυκτικό τεσσάρι μιάς κάποιας κακόγουστης πολυκατοικίας σε αυτήν την τόσο αλλαγμένη, πολύβουη, ξάγρυπνη, αεικίνητη πολυάνθρωπη και συνάμα τόσο απίστευτα και οδυνηρά απάνθρωπη πόλη...

Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς...Τότε ήταν αθέλητη αδιαφορία...

Ξεκίνησε καθώς ο γονιός πάσχιζε να εξασφαλίσει τους πόρους και η μάνα πρόσφερε με την εκτός εστίας απασχόλησή της στην απαραίτητη αύξησή τους...Το λεπτοκαμωμένο, χλωμό παιδάκι δεν καταλάβαινε από πόρους ούτε από μάρμαρα Πεντέλης και κρύσταλλα ΒΟΗΜΙΑΣ...

Καταλάβαινε, όμως, οπόταν την έβρισκε τη γλυκειά ζεστασιά της μητρικής αγκαλιάς...εκείνο το χάϊδεμα σρο κεφάλι από το χέρι του πατέρα... Καταλάβαινε με όλο του το ΕΙΝΑΙ την ανείπωτη χαρά μιάς βόλτας στην παραλία καθώς κρεμότανε από τα χέρια του μπαμπά και της μαμάς και...ΕΝΑ, ΔΥΟ,ΤΡΙΑ...ΧΟΠ!

Εκαμνε το γιγάντιο βήμα....Και γέμιζε γέλια και χαρές παιδιάστικες η ατμόσφαιρα, και γέμιζε ανείπωτη ευτυχία η καρδούλα του, πλημύριζαν στο φως τα μάτια της μαμάς, φούσκωνε με περηφάνεια το στήθος του πατέρα…

Του έλειπαν, του έλειπαν αφήνοντας χαωτικό κενός, γινόνταν τόσο επιθυμητά καθώς παρέμεναν απρόσιτα όλα αυτά τα απλά πράγματα που δεν αγοράζει το χρήμα....

Κάπου ανάμεσα στον αγώνα για τα κρύσταλλα, τα μάρμαρα και τις πορσελάνες λιγόστεψαν οι αγκαλιές,τα χάδια, οι βόλτες τα γιγάντια βήματα...Εδωσαν όλα αυτά τη θέση τους στην αδιαφορία..

Αδιαφορία; Ο αγώνας του πατέρα και της μάνας, το αγχωτικό κυνηγητό των πόρων που εξασφαλίζουν το πολυπόθητο βιοτικό επίπεδο;

Ετσι τουλάχιστον το έβλεπε αυτός!

Οταν κοιτάς από χαμηλά, ο κόσμος των μεγάλων είναι σίγουρα συναρπαστικός, τόσο απρόσιτος, σχεδόν μαγικός...Θέλεις, κάθε παιδί θέλει, να μακρύνουν ξαφνικά τα πόδια σου, να μακρύνουν τα χέρια σου να τους αγκαλιάσεις και να τους φτάσεις...Να ψιθυρίσεις στο αυτί τους..." Ε, μανούλα, πατερούλη, τί γίνεται; Εμένα με...ξεχάσατε;"

Ο αγώνας μεταφράζεται σε σύμβολα της επιτυχίας μέσα στα σύγχρονα αστικοβιομηχανικά μας πλέγματα και καθώς απομυζά την ικμάδα, τη ζωντάνια, τα συναισθήματα την αγάπη μας πολλαπλασσιάζονται τα κρύσταλλα, οι πορσελάνες, τα μάρμαρα...Τα άψυχα ακριβοπληρωμένα κομψοτεχνήματα της επιτυχίας μας, της ποθητής...ευπορίας μας!

Η αθέλητη κόπωση των γονιών που δουλεύουν ώρες ατέλειωτες στην ψυχή του παιδιού γεννά την ανάγκη για ΦΥΓΗ από την οδυνηρή πραγματικότητα που παίρνει πολλές σύγχρονες μορφές : Αντικοινωνικές πράξεις, επιδερμικό σεξ, ναρκωτικά...

Το εικοσάχρονο, ευαίσθητο, χλωμό, λιγομίλητο παλληκάρι, πανεπιστημιακός φοιτητής τώρα πιά ήθελε από πολύ καιρό να ΦΥΓΕΙ!…

Και τούτη η καταραμένη σημερινή δόση της άσπρης σκόνης το βοήθησε να φύγει...ΟΡΙΣΤΙΚΑ!…

Ωραία καταγγελία: κλέβουν ρεύμα για να φωτίζουν τις αυθαίρετες διαφημιστικέςπινακίδες!

Με την κλοπή ρεύματος από τις παρανομες πινακίδες τύπου piza ασχολείται ο
Γεώργιος Θεοδωροπουλος
te17980 @yahoo.gr

ΘΕΜΑ: Κλοπή ρεύματος από αυθαίρετες, φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και μη επιβολή προστίμων από την Αστυνομία, Πολεοδομία, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρεια Αττικής ,Δήμους, ΠΕΧΩΔΕ κλπ και παραβιάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, αρ 10,11 ΚΟΚ,αρ 273,290 ΠΚ

ΣΧΕΤ

Λήψη του αρχικού συνημμένου αρχείου
Γεώργιος Θεοδωροπουλος

Αργους 35

10444 ΑΘΗΝΑ

697-30-10-352

te17980@yahoo.gr








ΘΕΜΑ Κλοπή ρεύματος από αυθαίρετες, φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και μη επιβολή προστίμων από την Αστυνομία, Πολεοδομία, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρεια Αττικής ,Δήμους, ΠΕΧΩΔΕ κλπ και παραβιάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας, αρ 10,11 ΚΟΚ,αρ 273,290 ΠΚ


ΣΧΕΤ



1 Εγκύκλιος 36/ Α.Π. Δ17α/01/117/Φ.5.1.1/23-12-2003 ΠΕΧΩΔΕ , Εγκύκλιος 7 ΑΠ Δ 17α /10/11/Φ.5.1.1/ 10-02-2004 ΠΕΧΩΔΕ



2 ΦΕΚ 1788/Β/2-12-2003, ΚΥΑ 52138/2003


3 Το έγγραφο της ΔΕΗ ΑΡ./ΗΜ./ΔΠΑ/Φ.51646/12-3-2008 ΤΗΛ ΡΕΡΡΕΣ 32 87 513,3287 100 ΦΑΞ 3253 294 σχετικά με 4 περιπτώσεις ρευματοκλοπων και 4 αντικανονικής ηλεκτροδότησης σε Λενορμαν,Θηβων, Αθηνών, Κηφισού που κοινοποιείται στο Υπ.Αναπτυξης FAX 6969 604 και στην Γεν.Γραμ.της Κυβέρνησης FAX 210 3252 723


4 Το 1025/20/396-ιγ/14-01-2008 έγγραφο της ΓΑΔΑ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ,Αρμοδιος Ανθ/μος ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΤΗΛ 6476 155 Εσωτ.6155 ,6476 201 φαξ 6476 551 σχετικά με κλοπή ρεύματος και αυτόφωρη σύλληψη στην Αττική οδό που κοιν.στην Περιφέρεια Αττικής σε απάντηση του έγγραφου της 11844/4.13.1π/10-12-2007


5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Εγκύκλιος : 34/23-5-2007 ΘΕΜΑ : Αφαίρεση παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων και Εγκύκλιοι υπ’ αριθ.µ. πρωτ.36/.17α/01/117/Φ.5.1.1/2003, 7/.17α/10/11/Φ.5.1.1/2004 και 23183/2005

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27

Ταχ. Κώδικας: 101 83 Αθήνα

Υπεύθ. Ενημέρωσης : Α. Κωστόπουλου

Τηλέφωνο: 213-13-64-829 ,210 37 44 829

Fax: 210-3641 048, 213-1364-8433,389,383


6 ΣΕΕΔΔ/Φ.4/7015/ 29-8-2008 Συγγρού 60,Γεωργιου 9281888,φαξ 9281 939


7 Το υπ.αριθ. έγγραφο της ΔΕΣΕ 9690/4.13.1π/29-10-2007 τηλ 52 32 072 Διονυσοπουλος φαξ 52 32 151, Χαλκοκονδύλη 15 ΤΚ 10432 που αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πιστώσεις για την αφαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων που κλέβουν ρεύμα


8 αρ 259,273,290,372 ΠΚ, 1491/84 παρ.1 και αρ 18 ν2130/93, αρ 9 ν 3212/03,ν 2946/01,αρ 10,11ν 2696/99,ν 3542/07,αρ 7 ν 3481/06,ν 1337/83,1577/85, αρ 4 Ν1604/86 .αρ 2 ν 2833/2000,αρ 87 ν 3057/2002 ΣΤΕ 909-910/2007


9 Eπί ανακριτικών υπαλλήλων: Παράβαση καθήκοντος αστυνομικού που παράλειψε τη σύνταξη έκθεσης βεβαίωσης του αδικήματος ιδιοκτήτη αυθαίρετου και προσαγωγή του στον εισαγγελέα (ΑΠ 338/96 ΠΧ ΜΣΤ 620)


Aποστείλατε τις επιστολές μου στους παρακάτω φορείς


1 ΥΠΕΣ Σταδίου 27 ΑΘΗΝΑ 10183 ΦΑΞ 2131364- 843,389,383

2 ΣΕΕΔΔ Συγγρού 60 ΦΑΞ 9281-819, 9281 879

3 ΓΕΔΔ Κηφισίας 1 6470370-4, ΦΑΞ 6470375

4 Περιφέρεια Αττικής ΦΑΞ 6709 731, 6709700

5 Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ΦΑΞ 3385 441, 3252 723

6 Ασφάλεια Αττικής 6476201 φαξ 6476 551

7 Τροχαία Αττικής ΦΑΞ 5284 034,5284 030

8 ΑΕΑ 6977768,ΦΑΞ 6983 982,6929764

9 Υπουργό Εσωτερικών ΦΑΞ 3641 048

10 Υφυπουργό Εσωτερικών κον ΝΑΚΟ ΦΑΞ 37444 01


12 ΥΜΕ 6508750,6508822, φαξ 6508024

13 ΔΕΗ

14 Νομαρχία Αθηνών ΦΑΞ 6984 182,69911 15,

15 ΠΕΧΩΔΕ 6454347-9, ΦΑΞ 6427 520

16 Υπ.Οικονομικων ΦΑΞ 3232524, 333 2570

17 Υπ.Πολιτισμου 8201648,8201650, φαξ 8201435

18 Υπ .Τουρισμού 8707605-7 φαξ 8707635




1 Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν τιμωρούνται σαν αυτουργοί συμφωνά με το αρ 11 παρ 9 ΚΟΚ Ν 3542/2007 οι Δήμαρχοι και τα μελή του Δημοτικών Συμβουλίων για την μη αφαίρεση τους;


2 Μήπως δεν τις βλέπουν οι Δήμαρχοι και τα μελή των Δημοτικού Συμβουλίων;


3 Ποιοι είναι οι λόγοι που οι Δημοι,Περιφερειες και το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αφαιρούν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες;



4 Μήπως κάποιοι παίρνουν ποσοστά από τις διαφημίσεις;



5 Έχουν συλλάβει μέλη των ΟΤΑ,των Περιφερειών και του ΥΠΕΧΩΔΕ για την μη εφαρμογή της κειμένης νομοθεσίας;


6 Έχουν επιβάλλει πρόστιμα οι πολεοδομίες των Νομαρχιών Περιφερειών


7 Να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για την κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και σε τυχόν παράνομες ενέργειες να ασκηθούν ποινικές και διοικητικές διώξεις για τυχόν παραβάσεις των αρ 259,273,290,372 Ποινικού Κώδικα, ΣΤΕ 909/20071491/84 παρ.1 και αρ 18 ν2130/93, αρ 9 ν 3212/03,ν 2946/01,αρ 9,10,11ν 2696/99,ν 3542/07,αρ 7 ν 3481/06,ν 1337/83,1577/85, αρ 4 Ν1604/86


8 Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 36/ Α.Π.Δ17α/01/117/Φ.5.1.1/23-12-2003 ΠΕΧΩΔΕ Οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών(στις περιοχές αρμοδιότητας τους και θα πρέπει να δίνουν στους ΟΤΑ προθεσμία 30 ήμερων ,προκειμένου να εκτελεστεί η διοικητική πράξη και στην επίπτωση που παρέλκει άπρακτη η προθεσμία αίτιοι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα προβαίνουν οι ίδιες στην εκτέλεση της διοικητικής πράξης εγκύκλιος ΥΠΕΣ 15838/23-5-2007 ΦΑΞ 323-90- 91,37-44-824 Σταδίου 27 τηλ 37-44-829


9 Να αξιοποιηθούν από την Περιφέρειας Αττικής, ΠΕΧΩΔΕ και τους δήμους τα έγγραφα σχετικά με την κλοπή ρεύματος από διαφ. πινακίδες και τα αλλά αστυνομικά όργανα όπως ορίζει και η εγκύκλιος ΥΠΕΣ 15838/23-5-2007


Γιατί :

α) σαν χρήστης οδηγός μοτοσικλετιστής των οδών και των κοινόχρηστων χώρων έχω έννομο συμφέρον και,


β) εξαιτίας τέτοιας παγίδας θανάτου τίθεται σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα και ψυχική υγεία, δύναται να επακολούθησαν άλλοι θάνατοι συμπολιτών μου από την ίδια αιτία, δηλαδή λόγω των αμέτρητων παράνομων ως άνω παγίδων θανάτου, που δια της βίας, όσων, γνωστών στον Εισαγγελέα, τις εκμεταλλεύονται, καταλαμβάνουν τους κοινόχρηστους χώρους των μεγάλων πόλεων της χώρας και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής.


5 Μήπως δεν ισχύει η νομοθεσία;

6 Μήπως είναι <καθεστώς>;

7 Έτσι αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στα ΜΜΕ




Άρθρο 10 ΚΟΚ ν 2696/99

Εγκατάσταση μέσων σήμανσης και σηματοδότησης.


9. Απαγορεύεται η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσει την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Οι πινακίδες, αφίσες, διαγραμμίσεις ή συσκευές, οι οποίες τοποθετούνται, κατά παράβαση της παρούσας παραγράφου, αφαιρούνται ή εξαλείφονται, αυτεπάγγελτα ή ύστερα από ειδοποίηση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής με μέριμνα της δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη συντήρηση της οδού κατά περίπτωση, η οποία επίσης μεριμνά για τον καταλογισμό της σχετικής δαπάνης σε βάρος των παραβατών. Για τον καταλογισμό αυτό έχουν εφαρμογή οι διατάξεις για την είσπραξης των δημοσίων εσόδων.


10 Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και ποινή φυλάκισης έως δώδεκα (12) μήνες, επιφυλασσομένης και της εφαρμογής αντίστοιχων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και άλλων ειδικών ποινικών νόμων.»


Άρθρο 11 KOK N 2696/99

Επιγραφές – Διαφημίσεις


1. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση που πραγματοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, στα εκτός κατοικημένης περιοχής τμήματα των χαρακτηρισμένων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων και σε ζώνη μέχρι εκατόν πενήντα (150) μέτρων και από τις δύο πλευρές του άξονα των οδών αυτών και είναι ορατή από τους χρήστες των οδών.

Η παραπάνω ζώνη απαγόρευσης περιορίζεται στα σαράντα (40) μέτρα και από τις δύο πλευρές του άξονα των ανωτέρω τμημάτων εθνικών και επαρχιακών οδών ή αυτοκινητοδρόμων, που διέρχονται μέσα από κατοικημένη περιοχή, αν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος στα τμήματα αυτά είναι ανώτερο των 70 Km/h .

Σε κλάδους ανισόπεδων κόμβων αυτοκινητοδρόμων και στις περιοχές των σταθμών διοδίων ισχύει η απόσταση των 150 μέτρων από τις δύο πλευρές του άξονα της κατεύθυνσης, ανεξαρτήτως ορίου ταχύτητας.


2. Απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων ή εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας, αφίσας, διαγράμμισης ή συσκευής, σε θέση ή κατά τρόπο που μπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει με οιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία. Ιδίωςαπαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεμποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών ή να δημιουργείται σύγχυση με πινακίδες σήμανσης ή με κυκλοφοριακή διαγράμμιση ή με άλλη συσκευή ρύθμισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσματικές ή να προκαλέσει θάμβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.


3. Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστημένοι φωτεινοί σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση έγχρωμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών με χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση εκατέρωθεν και ύψος μικρότερο των είκοσι (20) μέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης.

4. Με παράλληλη τήρηση των διατάξεων των προηγούμενων παραγράφων, επιτρέπεται να τοποθετούνται ή να λειτουργούν επιγραφές, που αναφέρονται στην επωνυμία ή σε άλλο διακριτικό σημείο ή τίτλο επιχείρησης που λειτουργεί παρά την οδό.

Οι διαφημιστικές ως άνω πινακίδες και επιγραφές, όπου επιτρέπεται, πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα προς τον άξονα της οδού, εκτός από τις διαφημίσεις και τις επιγραφές των εγκεκριμένων πλαισίων και των πρατηρίων

καυσίμων που λειτουργούν παρά την οδό, οι οποίες μπορούν να τοποθετούνται και κάθετα προς τον άξονα αυτής.


5. Η τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων και διαφημίσεων στα στέγαστρα στάσεων αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών επιτρέπεται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας άκρο του στεγάστρου.


7. Απαγορεύεται κάθε διαφήμιση εκτός των καθορισμένων πλαισίων ή οποιαδήποτε αναγραφή λέξεων, εικόνων ή συμβόλων σε στύλους ηλεκτροφωτισμού ή φωτεινών σηματοδοτών, σε διαχωριστικές νησίδες ή νησίδες ασφαλείας σε πεζοδρόμια, σε επιφάνειες τεχνικών έργων, οδοποιίας, είτε αυτή γίνεται απευθείας στις επιφάνειες αυτές είτε σε επιφάνειες μέσων εξαρτώμενων από τα τεχνικά έργα.


8. Διαφημίσεις, επιγραφές, πινακίδες, αφίσες, διαγραμμίσεις ή συσκευές που τοποθετούνται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού, αφαιρούνται ή εξαλείφονται ή, εφόσον είναι φωτεινές, τίθενται εκτός λειτουργίας, κατά τη διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 2130/1993. Σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας διαπιστώσουν την παράλειψη τήρησης των υποχρεώσεων του προηγούμενου εδαφίου από τους προς τούτο υπόχρεους, δύνανται να τους καλούν προς εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών, τάσσοντάς τους σχετική προθεσμία ενέργειας. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, τα αρμόδια όργανα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων ή της Περιφέρειας δύνανται να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες καθ’ υποκατάσταση των οργανισμών αυτοδιοίκησης. Η υποκατάσταση αυτή περιλαμβάνει κάθε πρόσφορη ενέργεια για την αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας των διαφημίσεων και επιγραφών από οποιονδήποτε χώρο της οδού, ανεξάρτητα από το φορέα που τη συντηρεί.

Η σχετική δαπάνη βαρύνει τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης και εγγράφεται τον προϋπολογισμό τους ως υποχρεωτική δαπάνη, βάσει των σχετικών διατάξεων του Κώδικα. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που προβαίνει στην αφαίρεση, εξάλειψη ή θέση εκτός λειτουργίας παράνομων επιγραφών ή διαφημίσεων, καθώς και οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης στον προϋπολογισμό των οποίων εγγράφεται υποχρεωτική δαπάνη για σχετικές ενέργειες που έγιναν καθ’ υποκατάστασή τους, δύναται να καταλογίζει τη σχετική δαπάνη σε βάρος των διαφημιστών ή των διαφημιζομένων, η είσπραξη της οποίας γίνεται

σύμφωνα με τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Οι ανωτέρω υπηρεσίες δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές κατά την αποξήλωση, καθώς και για τη φύλαξη και την απόδοση των σχετικών υλικών στους διαφημιστές ή τους διαφημιζόμενους.


9. Αυτός που επικολλά ή αναρτά έντυπα ή διενεργεί γενικά διαφημιστικές πράξεις και παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού, καθώς και ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής, τιμωρούνται με χρηματική ποινή έως χίλια πεντακόσια (1.500,00) ευρώ και αν γίνει χρήση ανεξίτηλων ουσιών έως δέκα χιλιάδες (10.000,00) ευρώ. Οι πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, οι εντεταλμένοι ή διευθύνοντες σύμβουλοι Α.Ε., οι διαχειριστές Ε.Π.Ε., καθώς και τα πρόσωπα που ασκούν τη διοίκηση ή τη διαχείριση άλλων νομικών προσώπων του Δημοσίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) ή του ιδιωτικού τομέα που αναθέτουν διαφημιστικές πράξεις κατά παράβαση του άρθρου αυτού, τιμωρούνται σαν αυτουργοί, ανεξάρτητα από την τυχόν ποινική ευθύνη άλλου φυσικού προσώπου.

10. Οι ποινές της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλονται εφόσον δεν προβλέπονται ποινές αυστηρότερες από άλλες διατάξεις.


Άρθρο 10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ


1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.

3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων


Άρθρο 259

Παράβαση καθήκοντος


Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλο παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος η κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

Δικονομικά το έγκλημα του αρ 259 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα



Άρθρο 273 ΠΚ

Κοινώς επικίνδυνη βλάβη


Όποιος εκτός από τις περιπτώσεις των άρθρων 264, 268 και 270, προξενεί με πρόθεση βλάβη σε πράγμα δικό του ή ξένο, κινητό ή ακίνητο τιμωρείται:

α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

β) με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών αν μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

γ) με κάθειρξη αν στην περίπτωση β’ επήλθε θάνατος.

Δικονομικά το έγκλημα του αρ 273 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα



Άρθρο 290 ΠΚ

Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών


1. Όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείας τιμωρείται:

α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

β) με κάθειρξη αν επήλθε θάνατος.

2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση.

Δικονομικά το έγκλημα του αρ 290 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα


Άρθρο 239 ΠΚ

Κατάχρηση εξουσίας


Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων:

β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη η τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.


Δικονομικά το έγκλημα του αρ 239 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα


Άρθρο 36 KΠΔ. - Αυτεπάγγελτη δίωξη.


Όταν δεν απαιτείται έγκληση ή αίτηση, η ποινική δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα, ύστερα από αναφορά, μήνυση ή άλλη είδηση ότι διαπράχθηκε αξιόποινη πράξη.


Άρθρο 37 ΚΠΔ. - Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης.


1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.


2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ.1, αν πληροφορήθηκαν γι' αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.


Άρθρο 38. ΚΠΔ- Υποχρέωση του δικαστή να συντάσσει έκθεση.


1. Όταν κατά τη διάρκεια πολιτικής ή ποινικής δίκης ανακύπτει γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, ο δικαστής, αν σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να το δικάσει ο ίδιος αμέσως, οφείλει να συντάξει έκθεση και να τη διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα με κάθε πληροφορία και με τα σχετικά έγγραφα. 2. Το ίδιο υποχρεούται να κάνει και όταν πρόκειται για έγκλημα μη διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, αν υποβλήθηκε η απαιτούμενη έγκληση στην αρμόδια αρχή.


Άρθρο 39. ΚΠΔ- Εφαρμογή στη διοικητική και πειθαρχική δίκη.


Οι διατάξεις του άρθρου 38 εφαρμόζονται και στις υποθέσεις διοικητικής και πειθαρχικής δικαιοδοσίας.


Άρθρο 40. ΚΠΔ- Υποχρέωση ιδιωτών.


1. Ακόμα και ιδιώτες οφείλουν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο, αν αντιληφθούν οι ίδιοι αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως, να την αναγγείλουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο• η αναγγελία αυτή μπορεί να γίνει είτε εγγράφως με μια αναφορά ή προφορικά, οπότε συντάσσεται έκθεση. 2. Στην αναφορά ή στην προφορική δήλωση πρέπει να αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις. 3. Αν πολλοί πληροφορήθηκαν για την αξιόποινη πράξη, τότε καθένας έχει ξεχωριστά την υποχρέωση αυτή.


Άρθρο 41.ΚΠΔ - Αίτηση δίωξης.


Στις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει ότι απαιτείται αίτηση της αρχής για να ασκηθεί ποινική δίωξη, η αίτηση γίνεται σε κάθε εκπρόσωπο της εισαγγελικής αρχής, γραπτά ή προφορικά, και συντάσσεται έκθεση.


Άρθρο 42.ΚΠΔ - Μήνυση αξιόποινων πράξεων.


1. Εκτός από αυτόν που αδικήθηκε, και οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο.


2. Η μήνυση γίνεται απευθείας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, αλλά και στους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους, είτε από τον ίδιο το μηνυτή είτε από ειδικό πληρεξούσιο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας μπορεί να δοθεί και με απλή έγγραφη δήλωση. Η γνησιότητα της υπογραφής του εντολέα πρέπει να βεβαιώνεται από οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή ή δικηγόρο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας προσαρτάται στην έκθεση για την κατάθεση της μήνυσης. Μπορεί επίσης η μήνυση να γίνει και προφορικά, οπότε συντάσσεται έκθεση, σύμφωνα με τα άρθρα 148 επ .


3. Αν η μήνυση έγινε σε ανακριτικό υπάλληλο, αυτός τη στέλνει χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο για την ποινική δίωξη εισαγγελέα ή στο δημόσιο κατήγορο.



Άρθρο 275.ΚΠΔ - Στα αυτόφωρα εγκλήματα.


1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα. (έτσι όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του ν. 3160/2003 για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας (ΦΕΚ Α165 30.6.2003)


2. Στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν επιτρέπεται η σύλληψη, εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά, σ' εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (άρθρα 42 και 46). 3. Στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα ο αρμόδιος εισαγγελέας πλημμελειοδικών έχει το δικαίωμα να εκδίδει εναντίον του δράστη που διώκεται ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 276 και 277• το ένταλμα αυτό μπορεί ο εισαγγελέας να το ανακαλεί ή να το καταργεί.




Άρθρο 7 Ν 3481/06 ΦΕΚ 162/Α’/ 2.8.2006


5. Οι αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες υποχρεούνται να ελέγχουν, τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο, τις οδούς της αρμοδιότητας τους, για τη διαπίστωση βλαβών του οδοστρώματος και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού και να καταγράφουν τα ευρήματα σε ειδικό βιβλίο, που τηρείται με ευθύνη του Προϊσταμένου τους.

Τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεούνται να ειδοποιούν αμέσως και εγγράφως τις αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες, για την ύπαρξη βλαβών του οδοστρώματος και των στοιχείων ασφαλείας των οδών που υποπίπτουν στην αντίληψη τους και εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών της οδού. Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να προβαίνει επίσης σε γραπτή ειδοποίηση των αρμόδιων για τη συντήρηση υπηρεσιών, με οποιοδήποτε μέσο (όπως ιδίως τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομική επιστολή), η οποία καταχωρίζεται από τις ως άνω υπηρεσίες στο τηρούμενο ειδικό βιβλίο.

6. Η αρμόδια προς συντήρηση της οδού υπηρεσία υποχρεούται να πραγματοποιήσει με όργανα της αυτοψία της βλάβης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες αφότου λάβει με οποιονδήποτε τρόπο γνώση αυτής και να συντάξει συνοπτική έκθεση περί της έκτασης και του είδους της και της ύπαρξης ή μη ανάγκης άμεσης αντιμετώπισης. Εφόσον κατά την αυτοψία διαπιστωθεί επικινδυνότητα της βλάβης για την οδική ασφάλεια, λαμβάνονται άμεσα από τους διενεργούντες την αυτοψία τα απαραίτητα μέτρα για την προσωρινή της αποκατάσταση, εφόσον αυτή είναι δυνατή, άλλως για την οριοθέτηση και την κατάλληλη σήμανση της, προς αποφυγή ατυχημάτων. Η αποκατάσταση των βλαβών που κρίνονται επικίνδυνες για την οδική ασφάλεια ολοκληρώνεται υποχρεωτικά εντός δέκα (10) ημερών από τη διενέργεια της αυτοψίας. Οι ενέργειες της παραγράφου αυτές καταγράφονται σε ειδικό Πρωτόκολλο Αντιμετώπισης Βλάβης, το οποίο συντάσσεται και υπογράφεται από τον υπάλληλο ή τους υπαλλήλους που ορίσθηκαν υπεύθυνοι κατά τα ανωτέρω και θεωρείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων αυτής και της προηγουμένης παραγράφου με υπαιτιότητα των αρμόδιων οργάνων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα





ΣτΕ 909/2007

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αστική ευθύνη δημοσίου - Διεθνής Σύμβαση Βιέννης για την οδική σήμανση και σηματοδότηση - Αντίθεση διατάξεων εδ. γ' και δ' παρ. 1 άρθρου 11 του ν. 2696/1999 σε διατάξεις Διεθνούς Σύμβασης Βιέννης - Διαφημιστικές πινακίδες - Αυτοκινητικό ατύχημα -.

Οι διατάξεις των εδ. γ' και δ' της παρ. 1 άρθρου 11 του ν. 2696/1999, επιτρέπουσες κατ' αρχήν την εγκατάσταση διαφημίσεων επί του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων οδών ευρισκομένων εντός κατοικημένων περιοχών (με όριο ταχύτητος μέχρι 70 χιλ./ώρα) και αναγνωρίζοντας στην Διοίκηση την δυνατότητα χορηγήσεως αδειών εγκαταστάσεως διαφημίσεων και στους ανωτέρω χώρους είναι αντίθετες προς την Διεθνή Σύμβαση της Βιέννης που επιβάλλει σύστημα σημάνσεως και σηματοδοτήσεως των οδών, με ενιαία - διεθνή χαρακτηριστικά το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφαλείας για τους χρήστες των οδών, και ως εκ τούτου είναι ανίσχυρες.


Εφόσον διαφημιστικές πινακίδες υφίστανται σε πεζοδρόμια των οδών του εδαφίου γ' του άρθρου 11 του ν. 2696/1999 κατά παράβαση των ορισμών της Διεθνούς Συμβάσεως, γεννάται υποχρέωση αφαιρέσεώς τους, εξαλείψεώς τους ή θέσεώς τους εκτός λειτουργίας κατά πρώτο λόγο από το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας εντός των διοικητικών ορίων του οποίου δήμου ή κοινότητας κείνται οι εν λόγω πινακίδες και κατά δεύτερο λόγο από την κρατική διοίκηση (αρμόδιο όργανο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ή της Περιφέρειας), η οποία υπό τις τασσόμενες στην παρ. 8 του άρθρου 11 του ν. 2696/1999 προϋποθέσεις,



ΣΤΕ Α 909/2007 (Α)


Βάσει της Διεθνούς Συμβάσεως της Βιέννης απαγορεύεται η τοποθέτηση στον ευρύτερο χώρο των οδών πάσης επιγραφής ή εγκαταστάσεως, η οποία αποσπά την προσοχή των οδηγών, ιδίως δε διαφημιστικών πινακίδων μεγάλων διαστάσεων επί του οδοστρώματος οδού ή πεζοδρομίου, ανίσχυρο αντιθέτου διατάξεως νόμου, υποχρέωση Δημοσίου και ΟΤΑ να τις θέσουν εκτός λειτουργίας και ευθύνη τους σε περίπτωση ατυχήματος, του οποίου συνιστούν πρόσφορη αιτία.





ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, Εγκύκλιος : 34/15838/23-5-2007

ΘΕΜΑ : Αφαίρεση παρανόμων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων


Με αφορµή αναφορές που έχουν περιέλθει στο Υπουργείο από πολλές Περιφέρειες και Ο.Τ.Α της χώραςκαι σε συνέχεια οδηγιών που επανειληµµένωςσας έχουν αποσταλεί στο παρελθόν αναφορικά µε την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την υπαίθρια διαφήμιση (υπαριθµ. πρωτ.36/.17α/01/117/Φ.5.1.1/2003, 7/.17α/10/11/Φ.5.1.1/2004 και 23183/2005 Εγκύκλιοι), θέλουμε εκ νέου να επισημάνουνε την αναγκαιότητα πλήρους ενεργοποίησής σας σε θέματα ελέγχου, επιβολής κυρώσεων, αποκατάστασης της νοµιµότητας και εξάλειψης γενικά του νοσηρού φαινόμενου που έχει λάβει τελευταία µεγάλες διαστάσεις, καθώς πρόκειται για έναν τοµέα αρμοδιότητας σας που εμπλέκεται άμεσα µε την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την καθηµερινότητα του πολίτη και κατά συνέπεια θα πρέπει απαρέγκλιτα να αντιµετωπίζεται µε µηδενική ανοχή, ανεξαρτήτως της ύπαρξης οιονδήποτε τεχνικών δυσκολιών και εν γένει πρακτικών δυσχερειών.


Στο πλαίσιο αυτό, σας υπενθυµίζουµε ορισµένες καίριες διατάξεις που σχετίζονται µε τη διασφάλιση εφαρµογής της νοµοθεσίας και ως εκ τούτου µε την αποτελεσµατικότητα του όλου συστήµατος ελέγχου και καταστολής φαινοµένων παραβατικής συµπεριφοράς σε θέµατα υπαίθριας διαφήµισης.


Όπως γνωρίζετε µε το άρθρο 11 του ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ), όπως ισχύει, «απαγορεύεται γενικά η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφηµίσεων ή η εγκατάσταση οποιασδήποτε πινακίδας ή αφίσας σε θέση ή κατά τρόπο που µπορεί να έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού ή να επηρεάσει µε οποιονδήποτε τρόπο την κυκλοφορία.


Ιδίως απαγορεύεται η τοποθέτηση ή εγκατάσταση των ανωτέρω σε τέτοιες θέσεις, ώστε να παρεµποδίζεται η θέα των πινακίδων κατακόρυφης σήµανσης ή φωτεινών σηµατοδοτών ή να δηµιουργείται σύγχυση µε πινακίδες σήµανσης ή µε κυκλοφοριακή διαγράµµιση ή µε άλλη συσκευή ρύθµισης της κυκλοφορίας ή να τις καταστήσει λιγότερο ορατές ή αποτελεσµατικές ή να προκαλέσει θάµβωση στους χρήστες της οδού και γενικά να αποσπάσουν την προσοχή τους κατά τρόπο που μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην οδική ασφάλεια γενικά.

Σε οδούς, στις οποίες είναι εγκατεστηµένοι φωτεινοί σηµατοδότες ρύθµισης της κυκλοφορίας, απαγορεύεται η τοποθέτηση εγχρώμων φωτεινών διαφημίσεων ή πινακίδων ή αναγραφών µε χρώματα που χρησιμοποιούνται στη φωτεινή σηματοδότηση, σε απόσταση εκατέρωθεν και ύψος µμικρότερο των είκοσι (20) µέτρων από κάθε φανό σηματοδότησης.» Είναι αυτονόητο ότι οι ανωτέρω διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα πρέπει να τηρούνται και να λαµβάνονται αυστηρά υπόψη, τόσο κατά τον καθορισµό των χώρων υπαίθριας διαφήµισης από το δηµοτικό / κοινοτικό συµβούλιο ή το Γενικό Γραµµατέα Περιφέρειας (σύµφωνα µε το άρθρο 3 του ν.2946/2001), όσο και κατά τη διενέργεια λέγχων και την επιβολή κυρώσεων από τους αρµόδιους φορείς. Επισηµαίνεται δε ότι οι διατάξεις του άρθρου 11 του Κ.Ο.Κ αφορούν στο σύνολο των οδών και σε κάθε είδους διαφήµιση, πινακίδα, επιγραφή κλπ., που δύναται να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες της οδού, ανεξαρτήτως του χώρου τοποθέτησής της. Η µνεία των επιπτώσεων είναι καθαρά ενδεικτική και καταλαµβάνει κάθε τύπου δυσµενή επίδραση στην οδική ασφάλεια, στοιχείο που θα πρέπει να διερευνάται και να

αξιολογείται κατά περίπτωση. Οι Ο.Τ.Α και οι αρµόδιες διευθύνσεις των Περιφερειών, τηρώντας µε ακρίβεια τον προβλεπόµενο τύπο διοικητικών διαδικασιών, θα πρέπει να µεριµνούν για την αφαίρεση / αποξήλωση κάθε διαφηµιστικής πινακίδας ή πλαισίου που διαπιστώνουν ότι έχει τοποθετηθεί κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν για την υπαίθρια διαφήµιση (Κ.Ο.Κ, ν.2946/2001, Κ.Υ.Α 52138/2003 κλπ), αξιοποιώντας κατάλληλα τη σχετική πληροφόρηση από τις αστυνοµικές υπηρεσίες.



Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιβάλλουν τα προβλεπόµενα πρόστιµα στους διαφηµιστές, σε όσους παραχώρησαν χώρο για την τοποθέτησή τους σε κτίσµατα, οικόπεδα ή γήπεδα, στους διαφηµιζόµενους και εν γένει σε όσους

µισθώνουν και εκµεταλλεύονται χώρους υπαίθριας διαφήµισης, κατά παράβαση των κείµενων διατάξεων (άρθρα 8 και 9 του ν.2946/2001). Συναφώς επισηµαίνεται ότι η άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης αφαίρεσης παράνοµων διαφηµιστικών πινακίδων δεν αναστέλλει την εκτέλεση της πράξης (άρθρο 9, παρ.6 του ν.2946/2001), ενώ ταυτόχρονα στην περίπτωση που αυτές έχουν τοποθετηθεί σε δηµοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, που δεν καθορίσθηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήµισης ή όταν δεν αναγράφονται επ’ αυτών η επωνυµία και η διεύθυνση του διαφηµιστή ή του διαφηµιζοµένου και ο αριθµός της χορηγηθείσης από τον Ο.Τ.Α άδειας, θεωρούνται ρύποι και αποµακρύνονται άµεσα, κατά τις σχετικές διατάξεις των οικείων κανονισµών καθαριότητας, µε ευθύνη των Δήµων και Κοινοτήτων ή του Γενικού Γραµµατέα της οικείας Περιφέρειας, χωρίς να απαιτείται η προηγούµενη έκδοση απόφασης για την αφαίρεσή τους (άρθρο 9, παρ.8 του ν.2946/2001).

Οι δαπάνες αφαίρεσης, οι δαπάνες αποκατάστασης του χώρου και κάθε άλλη συναφής δαπάνη πρέπει να καταλογίζεται σε βάρος των υπαιτίων και να επιδιώκεται η είσπραξη του συνόλου των οφειλών τους (πρόστιµο και καταλογισθείσα δαπάνη), σύµφωνα µε τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δηµοσίων Εσόδων. Θα πρέπει να λαµβάνονται όλα τα αναγκαία µέτρα που

προβλέπονται από την κείµενη νοµοθεσία, προκειµένου να διασφαλισθεί η είσπραξη των οφειλών αυτών, στοιχείο κρίσιµο για τη χρηµατοδότηση των διαδικασιών αποξήλωσης. Στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσµων οφειλών υπενθυµίζεται η δυνατότητα δέσµευσης της χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενηµερότητας από τη Δ.Ο.Υ που υπάγεται ο οφειλέτης, κατ’ εφαρµογή της υπ΄ αριθµ. 45081/1997 Απόφασης των Υπουργών Εσωτ. & Οικονοµικών περί «Αποδεικτικού ενηµερότητας για οφειλές προς δήµους, κοινότητες και νοµαρχιακές αυτοδιοικήσεις» (ΦΕΚ 1029 Β’), σε συνδυασµό µε το άρθρο 4, παρ. 1 και 2 της υπ΄ αριθµ. 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ.1223/24-11-1999 Απόφασης του Υπουργού Οικονοµικών (ΦΕΚ 2134 Β΄) «Αποδεικτικό ενηµερότητας για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το Δηµόσιο».


Οι Περιφέρειες της χώρας, κατ’ εφαρµογή της παρ. 8 του άρθρου 11 του ν.2696/1999 όπως ισχύει και της παρ.8 του άρθρου 9 του ν.3212/2003 (ΦΕΚ 308 Α’), υποχρεούνται να εποπτεύουν τους οικείους Ο.Τ.Α για την αποτελεσµατική εφαρµογή των µέτρων αφαίρεσης - αποξήλωσης παράνοµων

διαφηµιστικών πλαισίων, επιγραφών και πινακίδων

Σύµφωνα µε το οποίο, στην περίπτωση των φυσικών προσώπων λαµβάνονται υπόψη τα ατοµικά χρέη, καθώς και χρέη συνυποχρέωσης και συνυπευθυνότητας για τα οποία έχει το φυσικό πρόσωπο προσωπική ευθύνη για την καταβολή τους, σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις (συµµετοχή σε νοµικά πρόσωπα : Εµπορικός Νόµος, Αστικός Κώδικας, Νόµος περί ανωνύµων εταιρειών κλπ). Αντίστοιχα για Για τα νοµικά πρόσωπα ή τις ενώσεις προσώπων καθώς και τις οµάδες περιουσίας λαµβάνονται υπόψη οι οφειλές τους καθώς και οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος άλλων προσώπων και για τις οποίες έχουν ευθύνη για την κατοβολή τους, σύµφωνα µε τις ισχύουσες φορολογικές και άλλες διατάξεις επιβολής προστίµων, εφαρµόζοντας συστήµατα ελέγχου που οφείλουν να ορίσουν οι ίδιες.




Εφόσον διαπιστώσουν παράλειψη τήρησης των σχετικών υποχρεώσεων τους (παράλειψη οφειλόµενων νόµιµων ενεργειών) θα πρέπει να τάσσουν στον αρµόδιο Ο.Τ.Α προθεσµία µέχρι 30 ηµερών, προκειµένου να εκδοθεί ή να εκτελεστεί η διοικητική πράξη της αφαίρεσης της παράνοµης διαφήµισης ή της επιβολής του προβλεπόµενου προστίµου και παρελθούσης άπρακτης της προθεσµίας αυτής, ως αποκλειστικά πλέον αρµόδιες, θα πρέπει να τους υποκαθιστούν, προβαίνοντας στην έκδοση ή στην εκτέλεση της διοικητικής πράξης.


Στις περιπτώσεις αυτές το επιβληθέν διοικητικό πρόστιµο θα περιέρχεται στο Δηµόσιο (και όχι στον Ο.Τ.Α) και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γενικού Γραµµατέα Περιφέρειας, ποσό ίσο µε το τριπλάσιο των δαπανών αφαίρεσης των παράνοµων διαφηµίσεων θα παρακρατείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που οφείλονται στον Ο.Τ.Α που δεν προέβη σε ενέργειες, µε κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτ, Οικονοµίας και Οικονοµικών

και ΠΕ.Χ.ΩΔΕ.

Παρακαλούµε όπως µεριµνήσετε για την πιστή και άµεση εφαρµογή των ανωτέρω οδηγιών, ενηµερώνοντας σχετικά τους εποπτευόµενους Ο.Τ.Α χωρικής αρµοδιότητάς σας (διευθύνσεις αρµόδιες επί των εσόδων, των ελέγχων σε θέµατα υπαίθριας διαφήµισης, ταµειακές υπηρεσίες) καθώς και όλους τους αρµόδιους υπαλλήλους των Υπηρεσιών σας, κοινοποιώντας το σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο µας.



Ο Υφυπουργός Θανάσης Νάκος





Κύριοι,
Από το Σ.τ.Ε. εξεδόθησαν οι 909-910/2007 αποφάσεις του, (www.dsanet.gr),που επιτάσσουν συμμόρφωση όλων των κατοίκων της Ελλάδας με τους νόμους και το Σύνταγμα για να υπάρξει επιτέλους άριστο επίπεδο οδικής ασφάλειας και να τεθεί τέρμα στην γενοκτονία της ασφάλτου.
Στην χώρα μας με ευθύνη του Κράτους και χάριν άνομων οικονομικών συμφερόντων ορισμένων γνωστών εγκληματιών επιχειρηματιών, έχουμε κάθε χρόνο:
3.500 νεκρούς,10.000 ανάπηρους και 40.000 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα.
Το δε οικονομικό κόστος ανέρχεται σε 10 περίπου δις ευρώ. Λόγω κυρίως μη τήρησης των θεσμοθετημένων από τον OHE:ΚΑΝΟΝΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Το κοινωνικό κόστος είναι ανυπολόγιστο.
Η τήρηση των κανόνων αυτών είναι πρωτίστως Υπόθεση του Κράτους. Το Κράτος έχει εγκαταλείψει στη τύχη του το οδικό δίκτυο της χώρας, στο οποίο μπορούν να επεμβαίνουν αυθαίρετα διάφοροι ασυνείδητοι «εργολάβοι»-«επιχειρηματίες», για να εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετήσιο τζίρο.

5 Απρ 2008 ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Από το 2004 έως σήμερα έχουν “δολοφονηθεί” στο οδικό δίκτυο της χώρας πάνω από 10.000 άτομα και έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες χιλιάδες ,χάριν (και)του μαύρου αισχροκερδούς χρήματος της υπαίθριας διαφήμισης!
Είναι γνωστό οτι το 12% των τροχαίων δυστυχημάτων προκαλείται εξαιτίας των παγίδων θανάτου της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, πάνω στις οποίες χρόνια τώρα προεκλογικά ο Καραμανλής, το κόμμα του, τα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου διαφημίζονται δωρεάν στα πλαίσια μιας αισχροκερδούς διαπλοκής που “δολοφονεί” δι΄αποσπάσεως της προσοχής, τον πληθυσμό της Ελλάδας!
Οι νεκροί εξαιτίας των παγίδων θανάτου της υπαίθριας διαφήμισης είναι αμέτρητοι και οι Καραμανλής, Παπανδρέου Παπαρρήγα, Αλαβάνος-Τσίπρας, Καραντζαφέρης ποιούν την νήσσα”! Το ίδιο πράττουν ηθελημένα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων,τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του δημοσίου, καθώς και ορισμένοι γνωστοί πλούσιοι τηλεοπτικοί αστέρες.
Το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, μεγαλύτερο και από το ασφαλιστικό, είναι η μαινόμενη και καθοδηγούμενη πλέον γενοκτονία της ασφάλτου, δια της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του οδικού και του φυσικού περιβάλλοντος, όπου διακινούνται δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων πολλά δισεκατομμύρια είναι μαύρο, δολοφονικό, αισχροκερδές χρήμα, χάριν του οποίου αφανίζονται κυρίως τα νιάτα της Ελλάδας στην άσφαλτο!
Απόσπασμα από σχόλιο του κ.ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΩΚΟΥ-ΠΛΑΠΟΥΤΑ -Δικηγόρου. www.diadromi.com




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ταχ. Δ/νση Σταδίου 27

Ταχ. Κώδικας 101 83 Αθήνα


Πληροφορίες Γ.Περδικάκης

Τηλέφωνο 213 1364-035 , 210 3744 035

Fax. 213 1364716,210 37 44 716


Αθήνα 22 Ιουλίου 2008

Αρ. Πρωτ. 46096


ΠΡΟΣ : 1. Τις Περιφέρειες της Χώρας

α.Δ/νσεις Αυτ/σης & Αποκ/σης

Έδρες τους στις Περιφέρειες

β.Δ/νσεις Τοπ.Αυτ/σης & Δ/σης

Έδρες τους στους Νομούς

2. Τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις

της Χώρας

Έδρες τους στους Νομούς

Αριθμ. Εγκυκλίου : 32


ΘΕΜΑ: Αποδοχή της αρ.323/2008 γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου του Κράτους.


Σας κοινοποιούμε συνημμένα σε φωτοαντίγραφο τηναρ.323/2008 γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, το περιεχόμενο της οποίας αποδεχόμαστε.Σύμφωνα με την ανωτέρω γνωμοδότηση, στην κατά το άρθρο 7 του Ν.3481/2006 (ΦΕΚ 162Α’), έννοια της συντήρησης από τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού των οδών της αρμοδιότητάς τους,περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των βλαβών του οδοστρώματος και των στοιχείων ασφαλείας της

οδού (στηθαία, νησίδες ασφαλείας σήμανση κ.ο.κ.).

Η αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού για απομάκρυνση πάσης φύσεως αντικειμένων μετά την πρόκληση ατυχημάτων,απορρέει αφενός μεν από τις διατάξεις των άρθρων 75 στοιχείο Ι περιπτ.(β) αριθμ.4 και περ.(γ) αριθμ.4 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α’), στις οποίες προβλέπεται αρμοδιότητά τους για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων περιλαμβανομένων των οδών, καθώς και για τη λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας,

αφετέρου δε από τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.1 του Ν.2696/1999 «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας» (ΦΕΚ 57 Α’), με τις οποίες ανατίθεται στις υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες κατά το νόμο για τη συντήρηση των οδών και η αρμοδιότητα για την διασφάλιση και την επίβλεψη της

απρόσκοπτης και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας στις οδούς ευθύνης τους και την αποφυγή δημιουργίας κινδύνων ή ζημιών από τη δημόσια κυκλοφορία, σε τρίτα πρόσωπα ή έννομα αγαθά.

Για τους Ο.Τ.Α. Β’ Βαθμού, αντίστοιχες αρμοδιότητες για τις οδούς ευθύνης τους, απορρέουν από το συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 8 παρ.1 του Π.Δ/τος 30/1996 «Κώδικας Νομαρχιακής Aυτοδιοίκησης» (ΦΕΚ 21 Α’) και του άρθρου 10 παρ.1 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) (ΦΕΚ 57 Α’).

Παρακαλούμε οι Περιφέρειες να κοινοποιήσουν το ταχύτερο τη παρούσα εγκύκλιο με τη συνημμένη σε αυτή γνωμοδότηση στις υπηρεσίες και υπαλλήλους που ασχολούνται με τα θέματα αυτά και στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς τους, για ενημέρωση και πιστή

εφαρμογή.

Επίσης οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν τη παρούσα εγκύκλιο με τη συνημμένη σε αυτή γνωμοδότηση σε όλα τα υπηρεσιακά τους όργανα που έχουν την ευθύνη παρακολούθησης της κατάστασης των οδών αρμοδιότητάς τους.

Την εγκύκλιο μπορείτε να την αναζητήσετε και στον δικτυακό τόπο του ΥΠ.ΕΣ.: www . ypes . gr

Συνημμένα:Φωτ/φο της Aρ.323/2008γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ.

Κοινοποίηση:

1. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Ακαδημίας 68

106 78 ΑΘΗΝΑ

2. ΚΕΔΚΕ

Γενναδίου 8 κ’ Ακαδημίας 65

106 73 ΑΘΗΝΑ

3. ΕΝΑΕ

Μεσογείων 15

115 26 ΑΘΗΝΑ





http://www.inout.gr/showthread.php?t=14415





Κλέβουν ρεύμα οι διαφημιστικές πινακίδες


Οι εταιρίες που τοποθετούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες σε σημεία που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας, (έχει αποδειχθεί ότι ευθύνονται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων), δεν διστάζουν να κλέψουν ρεύμα ακόμα και από τις κολώνες της ΔΕΗ και τους σηματοδότες των διασταυρώσεων. Αυτό κατήγγειλε ο δημοσιογράφος -βουλευτής της Ν.Δ. Άρης Σταθάκης, σε συζήτηση που έγινε της Τετάρτη 9/5/07, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με πρωτοβουλία γονέων που έχουν χάσει τα παιδιά τους εξ αιτίας τέτοιων παράνομων πινακίδων.
Και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες στήνουν πινακίδες οπουδήποτε,(ακόμα και πάνω στην άσφαλτο δρόμων ταχείας κυκλοφορίας), ενώ ζητούν ρεύμα για σπίτια, μαγαζιά ή περίπτερα και με επικίνδυνα καλώδια το στέλνουν στις πινακίδες.
Ο κ. Σταθάκης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, είπε ότι τους δύο πρώτους μήνες του 2006, εντοπίσθηκαν 6.000 παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπέβαλε 3.000 μηνύσεις σε εταιρίες και 30 μηνύσεις σε δήμους που έδωσαν τις σχετικές άδειες, ενώ παράλληλα ειδοποίησε 4.500 υπηρεσίες δήμων να ξηλώσουν αυτές τις πινακίδες. Αλλά (δυστυχώς), ξηλώθηκαν μόνον 50 .....
Η περίεργη δικαιολογία είναι ότι είναι δύσκολη η ανεύρεση των υπεύθυνων και ότι εκκρεμούν χιλιάδες προσφυγές των υπαιτίων σε Πρωτοδικεία και Εφετείο, τόνισε ο κ. Σταθάκης, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι ανάμεσα στα προβλήματα που συναντούν οι υπηρεσίες, είναι και οι σφοδρές αντιδράσεις και συμπλοκές με υπαλλήλους διαφημιστικών εταιριών.




http://www.konstandaras.gr/corpsite/display/dsp_Entity.asp?EN_ID=1328


Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Π. Παπαληγούρα στην Ερώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα για τις διαφημιστικές πινακίδες.


Σε απάντηση της παραπάνω Ερώτησης και κατά το μέρος που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρακαλώ να ενημερώσετε τον κ. Βουλευτή ότι από το υπ΄αριθμ. πρωτ. 103732/9-5-2007 έγγραφο της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αθηνών προκύπτουν τα εξής:


1. Κατόπιν υποβολής της υπ’ αριθμ. 4987/18-5-2004 αναφοράς του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με παράνομη ηλεκτροδότηση διαφημιστικών πινακίδων επί της λεωφόρου Κηφισού 150, σχηματίσθηκε η με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων 104/11174 προκαταρκτική δικογραφία. Η δικογραφία αυτή, με ειδικό αριθμό ΕΓ 121-05/5, εκκρεμεί από την 4- 1-2007 ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Ελληνικού για την διενέργεια συμπληρωματικής πρακαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


2.Κατόπιν υποβολής της υπ΄αριθμ. πρωτ.4960/7-5-2004 αναφοράς του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με την παράνομη ηλεκτροδότηση διαφημιστικών πινακίδων στο Φλοίσβο του Π. Φαλήρου, σχηματίσθηκε η με αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Β04/2225 προκαταρκτική δικογραφία. Μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Ασφαλείας Π. Φαλήρου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατά συναυτουργία σε βάρος δύο ατόμων. Η υπόθεση αυτή, κατόπιν αναβολής, έχει ορισθεί να εκδικασθεί ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά δικάσιμο της 20ης – 1-2008.


3. Κατόπιν υποβολής της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5334/12-3-2005 αναφοράς του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με παράνομη ηλεκτροδότηση διαφημιστικών πινακίδων επί των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, σχηματίσθηκε η με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Ζ05/10568 δικογραφία. Η δικογραφία αυτή τέθηκε στα αρχίο την 8η -11-2005, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 1 και 3 του Νόμου 3346/2005 <<Επιτάχυνση της διαδικασίας ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και άλλες διατάξεις>>.


4. Κατόπιν υποβολής της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11508/20-12-2005 αναφοράς του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με παράνομη ηλεκτροδότηση διαφημιστικών πινακίδων, σχηματίσθηκε η με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Θ06/6002 προκαταρκτική δικογραφία. Αφού περατώθηκε η πρτοκαταρκτική εξέταση από τον 24ο Πταισματοδίκη Αθηνών, η δικογραφία, με ειδικό αριθμό ΕΓ. 136-07/91, εκκρεμεί προς επεξεργασία ενώπιον του Εισαγγελέως την 6- 2-2007.


5. Κατόπιν υποβολής της υπ΄ αριθμ. πρωτ.12396/7-12-2006 αναφοράς του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με παράνομη ηλεκτροδότηση διαφημιστικών πινακίδων στη Φιλοθέη, σχηματίσθηκε η με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Γ 07/1429 προκαταρκτική δικογραφία. Η δικογραφία αυτή διαβιβάσθηκε την 29η-3-2007 στον Πταισματοδίκη Χαλανδρίου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα στην Ερώτηση του Βουλευτή κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους.


Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, σας πληροφορούμε ότι την 27.10.2006 υπεβλήθη μήνυση από υπάλληλο της ΔΕΗ κατά διαφημιστικής εταιρείας για κλοπή ρεύματος με το οποίο τροφοδοτούνταν 18 διαφημιστικές πινακίδες στην περιοχή Αμαρουσίου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επίσης, την 30.10.2006 εφαρμόσθηκε η αυτόφωρος διαδικασία σε βάρος ενός δράστη, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, με το οποίο τροφοδοτούνταν 10 διαφημιστικές πινακίδες άλλης εταιρείας στην ίδια περιοχή.





http://www.bloka.com/phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=7388&p=126033#p119907




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2008
Δελτίο Τύπου

O Συνήγορος του Καταναλωτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ύστερα
από ενυπόγραφη αναφορά πολίτη – καταναλωτή , επιλήφθηκε των προβλημάτων που
δημιουργούνται από την πρακτική της διαφημιστικής προβολής μέσω της
τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων.
Όπως διαπιστώθηκε ειδικότερα στο οδικό δίκτυο των
Δήμων Αθηναίων,
Βύρωνα,
Καισαριανής και
Παπάγου και ιδιαίτερα
επί της Λ. Αλίμου – Κατεχάκη –Καρέα,
σε πολλές περιπτώσεις η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων
πραγματοποιείτ αι κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, εγκυμονώντας κινδύνους
για τους πολίτες.
Κατά τη διαδικασία της έρευνας, ο εκτελών χρέη Συνηγόρου του
Καταναλωτή, Αναπληρωτής Συνήγορος κ. Γεώργιος Δίελλας, απέστειλε έγγραφα σε
όλους τους συναρμόδιους φορείς (ΥΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής, Γενική
Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Συνήγορο του
Πολίτη, αρμόδιους Δήμους) με σκοπό την άρση των προβλημάτων που δημιουργεί η
γραφειοκρατία και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπως και την ευαισθητοποίησ η
όλων γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα. Από τις απαντήσεις που έλαβε ο Συνήγορος
του Καταναλωτή, μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές έχουν
ήδη προβεί στην υποβολή μηνύσεων σε 154 περιπτώσεις παράνομης τοποθέτησης
διαφημιστικών πινακίδων, ενημερώνοντας παράλληλα την Πολιτεία και τον αρμόδιο
Εισαγγελέα.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Γεώργιος Δίελλας
απέστειλε έγγραφο προς το Υπουργείο Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία
Καταναλωτή), με το οποίο ζητεί τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας
των καταναλωτών και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σύμφωνα με τις
διατάξεις των άρθρων 7 «Υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών» και 13Α
«Κυρώσεις» του ν. 2251/1994 «Προστασία των Καταναλωτών», όπως
τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν. 3587/2007.





http://www.bolaris.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1535


3.000 μηνύσεις για παράνομες πινακίδες


Του Φωτη Κολλια

Το χάος που επικρατεί με τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο και τις μεγάλες πόλεις (με τις συνακόλουθους κινδύνους για τους οδηγούς) επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία τεσσάρων υπουργείων που απάντησαν σε σχετική ερώτηση βουλευτών. Μέσα σε 40 ημέρες, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υπέβαλαν περίπου 3.000 μηνύσεις στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά πλαίσια, καθώς εντόπισαν 6.046 παράνομες πινακίδες.

Επίσης, υποβλήθηκαν 23 μηνύσεις εις βάρος υπευθύνων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χορήγησαν άδειες για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο.

Ο υπουργός Δημ. Τάξης Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη και του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης, υποστηρίζει ότι σε 4.404 περιπτώσεις ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες των δήμων, προκειμένου να «ξηλώσουν» τις πινακίδες, αλλά παρέμειναν στη θέση τους οι 4.352. Με εκ νέου ειδοποίηση του υπουργείου αφαιρέθηκαν μόλις 887 πινακίδες.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος υποστηρίζει ότι μεταξύ άλλων προβλημάτων που συναντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αφαίρεση των πινακίδων είναι και η «αντιμετώπιση σφοδρών αντιδράσεων και συμπλοκών», με υπαλλήλους των εταιρειών υπαίθριας διαφήμισης, «που φτάνουν ενίοτε και σε τραυματισμούς»! Ο κ. Νάκος παραδέχεται ότι «συχνά είναι ιδιαίτερα δυσχερής η ανεύρεση των στοιχείων των υπευθύνων (σ. σ. των εταιρειών) προκειμένου να επιδοθούν οι κλήσεις και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούν χιλιάδες προσφυγές των υπαιτίων στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και στο Εφετείο».

Το ασαφές θεσμικό πλαίσιο, η ανυπαρξία ουσιαστικού ελέγχου και η συναλλαγή μεταξύ εταιρειών και δημοτικών υπαλλήλων, επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων τα οποία νέμονται την υπαίθρια διαφήμιση σε βάρος της ασφάλειας οδηγών και πεζών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ λίγων εβδομάδων, μετά παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΔΕΗ «ανακάλυψε» ότι δεκάδες πινακίδες φωτίζονται παράνομα (π. χ. «κλέβουν» ρεύμα από κολόνες ή από κατοικίες).

Για παράδειγμα, φωτίζονται διαφημιστικές πινακίδες σε στέγαστρα, χωρίς να υπάρχει ρολόι της ΔΕΗ, όπως επιβάλλει ο νόμος. Η διοίκηση της ΔΕΗ έστειλε στα τέλη Νοεμβρίου επιστολή σε όλους τους δήμους της Αττικής και απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης στην περίπτωση που δεν διακόψουν τις παράνομες παροχές προς διαφημιστικές πινακίδες.

Οι εταιρείες λειτουργούν ανεξέλεγκτα, καλυπτόμενες πίσω από συμβάσεις που υπογράφουν με δήμους. Οπως αποκαλύφθηκε προσφατα στο Μαρούσι, οι επιχειρήσεις υπαίθριας διαφήμισης είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες με βάση πλαστές άδειες που έφεραν την υπογραφή αναρμόδιου αντιδήμαρχου. Οι άδειες είχαν μάλιστα τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου με τις πραγματικές με τις οποίες απορρίπτονταν οι αιτήσεις για τοποθέτηση πινακίδων! Η σύγχυση αρμοδιοτήτων (π. χ. για κάποιους δρόμους είναι υπεύθυνο το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, για κάποιους άλλους οι δήμοι κ. λπ.) επιτείνει το πρόβλημα. Παραμονές των δημοτικών εκλογών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπάλληλοι εταιρειών έκοψαν λεύκες στη Λεωφ. Ποσειδώνος και τις αντικατέστησαν με διαφημιστικές πινακίδες.

Στην Καποδιστρίου «ξήλωσαν» τις πρασιές, προκειμένου να τοποθετήσουν τις πινακίδες, ενώ σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους οι λωρίδες ασφαλείας καταλαμβάνονται από διαφημιστικά πλαίσια.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμ. Ξανθόπουλος, που επίσης απάντησε στην ερώτηση των βουλευτών, υποστήριξε ότι το υπουργείο προωθεί τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, «με στόχο την οριοθέτηση της υπαίθριας διαφήμισης και τον έλεγχο της υπερβολικής χρήσης διαφημιστικών πλαισίων».









ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ



ΠΑΘΕ

ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΑΤΡΑΣ

ΕΟ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΟ ΘΕΣΑΛΛΙΝΙΚΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ

EO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΡΕΘΥΜΝΟ-ΧΑΝΙΑ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


1 Λ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

2 Λ ΚΗΦΙΣΣΟΥ

3 ΚΗΦΙΣΙΑΣ

4 Ν ΙΩΝΙΑ Εθν Αντιστασεως

5 ΦΙΛΟΘΕΗ Καποδιστριου

6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΜΗΤΟΥ

7 ΚΩΝ/ΛΕΩΣ ΑΘΗΝΑ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

8 ΧΑΣΙΑΣ ,ΦΥΛΗΣ ,ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

10 ΘΗΒΩΝ

11 ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

12 Περιστερι Δωδεκανησου 88 εναντι, και εντος Δημοτικου χωρου

13 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ,ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


14 ΠΕΙΡΑΙΩΣ,

15 ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ,

16 BOYΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

17 ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

19 ΑΜΑΛΙΑΣ

20 Β.ΣΟΦΙΑΣ


21ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ

22 ΛΙΟΣΙΩΝ

23 ΠΑΝ.ΤΣΑΛΔΑΡΗ

24 Π.ΡΑΛΛΗ

25 ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ


27 ΒΑΡΗΣ,ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

28 Λ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

29 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ,ΒΥΡΩΝΑΣ

30 ΑΛΙΜΟΥ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ

31 Λ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΛΑΥΡΙΟΥ

32 ΑΘΗΝΩΝ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

33 ΣΥΓΓΡΟΥ

34 Λ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

35 Λ ΣΧΙΣΤΟΥ-ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

36 ΚΥΜΗΣ

37 ΠΕΙΡΑΙΑΣ:ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ,ΡΕΤΣΙΝΑ,ΣΚΥΛΙΤΣΗ,ΑΛΙΠΕΔΟΥ,ΚΟΝΩΝΟΣ,

38 Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ

39 ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ,

40 Λ ΝΑΤΟ




49 Λ.ΑΘΗΝΩΝ

50 Λ ΚΗΦΙΣΟΥ


51 ΘΗΒΩΝ

52 ΓΑΛΑΤΣΙ ΦΩΚΑ,ΤΡΑΛΛΕΩΝ,ΒΕΙΚΟΥ

53 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ,ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΝ,Λ. ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

54 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ Λ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,Λ. ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

55 ΠΑΛΛΑΜΗΔΙΟΥ,Λ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ,ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΗ

56 ΠΑΠΑΓΟΥ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΕΘΝ ΑΜΥΝΑΣ

57 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ,ΘΗΣΕΩΣ, Λ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΙΟΥ,ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ,ΑΓ ΠΑΝΤΩΝ, ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ,ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ,ΤΣΑΛΔΑΡΗ

58 ΤΑΤΟΙΟΥ

59 ΚΗΦΙΣΙΑ, ΛΥΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΘΗΣΕΩΣ,ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ,ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ,ΜΠΟΤΣΑΡΗ,ΟΘΩΝΟΣ,ΤΡΙΚΟΥΠΗ

60 Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


61 Λ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ

62 Λ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ

63 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

64 ΖΕΦΥΡΙ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΗΣ

65 ΜΕΝΙΔΙ -ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

66 ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΑΤΗΣΙΩΝ,ΛΙΟΣΙΩΝ,ΤΣΟΥΝΤΑ-ΑΘΗΝΑ

67 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ,ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

68 ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

69 Λ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

70 ΚΥΜΗΣ


71 ΠΛΑΠΟΥΤΑ

72 ΑΥΓΗΣ

73 Λ ΕΙΡΗΝΗΣ

74 ΜΑΡΟΥΣΙ- Λ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

75 Λ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

76 ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ

77 ΠΕΝΤΕΛΗ-Λ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

78 ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ,ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΣΟΛΩΝΟΣ

79 HΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΤΥΠΑ

80 ΛΟΥΗ ΣΠΥΡΟΥ


81 Λ .ΚΑΠΟΣΙΔΤΡΙΟΙΥ

82 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

83 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΛΥΜΠΟΥ,Λ ΒΑΣ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,EΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ

84 ΓΕΡΑΚΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

85 Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ,ΒΕΙΚΟΥ

86 ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

87 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ

88 ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,ΦΑΒΙΕΡΟΥ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

89 ΧΟΛΑΡΓΟΣ Λ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

90 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ,ΠΑΝΟΡΜΟΥ


91 ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΙΜΟΥ-ΚΑΤΕΧΑΚΗ

92 ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΓΡ

93 ΒΑΣ ΣΟΦΙΑΣ,Β ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΒΑΣ. ΑΜΑΛΙΑΣ

94 ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ

95 ΠΑΠΑΓΟΥ Λ.ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ

96 ΠΕΡΑΜΑ, ΛΕΙΡΗΝΗΣ,Λ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

97 ΣΧΙΣΤΟΥ-ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

98 Λ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

99 ΝΙΚΑΙΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

100 ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑΣ,ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ


101 ΒΟΥΛΑ, Λ.ΑΛΚΥΟΝΟΔΩΝ, Λ. ΒΑΡΗΣΗ ΒΑΡΚΙΖΑΣ,ΚΑΛΥΜΝΟΥ

102 ΘΗΣΕΩΣ(ΕΛΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.)


103 ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ

104 ΣΥΓΓΡΟΥ

105 ΤΣΑΛΔΑΡΗ

106 ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ

ΛΑΓΟΥΜΤΖΗ

108 ΑΥΡΥΔΑΜΑΝΤΟΣ

109 ΥΜΜΗΤΟΥ

110 ΦΙΛΟΛΑΟΥ


111 ΦΡΑΤΖΗ

112 ΗΛΙΟΥ ΗΛΙΑ

113 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ- Λ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ,ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ


114 ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΚΤΗ(ΚΟΝΔΥΛΗ-ΜΙΑΟΥΛΗ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ-ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗ

115 Λ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

116 Λ .ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

117 ΚΑΡΕΑ ΕΛ.ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

118 Λ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

119 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Λ ΑΝΤΥΠΑ,ΚΟΤΖΙΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΟΥ, ΕΙΡΗΝΗΣ,

120 Π ΦΑΛΗΡΟ Λ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ


121 ΑΛΙΜΟΣ- Λ.ΑΛΙΜΟΥ


122 ΓΛΥΦΑΔΑ Λ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΘΑΝΑΤΩΝ,ΓΟΥΝΑΡΗ,ΚΥΠΡΟΥ


123 ΛΕΝΟΡΜΑΝ 107,154 ΓΕΦΥΡΑ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ


124 ATTIKH ΟΔΟΣ


125 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Εθν.Μακαριου 1 (ΚΥΒΕ) έξω από το Γραφείο του Δημάρχου Περιστερίου εντος δημοτικού χώρου, Δωδεκανήσου 88 έναντι και εντος δημοτικού χώρου, Σικυωνος,Τσαλαβουτα


126 Στο ύψος των ΚΤΕΛ Κηφισού στην μέση του δρόμου το ΠΕΧΩΔΕ δεν αφαιρει 5 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες


127 Στην Ροσινιολ στην άνοδο έξω από τη ΔΕΗ ,πιθανή κλοπή ρεύματος από 2 παράνομες φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες


128 Στην λαχαναγορά του Ρέντη 15 παράνομες φωτιζόμενες πινακίδες που πιθανόν κάνουν κλοπή ρεύματος


129 KHΦΙΣΟΥ 44 πάνω από την ΔΟΥ Αιγάλεω


130 Στην περιοχή γύρω από το ΣΕΦ περίπου 20 φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες


131 Αγ.Αναργυροι Πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες στις οδό Κατσώνη και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής ,Δήμους


132 Φιλαδέλφεια Πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες στις οδό Θεσαλλονικης και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ,Περιφερεια Αττικης,Δημου


133 Πειραιώς και Χαμοστερνας,Κων/λεως και Αχιλλεως αφαίρεση από ΠΕΧΩΔΕ ή Περιφέρεια Αττικής ή Δήμους και έλεγχοι για πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφ. πινακίδες και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής, Δήμους



134 Κηφισού & Λενορμαν, Δυρραχίου,Aθηνών αφαίρεση από ΠΕΧΩΔΕ ή Περιφέρεια Αττικής ή Δήμους και έλεγχοι για πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφ. πινακίδες και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ,Περιφερεια Αττικης,Δημους


135 Αιγάλεω Πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες στις οδούς Δολιανου,δαφνης,Θηβων και Αγ.Βασιλειου πλησίον JYMBO και από φωτεινή πινακίδα στην οδό Κηφισού 44 διπλά στην ΔΟΥ Αιγάλεω και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ,Περιφερεια Αττικης,Δημους


136 Περιστέρι, Παρακαλώ να ελεχθουν απο την Πολεοδομια και να ελέγχθουν για πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες στις οδούς Εθν.Μακαριου 1(ΚΥΒΕ) εντός δημοτικού χώρου έξω από το γραφείο του Δημάρχου ,Σικυωνος,Τσαλαβουτα, Κηφισού και Εθν.Μακαριου εκτός δημοτικού χώρου και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ,Περιφερεια Αττικης,Δημους


137 Λαχαναγορά ΡΕΝΤΗ Πιθανή κλοπή ρεύματος από 20 φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ,Περιφερεια Αττικης,Δημους


138 Πειραιάς, έξω από σχολείο παράνομη διαφημιστική πινακίδα στην οδό Δωδεκανήσου


139 ΤΕΙ Πειραιά στην οδό Θηβών στο Αιγάλεω, πιθανή κλοπή ρεύματος από φωτιζόμενες διαφημιστικές πινακίδες και μη αφαίρεση τους από ΠΕΧΩΔΕ, Περιφέρεια Αττικής, Δήμους


140 ΧΑΙΔΑΡΙ, στην ταράτσα του Δημαρχείου απέναντι από την Τροχαία Αιγάλεω


141 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ,Δηλιγιάννη, Σταθμό Λαρίσης 3 φωτεινές


142 Πάρκο Αγίου Κοσμά, 2 διαφημιστικές πινακίδες εντός του χώρου


143 ΠΕΙΡΑΙΑΣ απέναντι από το Δημαρχειο 15 φωτεινές διαφημιστικες πινακιδες



http://sepik.net/nea/?p=523



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη